..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýyi bir aþk mektubu yazmak için, neler yazacaðýný bilmeden oturman, kalktýðýnda da ne yazdýðýný bilmemen gerekir. -Rouesseua
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum ve Birey
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Atlar ve Ýnsanlar (Seviþenler Ýçin)
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

ATLAR ve ÝNSANLAR (seviþenler için) Köye yaz gelmiþti, yaz ayýnýn cidden hissedilmeye baþlandýðý ilk gündü. Ertesi gün hava bozacak endiþesi yoktu insanlarda. Gökyüzü apaçýktý. Güneþ parlaktý gün boyu. Dikkatini verirsen; dans ederek, birbirine takýlarak otlarýn, aðaçlarýn çiçeklerin arasýndan uçan mutlu kelebekleri görürdün. Bir evin önünde güneþin kýzdýrdýðý betona uzanmýþ bir kedi sýrt tüylerini yalýyor hararetle. Köyün deresinden geçen

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey
181 
 "Ýzmir Kukla Günlerinde", "Karþýyaka Ragýp Haykýr Sahnesinde" Baþýma Gelenler…  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Birincisi kurum ile bir kavganýz varsa bunu dýþarýdan üçüncü kiþilere “hakaret ederek” çözemezsiniz! Yaptýðýnýz iþten bu kadar rahatsýzsanýz, çözüm çok basit. Ýstifa edin, gidin! Daha rahat bir iþte çalýþýn. Sizin yerinize iþini doðru dürüst yapan insanlar bulunur. Günümüzde herkes çok zor þartlarda çalýþýyor. Hiç kimsenin iþi kolay deðil. Ama herkes sizin gibi böyle avaz avaz baðýrýp, hakaret edip, ortalýðý birbirine katmýyor!
182 
 Millet Bu Sýralar Iq Derdine Düþmüþ  (Ahmet Zeytinci)

Bu tür saçma sapan paylaþýmlardan kim ne umar, kimin ne kazancý olur onu da çözebilmiþ deðilim açýkçasý... Sana ne kardeþim benim IQ'üm den hayýr velev ki o face de sorduðun soruya bir saniyede cevap verdim, sonra ne olacak bana iþ ortaklýðý mý teklif edeceksin? Ýltifatlar mý yaðdýracaksýn ya da ''Senin IQ'ün çok yüksek dünyayý içinde bulunduðu pisliklerden ancak sen kurtarýrsýn.'' filan mý diyeceksiniz bana?
183 
 Yapay Ticaret  (Ahmet Zeytinci)

Ýnternetten yap ödemeyi, adresi ver ne istiyorsan, Drona yüklesinler hooooop beþ dakika da bilemedin on dakikada alacaðýn þey, þehrin bir ucundan sana ulaþacak. Dron geldi mi ''Oooo hoþ geldin beþ gittin, yorulmuþsundur gel içeride bir kahve iç ya da bir bardak su vereyim sana, azýcýk soluklan'' muhabbetleri olmayacak artýk...
184 
 (Kürtaj) Olmak Ya da Olmamak, Ýþte Bütün Mesele Bu...  (Rüya Bayram )

To be or not to be; that is the question..(W.Shakespeare) Yazmayayým, herþeye maydanoz olmayayým diyorum ama çýkarýlmasý düþünülen kürtaj yasasý konusunda sessiz kalmak da olmazdý bir kadýn olarak. Yalnýz benim durum biraz karýþýk, ben hem kürtaja, hem kürtaj yasasýna karþýyým..
185 
 Trabzon Lisesi"nde Rusya Halk Danslarý Þöleni  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Kin ve nefret politikalarýna inat; sevgi ve hoþgörü kültürünün barýþ ve dostluðun çok önemli bir aracý olabileceði tüm çýplaklýðýyla bir kez daha görüldü. Barýþ sermayesini hoyratça harcayanlarýn yanlýþ bir yolda olduðu bir defa daha ortaya çýktý. Bu karþýlýklý sevgi ve hoþgörü gösterileri, halklarýn yüreklerinde besleyip büyüttükleri sevgilerinin bütün meseleleri aþacak kudrette olduðunu gösterdi. Rusya’nýn Trabzon Baþkonsolosluðunun gayretleriyle gerçekleþtirilen dostluk ve sanat günleri birkaç gün daha devam edecek.
186 
 Ýçki Sahte, Ölüm Gerçek  (Adem KALINSAZ)

Sarhoþ tiplemelerinin en güzel örneklerini bize kahkaha attýrýrken düþündüren Levent Kýrca sergilemektedir. Tipi zaten rolünün adamý olduðunu göstermektedir. Bir de iþin içinde tiyatroculuk olunca rol için bulunmaz kaftan olmaktadýr.
187 
 Liyakat  (Alp Þahin)

Kafa yapimiz degismedigi surece ister yonetim bicimimizi, ister iktidarimizi, isterse dinimizi degistirelim hicbir sey olmayacaktir. Kendi kendine hesap veremeyen bir sistemin parcasi olmus, sorgulamaya da korkar olmusuz. Oto sansuru bir kenara biraktigimizda istedigimizin ne oldugunu goremiyoruz. Simdiden yazayim ben. LIYAKAT!
188 
 Konu Ýnsan Hayatý Olunca Yazmasak Olmaz  (Ahmet Zeytinci)

Kasabalarýn çoðunda siz de görmüþsünüzdür. Hele de deniz kenarý bir köye, beldeye filan gittiyseniz görmemenize imkan yok. Küçücük çocuklar motor, bazen traktör, bazen de araba kullanýyorlar. Motor kullananlarýnda hemen hepsinde ne ehliyet, ne baþlarýnda kask, ne de kurallara uymak gibi bir durumlarý var... Kýsaca saldým çayýra Mevla'm kayýra durumlarý...
189 
 Eleþtirinin Eleþtirisi - 2  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Kendisine büyük bir miras kaldý,ama o sonunda hapishaneye düþtü ve yaþamýný intiharla noktaladý.Para ona uðursuzluk getirdi. - Akýlsýzlara, zenginliðin iyiliði yerine kötülüðü dokunur .
190 
 Neler Oluyor Bize? Bize Neler Oluyor?..  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Millet olarak sevgi, saygý ve hoþgörümüzle tanýnýrdýk. Dünyaya insanlýðý ve gerçek medeniyeti biz öðrettik. Fakat nedense son senelerde bir garip millet olduk. Menfi bir deðiþim süreci geçiriyoruz. Büyüklerin küçüklere sevgisi, küçüklerin büyüklere saygýsý kalmamýþ. Edep erkân buharlaþmýþ; herkes burnunun dikine gidiyor. Deðerlerimiz iyice aþýndý.
191 
 Aramýza Giren Karakedilere Son Ýhtarýmdýr  (Ahmet Zeytinci)

Karakediler, size sesleniyorum, size! Ýsteseniz de ailem ile aramý bozamayacaksýnýz, zaten onun için hiç uðraþmayýn, oðluma, kýzýma, eþime, anneme, babama, kardeþime küsmem için, ne kadar çaba harcasanýz da çabalarýnýz boþ. Sokaklarda dolaþýn, dolaþmayýn demiyorum. Hatta bir saða bir sola hapishane voltasý dahi atabilirsiniz iki üç kedi bir araya gelip, arabalardan fýrsat bulur da ezilmez iseniz eðer... Çöpleri karýþtýrýn, tabi ki karýþtýracaksýnýz, çoðu zaman karnýnýz açtýr, bulduðunuz fareleri yakalayýn, acýmayýn, ensesine çökün, çökeceksiniz tabi ki ama benim ile sevdiklerimin arasýna sakýn gireyim demeyin. Girseniz de ben ve sevdiklerim hiç iplemiyoruz sizi bilesiniz...
192 
 Fýrlatma Yapmayýn  (Ahmet Zeytinci)

Genelde erkek çocuklarýna yakýþtýrýlýr bu fýrlatmalýk durumu. Çocuðun babasý da zaman zaman gizliden gizliye, bazý zaman da göstere göstere çocuðuyla gurur duyar. Fýrlatma olmak sanki güzel bir þeymiþ gibi gelir, diðer insanlarýn aklýna... ’’Ulan onun çocuðu fýrlatma oluyor da benimki niye fýrlatma olmuyor, onu fýrlatanlar benimkini niye fýrlatmýyor, fýrlatma olmak için nereden fýrlatýlmak lazým.’’ diye de beyin fýrtýnasý yapar baþka insanlar...
193 
 Cemal Süreya"nýn Ülkesi  (recep demir)

Tarihin bu ülkeye yüklediði anlam aþkta kendini epeyce hissettirmektedir. Ganimetçi bir geçmiþ mi buna sebep olan yoksa burjuvalaþamamýþ nesiller mi, yoksa hiç ilgisi yok biz çok farklýyýz diyen anlayýþ mý? Cukkacýlarla romantikler arasýna sýkýþýp kalanlar sorsunlar bu soruyu kendilerine. Aþkla tarihin ne alakasý var diyenleri de gayet normal karþýlýyorum çünkü onlarda Cemal Süreya’nýn ülkesinin vatandaþlarý.
194 
 Fatih Lisesi "Vesaire"…  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ülkemizde pek çok okulun deðiþik periyotlarda çýkardýðý okul dergileri vardýr. Bu dergiler okullarýn dýþarýya açýlan penceresidir. Bu dergilerde ilk yazýlarýný ve ilk þiirlerini yayýnlama imkâný bulanlar arasýnda geleceðin þair ve yazarlarý da vardýr þüphesiz. Bunu düþünerek her okulun bir dergi çýkarmasýnýn elzem olduðuna inanýyorum. Hatta Milli Eðitim Bakanlýðý, okullara dergi çýkarma mecburiyeti getirmesi, çýkacak dergileri maddî yönden desteklemesi gerekir. Bu, yarýnlarýmýzýn daha aydýnlýk olmasý için tutulacak bir yoldur.
195 
 Dert Yok Hem Dert Çoooook  (Arzu Kulaç Sevimli)

ÖrtmNim sEn Bize oKuMA YzMa ÖretTÝN. S.s by XD” “Hay öðretmez olaydým. Kiiim ben mi! Ýyi de yavrum ben senin okuyup yazdýðýn dili bilmiyorum ki! Sonra parmak kaldýrmadan ulu orta feyzbOkýma niye yazýyorsun çocuðum? Velilerinize söyleyin beni arkadaþ listelerine eklesinler. Tüm “Gayret ederse baþarabilir”lerimle, “Aslýnda çok zeki ama çalýþmýyor”larýmý geri alacaðým. Ayrýca öðretmenler gününü kaldýrdým takvimimden zira ben artýk “örtmen” deðilim. Evet… Hem klasik hem de zincirleme bir trafik kazasýnda meslek aþkýmý kaybettik… Cenazede öðrenci, öðretmen, idareci, eþ dost, müfettiþ olmadýðýndan imamýn; “Merhumu nasýl bilirdiniz” sorusunu tek bir aðýzdan cýlýz bir sesle“ Ýyi bilir idik” diye cevaplayarak gömdük müteveffayý. Dilek, þikâyet, kýrpýk kelime, solmuþ çiçek masrafý yapmayýn çünkü hak etmiyor. Zaten son nefesinde o da“hakkým varsa helal hoþ etmediðimi söyle” dedi ve cümle sonuna gülümseme iþareti eklemedi.
196 
 Deðerler Eðitimi  (Osman AKTAÞ)

Ben iki satýrlýk bir deðerler eðitiminden söz etmek istiyorum; hani AKP'nin 18 yýlda yok edip, yeniden kazandýrmayý düþündüðü, ama baþlamayý bir türlü beceremediði deðerler eðitiminden...
197 
 Böyle Buyurdu Jüri!..  (M.NÝHAT MALKOÇ)

“Trabzon dört bin yýllýk tarihi geçmiþi olan bir kültür ve sanat þehridir” sözü dillere pelesenk olmuþtur. Fakat bu kalýplaþmýþ sözü besleyen ve geçerli kýlan kültürel etkinlikler yeterli deðildir. Bundan önceki belediye yönetimi birkaç þarký türkü yarýþmasýndan baþka bir þey yapmadý beþ yýl boyunca. Yeni belediye yönetimi iþ baþýna geldikten sonra, belediyenin kültür ve sanata katkýsý hissedilir þekilde arttý. Trabzon’da kültürel hareketlilik baþladý.
198 
 Franca Rame ve Dario Fo"dan "Kadýn Oyunlarý" ve Zeynep Nutku  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

“Uyanýþ”, fabrikada çalýþan iþçi bir kadýnýn sabahýn erken bir saatinde kalkmasý ve uyku sersemi bebeðini kreþe götürmek için hazýrlanmasýyla baþlar. Ama evden bir türlü çýkamaz. Çünkü evin anahtarýný bulamaz. O evin anahtarýný nereye koyduðunu hatýrlamaya çalýþýrken anlattýðý kýsa anlýk öykülerle bize hayatý hakkýnda ipuçlarý verir. Nasýl deli gibi çalýþtýðýný, kocasýnýn ilgisizliðini hep bu anlýk tepkilerden öðreniriz. O hazýrlanmýþ, evden çýkmaya çalýþýrken yatakta uyuduðunu farz ettiðimiz kocasýna dönerek, “ ben de senin gibi çalýþýyorum. Tek istediðim benim sorunlarým olabileceðini anlaman” der. Anahtarýný ararken biz de onunla birlikte her gün sabahýn kör karanlýðýnda yollara dökülen binlerce kadýnýn traji komik hikayesini dinleriz. Ýþçi kadýn anahtarý bulabilecek mi? Ýþe ve kreþe zamanýnda yetiþebilecek mi?
199 
 Hak Ödemelerinde Kredi Kartý Geçmiyor  (Ahmet Zeytinci)

O musallaya günü gelince, Allah geçinden verse de vermese de yatacaðýz bir gün. Hoca soracak cemaate ’’Bu merhuma, merhumeye hakkýnýzý helal ediyor musunuz?’’ Usulen hemen hemen herkes bir ’’Helal olsun.’’ çekiyor mevtaya da alacaðý olan bir sürü adam içinden hem yüzüne karþý hem de tabutuna karþý küfürleri boca ediyordur...
200 
 Eleþtirinin Eleþtirisi - 1  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Haksýz yere suçlanmam saðlýðýmý da olumsuz yönde etkiledi,bir türlü iyileþememeyi buna baðlýyorum. -Haklýsýn. Ýftira, kýlýçtan daha zalim bir silahtýr, çünkü iftiranýn açtýðý yaralar hiçbir zaman kapanmaz.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Coðrafya - Aþk - Kader
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Gerçek
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ýyi ve Kötünün Savaþý
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Muasýr Medeniyete Erme
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Mutluluk ve Huzur
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölümü Unutarak Yaþamak
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Neyimizi Kaybettik
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Bu Devirde Ne Kaldý
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Vargas ve Fazlasý
Alp Þahin
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Var Mýyýz Yok Muyuz
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Sempati ve Antipati
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.