• İzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) |
601
|
|
|
|
O da ne? Bu benim dövdüğüm adam. Daha doğrusu, dövmediğim adam. |
|
602
|
|
|
|
Hacer hanım; bir elinde beyzbol sopası, ötekinde de ne ilgisi varsa koca bir havuç, sabah sabah kemirip durur. |
|
603
|
|
|
|
- Hem kocam değil mi ayol? Sever de, döver de! |
|
604
|
|
|
|
...Yabaniliğin, vahşiliğin, insan olmamının erkeklikten, namustan sayılmadığı için mesela;.. bu ülkede..... |
|
605
|
|
|
|
- Adama bak yahu, para için kendini inkar ediyor. İnsaf! |
|
606
|
|
|
|
evet facoult'tan bahsediyorsunuz,
"...bu mu yavrunun ismi ? ne cici
-hayır o annesinin ismi, yavrunun adı sarkaç
-edebi olmuş biraz, annesini karnından sarkıp düşmesi falan ,eco ve umberto'da diğer yavruların isimlerimi ..." |
|
607
|
|
|
|
Yıl 1514, yer Teksas bozkırları, kabilede bir telaş anı............ |
|
608
|
|
|
|
Bu sıcakta hiç çekilmiyorlar.
Hiç kımıldamayan gözlerimi şunların üzerinden ayırmıyorum ve ayırmayacağım da. Ta ki çekip gidene kadar ikisi de. |
|
609
|
|
|
|
Orta yaşlı sayılırlar, biri bay biri bayan; üniversiteden geliyorlarmış. Bizim mahallede çekiliş yapmışlar, ikramiye bize çıkmış. Yani durduk yerde. “Buyurun” dediler, kazandığınız porselen tabak.
|
|
610
|
|
|
|
- Sayın Aytıngıl sayın Altıngıl, gocugafalı kelleri mağdur etmeyelim efendim. |
|
611
|
|
|
|
1. Anne bana bi koca bulsana: türü; Korku / uyarı; 18 yaşından itibaren bir sakınca yoktur.
2. Demokrasinin beşiği Türkiye: türü; Ütopik Macera/ uyarı ; (....no’lu karar gerekçesiyle
yasaklandı. (filmi gizlice seyredenler 25 yıl, sadece |
|
612
|
|
|
|
Kalktım yürüdüm. Kabahat senin için özel tarih yazanda. |
|
613
|
|
|
|
Anladım sanırım. Sanırım “Gönülden hürmetlerimle” deyip elimi sıkmak istiyor. Aslında tutmazdım elini ama affedilmek istiyor. Kızarmışta. Haydi neyse tutayım elini. Halen bir şeyler anlatıyor ama... Amaaaan bana ne. Elimi bir de bıraksa. Hayda! Yapıştı el |
|
614
|
|
|
|
Pala Remzi Türküsü üzerine Bir Gülmece... |
|
615
|
|
|
|
.....Mesela serçe parmağım büyüklüğündeki bir kremmimsi malzemenin fiyatı 23 € idi.... bir kaç tane daha fiyat etiketinden sonra gözüm kararıp, başım dönmeye başlayınca.... |
|
616
|
|
|
|
....Mesela hasta düştüğü 8 metrelik belediye çukurdan kaba kuvvet kullanılarak kurtarılmasından (!) sonra, doktorsuz ve hemşiresiz gelen ambulans... |
|
617
|
|
|
|
- Abi saat kaç?
- Eski saate göre oniki buçuğu beş geçiyor. |
|
618
|
|
|
|
Baktık bir tapu. Cennetin en mutena köşesinden bir dubleks daire tapusu. |
|
619
|
|
|
|
- Teyzeciğim artık içeri girsek.
- Haa içeri dedin de, Mukaddes'in oğlu Ferudun içeri girmiş geçende.
- Ne yapmış, birşey mi çalmış?
- Yok yok, öyle şey yapmaz o. Yalnız oldum olası biraz anarşist derler.
|
|
620
|
|
|
|
"Vay anasını" diye iç geçirdi |
|