..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, duygularýn dilidir. -W. Winter
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýronik
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik
121 
 Özür Dilerim  (Dilara Yiðit)

Ne diyorsun sen demek için uðraþtý Ayten, ama sesi çýkmýyordu, derinden hýrýldýyordu gýrtlaðý. Dehþete kapýlmýþtý Ayten, ne diyeceðini bilemeden bakakaldý, ne sormasý gerektiðini de bilmiyordu. Aðzý açýk kalmýþtý, yüzü dehþetten kýpkýrmýzýydý. Midesinin bulandýðýný hissetti.
122 
 Balatalara Baktýrsam Ýyi Olacak  (seyfullah ÇALIÞKAN)

ir tarla dolusu, yüzlerce leylek hiç hareket etmeden öylece duruyordu. Yoldan bakýldýðýnda canlý olup olmadýklarý bile anlaþýlamýyordu. Gerçek olduklarýný bilmesem bir heykeltýraþýn figüratif çalýþmasý sanabilirdim. Üstelik hepsi birbirinden olabildiðince uzaða mýsýr taneleri gibi saçýlmýþlardý. Karýnlarý aç mý tok mu bilmiyordum. Neden böyle kýpýrtýsýz ve hüzünlü duruyorlardý? Yarým saat sonra güneþ iyice alçalacaktý. Leylekler Fadýllý köyündeki evlerin çatýlarýndaki yuvalarýna döneceklerdi.
123 
 Doðruya Doðru  (Funda Doðan)

Uzaklaþmak… Her þeyi bir kenara býrakmak… Çekip gitmek uzak dünyalara… Kimsesizce…
124 
 Günlük: Kýrkbirkere Maþþþahlah Tüüü! Tüüü! Tüüü!  (Mudi Beya)

Bizim insanýmýzýn, günlük hayatta böylesi dostluklarý ‘ düþman çatlatýyorlar , diye tanýmladýðý bilinir. Gizli bilgilerin kulaklara fýsýldandýðý bu ve benzer dostluklar, tarih yazacak denli önemli olunca kutsanmasý da gerekir haliyle. Hatta kan akýtmak; yani, kurban kesmek bile gerekebilir.
125 
 Hýrsýzlar Savaþý  (Þenol Durmuþ)

Raþhan affýndan sonra cezaevlerinde ki sefiller topluma kazandýrýlmýþtý. Hýrsýzlar, gaspçýlar, katiller diðer bütün suçlular ait olduklarý halk yýðýnlarýnýn arasýna dönüyordu. Bazýlarýna göre bu af çok lüzumsuz gereksizdi. Çünkü bunlar salýnýrken adalet terazisi zangýr zangýr titremiþti. Üstelik teraziyi elinde tutan kör kadýn onu fýrlatýp atmýþtý. Kör kadýn diðerlerinin göremediðini görmüþtü. Çok geçmeden haklý olduðu ortaya çýkacaktý. Herhalde o teraziyi yýllarca boþu boþuna elinde tutmamýþtý.
126 
 Selma'nýn Hikayesi  (Bekir Karadeniz)

Düzeni deðiþtirmeyi göze alýp günlük günlük yaþýmdaki birçok þeyden çekinen herhangi birimize benzer birinin bir saati.
127 
 Yarýn Daha Çok Sevdalý  (fuat ovat)

Ýyi, güzel, doðru, faydalý olan her þey yitti gitti mi? Onlar, güzeli çirkin, varý yok etmiþ, barýþý býrakmýþ savaþa koþmuþ, yok olmuþlar sonra... Yýlan topraðý koklaya koklaya yermiþ, tadýna daha iyi varmak için deðil, toprak bitmesin diye. Yýlanken o böyle yapýyor, oysa biz?
128 
 Bir Gün  (Hilal Fýrtýna)

Söyle haydi, durma, kendi annenden ve babandan kendi çocuðunu kullanarak intikam aldýðýný.
129 
 Akis  (Aslý Akarsakarya)

Islattým güzelce saçlarýný, tiksinmedim – orada burada parça parça kalan saçlarýný. Makas aðýr zaten ama, büyüdü de büyüdü elimde. Yüzümü görmesin diye de baþýmý eðdim omuzlarýnýn arkasýna, omuzlarýmýn arasýna. Ýki elimle sýkýca kavradým, yine de sivri ucu aþaðý sarktý. Tenine deðdirerek makasýn bir bacaðýný, yürütüp boynunda dolandým.
130 
 Yasak Aþk  (Özcan Nevres)

Otobüs o korkunç hýzýyla atmýþ metrelik uçuruma uçtu. Kulaklarý saðýr eden bir patlama oldu. Otobüsün parçalanan kasasýndan etrafa cesetler uçtu
131 
 Mustafa Hoca  (mehmet guli aslan)

Bizim Mustafa hoca Ýmam Hatip Lisesini yeni bitirmiþti. Yaz Kur-an Kursu için müftülükten izinle bir cami-i’de kur’an- Kerim derslerini vermeye baþlar…
132 
 Cehenneme Kadar Yolunuz Var!  (laina )

...Güzel, kendini mutlu kýlacak þeyler düþünmeye zorlayarak bedenini yorganýn altýna almasýna karþýlýk, kafasýnda kurduðu o huzur dolu uykuya geçemiyordu...
133 
 Kabus  (Cengiz Arabacý)

Köyünde mütevazý bir ailenin gururu Mustafa olarak uykuya dalar dalmaz, Ankara’da akademisyen bir çiftin biricik kýzlarý Eylül olarak uyanýyor ve ayný günü tekrar yaþýyordum.
134 
 Ona Öyle Demezler Peynir Ekmek Yemezler  (Mudi Beya)

Parti liderlerimizin hünerlerini en iyi bir biçimde ortaya koyduklarý belirli alanlar var bana göre... Öncelikle, kendilerini seçecek olan delegeleri belirlemede oldukça baþarýlý buluyorum kendilerini! Polemik yaratmada ve geliþtirmede sýnýr tanýmýyorlar maþallah! Kendisine soru soracak gazetecileri seçmede Recep Tayyp Erdoðan' ýn hayli baþarýlý olduðunu düþünüyorum...Deniz baykal' ýn da, CHP önünde iktidar engeli oluþturmada kimse eline su dökemez gibime geliyor. Ýktidar ve anamuhalefet bu denli düzeysiz bir kavganýn taraflarý olunca arkasý geliyor ister istemez. Güvenirlik sýralamasýnda seçilmiþlerin, atanmýþlarýn çok çok altýnda yer almasýna kimse kafa yormuyor. Yaþanmýþ ve yaþanmakta olan bütün bunalýmlarýn ana kaynaðý siyasete ve siyasetçiye güvenilmezlik yargýsýnýn toplumda yerleþmiþ olmasýdýr! Bu yargýyý tersine çevirmek siyasetçinin en önemli görevi olmalýdýr. Ama, genel gidiþat, kiþisel olarak bu satýrlarýn yazarýnýn umutlarýný da silip süpürüyor. Sizler nasýl görmektesiniz acaba?
135 
 Babam ve Oðlum  (Þenol Durmuþ)

Oðlum iþte diðer yaþýtlarý gibi...Þeytan gibi kerata, ara sýra severim...On ikisine basmak üzere...Erkek çocuðu olduðu için haliyle biraz da þýmarttýk sayýlýr.Her baba gibi bazen bende "hadi oðlum þu pipini bir göstersene, bakalým büyümüþ mü" derim...
136 
 Kelebek Etkisi  (Ömer Kýrat)

Bu siteye eklediðimden emin olduðum ama dönüp bakýnca bulamadýðým bir öyküm.
137 
 Ýnekler  (Kaan Alpaslan)

Ýneklerin dünyayý ele geçireceðini söyleyen bu adamla tanýþmanýzý isterdim. Benim için gerçekten çok ilginç bir deneyim olmuþtu.
138 
 Bedel  (Ünver PAZARLI)

Tamamen kurgu olup,herhangi kiþi veya kurumu kastetmemektedir.
139 
 Muz Kabuðuna Basýp Düþen Maymunun Hikâyesi  (ömer kýrat)

Bazýlarý, evrimin gerçek olduðuna ve doðal-seleksiyonun (bir þekilde) tanrý tarafýndan gerçekleþtirildiðine inanýr. Ýþte bu hikâye, o ihtimal üzerine bina edilmiþtir.
140 
 Aslýnda Var Olan?  (NoktasaL)

savaþ~ölüm çaðrýsý

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Hortum
Tayyibe Atay
Öykü > Ýronik
Aþkýn
selim çok
Öykü > Ýronik
Emrin Olur
Ahmet Zeytinci
Öykü > Ýronik
Müzeyyen
Suleyman Tuna
Öykü > Ýronik
Maçakýzý
selim çok
Öykü > Ýronik
Duygu Dökümaný
selim çok
Öykü > Ýronik
Kedi Gözü
selim çok
Öykü > Ýronik

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.