..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgür insan, denizi daima seveceksin. -Baudelaire
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýronik
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik
101 
 Yine Düþlerimde Sabahlar Mýsýn Yavrum?  (Emine Piþiren)

Þimdi bir belden aþaðým tamamen uyuþuk… Ayaklarýmý oynatamýyorum… Sanki aðýr bir kaya koymuþlar belimden aþaðý…Bedenimi ise hiç oynatamýyorum…Gözlerimi açmak istiyorum…Açamýyorum…Aðýr geliyor kirpiklerim gözkapaklarýma…
102 
 Güvercin ve Simitçi Teyze  (Funda Doðan)

Hayat diyorum, bazýlarý için çok zor… Aklýmda ayaklarý olmayan güvercinler, aklýmda simitçi teyze…
103 
 Teyze  (Kemal Yavuz)

"Parmaklarým ince benim, borunun içerisine elim rahatça sýðýyor diye orada iþ verdiler bana". Ne güzel diye geçirmiþti içinden, ince parmaklý damatmýþ bizim de kýsmetimiz. Rahmetli beyinin de parmaklarý inceydi, "inþallah bizim rahmetliye benzemiyordur heryeri" diye mýrýldandý teyze, talihsiz kýzýna bakarak.
104 
 Bizim Haller  (Haydar Köprülüoðlu)

Çok kiþi kartvizit, veya maddi çýkarlar için oynuyor. Çýkar saðlamak amacýyla hacca gidenler gibi. Milletvekilliðini de dahil edebiliriz. Ýsteklerin önü, ardý kesilmez. Ev versen, yazlýk ister, köþk ister, köþk versen Boðaziçinde olsun der. Milletvekilliði aday adaylarý oy alabilmek için çabalarýyla birlikte, paralarýný da harcýyorlar. Geçmiþte böyleydi, günümüzde de bu serüven devam ediyor. Bütün bu çaba ve uðraþlara karþýn, minder dýþý karakucak devam ediyor. Saygýlar.
105 
 Herkesin Diðeri Olduðu Yer  (kuzey darýcý ...)

" Ýnsanoðlu arzularý onu becerdiði sürece yaþam denilen dengesizliði sürdürür "
106 
 Ýki Þey Götüreceðiz Giderken…  (Emine Piþiren)

Tören baþlamak üzereydi. Bayrak göndere çekilmiþti. Ýstiklal Marþý okumaya baþladýk. Ýþte ne olduysa o anda olmuþtu. Bacaklarýmýn kasýða yakýn kýsmýnda bir kaþýntý, bir karýncalanma baþlamýþtý, o anda ani bir içtepiyle hazýrol halimden vazgeçip, iki baladýrýmý birbirine sürttüm.
107 
 Yobaz! Arkadaþým  (Demirhan Ocak)

Çok güzel gülüyor, gülerken gözünün içi gülümsüyor... Lokantaya gelen sarhoþlara kýzsa bile gayet insanca davranýyor, geçenlerde þahit olduðum bir olayda küfelik derecesinde alkol tüketmiþ, Alman vatandaþýn “ bana karý lazým, sende varmý?” diye saçmalamasýna karþý “Yok bizde bulunmaz, þu yan tarafa bakýver” dediðine þahit oldum.
108 
 Çýldýrtan Aþk  (Özcan Nevres)

Bu kadehi boynuzlularýn þerefine içiyorum dedi. Söylenenler bana mý, yoksa baþkasýna mý diye bakýndý etrafýna. Kendinden baþka kimse olmadýðýný gördü
109 
 Bir Ölü Týrtýl  (a. fuat seðmen)

kýsa bir ömre dair, kýsa bir öykü.....
110 
 Manolya ve Katatonya  (Cengiz Erdem)

Kendi içimde bir öteki yarattým. Kendi içimde yarattýðým öteki benden daha güçlü çýktý ve zamanla benliðimi ele geçirerek kendisini ötekilikten kurtardý. Þimdi ben kendi içimde yarattýðým ötekinin içinde bir ötekiyim. Kendi benliðimde azýnlýk konumuna düþtüm, kendi evimde yabancýlýk çekiyorum þimdi ben.
111 
 Ebediyet Edebiyatý  (Cengiz Erdem)

Neyse o, yani tam da bir kurbandan baþka bir þey, bir ölüm-için-varlýktan baþka bir þey ve dolayýsýyla ölümlü bir varlýktan baþka bir þey. Bir ölümsüz: Ýnsanýn baþýna gelebilecek en kötü durumlar, O kendini hayatýn karmakarýþýk ve zorbaca akýþý içinde ayrý bir yere koyabildiði sürece, onun böyle olduðunu, yani ölümsüz olduðunu gösterir. Ýnsanýn herhangi bir veçhesini düþünmek için, bu ilkeden yola çýkmamýz gerekir. Ýnsan haklarý varsa da, bunlar kesinlikle hayatýn ölüme karþý haklarý ya da sefalete karþý hayatta kalmanýn haklarý deðildir. Ölümsüz'ün kendi kendilerine dayanan haklarýdýr ya da Sonsuz'un ýstýrap ve ölüm denen olumsallýðýn üzerinde uygulanan haklarýdýr. Sonuçta hepimizin ölecek olmasý, geride sadece tozun kalacak olmasý, Ýnsan'ýn, koþullarýn onu maruz býrakabileceði hayvan-olma ayartýsýna karþý koyabilen biri olarak kendini olumladýðý anda sahip olduðu ölümsüzlük kimliðini hiçbir surette deðiþtirmez. Alain Badiou, Etik: Kötülük Kavrayýþý Üzerine Bir Deneme, çev. Tuncay Birkan (Ýstanbul: Metis, 2004), 27-8
112 
 Firavun Mezarý  (FATÝH YALÇIN)

Bütün bu eþyalarý ile bu salon her zaman firavun mezarlýklarýný hatýrlatýrdý ona. Ya da en çok sevdiði eþyalarý ile gömülen veya adý firavun olmayan bütün müstear isimli firavunlarýn mezarlýklarýný. Bütün gerçek firavunlar sýrf bu isimle anýlma cesaretini gösterdikleri için onun saygýsýný kazanmýþlardý. Ona göre tarihin karanlýk dehlizlerine firavun adýyla gölge düþürmüþ insanlar sayýsý hayat hikayeleri ile beraber edebiyatçýlarýn, cesetleri bugüne kadar bozulmadan kalmasý ile doktorlarýn, mezarlarý ile arkeologlarýn kalýn kitaplarýnda belliydi. Bütün bu insan-tanrýlar belli bir zaman aralýðýnda yaþamýþ ve ölmüþlerdi. Onlarýn ölümleri firavun neslini yok edemedi. Ýnsanlýðýn yaþadýðý hiçbir çað yoktur ki firavunlar eksik olsun.
113 
 Yüce Tanrým  (Þenol Durmuþ)

Bir kulun olarak sana þükranlarýmý sunarým ey yüce tanrým. Beni bu pislik dünyaya getirdiðin için önceleri çok sitem etmiþtim. Doðduðuma bile piþman olmuþtum ama bilmiyordum ki beni bir amaç için bir misyonla bu dünyaya gönderdiðini. Elbette bunlarý yaþarken öðrenecektim. Bu dünyanýn içinde bir dünya olduðunu ve benim bir takým vasýflar kazanarak o dünyanýn kapýsýný açacaðýmý ve benim gibi daha önce o yolu bulan elçilerle birlikte olacaðýmý üstelik onlarla birlikte sana hizmette bulunacaðýmý nereden bilirdim.
114 
 Ben Kendimi Bizzat Vurdum  (serdar adem iþler)

Ýlk insan topluluklarýnýn görülmesiyle beraber dünyanýn yörüngesini ve hareket kabiliyetini elinde tutan bir paralel yapý doðal olarak ortaya çýkmýþtýr. Ve bu, dünyanýn her karýþýnda ve insanlýk tarihinin her aþamasýnda aynen yapýlanmýþtýr. Bu paralel yapý aðalýk sistemidir. Elindeki yaptýrým gücü sermayedir. Hiçbir toplumsal örgütlenme hatta devlet bu paralel yapýnýn önünde duramamýþtýr. Bundan sonra durmasý da mümkün deðildir.
115 
 Kýsaca  (s-ilgi)

Sen o kadar etmezsin.
116 
 Eþ Seçici  (Göktu Kara)

- Bana ihtiyacý olanlar, bilirler nasýl ulaþýlacaðýný. Ama yine de ben vereyim kartýmý. Al, al, çekinme. Belki senin de ihtiyacýn olur, bir gün. Yabancý kartý alýr ve okur: Daðay Günay-Eþ Seçici
117 
 Kiralýk Katil - 1  (Eylem Yurtsever)

Yine plansýz yazdýðým bir öykü. Hep böyle bir öykü yazmak istemiþimdir...
118 
 Tencereden Al Haberi (Öykünün Tamamý)  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Tam on dört senedir sustum, hep içime attým, hiç konuþmadým ama artýk canýma tak dedi ve o nedenle de bildiklerimi anlatacaðým. Yoksa patlarým vallahi. “Hem düdüklü deðilsin, hem de patlamaktan söz ediyorsun” dediðinizi duyar gibiyim. Haklýsýnýz, patlama özelliði bizim akrabalarýmýz olan düdüklülere mahsustur. Benim gibi tencereler patlayamazlar, olsa olsa ancak taþarlar...
119 
 Genç Politikacý Adaylarýna Öðütler!  (Mudi Beya)

Köprüyü geçinceye kadar herkese dayý demeyi öðren. Ýçine atladýðýn yapýnýn lideri konumunda olan adamýn gözüne girmeye bak! Bu kural iþin, olmazsa olmazýdýr… Var sayalým ki, o adam sana “ Bir adým öne çýk ve nefesini tut! ” dedi. Ne yapman gerektiðini biliyor musun? Hiç duraksamadan bir adým öne çýk ve nefesini tut! Yere yýðýlýncaya kadar öyle kal! Liderin olacak adamýn gözünde senin bu durumun ‘ yaman bir fedai olduðunun , kanýtý olacaktýr!
120 
 Özür Dilerim  (Dilara Yiðit)

Ne diyorsun sen demek için uðraþtý Ayten, ama sesi çýkmýyordu, derinden hýrýldýyordu gýrtlaðý. Dehþete kapýlmýþtý Ayten, ne diyeceðini bilemeden bakakaldý, ne sormasý gerektiðini de bilmiyordu. Aðzý açýk kalmýþtý, yüzü dehþetten kýpkýrmýzýydý. Midesinin bulandýðýný hissetti.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Hortum
Tayyibe Atay
Öykü > Ýronik
Aþkýn
selim çok
Öykü > Ýronik
Emrin Olur
Ahmet Zeytinci
Öykü > Ýronik
Müzeyyen
Suleyman Tuna
Öykü > Ýronik
Maçakýzý
selim çok
Öykü > Ýronik
Duygu Dökümaný
selim çok
Öykü > Ýronik
Kedi Gözü
selim çok
Öykü > Ýronik

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.