• İzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) |
581
|
|
|
|
"Herkes haberi almış, namussuzlar, hergele deyyuslar. Bu nasıl insanlık, kimse elini taşın altına sokmak istemiyor. Büyük ihtimaldir ki şimdi herkes ellerini karılarının bacak arasına koymuştur. Ulan ne bok yiyeyim ben şimdi. Ulan Adanalı, Durmuş'un piçleri. Başıma ne işler saldınız" diyerek mırıldandı." |
|
582
|
|
|
|
Manikürü yapar, zilleri takar oh oh! |
|
583
|
|
|
|
evet facoult'tan bahsediyorsunuz,
"...bu mu yavrunun ismi ? ne cici
-hayır o annesinin ismi, yavrunun adı sarkaç
-edebi olmuş biraz, annesini karnından sarkıp düşmesi falan ,eco ve umberto'da diğer yavruların isimlerimi ..." |
|
584
|
|
|
|
O da ne? Bu benim dövdüğüm adam. Daha doğrusu, dövmediğim adam. |
|
585
|
|
|
|
- Hakaaan!
- …
- Aaaa Hakan!
Yine duymazdan gelince bir ilenç savuruyor:
- Hakanadların kapansın inşallah!
|
|
586
|
|
|
|
- Bastıracaksın bunlara 726 lira, 32 kuruş cezayı, bak bir daha milleti rahatsız ediyorlar mı! |
|
587
|
|
|
|
...Yabaniliğin, vahşiliğin, insan olmamının erkeklikten, namustan sayılmadığı için mesela;.. bu ülkede..... |
|
588
|
|
|
|
- Adama bak yahu, para için kendini inkar ediyor. İnsaf! |
|
589
|
|
|
|
Hacer hanım; bir elinde beyzbol sopası, ötekinde de ne ilgisi varsa koca bir havuç, sabah sabah kemirip durur. |
|
590
|
|
|
|
Anladım sanırım. Sanırım “Gönülden hürmetlerimle” deyip elimi sıkmak istiyor. Aslında tutmazdım elini ama affedilmek istiyor. Kızarmışta. Haydi neyse tutayım elini. Halen bir şeyler anlatıyor ama... Amaaaan bana ne. Elimi bir de bıraksa. Hayda! Yapıştı el |
|
591
|
|
|
|
.....Mesela serçe parmağım büyüklüğündeki bir kremmimsi malzemenin fiyatı 23 € idi.... bir kaç tane daha fiyat etiketinden sonra gözüm kararıp, başım dönmeye başlayınca.... |
|
592
|
|
|
|
Orta yaşlı sayılırlar, biri bay biri bayan; üniversiteden geliyorlarmış. Bizim mahallede çekiliş yapmışlar, ikramiye bize çıkmış. Yani durduk yerde. “Buyurun” dediler, kazandığınız porselen tabak.
|
|
593
|
|
|
|
Kalktım yürüdüm. Kabahat senin için özel tarih yazanda. |
|
594
|
|
|
|
- Sayın Aytıngıl sayın Altıngıl, gocugafalı kelleri mağdur etmeyelim efendim. |
|
595
|
|
|
|
- Teyzeciğim artık içeri girsek.
- Haa içeri dedin de, Mukaddes'in oğlu Ferudun içeri girmiş geçende.
- Ne yapmış, birşey mi çalmış?
- Yok yok, öyle şey yapmaz o. Yalnız oldum olası biraz anarşist derler.
|
|
596
|
|
|
|
Bu sıcakta hiç çekilmiyorlar.
Hiç kımıldamayan gözlerimi şunların üzerinden ayırmıyorum ve ayırmayacağım da. Ta ki çekip gidene kadar ikisi de. |
|
597
|
|
|
|
"Öyle her gördüğün sofraya bağdaş kurulmaz!" |
|
598
|
|
|
|
Sepeti içeri aldım. Çikolatalara saldırdık hemen. Annem izliyordu bizi. Yeme sırası yumurtalara gelmişti. Engelledi bizi. ’’Yumurtanın üzerindeki resimlere bir bakın hele’’ dedi. ‘’Sanat budur işte! Azıcık sanata saygı gösterin…’’ |
|
599
|
|
|
|
Kız “Peki” dedi. Tam kapıdan çıkacaktı ki, Ahmet Bey “Aman ha! iyisinden olmasın” diye ekledi. |
|
600
|
|
|
|
....Mesela hasta düştüğü 8 metrelik belediye çukurdan kaba kuvvet kullanılarak kurtarılmasından (!) sonra, doktorsuz ve hemşiresiz gelen ambulans... |
|