• ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) |
261
|
|
|
|
Geçen sene bir arkadaþýn deposunda doðurdu, ondan önceki senede Yaþar'ýn Bakkal'ýnda, seneye de kimbilir bakarsýn bizim dükkanda doðurur. Bizim iþyerinde ki mahallenin bebeleri ile hergün besleriz hemen hemen o gün kimin cebinde para varsa sevabýna doyurur bu yavrularý analarýný iþte böyle bizim iþyerinin muhabbetleri...
|
|
262
|
|
|
|
Cumhurbaþbakan. Böyle büyüüük bi adam iþte, cumhurbaþkanýndan bile büyük. Ben büyüyünce ondan olcam. |
|
263
|
|
|
|
Ne yazýk ki Cavit de tanýmýyor. Aradan uzun yýllar geçmesine karþýn o saygýn konuðun kim olduðunu hala öðrenemedik. |
|
264
|
|
|
|
ÝzEdebiyat'daki ilk mizah yazým. Türlü sitelerde yayýnlanmýþ baþka mizah denemelerim de var. Çok da edebi formatta olmayan bu yazým bakalým yakýþacak mý ÝzEdebiyat'a. Biraz utana sýkýla yayýnlýyorum. Umarým yüzümü kara çýkarmaz. |
|
265
|
|
|
|
Öðretmenlerin çoðu insan deðildir (Yazýnýn tümünde kendini öðretmenliðe adamýþ öðretmenlerden bahsetmiyorum.) Aslýnda onlar birer uzaylýdýr.
|
|
266
|
|
|
|
Uzun, dantelli ve kulotsuz olmasý, bacagý kavrayan silikonlarý ile jartiyere ihtiyaç duymamasý hemen beni tavlamýþtý. Aþýk olmuþtum o ince çoraplara . |
|
267
|
|
|
|
“Bu öykü mahkemelerin çalýþmasýný düzenleyen Uyap sisteminin sýk sýk baðlanma sorunu yaþamasý nedeniyle ortaya çýkan aksaklýklarýn bir eleþtirisidir.”:
|
|
268
|
|
|
|
-Ne olur yutuver!
-Ýstemem tokum.
-Ne olur, ölümü öp! |
|
269
|
|
|
|
Yataktan kalmak için yaptýðým sayýsýz hamlelerin ardýndan yaklaþýk, on beþ dakika sonra ancak yatakta oturur duruma gelmeyi baþardým. Aman allahým bu ne yorgunluk? Nasýl bir dert? Anlatmanýn imkaný yok.... |
|
270
|
|
|
|
Nasýl yapsak nasýl etsek? Sessiz sessiz düþünüyorum, içimden, dýþa vurmadan. Haným ile çocuklarý ileride ki maðazalara bakmaya göndersem de sonrasýnda hemen sýraya girsem ve tepeye çýkýp da kendimi aþaðýya salsam... Ondan sonrada ben aþaðýya doðru sallanýrken canlý canlý hanýmda beni boþasa, bir sürü lafý da boca etse bana... |
|
271
|
|
|
|
Tamam bu gömleði siz istediðiniz diye giydim fakat gömleðin kollarýný neden arkadan baðladýnýz onu anlamadým??? Heyy bir dakika durun bakalým, bana yapmaya çalýþtýðýnýz iðnenin kullanma tarihini görmek istiyorum... Sizin de diplomalarýnýzý görmek istiyoru |
|
272
|
|
|
|
Newton ile tanýþmadan çok önceleriydi,
Ramazanýn on beþiydi,
Ýyi hatýrlýyorum köþedeki fýrýndan pide almaya göndermiþti annem, upuzun bir kuyrukta ayýnýn karýncayý görmeyip üstüne basmasý gibiydi, iri cüsseli bir adamýn ayaðýma basmasýyla beynimde çarpan þimþekler sonucu bulmuþtum yer çekimi kanunu.
Neymiþ efendim Newton bulmuþmuþ,
Ýnandýramadýlar tabi ki efendim, ben onu bulalý çok olmuþtu bir kere, tecrübeyle sabit. |
|
273
|
|
|
|
Bir varmýþ bir yokmuþ, evvel zaman içinde yedi deliler varmýþ. Bir gün 7 deliler iþ paylaþýmý yapmýþlar. Ýçimizde en akýllý kim? Saire “Benim diye atýlmýþ, o zaman iþ paylaþýmýný ben yapayým. |
|
274
|
|
|
|
Bakalým bu gün bu sert devletler nasýl sert açýklamalar yapmýþ. Siz de önlemlerinizi alýn da bu sertlikten fazla zarar görmeyin... Devletlerin ismini vermeyelim de birine A Devleti diyelim birine de B Devleti, siz nasýl olsa anlarsanýz... |
|
275
|
|
|
|
Üçüncü kiþi arka koltukta. Beþ altý yaþlarýnda bir oðlan çocuðu. Öylece sessiz sessiz yolculuk yapýyor. Uslu bir çocuk anlaþýlan. |
|
276
|
|
|
|
Kiralýk ev ararken yardýmlarýný esirgemeyenlere teþekkürlerimle.... |
|
277
|
|
|
|
Gerçektan Alman kýzý Helga'nýn Halim'e "Sen Furunlu'da kimlerden olmak var ?" diye sormasý þaþýrtýcýydý. Doðrusu iþkillenmiþtim. |
|
278
|
|
|
|
Dayak Atma Sanatý adlý üç ciltlik kitabýmýn þimdilerde dördüncü cildini de yazmaya baþladým. Dostlarým bana ''Cengiz Abi geç bile kaldýn dördüncü cildi yazmak için.'' diye sitem de etseler, haklýlar aslýnda haklý olmaya da, beþ yýldýr baþarýyla yürüttüðüm dayak atma kurslarýndan, millete verdiðim dayak atma derslerinden baþýmý kaldýrýp da bir türlü yazamamýþtým dördüncü cildi.. |
|
279
|
|
|
|
Þimdi sevgili okurlar (sahi sizler “lar” kadar varmýsýnýz?) RTÜK kelimesinin açýlýmýný unutun, çünkü kelime olarak ne anlama geldiðinin pek bir önemi yok!... Hatta sizinle daha iyi anlaþabilmemiz için bu yazýnýn sonuna hafýzanýzdan siliniz....
Sildinizmi?
Güzel o zaman, kafadan kazýk bir soru ile baþlayayým..
Hayatýmýzda kaç adet RTÜK vardýr? |
|
280
|
|
|
|
Öðrencilik yýllarýmýz pek de parlak geçti sayýlmaz. Okuduðumuz dönemlerde ikmal imtihanlarý vardý ve bizim o imtihanlara her sene aboneliðimiz vardý, hem de parasýz pulsuz. O adý saný büyük ve her zaman öðrencisi olmaktan gurur duyduðum Bahçelievler Deneme Lisesi'ni bir yýl rötarla da olsa ben de bitirdim. Hatta bir þey daha söyleyeyim ertesi sene üniversiteye de girdim. Yýl 1982 Uludað Üniversitesi-ÝÝBF-Ýþletme Bölümü, sonra ver elini Bursa'nýn ufak tefek taþlarý, keman olmuþ o yârimin kaþlarý... |
|