..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen þey o kadar çirkindir ki onu her altý ayda bir deðiþtirirler." -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Çimen
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bittim de yeþerdim kaç kere umursamadan insanlarýn kirli pis ayak izlerini...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum
201 
 Sosyo - Kültürel Bir Erozyon;"dil ile Din Arasýnda Kayýp Kimlikler... ""  (lütfi akarçay)

Bir toplum için dramlarýn en büyüklerinden biri,herhalde,kendi kýsa mazisinde yaþadýðý tarihi ve kültürel deðerlerin bireyleri tarafýndan algýlanamamasýdýr.Hayýr,yanlýþ anlaþýlmasýn okuma veya dinleme problemi deðildir burada kastettiðimiz;okuma ve dinlemesine raðmen kýsa mazisinden kopuk olmasý,kopuk yaþamasýdýr.Bu sorun sadece ondan kaynaklanan bir sorun da deðildir;bunda eðitim,kültür ve sanat hayatýmýzýn yaþadýðý akamet ve kaht-i rical dediðimiz “adam kýtlýðý” ya da yetiþmiþ insan kalitesinin düþük seviyede seyretmesi de baþlýca amiller arasýnda sayýlabilir.
202 
 Þehre Beton Kuleler Dikmenin Toplumsal Maliyetleri  (Ahmet Zeytinci)

Baþlýkta da kullandýðýmýz bu cümle deðerli bilim adamý Psikiyatr Prof.Dr. Kemal Sayar'a ait. Can evimden vurdu beni cumartesi akþamý... O beton kuleler, mimari þaheserler belki bir çoðu, ancak insanlar acaba ne kadar mutlu, o beton yýðýnlarýnýn içinde... Bir çoðumuz gibi ben de o beton yýðýnlarýnýn birinde oturuyorum... Mutlu muyum? Herkes ne kadar mutluysa ben de iþte o kadar mutlu sayýlýrým...
203 
 Yalnýzlýk Çaðý  (Levent Ölçer)

Sürekli olarak güvende olmadýðýmýz bize söyleniyor ve daha çok güvenlik için daha çok kapana kýstýrýlýp kýsýtlanýyoruz. Korkutuluyor, ürkütülüyor, oldubitti ile git gide daha kalýn duvarlarla çevrilip birbirimizden uzaklaþtýrýlýyoruz. Her þey bizim güvenliðimiz için. Yersen..
204 
 Vefa Ýmtihaný  (Arif özdemir)

Vefa, Allah için sevdiði dostlarýný her ne pahasýna olursa olsun satmamaktýr. Onu yarý yolda býrakmamak, arkadan hançerlememektir. Adam aldatmamaktýr vefa. “Sen de mi Brütüs” dedirtmemektir.
205 
 Ýnsan Var Ýnsan Var  (Ahmet Zeytinci)

Ne demiþ Rus Edebiyatýnýn zirve isimlerinden Lev Tolstoy ’’Bir insan acý duyarsa canlýdýr, baþkasýnýn acýsýný duyarsa insandýr.’’ Hangimiz duyuyoruz baþkalarýnýn acýlarýný? Zor günlerden geçiyoruz, kaç kiþinin gece yataða yattýðý zaman þu devirde olan bitenlerden dolayý uykusu kaçýyor? Civan gibi evlatlarýmýz topraða düþüyor. Bir dolu masum insan Akdeniz’in, Ege’nin sularýnda denizin derinliklerinde kaybolup gidiyor... Hangimizin yürekleri titriyor? Hangimizi için yaþananalar bir gazete haberinden farklý þeyler?
206 
 Pro Aeternitas Carpe Diem  (Oðuz Düzgün)

Aylar bütün milletler için önemlidir de Japonlarýn aylara verdikleri deðer oldukça takdire þayandýr. Japonlar, Aylarý da kendi içinde aylara bölmüþlerdir. Mevsimleri 14-16 günlük aycýklardan oluþur.
207 
 Maslow` Un Ýhtiyaçlar Hiyerarþisi Kuramýnýn Perspektifinden Ekonomik Açýlýma Kýsa Bir Bakýþ  (Münevver Saral)

Maslow’un Ýhtiyaçlar Hiyerarþisi Kuramý, adýný duyduðum günden beri sýk sýk düþer aklýma. Ýnsanýn karmaþýk yapýsýndan dolayý bu kuramýn geçersizliðine dair eleþtiriler öne sürülsede; insan ve ihtiyaçlarýný tanýmlamada önemli bir basamak olduðunu düþünürüm bu kuramýn. En azýndan, insan ve ihtiyaçlarýna iliþkin bir öngörü koyar ortaya
208 
 Ataerkillik Küçük Yaþta Aþýlanýr.  (Murat Sayým)

- Evin reisi babadýr. - Baba içeri girdiðinde onun koltuðu hazýrdýr. - Televizyonun kumandasýný baba kullanýr.
209 
 Orospu Serpil Mi,adam Olan Hakan mý?  (aybike_umay)

" Namuslunun orospusu,orospunun namuslusu...! " Aliþan SATILMIÞ
210 
 Bendeyiþler - 4  (Nilüfer Aydur)

Uðruna ölünebilecek tek kesinlik bilgidir ve o, kimse için kesin deðildir. Birileri bilgisinin kesinliðini kabul etmen için seni zorluyor mu? Ýþte bunun için ölebilirsin. Fakat öldürmek için hiçbir sebebin yok.
211 
 Kamuflaj  (Alp Þahin)

Ya hayatýný biraz da olsa sorgulayanlardansýndýr ya da sahteliklere kamufle edenlerden...
212 
 Krizi Atlattýðýmýz Zaman Yapacaklarým  (Ahmet Zeytinci)

Kalabalýklara karýþacaðým. Otobüslerde, metrolarda ya da bir alýþveriþ merkezinde rastladýðým yakýnýma, arkadaþýma selam verip hararet ile elini sýkacaðým, belki ona bir çay ya da kahve veya gazoz ýsmarlayacaðým. Sinema da ya da tiyatroda belki güzel bir film ya da oyun seyredeceðim...
213 
 Sistemin Ruhu - 8  (Nilüfer Aydur)

Ýnsanýz evet ama insan kavramýmýzýn içini dolduracak kadar yeterli deðiliz. Lakin kafamýzýn içinde bir yerlerde her ne kadar öznel de olsa, tam bir insan tasviri varmýþ gibi deðil mi? Tüm öznelliðine raðmen, hemen hepimizin paylaþtýðý üzere, kimsenin þudur diyemediði ama bir ideal insan tasviri... Tam olarak dile gelmeyen, sanki tam olarak hiç deneylenmeyecek gibi duran ama iþte orada duran bir insan var. Düþünceyi fark ettiðimiz andan beri biriktirdiðimizi fark ettiðimiz ideal kavramlar var.
214 
 Avrupa" da Müzik , Türkiye" de Siyaset; Fazýl Say Her Zaman Bunu Yapýyor  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Fazýl Say müzisyen olarak Batý' da gördüðü ilgiyi , Türkiye' de görmeyince, savunduðu marijinal söylemlerle gündeme gelmeye çalýþýyor. Bunun için de Türk toplumunda kendisi gibi düþünmeyenleri aþaðýlýyor, onun da ötesinde onlarý neredeyse hainlikle suçlayacak noktaya kadar ileri gidiyor...
215 
 Komik Olun Ama Ahlaksýzlýkla Deðil  (Ahmet Zeytinci)

Son zamanlarda mizah programlarýnda gözlemlediðim bir durumu sizler ile paylaþmak istiyorum. Katýlýr ya da katýlmazsýnýz sizin bileceðiniz iþ. Masum gibi görünen skeçlerin arasýna bolca, çaktýrmadan cinsellik serpiþtiriyorlar, bunu da seyirciye yedirmeye çalýþýyorlar...
216 
 Düþünen Adam’ý Kim Delirtti?  (Canip Doðutürk)

Tüm bu bilgiler ýþýðýnda asýl sorun þu; temsiliyet meselesi, yani bir yeri anlatan herhangi bir þey, bir yere konulan bir heykel orayý simgeleyen, temsil eden bir özelliðe bürünür ve bu çok güçlü bir görsel, iþitsel ya da yazýnsal bellek oluþturur.
217 
 Kadýnlar Üzerine  (Canip Doðutürk)

Bu zýtlýklarýn bir ucunun arþa bir ucunun bataða saplandýðý toplumlarda haktan, kadýn haklarýndan söz etmek iyimserlik olur. Burada kültür ve sanatýn dibe vurduðu bir yaþam biçimi sergilenir; birileri her þeylerini satarken; birileri de hep alýr. Ahlaktan, onurdan, erdemden söz etmek olasý deðildir.
218 
 Bendeyiþler - 3  (Nilüfer Aydur)

Gürültü içinde sükûnet, tarihin en güzel saatleri bunlar. Bu saatlerde yazgýnýn ve seçimin, iyiliðin ve kötülüðün bütün dereceleri gün yüzüne çýkar. Ayetler biter topraktan; ciltler, levhalar, yýldýzlar dolusu bilgi iner tanýklardan. Sükûn et ve topla.
219 
 Bir Kadýn Kimdir Aslýnda  (Kâmuran Esen)

Sevgili Kadýnlar! Toplumdaki yerinizin, öneminizin, üstlendiðiniz ama sizin sanki çok sýradan bir iþmiþ gibi yerine getirdiðiniz görevlerinizin aðýrlýðýnýn farkýnda mýsýnýz? Üstün vasýflarýnýzýn, becerilerinizin, sabrýnýzýn, fedakârlýðýnýzýn farkýnda mýsýnýz?
220 
 Algý Deðiþikliði  (serpil dilbaz)

kimse topraðýnda mutsuz olmamalý. ancak o þekilde bu algýyý çevirebiliriz. yoksa ortalýk "ahhhh yazýk" dan geçilmez ve bu algý da deðiþmez we kaçýnýlmaz olarak tüm toplum sonunda fakirleþir we diktatörlere boyun eðmek zorunda kalýrýz. iþte o zaman "ahhhh yazýk"!!!!!!!

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kýble
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Son Ýsyan
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Avþarlar
Aziz Dolu
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.