..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir. -Cicero
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Anýlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar
121 
 Buðum  (Feray Korkmaz)

Alem-i asgar ve ekberde, ellerim -5 derecede; kalbimin üzerinde...
122 
 Beton Ali Harikalar Diyarýnda...  (Fýrat KÜÇÜK)

Absürtlüðün en uç sýnýrlarýnda gezen hikâyelerini dinleyerek büyüdük. Absürt bir mevzuyu, “günlük yaþamýn sýradan bir olayý”ymýþ gibi sunabilmek ve dinleyenleri gözlerinden yaþlar gelecek kadar güldürmeyi becerebilmek bir ustalýk emaresi deðil midir?
123 
 Müzik - Tevekkül  (Mehmet Sinan Gür)

20 yýl sonra hiçbir þey olmamýþ gibi buluþtuk. Eðlenmeðe çalýþtýk. Halbuki neler olmamýþtý ki. Kaybettiðimiz arkadaþlarýmýz sanki biraz sonra kapýdan içeriye girecekmiþ gibi his ediyordum. Kulaklarýmda Pink Floyd çalýyordu.
124 
 Sana Kalsýn Bu Kelimeler...  (ESRA BAYKAL )

35 mi? Sensiz mi? Olmaz!
125 
 Havaalaný Ýzlenimleri  (Aydýn akdeniz)

Ýstanbul hava alanýna tahminimden çok erken bir saatte ulaþmýþtým. Dýþ hatlar departmanýnda yaklaþýk dört saat sonra gelecek yolcumu karþýlamak üzere beklemeye baþladým. Ýki günlük bir uykusuzluktan sonra göz kapaklarým tonlarca aðýrlýk altýnda kalmýþ gibi kendiliðinden kapanmaya baþlýyor, ben uyanýk kalmak için direnç gösterdikçe inadýna uyku, bütün çekiciliðiyle þuur ve irademi etkisi altýna alýyordu. Göz kapaklarým arasýndaki açý giderek daralmýþ, iki adým önümdeki telaþlý kalabalýk sanki benden fersah fersah uzaklaþarak ufuk çizgisine doðru çekilip gitmiþti.
126 
 Cehennem Cevdet'in Ýpleri  (Özgür Yenigün)

Cehennem Cevdet! Ýplerin hepsi kopmadý, unutma. Hepsi kopsa nasýl gönderirdim sana selamýmý? Selam olsun sana...
127 
 Ankara... Düþsüz Bir Uyku...  (mehmet asým erdoðmuþ)

ankaranýn taþýna bak...gözlerimin yaþýna bak...
128 
 Gerçek Adalet  (Fuat Türker)

Kur’an ahlakýný yaþayan kiþinin adalet anlayýþýnda kiþisel çýkarlar, dostluklar, arkadaþlýklar, akrabalýklar, insanlarýn fiziksel farklýlýklarý asla etkili olmaz. Kararlarý yalnýzca haktan ve doðrulardan yanadýr. Kur’an ahlakýnýn tam olarak yaþandýðý toplumlarda gerçek adalet ve güvenin hakim olacaðý çok açýktýr.
129 
 Kim Terk Edebildi Kendisini  (Umut Kazan)

Ben ihanet ettim diye baðýran birini gördünüz mü hiç, ya da gördünüz diyelim omzunuzu uzak tutmaz mýydýnýz ondan. Kendi mutluluðunu düþünmeyen insan baþkalarýný mutlu edemez cümlesi kaç kez uðradý yanýnýza. Bir terazi koyun hafýzanýza þimdi; unuttuklarýnýzla, unutmaya çalýþtýklarýnýzý tartýn ayrý kefelerde, ne kadar çaresiz olduðunuzu bulacaksýnýz sonunda.
130 
 Gözlem Yansýmalarým2  (Didem Duruöz)

Oyun odasý öðretmeni olarak çalýþtýðým kýsa sürede 2.5 yaþýnda iki tane dünya þekeri oðlum vardý. Biri çevresine gülücükler saçarken, diðeri annesinin eteðine yapýþýr, oyuncaklarýn yüzüne bile bakmazdý.3 yaþýndan küçük olan öðrencilerim sadece istedikleri zaman oyun odasýnda oynar ve ne zaman annelerini isteseler, diðerlerinin aksine onu yanýnda bulurlardý. Gülücükler saçan Hasan, her sabah beni gördüðünde ötmenim diyerek kollarýma koþardý. Bir gün Hasan yanýndaki sessiz sakin arkadaþý Oðulcan’ý öpmek istedi.Ve þaþýrdý, Oðulcan ona vurmaya baþladý, Hasan aðlayarak uzaklaþtý. Elindeki oyuncaðý havaya kaldýrmýþ, kýzgýnlýkla bakýyor ve benden oyuncaðý arkadaþýnýn kafasýna atmasý için ona izin vermemi bekliyordu. Bir yanda öpücüðe tokatla karþýlýk veren, bir yanda kýzgýnlýðýný göstermek için izin isteyen. Oðulcan’ý annesi sakinleþtirirken, ben de Hasan’ý kucaðýma alýp saçlarýný okþadým, önce kýzgýnlýðýný dile getirmesine izin verdim. Arkadaþýnýn, kendisinin onu sevmek için yaklaþtýðýný anlamadýðýný, kendisine dokunulmasýndan hoþlanmadýðýný söyledim. Okuyan herkese vakit ayýrdýðý için teþekkür ederim. Biliyor musunuz bir bebek, anne karnýndayken bile þiddeti hissedebilir. Doðduðunda, canýnýn parçasýný yakana, tekrar el kaldýrýldýðýnda, - hatta o kiþi kendisini sevmek için bile yaklaþmýþ olsa - çýðlýklarla karþýlýk verir. Bundan daha can yakýcý ne olabilir? Artýk o bebek gerçek sevgiyle kuþatýlýp, güvende olduðunu iliklerinde duyuncaya kadar, onu sevmek için kendisine yaklaþana, - kendisi gibi bir bebek olsa bile- saldýrarak karþýlýk verecektir. Sevmek isteyenin þaþkýnlýðý ve sevgisizliðin tutsaðýnýn korkaklýðý, tanýk olanýn kalbini eritecek ve elinden bir þey gelmemesinin hüznü ile, ne yapacaðýný bilemeyecektir. Kimsenin ne dediði, neye inandýðý önemli deðil. Özgür deðiliz hiçbirimiz, hatta Sezen Aksu’ nun dediði gibi “Masum da Deðiliz” hiçbirimiz. Hiç düþündünüz mü, masumiyetimiz ilk yarayý ne zaman alýr?
131 
 Dünyama Hoþgeldin Bebeðim  (canan)

27 Aralýðýn ilk saatlerinde uzun süren sancýlarýn ve acýlarýn sonunda doðum masasýnýn baþucuna koydu Doktor Zeliha Haným seni. Al bakalým bebeðini dedi. O an kalbim yerinden fýrlayacaktý. Bu cümleyi mecazi anlamda kullanmýyorum. Gerçekten kalbim yerinden fýrlayacaktý. Hoþ geldin bebeðim diyebildim o heyecanla.
132 
 Yazýladýklarým - 2362002  (Zafer AKKAÞ)

Anlar unutulmasýn diye, sarý sayfalarda çoðaltýyorum onlarý... Gözyaþlarýmý sayfa altlarýna ekleyip kurumaya býrakýyorum sonra da... (2)
133 
 Sensiz Yeni Yýllara  (ARZU MUMCU)

Herþey seninle anlamlýymýþ.Seni çok özledim..
134 
 Müruruzaman II  (Beste Sultan K.)

-Söylenen her þey unutulmak için söylenilecek ve hiçbir delil býrakmayacak ardýnda.
135 
 Yürüyorum...  (Fatma KAHVECÝ)

Yollar yürüdüm matemler ve cümbüþlerle.. Yollar yürüdüm sýrtýmda kalp kýrýklýklarý ve sevdalarla.. Yollar yürüdüm kendimi bildim bileli... tüm geç kalmýþlýklarýmla..
136 
 Acýtmýyor  (serdar aydýn)

zamanla her þey geçer
137 
 Atatürk Diktatör Müydü?  (Haydar Köprülüoðlu)

Atatürk'ü birkaç defa çok yakýndan gören, onun kitaplarýya ilk derslerini alan bir kiþi olarak, zaman içinde sorgulanan 'Atatürk Diktatör mü' sorusunu cevaplamak istedim. Aslýnda oligarþi yaratan demokrasiden, dürüst, saygýdeðer diktatör neden olmasýn. Saygýlar.
138 
 Mersin Garý'nda Bir Sabah  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Neco herkesin çaylarýný verdikten sonra boþalan bardaklarý bile toplamadan eline süpürgeyi aldý,sanki orada hiç kimse yokmuþ gibi bir tutum takýnarak tozattýra tozattýra akþamýn pisliðini süpürmeye baþladý.Giþe memuru söylenmeye baþladý:
139 
  izmir Günleri  (Hakan Yozcu)

Hasan Saðlam Öðretmenevi Eþrefpaþa’da Ýkiçeþmelik Caddesi’nde bulunuyor. Ulaþým çok kolay ve rahat. Belediye Otobüsleri buradan geçiyor. Durak, hemen önünde. Öðretmenevi’ne geldik. Çok sayýda merdivenlerden inerek Resepsiyona vardýk. Resepsiyonda çok kibar, çok nazik, güleryüzlü ve yardým etmeyi çok seven bir bayan ile karþýlaþtýk. Bize “Hoþ geldiniz” diyerek kayýtlarýmýzý yapýp oda anahtarýmýzý verdi. Öðretmenevi hakkýnda kýsa bilgiler verdi. Kahvaltý sabah 10’a kadardý ve ücretsizdi. Öðle ve akþam yemekleri çýkýyordu. Üyelere 10 TL idi. Aþaðýda kafeterya bulunuyordu. Burada oturup hoþçavakit geçirebilirdik. Bayan bize “Burayý çok seveceðimizi, bir yardýma ihtiyacýmýz olursa yardýmcý olacaðýný” söylüyordu. Gerçekten de orada çalýþanlar güleryüzleriyle burayý sevmemizi saðlýyorlardý…
140 
 Bizim Evin Balkonundan Bakýnca / Aný  (Kâmuran Esen)

Ýlle de sevgi.....

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Tuncay Þanlý
Alp Þahin
Deneme > Anýlar
Derya
Alp Þahin
Deneme > Anýlar
Kum Saati 02: 00
Alp Þahin
Deneme > Anýlar
Bir Bölü Elli
Gökhan
Deneme > Anýlar
Gece Hayatý
Aysel AKSÜMER
Deneme > Anýlar
Pelin
Alp Þahin
Deneme > Anýlar
Leylim Ley
GAYE DÝLEK GEZER
Deneme > Anýlar
Fehmi Dayýma.
Servet Alkan
Deneme > Anýlar
Kahramanýma...
Ebru Otuzbir
Deneme > Anýlar
Sen Yoksun
Dilek Þengel
Deneme > Anýlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.