..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bir dost nedir? Öteki ben. -Zenon
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Gülmece (Mizah)
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Göğsümde Ateş Böceği Gibi Parlayacak
İsa Kantarcı
Şiir > Aşk ve Romantizm

Kızı Aldım Çırılçıplak tramvaydan bakıyor gökyüzü susamış çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kızın sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdı memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalı çıktı ortaya tramvaydan bakıyor gökyüzü kumraldı bir daha asla unutamam tramvaydan bakıyor gökyüzü susamış çocuklar gibi bir genç kızdı simsiyah giyinmişti s.ktiğim siyahını asla sevmedim tramvaydan bakıyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah)
461 
 Sırılsıklam Aşık  (Dilek Asar)

Bay Kuschmann şaşkın , çaresiz Aylin’e bakıyor, söylediklerini anlamaya çalışıyordu. Sonra beni çağırdı.- söyle bakalım ne diyor bu, neden ağlıyormuş anlat bana dedi. Ben biraz Almanca biliyorum ya başladım tercümeye – wir sind keine Maschine , wir sind Menschen, geht nicht, geht nicht ,( bir an durakladim neydi YAŞAMAK kelimesi diye düşündüm, hah! Buldum, heyecanla devam ettim tercümeye.) Wir verliebt ,ich verliebt,- was verliebt?
462 
 Dolares Yengeyi Kim Tanaımaz  (Ahmet Zeytinci)

Babası Sam Amca’nın ki siz hepiniz onu tanırsınız aslında, biricik evladıdır Dolares... Sam Amca’da çok gizemlidir ha onu söyleyeyim. Sık sık burnunu, kulağını karıştırır, kıçını kaşır. Burnunu kulağını karıştırmadığı zamanlarda da nerede bir ülke bulursa onu karıştırır, eski defterleri karıştırır, eski yaraları kaşır... Bunu yaparken de Dolares Yenge en büyük yardımcısıdır onun... Sam Amcanın kod adı da Mikser’dir arkadaşları arasında... Her zaman kod adına uygun hareket etmeyi kendine ilke edinmiştir...
463 
 Dolares Yenge Sapıttı Yine  (Ahmet Zeytinci)

Yükselip yükselip uzaya kadar da çıkamazsın ya Dolares Bacı, Dolares Gelin, Dolares Görümce, amaaan neyse ne işte? Bak bu sefer de sana bacı, gelin, görümce, her bir şeyi dedim... Senden tabi ki merhamet beklemiyoruz da niye uğraşıyorsun bu kadar dünyanın gariban fakir ülkeleri ile anlamak zor... Yok aslında zor da değil, senin tutkuların ve dünyada tek, bir numara olma isteğin bunun arkasında ki sır...
464 
 Yanlış Anlama*  (Mualla Öztürk)

P. Aumüller'den bir mizah öyküsü.
465 
 Okul Durumları  (Ahmet Zeytinci)

''Biz sanki anaokulu kreş diploması mı gördük.''
466 
 Çok Parlak Bir Dönem  (Ahmet Zeytinci)

Cilalı Taş Devrinde en geçerli nesne tahmin edeceğiniz gibi cilalı bir taş. Daha Atilla Taş'ın doğmasına yüz binlerce, milyonlarca sene var. Haliyle daha yeni geçildiği zaman Yontma Taş Devrinden Cilalı Taş Devrine insanlar arasında bir bocalama olmuş. Yontma taşlar ile işlerini görenler bir türlü alışamamış bu cilalı taşlara... Zırt pırt ellerinden kayıp kayıp yere düşer dururmuş cilalı taşlar... Üfle dur ki cilalı taşa üzerinde ki tozlar gitsin...
467 
 Uzaylımı Desem Yoksa?  (Sinan Yıldırım)

Bir tesadüf değildi aslında onunla tanışmak. İnternette dolaşırken bir sitede yazdıklarını okurken keşfetmiştim onu. Yazdıkları karma karışık, okuyanın zihninde bir sürü soru işareti bırakan, her ne kadar anlamlı olsada sanki yazının içinde şifrelenmiş bir şeyler var gibiydi. Yazdığı diğer yazılarıda inceledikçe farkına vardım ki bu bir dünyalı olamazdı ve bu yazılanlar olsa olsa şifreli mesajlardı dünyadaki diğer uzaylılarla iletişim kurmak için.
468 
 Tirmanya da Yine Seçim Var  (Ahmet Zeytinci)

Tirmanya'nın küçük bir kasabası olan Aşağı Ketenpereyi de seçim heyecanı sarmıştır. Aşağı Ketenpereliler seçimlerin dört sene de bir yapılması yerine, altı ay da bir yapılması için hükumet yetkililerine istekte bulunacaklarını bildirmişlerdir...
469 
 Kargalar İşin Farkında  (Halit Yıldırım)

Fabl türü hayvanlar alemindeki olayları mizahi bir şekilde anlatan, ders verici bir öyküdür.
470 
 Aşk Bankası  (fatihkarabenli)

aşk konusunda bir adamın başarısızlığı...
471 
 Leblebi Profesörü  (Ahmet Zeytinci)

Gürselin babası ve rahmetli dedesi de leblebiyi çok severlermiş. Hatta cumhuriyetin ilk yıllarında dedesinin küçük bir leblebi imalathanesi bile varmış, her ne kadar basit bit üretim yeri, tesisi ise de yine de o tarihte onları geçindiriyormuş, sonraları makineler çıkıp da, her şey modernleşince bunlar da ortama ayak uyduramayıp imalathaneyi kapatmak zorunda kalmışlar. Dedesi zaman zaman hava atarmış dostlarına ''Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çorum'a gediğinde ona benim leblebilerim den bile yedirdim.'' dermiş...
472 
 Ata Sporu  (Ahmet Zeytinci)

Bir gün yine Osman ile top oynarken bu yanımıza yavaşça geldi. ''Velkam velkam Thomas''dedim, o da hali ile İngilizce ''hoş bulduk'' cevabını yapıştırdı, sonra bir bana baktı, bir Osman'a baktı. ''Oooo siz futbol oynamak var çok güzeel çok güzeel'' Ben pek bilmem de bizim Osman döktürür yani, ayağından top dahi alamazsın keratanın, bizim mahallenin tescilli gol kralıdır. Thomas'a döndüm ''Gel Thomas kardeş sen de az tep bakalım''
473 
 Bi Türkleşemedik Gitti Yaa  (Öznur Çetin Yılmazkara)

'Ne mutlu Türk'üm diyene!' diye gerindi ve uyudu. Hâlâ da uyuyor. Ne zaman uyanacağı da belli değil.
474 
 Gençler  (fatihkarabenli)

bir gencin lise yıllarındaki gereksiz bir anısı :)
475 
 Duygu Sömürüsü Yapıyorum  (Ahmet Zeytinci)

Sigarayı bırakalı uzun yıllar oldu. Ben diyeyim on sene, siz deyin onbeş sene, yok, yok demeyin onyedi sene olmuş dile kolay... Tabi ki kimselere tavsiye etmiyorum, hele de gençlere... Çocuklarım içmiyor çok şükür bu da benim büyük tesellim aslında... Ne mutlu bana...
476 
 Alt Tarafı Sinek Uçuşu Mevzu  (Sabiha Rana)

Yani sinek hızıyla Ya sivrilere ne demeli Onlar hem uçuyor hem sokuyor. Sorarsanız cevaplarım Sivrisinek uçuşuyla Birde kör sinekler var
477 
 Kadavra Hasb-i Halleri  (Bünyamin Bayansal)

İki kadavra sohbet ederse...
478 
 Neredeyse Ruhumuzu Teslim Ediyorduk  (Ahmet Zeytinci)

Biz arkadaşla bir yandan terliyoruz, hem de sohbet ediyoruz. Neyse o arada keseci geldi, başladı bize elense çekmeye. Ya bismillah deyip önce bana bir girişti. Baştan fazla korkutmadı Allah var. Sonraları zaman ilerledikçe işin rengi değişmeye başladı, kuluncumu kırıyor, ellerimi arkaya alıyor, gerdiriyor, bir yandan da''Bağır abi bağır bağırmak serbest''diyor. ''Oh dedim içimden ne güzel bağırmak serbest''...
479 
 Hamam Tellakları Evrensel Beyannamesine Eklemeler  (Ahmet Zeytinci)

Sık sık giderim, iş yerimizin olduğu mahallede ki bir kaç hamama. Ama yine de bir tane hamam var ki çoğunlukla onu tercih ediyorum. İsmi mi, boş verin reklam olmasın şimdi. Ziver ağabeyi yıllardır tanırım ve o gittiğim hamamda o yoksa girip de kese olmam. Öyle ya kese olmayacaksam niye gideyim ki hamama. Hem baştan ayağa temizleniyorsunuz kese olunca, hem de masaj yerine geçiyor iyi bir kese... Ziver ağabeyin tellaklar arasında namı almış yürümüştür. O'nun özel müşterileri vardır bilirim. Ta Ankara'nın bir ucundan kese olmaya ona gelirler. Bazı çok yoğun olduğu zaman telefon eder yer ayırtır müşterileri. Daha bir İnternet sitesi yok Tellak Ziver diye, ama belli mi olur belki ileri de o da olur. Girelim bakalım şu güzelim Osmanlı Hamamının kapısından...
480 
 Anamdan İnciler Naylon Tarak  (Necmettin Yalcinkaya)

"Ero oğlum!" dedi, "Sabahtan beri yorulmadın mı? Senin naylon tarağından başka söyleyecek bir türkün yok mudur?" Sıvacı donup kaldı, korkmuştu, sesini bile çıkaramadı.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35  Sonraki Sayfa

son eklenenler
Sonra Bir Gün
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Görmek ve Bakmak
Aysel AKSÜMER
Öykü > Gülmece (Mizah)
Buradan Sesleniyorum
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Muz Kabuğu ve Merdiven
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Kitaplarımı Ararken
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Böyle İdam Görülmedi
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Gece Kuşu
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Geel Geel Geel
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Kadrolu Ev Erkeği
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Patlıcan Oturtma
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Tavla Tavla Beni Tavla
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Çisil Hanım ve Topçular
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.