|
Anasayfa |
Son
Eklenenler |
Forumlar |
Üyelik |
Yazar
Katılımı |
Yazar Kütüphaneleri |
|
|
Azmi, Bir Kadın, Bir Çocuk, Bir Bebek
İsa Kantarcı
Öykü > Aşk ve Romantizm
AZM, BİR KADIN, BİR ÇOCUK, BİR BEBEK
41 yaşındaki Azmi, hayvan tüccarıydı mutlu hayatında, sığır üretip satardı, bu işlerin içinde büyümüştü, babasının işi buydu, kurbanlık için da et ve et ürünleri üreten şirketler için. Köyde bir çiftliği vardı, tarlaları vardı. Ondan sığır
satın almak için gelen bir baba ve iki oğlu vardı, kamyonla, dört sığır satın almışlardı, asmanın altında çay kahve içmişlerdi,
Azmi müşterisi şişman adamı ve iki gen
[DEVAMI]
|
|
|
• İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler |
641
|
|
|
|
Bugüne kadar, siyasi içerikli bir yazı yazmadım bu siteye. Ama bugün yazacağım. Kimse tutmasın beni. Tutan yok zaten de, lâfın gelişi işte.
|
|
642
|
|
|
|
A.B.D nin maşa gibi kullandığı tarikatların,Büyük Ortadoğu Projesi desteği altında yaymak istediği Ilımlı İslam modelinin gelmiş olduğu bugünkü noktayı hep birlikte gördük işte. |
|
643
|
|
|
|
Kitaplar, birer ikişer, hocalara paylaştırılarak bahçeye taşınır. Okulda çalışan bir yardımcı vasıtasıyla bidon temin ettirilir. Bidon üniversite bahçesindeki ıssız bir köşeye konulur |
|
644
|
|
|
|
Yüz yıllık hayallerimizden biri daha gerçekleşmiş de haberimiz yok..
Bir zamanların şu meşhur Jetgiller’inde görmeye alışık olduğumuz türden uçan arabaların bir benzeri, duyduğuma göre ki eğer doğruysa işittiklerim, eski Nasa çalışanlarınca günümüze uyarlanıp modernize edilmiş son şekliyle sürülecekmiş piyasaya.
Üstelik bunların seri üretimi 2011 yılının sonuna doğru Türkiye’de gerçekleştirilecekmiş. Teknolojiyi sen kıta ötesinde üret, pazarlamayı ise deneme yanılma yolu ile geliştireceğin projen için önce bu bölgelerde dene.
Gel de işkillenme şimdi, bir çapanoğlu arama bu işin arkasında.
Tam da ayaklarımızın üzerinde doğrulmaya çalıştığımız o kritik zamanlarda uçan, uçurulan, uçuşturulan şeylere kayıveriyor tüm dikkatlerimiz her nedense.
Uçurulan borsanın ardından yaşanan ve unutulanlar.
Balon gibi şişirilip gazı alınan siyasiler, bürokratlar..
Eksi ve artı değerler arasında sermaye sahiplerine iniş ve çıkışlar yapan yabancı paralardaki pariteler..
Bir zamanların petrol fiyatlarıyla rekabet edercesine uçurulan, uçuşturulan altın fiyatları. Bölünen, parçalanan ülkeler..
|
|
645
|
|
|
|
Açılıma açılan bakış açısı... |
|
646
|
|
|
|
Aynı bayrak altında yaşadığı halde komşusuna karşı terör eylemine kalkışan aşiret düzlemindeki etnik gruplar insancıl ve devrimci olamazlar. Onlar, gerici ve ırkçı yapıları gereği, ancak faşizme, teröre ve küresel güçlere sığınarak hareket etmek zorundadırlar. Kukla ve maşadırlar. O halde, Türkiye’deki etnik grupların ayrılıkçı eylem ve söylemlerinin tarihi küresel güçlerle işbirliğinin tarihidir. |
|
647
|
|
|
|
Sanki, Mr.Scott ışınlama odasında, kahrolası enerji panelindeki düğmelerle oynaya oynaya ışınlama sistemini bozmuştu da,
Geçmişten günümüze, un çuvalı misali fırlatılıvermişti.
Dönüp şu Mr. Scott’ı esaslı bir şekilde haşlayacaktım ki,
|
|
648
|
|
|
|
Evet çıktı diye karşıma geçip kahkahalarla bayram yapan bütün şaşkın dostlarıma sadece sessizce gülümsüyorum. Kimileri okuyarak öğrenir, kimileri izleyerek öğrenir, kimileri geçmişten ders alarak öğrenir.. Bir de yaşayarak öğrenenler vardır. Bu defa öğretmenin adı Acı. Yaşayacağız Acıyı.. Evet diyen de Hayır diyen de bu yolda aynı acıyı çekecek. Çok değil, dört beş sene içinde ne olacaksa olacak. Şimdi vaktiniz varken bol bol gülün. Son gülen iyi gülermiş, ben bütün kahkahalarımı sabırla saklıyorum. O günü bekliyorum. Elim kırılaydı da Evet oyu atmayaydım diyeceğiniz o anı bekliyorum(HAYIR, çok beklemeyeceğim :D) |
|
649
|
|
|
|
Şunu öncelikle söyleyeyim ki, yazısından bahsedeceğimiz yazarın ne yaşantısıyla, ne de inancıyla ilgilenmiyoruz..
|
|
650
|
|
|
|
Merhaba. Bu Kadar Üniversite İçin Plan Yapıldı Mı ? başlıklı yazımı yorumlarınıza sunuyorum . |
|
651
|
|
|
|
Uzunca bir zamandır hemen yakınımızda, neredeyse sınır komşusu olduğumuz devletlerde yaşanan sıkıntıları gördük. İran’da, Irak’ta, eski Sovyetler Birliği’nde, Yugoslavya’da ve Almanya’da olup bitenler… şöyle bir yirmi yıl kadar gerilere gidildiğinde hiç değilse bizim gibi sıradan insanların ön göremeyeceği çapta köklü değişimler yaşandı buralarda. Almanya, doğu ile arasındaki duvarları kaldırdı önce. Ardından büyük bir ekonomik dar boğazla karşı karşıya geldi. Birleşmeyle birlikte kendisine mal edilecek faturayı ödemeye, çoktan razıydı. Yugoslavya, değişimle birlikte en kanlı çatışmalara sahne olan ülkelerden biri oldu. |
|
652
|
|
|
|
BBDK’nın bir başka verisine göre ise hesaplarında 250 bin lira ile bir milyon lira arasında para bulunanların toplam mevduatı ise 69 milyar lira imiş.Tahminen söylersek bu kişilerin sayısı da 230 bin kişi civarındadır.Aileleriyle birlikte düşünürseniz yaklaşık bir milyon ikiyüz bin kişi diyebiliriz.
|
|
653
|
|
|
|
Kısaca, şu taktiklere karşı uyanık ve duyarlı olmak elzemdir: Solcuların, proletaryanın vatanı yoktur; sosyalizme geçildikten sonra Kürt sorunu dahil tüm halkların sorunları çözülecektir, söylemi ile İslamcıların “dinde milliyetçilik” yoktur, biz ümmetçiyiz; dolayısıyla şeriat geldikten sonra Kürtlerin de sorunu kendiliğinde çözülecektir, söylemi birbirine benzeyen sahtekârlık ve ikiyüzlü birer aymazlık örneği olarak görmek gerekmektedir. |
|
654
|
|
|
|
Sövün sövebildiğiniz kadar..
İçiniz açılsın efendim…
Yeter ki siz rahatlayın..
Bu Su’yun sesi soluğu çıkar belki amma.!
Eli kalkmaz asla..
Kimseye.
|
|
655
|
|
|
|
Ramazanda, Erzurum Üniversitesi’nin kantininde oruç yiyen çocukları dövmekten başka kötü tarafları yoktu(!) önceleri. Bir de kendilerinden başka herkesi, “vatan haini” ilan ederlerdi. |
|
656
|
|
|
|
Benim kafama takılan asıl konu, ne değişimin sırrı, ne değişimin gücü; ben, değişim acaba geçmişte, toplumsal yüzümüzde oluşan “ben”leri yok etme konusuna ne denli etki yapabilir, onu anlama peşindeyim. |
|
657
|
|
|
|
Bir gün Muhlis benim kapıyı çaldı.
-Ağabey şu bizim oğlanın sütünü senin buzdolaba goyabilirmiyiz?
-Olur Muhlis senin dolaba neden koymuyorsun?
-İcra götürdü de...
|
|
658
|
|
|
|
Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerde yaşanan gerilim, İsrail’in Gazze saldırılarının hemen ardından başlamış ve Erdoğan’ın Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e “ Siz adam öldürmeyi çok iyi bilirsiniz.” Sözleriyle iyice tırmanmıştı. Asker sivil ayrımı yapmadan karşısına çıkan her hedefi vuran İsrail kuvvetlerinin bu gözü dönmüşlüğünden duyulan gayet haklı ve insani gerekçelerin etkisiyle mi verilmişti bu tepki yoksa iç gündeme yönelik siyasi mesajlar mı? Verilmeye çalışılıyordu. O günlerde ikiye bölünen medyamız bununla neyin amaçlanmış olabileceğini uzun, uzun tartışmışlardı aralarında. |
|
659
|
|
|
|
Kürt sorunu bir tek eğilime bırakılmayacak kadar büyük ve önemli bir sorundur. Kürt sorununun çözümünde, her eğilimden Kürtlerin sürece aktif katılımını sağlamak gerekiyor. Bunun için tüm demokratik yollar açılmalı ve çözüm yolunda herkes, her şeyi açıkça ve korkusuzca konuşabilmelidir. |
|
660
|
|
|
|
Son günlerin tabiri caizse modalaşmış, biraz da klişeleşmiş söz öbeğidir; ortamı germek. Ortam neresidir, gerilen kimdir ya da nedir?
Ortam, elbette toplumun yaşadığı mekândır, gerildiği varsayılan ise mekânda yaşayan insanlardır. Ortamın sakinleri insanlar olduğuna göre varsa bir gerilme olayı, germe olayını gerçekleştiren de yine insandır. Peki, kim bu insanlar? Halk mı, halkın bir bölümü mü, yoksa germe işiyle görevlendirilmiş şahsına münhasır kişiler mi?
|
|
|
|