• ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) |
521
|
|
|
|
E pes yani bana, koyunlara da isyan çýkarttýrdým ya,olursa ancak bu kadar olur.. Ne yapacaðým ben þimdi, nasýl sakinleþtiririm ki ben bu koyunlarý, koyunlarýn emniyet gücü var mýdýr acaba, imdat istesem türünden kara kara düþünürken çalan bir alarm sesi yerimden hoplattý beni. |
|
522
|
|
|
|
Zavallý yaþlý, iki saat ölümün nasýl geldiðini, nasýl alýp gideceðini dinledi korkulu gözlerle. Hep birlikte uyuyormuþ gibi yaptýk da, amcayý azrailin elinden zor kurtardýk. Ali, uyumayan var mý, uyuyup uyanan var mý, diye bakýndý durdu geç saatlere kadar. |
|
523
|
|
|
|
Oruç Baba'nýn Mekaný,siz aziz ,sayýn ve de çok muhterem okurlarýmýzdan beklenenin çok üzerinde ilgi gördü.Bir gün içerisinde binlerce mektup aldýk.Bir yandan bu kadar çok mektuba nasýl cevap vereceðimizi kara kara düþünürken bir yandan da "dertli" insanlarýmýzýn çokluðu karþýsýnda derin bir yeise kapýldýk.Ancak her þeye raðmen biz gene de elimizden geleni yapmaya çalýþacaðýz.Dilerseniz þimdi mektuplara geçelim:
|
|
524
|
|
|
|
- Ýnsan kendi evini düneðini bilmemi galan! Ahacýk. |
|
525
|
|
|
|
Bir gün içime bir korku düþtü. Bu adam bir gün ayaklarýný da yýkamaya kalkar mý, yoktan bir kavga çýkarýp, elini ayaðýný tekme tokat üstümde siler mi? Siler.
|
|
526
|
|
|
|
Dünyada yetiþemem ben bu nikaha. Ah Hayri kardeþim, okul arkadaþým, benden baþka nikah tanýðý yok muydu koca kentte? En yakýn arkadaþý ben miþim de, daha yakýný yokmuþ da. |
|
527
|
|
|
|
Biraz sonra sizlere anlatacaðým olaylar tamamen benim masal ürünümdür. Gece ekip gündüz biçtiðim bir mahsul. Ve de lisanslýdýr. Olaylar zincirinin, edebiyat, müzik ve fizik dünyasý ile alakasý yoktur. Þimdiden tarih, coðrafya, matematik, biyoloji, geometri, uzay ilimleri, v.s. gibi ilimlere verdiðim tahribattan dolayý özür dilerim.
|
|
528
|
|
|
|
-Bana bakýn, bu evden o partiye bir tane oy çýksýn, hiç birinize bir lokma ekmek yok. Kapý dýþarý ederim, kapýdýþarý! |
|
529
|
|
|
|
Kendi kendime neþeli, eski bir þarký mýrýldanmaya baþladým. Kendimi daha doðrusu beynimi bir þeyle meþgul etmeliydim. Yoksa bitmeyecekti bu aksi gün. Evet bu günde var bir aksilik. Tüm bu güzelliklerin arasýnda göremediðim, duyumsayamadýðým bir aksilik olmalý; beni rahatsýz eden, bu iðrenç kelimeleri beynime sokan. Yoksa insan nedensiz, durduk yere küfretmek istemezki! |
|
530
|
|
|
|
Kapýdan her çýkan “Rüþvetsiz iþ görülmüyor!” diye yakýnýnca, insan ister istemez ceplerini yoklamaya baþlýyor.
|
|
531
|
|
|
|
Def eyledikten sonra bir daha yüz verme yarabbi. |
|
532
|
|
|
|
Sustu, düþüncelere daldý. Alýþýlmýþ hallerinden deðildi ama, uzun süre hiç konuþmadý. Belki ilk kez düþünüyordu, bi denli derin. |
|
533
|
|
|
|
Kaybetmek uðruna , þu kaydýrak düzlemi dünyada veriyorum bedavaya . |
|
534
|
|
|
|
Yaþanmýþ gerçek bir hikayedir. |
|
535
|
|
|
|
Yalvar yakar, belediye baþkanýna telefon ettirmeyi, ardýndan baþkanýn makamýna çýkýp; ona da, kartvizitinin arkasýna "Hamilikart yakýnýmdýr" yazdýrýp almayý baþardým |
|
536
|
|
|
|
Vurma yahu. Sövme çocuklarýn yanýnda. Ah ben seni Balkanlar’ýn ve Ortadoðu’nun ilk mercimek heykeli yapardým ya, dua et konuðumsun. |
|
537
|
|
|
|
"Yorum yapýlmýþ mýdýr?... Mutlaka yapýlmýþtýr.Eðer yapmamýþlarsa, arkamdan birde mevzu yapmýþlarsa bende alayýna yorum yapmazsam, bana da Kazým demesinler. Hepsi de müptezellik peþinde, Lan hesabýný sorarým, vallahi billahi sorarým.Anam avradým olsun sorarým"
|
|
538
|
|
|
|
Allah boyunuzu posunuzu devirsin. Diliniz diþiniz kitlensin de konuþamayýn tamam mý? Sizi gidi nankörler sizi. Bu memleket te ne zaman vatandaþýn doyduðu görülmüþ de þimdi kalkmýþ utanmadan 'Doyur bizi Ana, Doyur bizi Baba' diye yýrtýnýyorsunuz?! |
|
539
|
|
|
|
Kani efe muhtarlýðýný tam güvence altýna aldýktan sonra, konukevinin kapýsýný açtý. Ancak, içindekilere kahveden eve evden kehveye gidecek kadar serbestlik tanýdý. |
|
540
|
|
|
|
Ýnanamýyorum! Bu insan, benim biricik sýra arkadaþým olamaz. O dürüst, kibar Halit gitmiþ, yerine bir canavar gelmiþ.
|
|