..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin bulunmadýðý yerde us da arama. -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Aný
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Aný
381 
 Kirman  (eyüp doðru)

Uzun iriyarý , kapkara sakalý bir adam. Baþý sarýklý, ayaklarýnda kara lastik, pantolonu yün çoraplarýnýn içinde. Topuðundan dizine kadar çorabýný iplerle sarmýþ. Sýrtýnda kara uzun bir palto. Dev gibi bir adam. Adam dingin, duru bir sesle “Muallim evde mi?” diye soruyor. Þaþkýn bakýyorum yüzüne. Ne dediðini anlamýyorum. Gerçek bir yaþam öyküsü Kirman.
382 
 Bir Tarz-ý Muhabbet  (erhan bayraktutan)

Ben genelde içki içmek için birahaneleri tercih ederdim. En çok uðradýðým yer mahalleme yakýn bir yerdeydi. Adýnýn hala unutmadým. “Köylüm Birahanesi”. Adý müþteri profiline uygundu. Burasý alt sýnýfýn, avamýn, alttakilerin mekanýydý. Köyden kente gelen insanlar burada birasýný içiyor, akþam da köyün otobüsüyle köyüne dönüyorlardý. Ýþsiz, fakir gençler burada buluþuyorlardý.
383 
 Bavul Cinayeti  (Ýhsan Cihangir)

Garip bir öykü... - Saat yedi buçuk. Yalnýz bir-iki uçak var Ankara-Esenboða havalimanýn pistinde, içeride camdan dýþarý bakan insanlar...
384 
 Hediye/ Bir Palyaçonun Günlüðü  (Selma Polat)

Adým palyaço, birazda yalnýzlýk ana dilimdir suskunluk...
385 
 Cino ve Binalar  (Caner Almaz)

Ufacýk þeylerden mutlu olanlara ithafen. (Cino hakkýnda bilgisi olmayanlara dair açýklama: cino bir çikolata türüdür. Özellikle 90lý yýllarda çocukluðunu yaþayanlar bu çikolatayý iyi hatýrlarlar ve çok severeler. En azýndan benim için öyle.)
386 
 Bu Kadýn Kim Baba?  (Elif Yýldýz)

Uyanmalýsýn meleðim, ben yarýmým !
387 
 Bir Þubat Gecesi Ýstiklal Caddesi ve Günlerden Cumartesi Saat Sabahýn Dördüydü  (Mudi Beya)

Dýþarý çýktýlar. Arabaya doðru yürürken Haþmet Baþkan aniden duraksadý ve ayaküstü, yapýlan görüþmede iþverenin adým atmamakta direnmesinin altýnda yatan sinsi hesabý birkaç tümce ile özetledi: Dostlarým, iþveren masaya getirmekten kaçýndýðý teklifi iþyerlerinde üyelerimize duyuracak… Ýþveren; Ýþçilerin sendikaya karþý tavýr geliþtirmesinin hesabýn güdüyor, dedi. Arkadaþlar, biliyoruz deðil mi, bu numaralarý? Her dönem yeni taktikler öne sürüyorlar… Üyelerimizin diri durmasýný saðlamalýyýz… Bu herifler, masada sýfýr zam önerecek kadar basitleþirken, yarýn iþyerlerinde avans daðýtýmý gündeme getirerek üyelerimizin birliðini bozmayý da hesap edebilirler…
388 
 Bu Seferlik Benden Olsun...  (Nuri Ziya Aral)

Kitaplardan birisinin arasýndan, belki sekize katlanmýþ kocaman bir kaðýt çýkartarak yere yaymýþtý. Sonra da elleri ve dizleri üzerinde dört ayak pozisyonuna geçerek, biraz saðlýklý ve cinsel güdüleri normal olan hiçbir erkeðin katlanamayacaðý bir görüntüdeyken, bakýnmaya baþladý kaðýda. Derin bir iç çekerken sordum, “Ne yaptýðýný söyler misin lütfen?” “Horoskopunu çýkartýyorum.” “Onu anladým güzelim de, horoskop ne?” “Yani, doðduðun zaman dilimindeki gökyüzünün konumunu inceliyorum.” “Uðraþmana gerek yok, sorsaydýn ya. Parçalý bulutluymuþ, doðmam dan sonra da þerefime, yaðmur yaðmýþ zaten…” “Býrak dalga geçmeyi, yýldýzlardan söz ediyorum ben. Mesela doðum saatinde aslan burcu da çok güçlü. Ondan da etkilenmiþ sindir mutlaka.” Acaba o kaðýdýn olduðu yerde ben olsam, benimle de ayný dikkat ve özenle ilgilenir miydi ki? Ýlgilenecek olursa eðer, Parmak uçlarýyla mý, yoksa aþaðýya sallanýyor olmalarýna karþýn, uçlarý neredeyse karþý duvarý gösteren manyak memeleriyle mi yapardý bunu? Öðrenmeye kararlýydým, yattým kaðýdýn üzerine… “Amma da adammýþsýn haa!” diyerek çýkýþtý. “Senin geleceðin için uðraþýyorum burada. Horoskopun çýkýnca hepsi önüne serilecek zaten, sabýrlý olsana biraz.” Fena bozum olmuþtum, kötü kötü bakarak kalktým ayaða. Biraz düþündükten sonra da itirazlarýna aldýrýþ etmeden incecik belinden yakalayarak kucaklayýp, aþaðý odanýn merdivenlerine yürüdüm. Bir yandan da mazeretimi fýsýldýyordum, “Beni anlamalýsýn güzelim! Sen horoskopumu çýkarana kadar benim caným çýkacak herhalde. Dolayýsýyla da geleceðim filan kalmayacak artýk. Hem, þu sürprizin neydi bakayým?
389 
 Baðbozumu  (Engin Yavuz)

Nuriþ’lerin evinin karþýsýnda komþularý Çetin’e ait, her tarafýný asmalarýn sardýðý, pembe üzüm salkýmlarýyla süslü bir baðevi vardý. Giriþi domates tarlasý, arkasý asmaydý. Yoldan girip tarlanýn önündeki patikadan birkaç adým atýlýnca sol tarafta aðzý ko
390 
 Bir Aný Defteri Buldum - 1  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Çok sayýda sitede yayýmlanan ve onbinlerce kere týklanan bir öykü.Beðenerek okunduðu söyleniyor...
391 
 Bitmeyen Hasret  (Selçuk Küçükyýldýz)

Çocukluk günlerime ait bir aný hikaye
392 
 Hayata Dokunsaydý Keþke...  (duygu hakalmaz)

..Geçen sefer ýþýða gidiyorum diyip de kendini sulara býraktýðýnda ýþýk onu almaya hazýr olmuyor, þimdi gündüz gözüyle gece tekrar ýþýða giderken karanlýk onu fark etmiyor alýyor içine sonsuza dek orda tutacak þekilde.
393 
 Sözünde Durmak  (Selçuk Küçükyýldýz)

Yaþanmýþ olaydan yola çýkýlarak oluþan bir hikaye.
394 
 Baþlýk Parasý  (Emine SEVÝNÇ ÖKSÜZOÐLU)

Baþlýk Parasý günümüzde de acý bir yara olan bir konu. Burada zaten evli olan Rüstem'in güzel bir kýz almak için çýktýðý yol ve bu yolda baþýna gelenler anlatýlmaktadýr.
395 
 Hüzün Çizdim Yine Yüreðimin En Dip Köþelerine…  (Emine Piþiren)

Masada üç kiþiyiz. Biri ben biri Opera ve Bale’nin koro sanatçýsý Tanju Albayrak ve rahmetli Aziz Nesin oturmaktayýz. Az sonra sýcak köpüklü kahvelerimiz gelecek ve biz koyu bir sohbeti baþlatacaðýz. Damak tadýnda bir sohbet hem de…
396 
 Maðaranýn Kamburu - 8  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Mesela geçen gün çalýþma ortamýnýn verdiði sýkýntýdan çok bunaldým. Bedenimi dýþarýya attým. Geliþi güzel yürüdüm. Biraz sonra bir parkýn içinde buldum kendimi. Orada neþeli, güleryüzlü hatta mutlu görünen çok sayýda insan vardý ve de çocuklarýn olmasý daha da canlý bir ortam yaratýyordu. Biraz sonra elindeki sopasýyla saða sola dokunarak ilerleyen kör bir adam gördüm. Bu kör adam, diðer eliyle de sattýðý kaðýt mendil kutusunu tutuyordu ve de hayatýndan memnun görünüyordu.
397 
 Kenya  (Eralp Elli)

Sizlerle seyahat anýlarýmý da paylaþmak isterim.
398 
 Ýskorpit Balýðý  (Enes Çinkay)

Ýskorpit balýðýnýn zehirli olduðunu biliyordum ancak, panzehirinin iþemek olduðunu bilmiyordum.
399 
 Anneler Gününüz Mübarek Olsun Öðretmenim!  (Serap TAN)

Ne kadar sýcaktý. Sýcacýk... bir zamanlardan bir aný...
400 
 Sarý Vosvos  (Ýhsan Cihangir)

Bitmiþ ve yeni baþlamýþ hayatlarýn etkileyeci öyküleri...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kemer
Timur KOHEN
Öykü > Aný
Torunum
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Keriz
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kardeþim...
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kapýcý
Kamil Erbil
Öykü > Aný

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.