..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hayaller olmasaydý, umutlar dünde kalýrdý. - Dolmuþ atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýliþkiler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler
141 
 Asktir Bu Biraz da Leverage  (Alp Þahin)

Sen zaten beni hic sevmedin diyordu… Aslinda sevmistim, cok sevmistim hem de. Sevmenin rolu olmaz ki bir kere… Bu kadar zaman gecmesine ragmen hala bunu anlayamamasina sasiriyorum.
142 
 Sevgi ve Saygý Görmek Ýsteyen Sevgi ve Saygý Duymasýný Bilme  (Selcan)

Kiþi; baþkalarýný suçlamadan evvel hatayý kendisinde aramalýdýr. Çünkü; Sevgiyi de saygýyýda tüketen kiþinin kendisidir.
143 
 Öteki Yüreðim  (PELÝN KARCI)

Dost sözcüðünün yakýþtýðý senden baþka kimse yok benim için. Bazen seni kendim sanýyorum, kendimi sen... Ne güzel þey sana ‘DOSTUM’ diyebilmek
144 
 Ýliþkilerde Ekonomik Boyut  (Yûþa Irmak)

Bayadýr kadýn-erkek iliþkilerinin ekonomik boyutuna yönelik yazý yazmak istiyordum. Ancak konu çok hassas ve derin olduðu için elim bir türlü klavyeye varmadý. Fakat geçen hafta bir arkadaþýmla bir alýþveriþ merkezine gittik ve oradaki maðazalarý dolaþtýk. Hele bir tanesinin içerisindeki çeþit bolluðu ve ürünlerin ilk bakýþtaki çekiciliðini görünce, son yýllarda özellikle bazý kadýnlarýn eþ seçerken ön plana çýkardýklarý deðerlerin nedeni konusunda kafamda bir þeyler oluþtu.
145 
 Aklýnýzý Kiraya Vermeyin  (Hüseyin Ýbiþ)

baþkalarýnýn verdiði akýlla hareket etmeye mecbur musunuz?
146 
 Ermiþ, Sörfçü, Patron, O ve Ben  (Esin ARDIÇ)

Sörfçü, hayata dair kaygýlanmayý kestiðin zaman, hayatýn daha iyi gitmeye baþladýðýný savunuyordu ki; bu durumda ben yüksek dozda "kaygý" seviyesiyle olayý baþtan kaybetmiþ bulunuyordum.Þu an öfke duygusuna da kapýlmam yersizlikti ...
147 
 benimle  (ESRA BAYKAL)

Benimle "ev"lenir misin?
148 
 Yalan ve Kadýn  (seyfettin araç)

Hiçbir kadýn hiçbir sözü doðru söylememiþtir, söyleyemeyecektir. Açýk ve basittir; kadýnlar doðru sözü unutalý bilmem kaçbin aþk yýlý oluþtur. Sadakatsizlik; kadýnlarýn kendilerince yaþadýklarý geleneksel bir bayramlarý ve erkeklerin günah saydýðý kavramlarý olmuþtur.
149 
 Bir Tane Seni Sevmiyorum Býraktýn Ellerime  (Umut Kazan)

Hayat þýklardan ibaret deðildir. Ama hayata dair þýklar oluþturur insanlar.Bu þýklardan doðrular ve yanlýþlar üretir.Ömürboyu bir yanlýþý yaþadýðý da bir yanlýþa tüm doðrularý teslim ettiði de olur.Çünkü topu topu bir yaþamý olacaktýr.Ve geriye baktýðýnda olanlara tecrübe diyecektir.
150 
 Güz Yapraklarý  (Yûþa Irmak)

Her ne kadar Antep’de doðmuþ, Adana’da büyümüþ olsam da kendimi hep Ýstanbul’da doðmuþ ve yetiþmiþ gibi hissederim. Neden böyle bir duygu taþýyorum bilemiyorum ama bu kentten bir hafta ayrýlmak mecburiyetinde de kalsam hemen yüreðim sýkýlýverir…
151 
 Fatma Nine'nin Günlüðü - 8  (Kâmuran Esen)

- Bizim Amcanýz Key aldý mý, almadý mý? -
152 
 Deneme  (Türkan Abay)

Unutuyoruz...Belki bilerek belki de bilmeyerek.Unutmamamiz gerekenleri zihnimizin arkalarýna gömüyoruz.
153 
 Mülakat Sýnavlarýnýn Yarattýðý Çöküntü  (serdar adem iþler)

Mülakat sýnavlarýný kabul etmiyorum. Tanrýlara inanýyorlarsa bu bir kul hakkýdýr. Ve ben asla hakkýmý helal etmiyorum. Hakkýmý helal edersem cennetin kokusu bile haram olsun.
154 
 Yanlis Gecmisle Dogru Gelecek Olamaz  (Alp Þahin)

Her birey ve toplum hak ettigi gibi yasar ve de yonetilir. Bu yuzdendir ki siz dogru davranip, yanlislara ses cikardikca hem kendiniz hem de yasadiginiz duzende dogru yonde degisimler olacaktir. Unutmayalim… Iyiler mutlaka kazaniyor.
155 
 One Night Stand nedir, ne deðildir?  (ESRA BAYKAL)

Bir gecelik kaçamak kurallarý...
156 
 Siyah Ýnci  (Alp Þahin)

Bir kadin icin olabilecek olan en kotu seyi yasamisti. Dovulmustu… Bir, iki, uc derken artik rutine baglamisti dovulmeleri… Bu yuzden kimse tekrar onun gibi sevmesin, sevip de yaralanmasin istiyordu. Tam birini sevdiginde, tekrar deger verdigini hissettiginde vazgeciyordu. Gece karanliginda yastigina akan gozyaslari hep bu yuzden…
157 
 Japon Lirik Dramý  (Kenan Kuli)

..Alkole batýrýlmýþ Esra cümleleri ile þiþe çektiriyorsun sýrtýna...annen yüreðine viks sürüyor, turuncu bir ýhlamur kaynatýyor, boðazýna okunmuþ tülbent sarýyorlar.....Kesmiyor!....
158 
 Zamanýn Önemi  (özgü uzun)

sevdiklerinize deðer verdiðinizi düþünüyorsanýz , ihtiyacý olduklarý zamanda yanlarýnda olmaktan kaçýnmayýn.Unutmayýn ki, zamanýnda müdehale edilmemiþ bir yara ömür boyu kanamaya mahkumdur.
159 
 Sandýklar Neden Geç Açýlýyor?  (serdar adem iþler)

Seçimlerde sandýklarýn yavaþ açýlmasý ya da resmi yayýn organý AA tarafýndan veri giriþlerinin geciktirilmesi düþündürücü doðrusu. Umarým resmi ve tek haber ajansý AA bir açýklama yapar.
160 
 Anlamlandýrma Arayýþý  (Didem Duruöz)

: Anlamlandýrma arayýþlarýmdan birini, bölük börçük olsa da sizlerle paylaþmak istedim. Okuyan herkese çok teþekkür ederim. Belki de insan sevilmekten çok, anlaþýlmayý istiyordu.. George Orwell Bazen, anlaþýlma isteði bir tutku, yerine göre de saplantý olarak yer alabilir kiþinin hayatýnda. Suç iþleme nedeni, vaz geçme nedeni, kaçýþýn baþlangýcý olabilir yerine göre de. Bizden baðýmsýz gibi görünen ne çok þey, bizim içimizde anlamýný bulur aslýnda. Sadece bakarsak görürüz, ararsak onu buluruz, bakýþlarýmýz baþka yöne çevriliyse, onun girdabýnda dönüp durduðumuzu bilmeden dönüp dururuz olduðumuz yerde. Ruhumu özgür býraktým, benliðim parmaklarýmýn ucunda, akýp geçen kelimeler zihnimden olduðu gibi dökülüyor kaðýdýn üzerine. Kendim ile paylaþmak niyetinde deðilim þu an yazdýklarýmý, her düþünceden, özgür ve azade, sadece, ben varým. Derken týkandým, ben kelimesini ne çok önemsediðime takýldý aklým. Es verme zamaný… * Düþündüðünüz, Söylemek istediðiniz, Söylediðinizi sandýðýnýz, Söylediðiniz, Karþýnýzdakinin duymak istediði, Duyduðu, Anlamak istediði, Anladýðýný sandýðý, Anladýðý… Arasýnda farklar vardýr. Dolayýsýyla insanlarýn birbirini yanlýþ anlamasý için en az 9 ihtimal var. Sylviane Herpin Bilgelik; görmek istersek her yerde, tutup onu kucaklamak, sadece, bizim elimizde! Var olmak mý, yok olmak mý, bütün sorun bu! Düþüncemizin katlanmasý mý güzel, zalim kaderin yumruklarýna, oklarýna, yoksa diretip bela denizlerine karþý dur, yeter! demesi mi? Hamlet-William Shakespeare Hayat görmek istediðinde, yeni ve güzel geliþmelere gebe. Her deðiþim içinde, en az bir fýrsatý barýndýrýr. Hayat, görmek, duymak, anlamak, yaþamak isteyenlerin yanýndadýr! Sorular, sorgulamalar, yanýtý bulmaktansa, bazen, yeni sorulara kapý aralar. Kapýlarýn aralanmasý iyidir, kapalý kapýlar ruha aðýrlýk verir. Kalýn bir halat vardýr, içi boþtur elinde kalýr. Bir de incecik bir ip vardýr, seni en tepelere taþýr. Ýp canbazýnýn bazen, ipten düþmesi gerekir. Yerde mi ipte mi yaþayacaðýna, bir tek böyle karar verebilir. **Usta sana hakikati veremez ama hakikate çaðýrabilir. Ýçinde bir þeyi harekete geçirebilir. Bir ateþ yakacak süreç baþlatabilir. Gerçek sensin; yalnýzca çevrende çok fazla toz birikmiþtir. Ustanýn iþlevi olumsuzdur: Seni yýkamasý gerekir, böylece toz yok olur. OSHO “Olmak ya da olmamak; iþte bütün mesele, bu.” dese de büyük üstad. Kendi isteðinin yönünde, var olmak ya da olmamak, dile getirdiðin ve uyguladýðýn farkýna varýþtýr. Not: Eðer bu konu ilginizi çektiyse, þayet henüz okumadýysanýz Sayýn Aysel Aksümer’in “Anlamaktan Ne Anlýyoruz” baþlýklý yazýsýný, konuya farklý derin ve anlamlý bir pencereden bakmak adýna okumanýzý öneririm.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Amin Diyelim
Alp Þahin
Deneme > Ýliþkiler
Evlilik Kurumu
Alp Þahin
Deneme > Ýliþkiler
Çekilememek
Alp Þahin
Deneme > Ýliþkiler
Nüfus Artýþý
Tayyibe Atay
Deneme > Ýliþkiler
Aðabey'e Mektup
Funda PAKTAN
Deneme > Ýliþkiler
Buyur Buradan Yaz
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýliþkiler
Öteleme
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýliþkiler
Herþeyime
Alp Þahin
Deneme > Ýliþkiler
Zaman Tüneli
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýliþkiler
Ev'lenmeler
Aziz Dolu
Deneme > Ýliþkiler
Kurtuluþumsun
Yûþa Irmak
Deneme > Ýliþkiler
Durgun Saatler
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýliþkiler
Yine Ne Oldu?
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýliþkiler
Gönül Kapýsý
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýliþkiler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.