..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Fýrtýnalar insanýn denizi sevmesine engel olamaz. -Maurois
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplumcu
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi'nin Düþündürdükleri
Yûþa Irmak
Deneme > Yaþam

2017 yýlýnda baþladýðým Ýhlas Holding’in baský öncesi birimine 2024 yýlýnýn þubat ayýnda geri dönüþ yaptým. Bu deðiþimin en güzel tarafý hem patronum hem arkadaþým vedahi ahiret kardeþim olan Kadri Yeltekin Bey’in ekibine tekrar dahil olmam oldu. Kadri Bey, çalýþma hayatým boyunca RNA iletiþimin kurucusu akýl hocam, ilham kaynaðým ve aðabeyim Ýsak Baydaroðlu’ndan sonra tanýdýðým: Enderun terbiyesi görmüþ gerçek bir Osmanlý Beyefendisidir. Yaklaþýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu
101 
 Bir Demet Maydonoz  (Nermin Güday Kaçar)

Hâkim, duruþma salonuna girdiðinde, salonda bulunanlar ayaða kalktý. Yerine geçti. Salonu gözden geçirdi. Fazla kalabalýk olmadýðýna göre sýradan ve sakin geçeceðe benziyordu. Daha önceden incelediði, önünde duran dosyanýn kapaðýný açtý. Gün içinde kaç davaya girdiðini saymamýþtý bile. Zabýt kâtibesi, huzursuz bir þekilde yarýþa hazýrlanan koþu atý gibi dimdik ve dikkatle onun komutunu bekliyordu. Mesleðe baþladýðýndan bugüne kadar kiþiliðinde ve fiziðinde epey deðiþiklik olmuþtu. Sakin ve duygusal biriyken baþladýðý meslek hayatý onu asabi bir kiþiliðe sürüklemiþti. Bu durum metabolizmasýný da etkilemiþ olmalýydý ki stresini yemek yemekle gidererek neredeyse yarým dünyaya dönmüþtü bedeni. Koltuða zor sýðýyordu. Yerinde kýmýldandý ve gözlüklerini çýkararak masaya býraktý. Her iki tarafýn avukatlarý onun davayý baþlatmasýný ve savunmalarýný vermek için bekliyorlardý. Davayý açan taraftan savunmasýný istedi. Davayý Kadýn açmýþtý. Avukat ayaða kalktý.
102 
 Açlýk...  (Necat Dilaver)

O kadar hýzlý ve kuvvetli ilerliyordu ki onu hiçbir þey durduramazdý...
103 
 Bir Yer Verdim Sokak Tarafýndan  (Gök Taner)

O kadar da yalnýz deðildim caným, sokak tarafýndan arkadaþlarým vardý. Yine de bazý þeyleri, içten yapmak gerekir.
104 
 Bir Demet Maydanoz - Tanýk - Son  (Nermin Güday Kaçar)

Hakim, adamý dinledikten sonra keskin bakýþlarýyla salonu gözden geçirdi. Bu koltukta kaç yýldýr çalýþmakta olduðunu saymýyordu artýk. Ne kadar kendi kendine þikayet etse de, bir türlü veda edememiþti. Masasýna gelen her dosyada farklý bir hikâye vardý. Son zamanlarda artan þiddet maðduru kadýnlarý gördükçe, adaleti saðlamak, doðru kararý vermek de zorlaþmýþtý artýk. Görünüþe bakýlýrsa basit, kýrgýnlýk sonucu açýlmýþ bir davaya benziyordu. Avukatlara söz vermemesinin nedeni de buydu zaten. Davacý ve davalýlar düþüncelerin daha iyi anlatabilirlerdi. Gerçi davalýnýn avukatý sanki biraz bozulmuþtu ama zararý yoktu. Hiçbiri ona karþý terslenmeye yeltenemezlerdi. Onca yýlýn deneyimi ve bilgisi vardý karþýlarýnda. Oturuma yarým saat ara verdi ve odasýna gitti. Pencereleri sonuna kadar açtý. Ýçerisi kokmuþ gibiydi. Ýçeri dolan temiz hava ile kendine gelmiþti sanki. Masasýndan kalktý; misafir koltuklarýndan birine oturdu. Hâkim kimliðinin karþýsýnda týpký bir misafir gibi boþ koltuða kilitledi bakýþlarýný. Acaba, onu nasýl görüyorlardý? Kendi düþünceleri onu gülümsetmiþti. Þu anda kapýdan biri girse ne düþünürdü. Saatine baktýðýnda neredeyse aranýn sona ermek üzere olduðunu anlayarak odadan ayrýldý.
105 
 Düþ (Ünce) Lerim  (SERAY ANIL)

Düþüncelerimin rüzgarýnda içim titredi, düþüncelerim bana bir çok bireyin aksine sýcak kuytular sunmamakta idi. Düþüncelerim, hayatlarýndaki sýcaklýðý yitirmiþ, belki de hiçbir zaman sýcak bir hayata sahip olamamýþ insanlar adýna hayatýmdaki sýcaklýða raðmen beni üþütmekteydi.
106 
 Þaþkýn Hýrsýz  (Nermin Güday Kaçar)

Koþarken nefes nefese kalmýþlardý. Arabaya bindiler ve uzaklaþtýlar. Bütün planlarý suya düþmüþtü. Planlarýnda bir hata vardý. Allah’ ýn bütün diðer günleri dururken neden Cuma gününü seçmiþlerdi ki! Tabii ki iþe yaramazdý. Herkes, ellerini dua için açtýðý anda onlar, günah iþlemeye yeltenmiþlerdi.
107 
 Yere Düþen Tek Terlik  (Mustafa Mert)

Asgari ücretle geçinmeye çalýþan bir iþçinin hayatýndan kýsa bir kesit.
108 
 Daðlarý Delen Budala Ýhtiyar  (Hulki Can Duru)

Yoðurt yapmak için maya süte çalýnýr, suya çalýnmaz ! Bir tas suya bile maya çalsan o asla tutmaz ! Nerde kaldý koca göl? Üstelik, göl büyür, küçülür, dalgalanýr, durulur, kurur. Ancak, daðlar asla deðiþmez, büyümez, yükselmez, kýpýrdamaz, hep olduðu gibi kalýr.
109 
 Töre ve Zulüm/ Bölüm 3  (Necmettin Yalcinkaya)

Artýk her þey tastamamdý. Baþlayabilirdi düðün. Ve baþladý... Davul zurna çalmaya baþladý.
110 
 Töre ve Zulüm/ Bölüm 5  (Necmettin Yalcinkaya)

Yol bitmek bilmiyordu bir türlü, uzadýkça uzuyordu... Ne kadar yürüdüðünü kestiremiyordu Sultan, yalnýzca ayaklarýnýn sýzladýðýný hissediyordu. Hava kararmaya baþlamýþtý, yol bitmiyor aksine uzuyordu gitgide. Gökteki yýldýzlar bir bir parýldamaya baþladý. Ay gökte asýlý bir lamba gibi aydýnlatýyordu yolunu. Hýzlandý birden, içine tarifsiz bir korku sinmiþti.
111 
 Küçük Nur Ali  (Taki Akkuþ)

Ayaklarýndaki yýrtýk naylon ayakkabýlardan karlar içeriye sýzýyordu. Ýran transit yolundaki arabalarýn çokluðundan korkuyor, yolun kýyýsýndaki karlarýn üzerinde yürüyordu küçük Nur Ali... Naylonlarýn arkasý tamamen parçalanmýþtý. Küçük Nun Ali'nin topuklarý naylonlarýn içinde deðil, doðrudan doðruya kara basýyordu.
112 
 Kurbanýn Diþleri - Final  (Nermin Kaçar )

Elime tutuþturduðu bezi açtým merakla. Hakikaten de bezin içinde kocaman bir hayvan diþi vardý. Ne diyecektim, ne yapacaktým, bilemiyordum. Gülmek istiyor, gülemiyordum. Üstelik inatçý amcayý nasýl ikna edecektim. O þaþkýnlýkla kendimi dýþarý attým. Bastým kahkahayý… içeri girdim, son dilekçemi yazdým . Küfürleri bastým dilekçeye. Ýki seçenek vardý. Ya impanlt için malzeme ve cihaz göndereceklerdi ya da beni...
113 
 Yeter ki Çocuklarýmýz Mutlu Olsun  (Hilâl Erboyacý)

Baþkent Hastanesi’nin bahçesine bir sigara molasý vermek üzere oturuyorum. Hava çok sýcak. Bunalýyorum.
114 
 Haydar Zurna  (Þenol Durmuþ)

Allah rýzasý için sesleniyorum. Helal süt emmiþ henüz insanlýðýný kaybetmemiþ içinde bir gramcýk da vicdan olan herkesi Pendik meydanýna tek kiþilik direniþime bekliyorum. Baþta pek muhterem, saygýdeðer Taksim dayanýþma platformu konseyi olmak üzere sendikalar, sosyalistler, devrimciler , kemancý bar müþterileri, gayler kulübü üyeleri, köfteciler derneðine, yeþillere, karalara, aklara alayýnýza sesleniyorum. Gelin gerçek bir halk adamý, yamalý vatandaþ, emekçi, acýlarýn çocuðu Haydar Zurnayý yalnýz býrakmayýn. Gelin bu yaðma bu talana bu zulme artýk yeter diyelim. Aç gözler, hainler, doymamýþ gibi sonunda benim gibi bir garibi de buldu…
115 
 Vapur Hikayeleri II  (LOKMAN ZOR)

Sirkeci- Harem araba vapurunun son seferi. Günlerden Pazar. Birkaç araba ile çok az da yolcu var. Havalar iyice soðudu, kýþ kapýda.
116 
 Töre ve Zulüm/ Bölüm 2  (Necmettin Yalcinkaya)

“He ana sýcaktandýr her hal unutmuþum billâh.” Düðün haberine çocuklar da sevinmiþti: ”Yaþasýn düðün var”
117 
 Dalgakýran  (Mikail Boz)

Herkesin "o yere" kaçtýðý bir dünyada kalmayý seçen bir adam.
118 
 Gavurdaðý  (Emine SEVÝNÇ ÖKSÜZOÐLU)

Gavurdaðý'nýn eteðinde yer alan il ve ilçelerdeki gencecik kýzlarýn, büyük þehirlerden gelen þebeke elemanlarý tarafýndan evlenme vaadiyle kandýrýlarak nasýl tuzaða düþürülüp, bataða saplandýkalrý anlatýlýyor. NOT: Bu öyküm bir film yapým þirketi tarafýndan beðeni kabul gördü ve 2008 Ocak ayý içinde ulusal bir Tv kanalýnda dizi film olarak gösterime girecektir.
119 
 Vahþi Kent Soylu Kadýn ve Taþralý Kibar Erkeðin Karþýlaþmalarý  (Cumhur Çýrnaz)

Bazen öyle tesadüfler olurki bir daha hiç olmayacaðýný biliriz.
120 
 Güneþ Daðlarýn Arkasýna Çömelince  (Turgay DELÝBALTA)

Okul yarý yýl tatiline girmiþti. O günkü uygulamalarla MEB sekiz ay içinde öðretmen mezun edebiliyordu (hýzlý eðitim). Bizim yarý yýlýmýza denk gelen tarih Erginler için yýl sonu oluyordu. Ergin’i Kars’taki garajlardan toz bulutu içinde yolcu ettik

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Bir Ýki Gazete
Ahmet Zeytinci
Öykü > Toplumcu
Görevli
Arman Berra
Öykü > Toplumcu
Balýkçýlar
Ömer Özyurt
Öykü > Toplumcu
Nur - Iþýk
Hakan Yozcu
Öykü > Toplumcu
Çoban Lazým 1
Veysel Baþer
Öykü > Toplumcu
Balta
Yeter Özhal
Öykü > Toplumcu
Alkarýsý
Veysel Baþer
Öykü > Toplumcu
Sibel
Onur Ömer Dara
Öykü > Toplumcu

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.