• İzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) |
601
|
|
|
|
- Beş yıl kitap okumanı yasaklıyorum! |
|
602
|
|
|
|
- Şöyle etli butlusundan yok muydu, evladım? |
|
603
|
|
|
|
Koca bulmak umuduyla birkaç sene önce ülkemize gelen ve haber bültenleriyle gazetelere konu olan Kuni isimli bayana yazılmış bir mektup... |
|
604
|
|
|
|
Demek istediğim bunlar neden 40 tane? Yani ortalama olarak bu rakam neden esas alınıyor? Bu durumun bir efsanesi, bir çıkış noktası var mı? Ne bileyim, bunu 40 haramiler bulmuş mesela diye falan… o da olmazsa bulan adam 40 yaşındaymış gibisinden bi |
|
605
|
|
|
|
Ben hiç kupon biriktirmez, kupon karşılığı hediye dağıtan gazeteleri de almazdım. Ama çoluk çocuğa karışınca kurallar esniyor. Ardından da kupon faslı başlıyor. Yirmi sekiz kupona tencere, otuz kupona kazan
|
|
606
|
|
|
|
Tarih öğretmenliğinden emekli olup da Sarımsaklı ’ya taşındığımız ilk günlerde, henüz memuriyetin alışkanlıklarını terk edememiştim. Yani, hala saçı sakalı düzenli tıraş ediyordum ve hala kravatla, takım elbiseyle sokağa çıkıyordum. Bu halim komşuların çok dikkatini çekiyor ve bu resmi kılıklı adamın ne iş yaptığına dair aralarında yorumlar yapıyorlardı.
|
|
607
|
|
|
|
Leblebinin faziletleri saymakla bitmez malum... |
|
608
|
|
|
|
NOT: Bu kısa öykü 31 Mayıs 2013'ten çok önce yazılmıştır. Son tümceyi okumayınız. |
|
609
|
|
|
|
Bir gün böyle eylemleri dağıtmak için Toma diye bir araç icadedildiğini duydu. Durur mu? |
|
610
|
|
|
|
- Amca Bekir Kuş'u tanıyor musun?
- Tanıyorum.
|
|
611
|
|
|
|
Bir anda "Karanlıkların Prensi" ile gözgöze eldik. |
|
612
|
|
|
|
“Anam anam” dedi. “Tüm çocuklarım benim için nasıl birse, bezler de benim için aynıdır… Sınıflandırma yapamam!”
|
|
613
|
|
|
|
'Tosyaya pirince giderken evdeki bulgurdan olmak' mı,
yoksa 'Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak' mı Şans?!
Şimdi sorarım size bunu nesi ve neresi Şans! |
|
614
|
|
|
|
Oruç Baba Mekanı’nın tarihçesi:Bir-iki ay önce Dert Köşesi/Dert Ortağınız ünvanıyla bir başka caddede açıldı.Müşteri yokluğundan iflas edince “hileli iflas” yoluyla kapatıldı ve ünvanını değiştirerek yeni yerinde sizlerin hizmetinize girdi.
|
|
615
|
|
616
|
|
|
|
Annesinin sesi ağlamaklıydı, “Babası yetiş! Bağır çağır, itele burkuştur ses yok. Oğluma bir şeyler oldu.” Belki çığlık atacaktı, onu bile yapamıyordu şaşkınlıktan.
|
|
617
|
|
|
|
Diyecek başka bir şey bulamadım:
- Büyük aşklar da bitebiliyor. |
|
618
|
|
|
|
Kimi zaman “Öff. Şu memlekette hiç dürüst adam kalmamış mı?” deriz. Aslında o kadar da değildir. Kötü adamların sayısı hep az olmuştur. Ancak onlar çok kişiye, hatta bir tanesi kırk kişiye namussuzluk hizmeti verdiği için ortalık kötü adam kaynıyor sanılır. |
|
619
|
|
|
|
Geleceğin piyangolara, çekilişlere bağlandığı bir ülkede böyle bir fırsat dünyada kaçırılmazdı. Kaçırılmadı da; işe mahalle esnafından berber Osman el attı.
|
|
620
|
|
|
|
Biz ikinci çayımızı daha bitirmemiştik. Milletvekili olduğunu öğrenmiş bulunduğumuz Şahabettin Yusyuvarlak, kahvehaneye arkasından itiliyormuş gibi girdi. Arkasından adamları… |
|