• İzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) |
561
|
|
562
|
|
|
|
Küçüklerden, yerli malı haftasının dışalım ürünü çikolata, kola gibi gıdalarla kutlandığını duymak beni hem üzdü, hem de o yıllara götürdü. |
|
563
|
|
|
|
Ufuk bey, alışıncaya kadar yoklaya yoklaya oturdu.
|
|
564
|
|
|
|
Erkekler kız arkadaşlarının annesi ile tanıştığında nedense hep bir iltifat etme gereği duyarlar |
|
565
|
|
|
|
"Yıl uğursuzun heriiif" dedi karısı, "Yıl uğursuzun!" |
|
566
|
|
|
|
- Size şeker, pirinç takdimetmiş miydik? Harçlığınız var mı? Malum, hizmette sınır yok. |
|
567
|
|
|
|
Bu sinmiş tavırlar da “Devlet malı deniz …”ci zihniyeti daha bir cesaretlendiriyordu. |
|
568
|
|
|
|
"Ben, şimdi yanlış bir uçağa mı ağladım?" demez mi anam.
|
|
569
|
|
|
|
Ne dersiniz şimdi bu adama? Dedesi Hakkı’dır, muharrem ayında doğmuştur, olmuştur Muharrem Hakkı. Şimdi bunun için kavga mı edeceğiz?
|
|
570
|
|
|
|
Hani yaz başında ileri, kış başında yeniden geri alınan, çok ilgimizi çekmediği için sık sık değiştiriliyormuş gibi gelen bir yaz saati uygulaması vardı ya; ben ondan hiç bir zaman bir şey anlamamışımdır
|
|
571
|
|
|
|
....Doktor gittikten sonra yan tarafta yatan rus kökenli hasta zannımca kendi dilinde doktor hanımı bir güzel kalaylıyordu eh!! Bende bu kalaylama işinde bu sevecen Rus’a benim nacizane .... |
|
572
|
|
|
|
- Gooll!
Bu kez kolay kolay ağzını açmayan abimin sesi duyuldu :
- Susuuun! Cezanedir menazedir, saygısızlar!
|
|
573
|
|
|
|
Kadın anama dönerek, “He, vallaha haklısın nene!” dedi.
“Doğru söylüyorsun, kusura bakma ben bir cahillik ettim.
Ver öpeyim elini.” |
|
574
|
|
|
|
Bir partiden ilçe başkanlığına aday olacağımız tuttu. Kaptık delege listesini, o köy senin bu kasaba benim dolaşıyoruz. Sözümona delege avlıyoruz. |
|
575
|
|
|
|
Anam;
"Size kim dedi ki gelsin yanımda kalsın’’ diye itiraz etti, biraz da kızarak. "Gelsin saçımı boyasın benim" |
|
576
|
|
|
|
Şükran teyzenin tarif ettiği yere yaklaşırken, bir yandan da çatılardaki, balkonlardaki çanak antenleri gözetlemeğe başladım: Tek çanak, tek çanak, bu da tek çanak; hah çift çanak, Hocaefendinin evi burası olmalı.
|
|
577
|
|
|
|
Buna daha çok kızdı:
-Adamın ne dediği anlaşılmıyor! Biz de kimden yardım istiyoruz. |
|
578
|
|
|
|
Yıl 1514, yer Teksas bozkırları, kabilede bir telaş anı............ |
|
579
|
|
|
|
- Oğlu, şu birbirini ısırır gibi dua edenlerden biri dediler ama, hangisi acaba? |
|
580
|
|
|
|
eğer birazcık gülümsemek istersen. |
|