..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deðiþim dýþýnda hiçbir þey sürekli deðildir. -Heraklitos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Bakirköy...
Erkan baykal
Þiir > Bireysel

Sirkeci'de tren istasyonundayým, Saat 12 dünkü zaman dayým, Ýnsanlar akýyor durmadan su gibi, Kimi elleri cebinde, kimi koþar adým. Kadýn erkek çocuk genç yaþlý, Vagonlar dolusu geçmiþ yaþam, Hangi durakta kimler iner belli deðil, Cankurtaran, Kumkapý, Yenikapý, Son durak hep Halkalý, Kýrmýzý þapkalý biletçi, Ver iki bilet biri geçmiþe, Biri 12.15 Bakýrköy'e

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum
101 
 Deðiþim  (HAMZA EKÝZ)

DEÐÝÞMEYEN TEK ÞEY DEÐÝÞÝMÝN KENDÝSÝ....
102 
 Kelimeler Kavramlar - Ýnsan Anlatan Bir Kelimedir  (MUSTAFA ESER)

Kelime-i Þahadet söylerken Peygamberimizin(sav)önce kulluðunu söyleriz.
103 
 Öyle Bir Dünyada Yaþýyoruz Ki!  (Hakan Yozcu)

Öyle bir dünyada yaþýyoruz ki gücü yeten gücü yetene… Zalimliði, zulmü, iþkenceyi eden edene, Haksýzlýðý, yolsuzluðu, sahtekarlýðý seçen seçene, Doðru yoldan ayrýlýp yanlýþ yola giden gidene…
104 
 Sigara Býraktýrma Teknikleri  (Ahmet Zeytinci)

''Kendinize yapabileceðiniz en büyük iyilik sigarayý býrakmak.''
105 
 Haberin Gerçek Yüzü ve Gerçeðin Önündeki Engeller  (Yûþa Irmak)

“Ýyi günler sayýn seyirciler!… Þimdi de sizlere Haber Merkezimizin hazýrladýðý ana haber bültenini sunuyoruz…
106 
 Organik Köy Kýzý  (Seyfullah ÇALIÞKAN)

nnem söylemedi ama bir kliþe daha vardýr. Köy kýzlarý mahcup olduðu kadar masumdurlar. Utangaç olduklarý kadar bakiredirler. Onlar gizli yerlerde açan nadide çiçekler gibidirler. Eþsiz ve el deðmemiþ, hiç koklanmamýþ. Bak neredeyse unutacaktým. Üstelik doðurgandýrlar. Topaç gibi al yanaklý bebeleri olur. Ne kadar çok istersen… Dört, beþ altý hatta…
107 
 Sevgi Sihirdir  (Müþerref ÖZDAÞ)

Sevgi evrenseldir. Sevgi akar, yerini bulur... Sevgi yeniler.. Sevgi iyileþtirir. Ýlaçlardan, psikologlardan çok daha önemli bir güçtür... Sevgi ilaçtýr... Sevgi sihirdir.
108 
 Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 2  (Leyla ÜNAL)

Öyle bir aþk hikayesi iþte!
109 
 Tek Millet Tek Yürek  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bir toplumun millet olabilmesi için bir kýsým hususiyetlere malik olmasý gerekir.Her þeyden önce dil,din,ahlâk,coðrafya ve ülkü birliði lâzýmdýr.Örfler,âdetler,gelenek ve görenekler milleti meydana getiren kültür müesseseleridir.
110 
 Kutu Kutu Pense Kýsmetim Neyse  (ihsan alaittin bilgen)

Günlerce, aha þimdi açýlan kutunun içinden çýngýraklarýný çýnlatarak bir yýlan çýkacak diye boþuboþuna bekledim.
111 
 Yasa Üzerine...  (Sedat Akýncý)

Yasa kavramý, yaþamý daha derinden kavrayabilmek için, üzerinde çok düþünülmesi ve tartýþýlmasý gereken kavramlardan biridir..Yasa, bir sistemler bütünlüðünü dile getirdiði için ve felsefe de sistemli düþünme olduðuna göre; felsefeyle ilgili olan herkesin bu konuda bir düþüncesi olmasý gerekir..
112 
 Þuursuz Bir Yazý…  (HAMZA EKÝZ)

þuursuzca yazýlan kelimelere þurulu insanlarýn cevaplarý nasýl olacak acaba?
113 
 Yalnýzlýk ve Ölüm  (Necat Dilaver)

Ölüm yalnýzlýðýn kutsanmasýndan baþka bir þey deðildir. Hayat dediðimiz eziyet dolu yalnýzlýðý yenme çabasýnýn sonudur ölüm. Final yine yalnýzlýktýr. Kaçýnýlmaz son.
114 
 Eðitim, Hukuk Eðitimi, Ölçme ve Deðerlendirme  (Ahmet Odabaþ)

Eðitimi okuma yazma öðrenmek diye tanýmlayamayýz. Okuma yazma öðrenmek eðitimin bir parçasýdýr ama küçük bir parçasý. Ýnsanlarýn diðer canlýlardan ayýra en önemli özelliðin düþünebilme yeteneði olduðunu övüne övüne anlatýrýz. Oysa böyle olmasýnda , yani dünyaya insan olarak gelmemizde ve insanlarýn düþünebilme yeteneði olmasýnda bizim bir rolümüz yoktur. Hiçbir canlý, dünyaya nasýl gelmek istediði konusunda tercih yapmamýþtýr. Bunun yanýnda düþünme yeteneðinin yalnýzca insana özgü olduðunu söylemek de acele verilmiþ bir karardýr.
115 
 Çanakkale Son Kale  (Ahmet Zeytinci)

Ýngiliz ve Fransýz Donanmalarý Çanakkale önlerine geldiler. Amaç belli Çanakkale'yi geçip Rusya'da ki Bolþeviklerle savaþan Çar yanlýsý Menþeviklere yardým götürmek ve tabi Osmanlýyý da devre dýþý býrakmak her bakýmdan.
116 
 Ay'ýn Suçu Neydi?  (Onur Ömer Dara)

Dünya’nýn uydusu konumunda olan Ay, bizler için neden bu kadar önemli? Kuþkusuz ay, iklim koþullarýnýn korunmasýndan ve dünyanýn manyetik akýþýný sabit tutmasýndan ziyade biz insanoðlu için hep önemli bir konumda var olmuþtur. Bu yazýda sizlere Ay’ýn bilimsel özelliklerinden ziyade, psikolojik, duygusal ve þiirsel özelliklerinden bahsedeceðim.
117 
 Toplumu Þiddet Ýçeren Dizileri Seyretmemeye Davet Ediyorum  (Ahmet Zeytinci)

Bu televizyoncular yaptýklarý diziler ile toplumu dizayn etmeye çalýþýyorlar. Yüzden fazla yerli dizi var Türk Televizyonlarýnda... Bakýyorum bir ikisi hariç aklý baþýnda, elle tutulur bir dizi göremiyorum. Öyle ya televizyondan bir þey seyrettiðiniz zaman insan ruhuna, benliðine bir þeyler ekleyebilmeli, kazançlý çýkabilmeli o seyrettiði program her ne olursa olsun...
118 
 Ey Aðlamak Unuttuk Seni  (Yûþa Irmak)

Esasen bu konu, içi boþ sözle deðil; ancak göz denen nimetin akýttýðý bengisu ile anlatýlabilir! Ve yaþadýðýmýz Dünya düzeni, materyalizm, kapitalizm; insanýn tüm manevi deðerlerini, ananelerini, kalbini ve ruhunu ziru zeber etmiþ. Ne kibarlýk, ne hassasiyet ve dahi duygulu olmak gibi nitelikler; zamanla deforme olarak yerlerini çýkarcýlýk, pragmatizm ve eyyamcýlýga, hatta hayyamcýlýk gibi melanetlere terketmiþ. Her þey, aðýrlýðý ve hacmi kadar kýymet buluyor, maddi zevk ve materyalist deðerden baþka ölçüler geçerli kabul edilmiyor günümüzün modern dünyasýnda. Haya-günah tanýmayan bu ortamda, gözyaþý dökmek, ayýp sayýlan bir-iki þeyin baþýnda yer almakta... Bunca zulüm ve periþanlýðýn, anasýný aðlattýðý kimseler, bir þekilde aðlama hürriyetini kullanmaya kalksa, alay konusu olacaktýr eminim: “Erkekler aðlamaz gardaþým!” “Þuna bak hele karýlar gibi aðlýyor.” Sanki günümüzdeki kadýnlar, özellikle erkeklerle beraber çalýþan, okuyan bayanlar sadece aðlama hakkýna sahipmiþ gibi...
119 
 Bitmeyen Süreç Aydýnlýkla Karanlýðýn Savaþý 1  (Bayram Kaya)

Geliþen sürecin doðru olan deklarasyonuna göre zulmü ve ceberrutluðu içinde baþa gelen köleci deklarasyona uygun olmakla doðruydu, kaderdi. Kadere rýzasýzlýk yanlýþtý, kâfirlikti.
120 
 Tartýþýlabilirlik Erdemi  (Abdullah Haktankaçmaz)

Herkesle tartýþma yapýlamaz. Tartýþma sabit fikirli, ön yargýlý, art niyetli olanlarla, cahillerle, konu hakkýnda yeterli bilgisi olmayanlarla, inatçý, saygý ve edep fakiri kiþilerle yapýlmamalýdýr. Yani kral aslanýn dediði gibi eþekle tartýþýlmamalýdýr. Aslýnda tartýþmak çok da doðru bir eylem deðildir. Çünkü; dostla yapýlýrsa; dostun dostluðunu azaltýr, düþmanla olursa onun da düþmanlýðýný arttýrýr. Ancak þöhret için çabalayanlar, doðruyu açýklamak niyeti ile de olsa baþkalarýný maðlup ve mahcup etmek için yapýlan tartýþmalar, fayda yerine zarar getirir. Herhangi bir kimsede tartýþmada galip gelme sevgisi, savunduðu düþünceyi karþýsýndakinin aðzýndan duymaktan daha çok hoþuna giderse; o kiþi yanlýþlarýn içine girmiþ demektir. Bu gibi durumlarda tartýþmayý kazanma hýrsý diðer yanlýþlarýn da anasý olacaktýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kýble
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Son Ýsyan
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Avþarlar
Aziz Dolu
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.