..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mermere sýkýþmýþ bir melek gördüm ve onu özgürlüðüne kavuþtuncaya dek mermeri oydum -Mikelanjelo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Göðsümde Ateþ Böceði Gibi Parlayacak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum
281 
 Hissiyatým  (Merve Kalkan)

Yanýmdan koþar adým geçen insanlarýn hayatlarýný hissediyorum. O derin çizgiler, düþük göz kapaklarý, inatla kývrýlan dudaklar. Ne çok acý barýndýrýyorlar öyle içlerinde. Kimi zaman aþk okunuyor bakýþlarda, kimi zaman ölüm. Tereddüt sarmýþken bedeni insanlýk kambur yürüyor ýþýða. Iþýðýn sonundaki karanlýk da görünüyor artýk. Gözlerin birileri için kapandýðý, birileri için merakla açýldýðý o bölüm...
282 
 Öðretmen Kimdir?  (Sevcan Özden)

Öðretmen sýnýfa girdiðinde...
283 
 Bilgi Donanýmýmýz ile Eylem Biçimimiz Arasýndaki Uçurumun Yarattýðý Gerginliðin Ortadan Kaldýrýlmasý Üzerine  (Nilüfer Aydur)

Unutmamak gerekir ki, hiçbir devletin varlýðý halk tarafýndan yýkýlmak suretiyle ortadan kalkmaz çünkü bir devleti yýkmaya çalýþan ancak baþka bir devlet olma iradesidir. Bir devletin varlýk alaný halk tarafýndan ancak daraltýlabilir ya da geniþletilebilir. Bu da ancak o devlete mensup olanlarýn devlete yüklediði anlam yoluyla mümkündür. Üzerimizde baský kuran, iradelerimizi hiçe sayan bir devlet istemiyorsak bunu baþarmanýn tek yolu öncelikle kendi irademizi tanýmak ve özgürlüðümüzü hemen yanýbaþýmýzdaki insanlara ilan etmek, kendimize kefil olmak ve davranýþlarýmýzýn sorumluluðunu üstlenmektir. Bunu biz yapamýyorsak yapacak bir erk her zaman bulunacaktýr.
284 
 Bacaðýmý Kaybettiðim An!  (Orhan TURAN)

Bacaðýmý saklamak hissi geçiyor içimden. Yürürken parmaklarý arasýna sýkýþtýrdýðý sigarayý aðzýna götürüp içine çekiyor, elleri iki yanýna salýnýrken adam, bana bakmayý sürdürüyor. Utangaçlýk hissim bir kat daha büyüyor. “Niye benim bacaðým yok Allah’ým! Neden bana bu cezayý verdin” diye baðýrýyor içimdeki ses!
285 
 Toplumsallaþma  (ENGÝN ÖZTÜRK)

Günümüz toplumu ve ayna karakterler
286 
 Ýyi Kitap Kötü Kitap  (osman tatlý)

Kitabýn kime hitap ettiði, neye hizmet ettiði okuyucunun niyetine baðlýdýr. Çünkü iyi ve kötü kitap okuyucunun kendisidir. Kitabý kitap yapan okuyucudur.
287 
 Bir Damla Mürekkep Bir Milyon Ýnsaný Düþündürebilir. - 1 -  (Emine Piþiren)

‘Anne orgazm ne demek?’ diye… Masamýzda çok deðerli bir yazým ustasý varken ve ben tüm gözler üzerime çevrilmiþken, nasýl bir yanýt vereceðimi ve hýzlý düþünme sürecimde us yürüterek hem üç yaþýndaki küçük kýzýma yeterli olmalýydým hem de üzerimdeki bakýþlarýn onaylamasýný saðlamalýydým. Aziz Nesin gülümsedi hoþ bir þekilde;
288 
 Sahip Olduklarýnýzdan Verdiðinizde  (mahinur alihanoðlu)

gerçek veris, kendinizden vermektir. çünkü sahip olduklariniz, yarin ihtiyaciniz olabilir diye saklayip korudugunuz seylerden ibaret degil mi? ve yarin, kutsal sehre giden hacilari takip ederken, kemiklerini, iz birakmayan kumlara gömen fazla
289 
 Son Durak Huzurevi (Mi?)  (BELGÝN ERYAVUZ)

“Birbir uzaklaþýyor sevdiðim insanlar Ne zaman bir dosta gitsem Evde yoklar…”
290 
 19 Ocak 2007 - Hrant Dink Cinayeti  (Simten K. Ataç)

19 Ocak 2007, Ýstanbul. Tam bir yýl önce bir haber düþtü gündeme bomba gibi, Hrant Dink vuruldu!
291 
 Sevgili Stres  (Feride Serin)

Günümüzde stres kelimesini duymayan kalmýþ mýdýr acaba? Modern çaðýn bir hastalýðý olan stres, hayatýmýzýn bir parçasýdýr.
292 
 Kendini Yaþamak  (Demet Yetiþ)

Tutkularýn eritildiði, ruhlarýn köreltildiði bir toplumda kendiniz olarak yaþamak ya da kalmak...
293 
 Kan Grubu Sorunu  (Ahmet Odabaþ)

Ýnsan bencilliðinin bir boyutu tartýþýlmaktadýr.
294 
 Hayvansý Ýnsan, Ýnsansý Hayvan  (Göktuð Kaan Kara)

En nihayetinde en büyük sanat kendini sýnýrlandýrmak, izole etmektir. ~Johann Wolfgang von Goethe
295 
 Ýrfan Ordusu Yahut Öðretmenler  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Eðitimin ve bilginin geçer akçe olduðu bir çaðda yaþýyoruz. Bu altýn çaðda bilgili ve donanýmlý olanlar önde yürüyecek, cehalet bataklýðýna saplananlar geride kalacaktýr. Bunun böyle bilinmesi, tercihlerin ve gayretlerin bu doðrultuda olmasý gerekir.
296 
 Küçük Bir Koli ve Yaþlý Bir Kadýn  (Müþerref ÖZDAÞ)

Ah, hayat… Bazýlarý için sen ne çok aðýrsýn. Ne kolay alýrsýn umutlarý, ne kolay harcarsýn… Þýmartýyorsun birilerini hesapsýzca, peki ya azarladýklarýn! Küçük bir koli için gözyaþlarýný çaldýðýn bu yaþlý kadýna bir borcun var.
297 
 Mutlu Bir Evlilik Ýçin 4 Altýn Kural  (Mikail Boz)

Mutlu bir evlilik için neler yapmak gerekir? Ýþte cevabýný aradýðýmýz soru bu.
298 
 Nasýl Bir Duyarsýzlýktýr Bu Yazýklar Olsun  (Ahmet Zeytinci)

Nasýl bir anlayýþ, nasýl bir duyarsýzlýktýr bu, hem de edebiyat dünyasýnda yapýlan bir duyarsýzlýk... Þairler ve yazarlar, savaþtan, zulümden, soykýrýmdan yana asla olamazlar, olmamalýlar... Edebiyat, edepli insanlar tarafýndan yapýldýðý zaman daha da bir anlam kazanýr, bunu akýldan çýkartmamalý...
299 
 Seviþme Sesi  (kemal pismisoglu)

“ben çocukken anne ve babamýn seviþme seslerini dinleyerek uyurdum. Zamanla annem ve babam arasýndaki sevgi bitti. Ondan sonra, onlarýn kavga seslerini dinleyerek uyur oldum.”
300 
 Kendisiyle Savaþan Toplum…  (Mustafa Yener)

Çok yaklaþtý, bir kez daha kýrýlma noktasýnda tarih. Sadece Alevi-Sünni deðil, sadece sað-sol, sadece Türk-Kürt deðil, bütün ayrým noktalarý ayný anda kaþýnmýþ, bütün sinir uçlarý ayný anda uyarýlmýþ ve cepheler oluþmuþtur.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kýble
Alp Þahin
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.