..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Seviyorum, öyleyse varým. -Unamuno
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Ömer Faruk Hüsmüllü
Ömer Faruk Hüsmüllü - Oruç Baba'nýn Karalamalarý
Site Ýçi Arama:


Ýnceleme
  Hayat - Utanma - Baþarý ve Hata Üzerine Aforizmalar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 18 Þubat 2010 Entelektüel 

Teo :Kötü olan hataya düþmek deðil hatada ýsrar etmektir. Tülin Þahin : yaþamdaki duruþumuz algýladýklarýmýzýn yansýmasýdýr. Victor Hugo : Çalýþmak hayat, düþünmek ýþýktýr. Voltaire : Düþüncelerinize katýlmýyorum ama, düþüncelerinizi savunmanýz için gerekirse hayatýmý bile verebilirim.

  Ýnsan ve Ýnsanlýk Üzerine Aforizmalar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 19 Þubat 2010 Entelektüel 

Anonim : Deneyim , insanýn istediðini elde edemediðinde elinde kalandýr. Anthony Robbins : Hayatta ne yapacaðýný pek çok insan bilir ama bildiðini yapan insanlarýn sayýsý çok azdýr. Antiphanes : Bir insan sarhoþ olunca ya da aþýk olunca sýr tutamaz. Arap Sözü : Üç olay insaný sevindirir: iyi kadýn, akýllý evlat ve saygýn kardeþ. Aristo : Duymayan insan hiçbir þeyi bilemez ve anlayamaz. Aristo : Her insan öfkelenir, bu kolaydýr; fakat tam adamýna, tam ölçüsünde,tam zamanýnda, tam yerinde ve tam usulünde öfkelenmek, ne herkesin kudretindedir, ne de kolaydýr.

  Sevgi - Gönül - Umut ve Mutluluk Üzerine Aforizmalar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 23 Þubat 2010 Entelektüel 

Bertrant Russel : Bir sisteme karþý beslenen büyük sevgi ve sistem yapýcýlarýnýn bu sevgiye eklenen kibri,felsefe talebelerinin sakýnmaya mecbur olduklarý tuzaklardýr. Byron :Arkadaþlýk, kanatsýz sevgi’dir. Cenap Þehabettin : Yalnýz seni sevenleri sevmek sevgi deðil, deðiþ tokuþtur

  Konfüçyüs Hakkýnda Kýsa Bir Not (Ömer Faruk Hüsmüllü) 23 Þubat 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

Temel düþüncesi,insanýn kendi kiþiliðini geliþtirmesi, saðlamlaþtýrmasý, soylu kýlmasý ve böylece sosyal bütün içerisinde tam bir uyum saðlamasýdýr.

  Dostluk Üzerine Aforizmalar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Þubat 2010 Entelektüel 

Arif Nihat Asya : Bir kimsenin düþmanýnýn düþmaný olmasý, onu dost edinmeye kafi sebep deðildir. Aristo : Aristo : dostluk ve hakikat gibi iki iyi arasýnda hakikati yeðlemek gerekir. Aristo : dostunun kusurlarýný ona yalnýzken söyle, baþkalarýnýn yanýnda ise onu öv.

  Kim,ne Demiþ? (Ýsimler Alfabetik Sýraya Göredir... ) (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Þubat 2010 Entelektüel 

Aþaðýdaki çalýþma internet ortamýnda yapýlmýþtýr.Bazý sözler gerçek yazarýný yansýtmayabilir.O nedenle bu bilgilerin ihtiyatlý bir þekilde kullanýlmasý tavsiye edilir.Metin uzunluðu 180 sayfadýr.Ýsimler alfabetik sýraya göre dizilmiþtir.

  Facebook'ta Okuduklarým - 10 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 9 Aralýk 2010 Ýnternet 

Ýnsan, kendine olan güveni derecesinde genç, þüphesi derecesinde yaþlýdýr.Cesareti derecesinde genç, korkularý derecesinde yaþlýdýr.Ümitleri derecesinde genç, ümitsizliði derecesinde yaþlýdýr.

  Facebook'ta Okuduklarým - 11 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 14 Aralýk 2010 Ýnternet 

Ýnsan bir þeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir þey eriþilemeyecek kadar yükseklerde deðildir.Her insanýn hayatý, Tanrý"nýn yazdýðý bir peri masalýdýr.Kalp, bütün erdemleri kendinde toplamýþtýr. Ama bütün kötülükler de oradadýr.

  Toplumsal Deðerlerle Ýlgili Aforizmalar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Þubat 2010 Entelektüel 

Ahlak da sanatta olduðu gibi hiç konuþulmaz, ancak yaþanýr. Ernest Renan ahlak duygumuz, ihtiraslarýmýzý kontrol eder. Bernard Shaw ahlak kanunlarýný çiðnemeye hiç gelmez, hemen öçlerini alýrlar. Tolstoy ahlak olmayan yerde kanun bir þey yapamaz. Napolyon ahlak ve erdemden yoksun kimse,bir çuval çamurdan daha deðersizdir. Laedri ahlakýn temeli, özgürlüktür. C. F. Meyer

  Astým Hastalarý Misvaklý Diþ Macunu Kullanýn (Ömer Faruk Hüsmüllü) 23 Kasým 2010 Saðlýk 

Bazý cahillerin “bunlar doðal bitkiler, hiçbir zararý olmaz!” yalanlarýna inanmayýn. Bitkiler ya da doðal bazý þeyler hastalýklarýn iyileþmesine katký saðlayabilir, ancak doðru miktarda ve zamanda kullanmak þartýyla. Bu alternatif týp ürünlerinin birbirleri ile ve ilaçlarla oluþturacaðý etkileþimler sonucu ölümlere varan üzücü olaylar meydana gelebilmektedir. Mesela greyfurtun bazý ilaçlarýn etkisini azalttýðý ve etkileþime girdiði gerçeði bilimsel olarak kanýtlanmýþtýr.

  Atatürk'ün Söz ve Demeçleri (Konularýna Göre Düzenlenmiþ) (Ömer Faruk Hüsmüllü) 31 Ocak 2010 Söyleþi 

Atatürkümüzün sözlerini bilmeye her zamankinden daha çok ihtiyacýmýzýn olduðu günleri yaþýyoruz.Lütfen kopyalayýp tanýdýklarýmýza iletelim.

  Savaþ Üzerine Aforizmalar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 22 Þubat 2010 Entelektüel 

Benjamin Franklin : savaþýn iyisi , barýsýn kötüsü yoktur. Buckel : yurdu savunmanýn en ucuz yolu eðitimdir. Burke: savaþ, bulduðu ülkeyi bir daha býrakmaz. Can Dündar : Önemli deðil kaç kez yenildiðin, önemli olan kaç yenilgiden sonra yeniden doðrulabildiðin. Cemil Meriç : Münakaþada zafer maðlup olanýndýr, yenilmek zenginleþmektir.

  Tolstoy ve Ýtiraflarým (Ömer Faruk Hüsmüllü) 30 Ocak 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

Tolstoy'u ve eserini tanýtan kýsa,bilgilendirici bir yazý.

  Solon'u Kýsaca Tanýmak Ýster Misiniz? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 3 Þubat 2010 Tarihe Yön Verenler 

Solon'dan bir kaç söz: Adaleti ödül beklemeden yerine getir Büyük iþlerde herkese yaranmak zordur Yeminden çok karakter soyluluðuna güven..... Hiç durmadan öðrene öðrene yaþlanýyorum.

  Þark Cephesi Komutaný Kâzým Karabekir (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Þubat 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

Atatürk ile olan anlaþmazlýklarý da bazýlarýnýn abarttýðý kadar önemli bir konu deðil.Çünkü ikisi de askeri birer deha olan bu kahramanlarýmýzýn birbirlerinden farklý düþüncelerinin bulunmasý gayet doðaldýr.Her konuda ayný düþünselerdi iki ayrý insan olamazlardý.

  % 100 Düþünce Gücü - 1 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 5 Þubat 2010 Ruhbilim 

-Düþüncenin insan beyni ile sýnýrlý olduðunu düþünmek yanýltýr bizi.Ýnsan beyni “düþünce”nin bir aracýdýr yalnýzca. -Heinrich Heine’ye göre:”Iþýk gök gürültüsünden,düþünce de eylemden önce gelir.”

  Montaigne Hakkýnda Kýsa Bir Not... (Ömer Faruk Hüsmüllü) 6 Þubat 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

*Montaigne bizim gibi düþünür,bizim gibi yazar.Bizim aklýmýzdan geçirip de bir türlü yazýya dökemediklerimizi o kaleme almýþtýr.O nedenle Beranger diyor ki “Montaigne,amma da fikir çalmýþ benden!” Sadece ondan mý?Belki de senden de benden de...

  % 100 Düþünce Gücü - 2 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 6 Þubat 2010 Ruhbilim 

-Bilinç sadece uyanýk olduðumuz zaman iþ baþýndadýr;ama düþüncenin bilinçaltý kullanýmý yirmi dört saat sürer. -Hayatýmýza hakim olmanýn yolu,bilincimizi kullanmaktan geçer.Bir þeyi düþündüðümüz zaman,týpký topraða ekilen tohumun meyve veren aðaca dönüþmesi gibi,bu düþünce de geliþmeye baþlar.

  % 100 Düþünce Gücü - 3 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Þubat 2010 Ruhbilim 

*“Baþarýsýzlýktan korkmaya son verdim.Artýk hayatý saf hazzý için yaþýyorum. -Ýçimdeki yaratýcý Güç’e inanýyor ve güveniyorum. -Sadece benim deðil herkesin içindeki Tanrý’ya güveniyorum.

  Bertrant Russel Kimdir? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Þubat 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

-Ona göre,Felsefe kavramý üzerinde ortak bir tanýmýn verilmesi mümkün deðildir.Öyle ki Felsefe üzerinde yorum yapan yada onu anlamaya çalýþan iki filozof arasýnda bile ortak bir felsefe tanýmý mevcut deðildir.Bu sebeple herkesin kendine özgü bir felsefe tanýmý ve anlayýþý söz konusudur.

  % 100 Düþünce Gücü - 4 - 5 - 6 (Son Bölümler) (Ömer Faruk Hüsmüllü) 8 Þubat 2010 Ruhbilim 

Bu özet incelemenin pek okunduðunu söyleyemem.Ama gene de ýsrarla okunmasýný tavsiye ederim.Çünkü bu eserde yararlanabileceðimiz pekçok bilgi var.O nedenle geri kalan bölümleri birlikte sunuyorum...

  Bir Adam Arayan Diogenes (Sinoplu) Kimdir? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 8 Þubat 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

-Bilgenin kendisini istek ve duygulardan uzak tutmasý gerektiðini ve ihtiyaçlarýný en aza indirmesi gerektiðini,savunur.

  Klasik Mantýðýn Kurucusu Aristo'yu Kýsaca Tanýyalým (Ömer Faruk Hüsmüllü) 9 Þubat 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

*”Balmumu nasýl altýnýn kendisini deðil de, altýn yüzüðün kalýbýný alýyorsa,duyum da,maddeyi bir yana býrakarak maddenin duyulan biçimlerini sindirir.” der.

  Usta Bir Dalkavuk (Aristippos - Kyreneli) Tanýmak Ýster Misiniz? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 10 Þubat 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

-Kral Dionysios,Platon’a,Ýran iþi,uzun damalý ve kokulu bir elbise hediye etmiþ.Platon:”Ben erkeðim;kadýn elbiseleri giymek istemem.”diyerek almamýþ;ama Aristippos almýþ ve demiþ ki :“Ýnsan ne giyerse giysin,erkekse yine erkektir.”

  Bir Ýnsanlýk Kahramaný"ný (Sokrat'ý) Tanýmak Ýster Misiniz? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 11 Þubat 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

-Ýki aþamadan oluþan bir yöntemi vardý: a)Ýroni(alay):Bu yöntemi uygulayarak önce kiþiye,alaylý bir yolla hiçbir þey bilmediðini gösteriyordu. b)Maiotik(doðurtma):Sorular sorarak kiþinin doðuþtan aklýnda bulunan bilgileri ortaya çýkarýyordu.

  Acý - Haz - Elem - Üzüntü Üzerine Aforizmalar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 12 Þubat 2010 Entelektüel 

Cenap Þehabettin : Yaprak, yaprak, dal ucunda...Aþk üstüne keder, kor üstüne kömür gibi düþer,evvela körletir, sonra alevlendirir. Cervantes : Bütün acýlara dayanýlýr, yeter ki ekmeðin olsun Cicero : acý tanýmamýþ olmak,büyük bir acýdýr.

  Akýl - Namus - Çýkar ve Gerçek Üzerine Aforizmalar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 13 Þubat 2010 Entelektüel 

Colley Cibber:Yoksulluk, namuslu ahmaklarýn mükafatýdýr. Demokritos : Duyular akla þöyle diyorlar:”Zavallý akýl,kanýtlarýný bizden alarak bizleri yere vurmak mý istiyorsun?Yere vurma,senin için yere yýkýlma olacak.” Derrida : gerçeklik yanýlsama olduðu unutulan yanýlsamadýr

  Aþk Üzerine Aforizmalar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 14 Þubat 2010 Entelektüel 

Schiller : Ey aþk,güzel ve kýsasýn! Schopenhauer : aþk,insan türünü sürdürmek için bireye kurulmuþ tuzaktan baþka bir þey deðildir. Shakespeare : aþk, gözle deðil ruhla görülür. Shakespeare : Deðiþiklikle karþýlaþýnca deðiþen aþk, aþk deðildir... Sheakspeare : Ateþin yaktýðýndan, Güneþin hareket ettiðinden,Gerçeðin bir yalan olduðundan kuþkulan;Fakat benim aþkýmdan kuþkulanma.

  Bilgi - Kitap ve Ýmge Üzerine Aforizmalar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 15 Þubat 2010 Entelektüel 

Nietzsche : yarý-Bilim tam Bilimden daha üstündür. O, sorunlarý olduklarýndan daha kolay görür ve bununla görüþünü daha anlaþýlýr, daha inandýrýcý kýlar. Thomas Kuhn : Birbiriyle çatýþan birçok karþýt Bilimsel görüþten sonunda galip gelenlerin bu güne kadar getirdiði bir Bilim söz konusudur. Thomas Kuhn : Paradigmalar birbiriyle yarýþan farklý Bilimsel yaklaþýmlardýr.

  Ana - Baba ve Çocuk Üzerine Aforizmalar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 16 Þubat 2010 Entelektüel 

Bernard Shaw : çocuklarýnýza ders vermek istiyorsanýz bu hiç de gerekli deðil kendinizi örnek gösterin. Ama sizin gibi olmalarý için deðil, sizin gibi olmamalarý için. Cemil Sena : Anneler çocuðu akýllarýndan tutacaklarý yerde, ellerinden tutarlar. Churchill:Bir ulusu yönetmek, dört çocuðu eðitmekten daha kolaydýr.

  Felsefe - Varlýk - Düþünce - Akýl ve Din Üzerine Aforizmalar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 17 Þubat 2010 Entelektüel 

Bertrant Russel : Filozofun gerçek iþlevi dünyayý deðiþtirmek deðil,onu anlamaktýr. Bovee : dünyada her þey yýkýlsa bile, gelecek yerinde durur. Buda : Ne düþünürsek oyuz. Biz her neysek düþüncelerimizden doðar. Düþüncelerimizle biz dünyamýzý yaparýz. Colin Wilson:Sabahlarý gözümü açtýðým zaman tek bir dünyayla deðil, bir milyon olasý dünyayla karþýlaþýrým

  Erkek ve Kadýn Üzerine Aforizmalar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 20 Þubat 2010 Entelektüel 

Pythagoras :Altýn ateþle, kadýn altýnla, erkek kadýnla imtihan edilir. Refik Halit Karay : kadýn eliyle açýlan gönül yarasýný yine bir kadýn eli sarar. Refik Halit Karay : Tek ayna icat edilmemiþtir ki kadýna 'sende iþ kalmadý' desin. Rochebrune : kadýnýn namusunu erkeklere karþý korumasý, ününü kadýnlara karþý korumasýndan çok daha kolaydýr.

  Asýrlardýr Soykýrýmýna Uðrayan Bir Millet…. (Ömer Faruk Hüsmüllü) 21 Þubat 2010 Politika 

Acaba,asýrlardýr Türk varlýðýna kasdetmiþ olan bu ülkelerin insanlarý ,nasýl olursa bir olayý “Türk Soykýrýmý” olarak kabul edeceklerdir? Mesela;

  Ölüm Üzerine Aforizmalar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 21 Þubat 2010 Entelektüel 

John Arbuthnot: Her siyasi parti, kendi yalanýný yutarken ölür Jules Renard: ölüm iyidir, bizi ölüm düþüncesinden kurtarýr. Juvenal :Yaþlýlýk ölümden çok daha korkunçtur. Kalevala (Fin destaný):Boþ evden ölü çýkmaz. La Fontaine : ölü bir imparator olmaktansa, yaþayan bir dilenci olmak daha iyidir.

  Stoacýlýk Üzerine Kýsa Bir Not (Ömer Faruk Hüsmüllü) 22 Þubat 2010 Akýmlar 

Erdem tümüyle niyete dayanýr. *Ýyilikte ve kötülükte dereceler yoktur;bütün hatalar birbirine eþittir.

  Birkaç Atasözü (Ömer Faruk Hüsmüllü) 26 Þubat 2010 Entelektüel 

Gavurun tembeli keþiþ,Müslüman'ýn tembeli derviþ Iþýðýný akþamdan önce yakan,sabah çýrasýna yað bulamaz Ýti,öldürene sürütürler

  Bu Deyimler Gerçekten Çok Hoþ! (Ömer Faruk Hüsmüllü) 26 Þubat 2010 Entelektüel 

Tavþan boku :Ne faydasý,ne de zararý olan kimse Tiði teber þahý levent :her þeyini tüketmiþ kimseleri anlatmak için söylenir. Vebali boynuna :Günahý ona ait anlamýnda Veledizina :Babasý belli olmayan

  Birkaç Güzel Söz (Ömer Faruk Hüsmüllü) 26 Þubat 2010 Entelektüel 

Böbürlenme! Treni hareket ettiren düdüðü deðildir.

  A'dan Z'ye Güzel Sözler (Ömer Faruk Hüsmüllü) 27 Þubat 2010 Entelektüel 

Buradaki veriler yaklaþýk 200 sayfadýr.Ýlgilendiðiniz konu baþlýðýný dikkate alarak alfabetik sýraya göre dizilmiþ olan sözü inceleyebilirsiniz.Sözlerin yazarlarý verilmemiþtir,ama gene de onlarýn bir baþkasýna ait olduðu gerçeðini unutmayacaðýnýzý sanýrým.(Kendi sözümüþmüþ gibi kullanýrsak yazarýna karþý çok büyük bir saygýsýzlýk yapmýþ oluruz.)Sözlerde eksiklik veya fazlalýk da olabilir,çünkü bunlar internet ortamýndan derlenmiþtir.Bu kusurun da affý ricasýyla...

  Barýþ ve Özgürlük Üzerine Özlü Sözler (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Þubat 2010 Entelektüel 

Bu çalýþma deðerli hocamýz Prof.Dr.Coþkun Can Aktan tarafýndan yapýlmýþtýr.

  Oruç Baba"nýn Kýssadan Hisseleri - 1 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Þubat 2010 Entelektüel 

Oruç Baba der ki: Ýyimser kiþiliðini biçimlendiren bir heykeltýraþ ise,kötümser de kiþiliðini parçalayan bir balyozdur.

  Oruç Baba"nýn Kýssadan Hisseleri - 2 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 1 Mart 2010 Entelektüel 

Oruç Baba der ki:Dostluklarýn çoðu,kuma yazýlan yazýlar gibidir.Bir dalga gelir ve her þey silinir gider.

  Oruç Baba"nýn Kýssadan Hisseleri - 3 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 2 Mart 2010 Entelektüel 

Sanatçýlara gerçekten hayraným.Çünkü bizler zevk peþinde koþarken,miskinlik yaparken; onlar, ya düþünmekle yada bir þeyler yapmakla ömürlerini tüketirler.

  Atalardan Özlü Sözler (Ömer Faruk Hüsmüllü) 17 Mart 2010 Entelektüel 

Eti tadan çoban köpeðinden hayýr gelmez. Kýþ güneþine, kadýn gülüþüne inan olmaz. Torbada ne varsa, çorbada da o vardýr. Asýlan hýrsýz deðil, yakalanandýr. Büyük öküz tarlayý eðri sürer. Akýllý bir adam yalnýz kendi tecrübelerinden, çok akýllý bir adam baþkalarýnýn da tecrübelerinden yararlanýr. Ancak durgun su, yýldýzlarý yansýtýr.

  Noktalama Ýþaretlerini Kaybedince! (Ömer Faruk Hüsmüllü) 23 Mart 2010 Dil 

*Bir süre sonra "soru iþareti"ni kaybetti ve soru sormaz oldu. Hiç bir þey ama hiç bir þey onu ilgilendirmiyordu. Ne kâinat ne dünya ne de kendi umrundaydý.

  Çeþitli Ülkelerden Atasözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 23 Mart 2010 Entelektüel 

Ýnsanlar yaþadýkça ihtiyarladýklarýný sanýrlar, halbuki yaþamadýkça ihtiyarlarlar... ÝSKOÇYA *Allah'ýn gülü dikenli yarattýðýna hayret edeceðiniz yerde, dikenler arasýnda gül yarattýðýna hayret ediniz... ARABÝSTAN Biri öteki kadar zengin olunca, kardeþler birbirlerini severler... UGANDA

  Trakya Rüzgarý (Ömer Faruk Hüsmüllü) 13 Nisan 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

Aydamak: Sürmek, haydamak... Aykýrlamak: Bir istikamete yönelmek, yöneltmek... TRAKYALIYSAN PAYLAÞ Domatiz: Domates. Aretlik: Ahiretlik, can arkadaþ, kanka...

  Ýþi Öðrenmek ve Öðretmek Olan Herkesin Okumasý Gereken Bir Kitap (Ömer Faruk Hüsmüllü) 14 Nisan 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

Prof. Dr. Yýlmaz, bu kitapta, insan zihninin çalýþma mekanizmasýný ayrýntýlarýyla tanýtmakta ve öðrenmede en yüksek verimi saðlayacak koþullara iliþkin bilgiler vermektedir.

  Seferberlik Hikayeleri - Ýbret Almak Ýçin Okunmalý (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Nisan 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

Bunlar alýþageldiðimiz kahramanlýk hikâyeleri deðil; seferberlik, cephede çarpýþan askerden çok geride býraktýklarýnýn hikâyesidir çünkü ve biz o hikâyeleri hemen hiç bilmeyiz. Cephedeki harpten gerilere düþen kýtlýk, korku, ümitsizlik, hasret, hastalýk, periþanlýk ve yoksulluk gibi âfetlerdir; öyle hâller ki, eminim o hayat levhalarýný yaþamak zorunda kalan geridekiler, cephede alnýndan vurulup –üstelik þehâdet mertebesine eriþerek– ölmeyi bin kere yeð tutarlardý.

  Eþekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Nisan 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

Yýl 1943. Genç Mustafa’nýn tayini kütüphaneci olarak Ürgüp Tahsin Aða Kütüphanesi’ne çýkar. Devlet memurluðu o dönemde süper bir þey, çünkü özel sektör falan yok. Bizimki kütüphanede heyecanla okurlarý bekler; bir gün olur, beþ gün olur, gelen giden yok. Etraftakilerle konuþur, herkese anlatýr: “Bakýn kütüphane bomboþ duruyor, gelin kitap okuyun.” Gelen giden olmaz.

  Saðlýk Dolu Günler Geçirmek Ýçin "Kefir" Ýçin! (Ömer Faruk Hüsmüllü) 13 Mayýs 2010 Saðlýk 

Ýki dakikanýzý ayýrýp bu yazýyý okursanýz,belki de uzun süredir üstesinden gelemediðiniz bir saðlýk probleminizi bertaraf etmiþ olacaksýnýz...

  Hz. Ali Efendimizden (Ömer Faruk Hüsmüllü) 9 Haziran 2010 Din 

Kendi öðretmeni ve terbiyecisi olan baþkasýnýn öðretmeni ve terbiyecisi olandan daha fazla yüceltilmeye layýktýr. Dil yýrtýcý bir hayvan gibidir, serbest býrakýlýrsa yaralar. Her insanýn deðeri, yaptýðý iyiliklerledir. Kim, “Bilmiyorum” sözünü terk ederse, hayati organlarý yaralanmýþ gibi olur.

  Kaliteli Yaþam Sýrlarý (Ömer Faruk Hüsmüllü) 10 Haziran 2010 Saðlýk 

Hergün en az 3 kiþiye gülümseyin ve tanýmadýðýnýz en az 1 kiþiye "GÜNAYDIN" deyin.Baþkalarýnýn senin hakkýnda ne düþündüðü seni ilgilendirmez.

  Facebook'ta Okuduklarým - 5 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 29 Ekim 2010 Ýnternet 

Sevgi yolunda kimin dilenci, kimin imparator olduðunu bilemezsiniz…

  ‎1071 Türk Tarih Tuzaðý /prof. Dr. Ekrem Memiþ (Türkler 8 Bin Yýl Önce de Anadoludaydý) (Ömer Faruk Hüsmüllü) 9 Ekim 2010 Anadolu Kültürü 

Ekrem Memiþ, "Fakat iþin bir de arkeolojik boyutu var. O günden bu güne gelen bir 3 kültür var. Ýlki neolitik köy kültürü. Onu takip eden 5 binlerde kalkolitik kültür var. Köylerin yerini þehirlere terk ettiði dönem. 3. dönem ise eski tunç çaðý. Þehir kültürünün tamamen oluþtuðu dönem. Bu üç kültür arasýnda hiçbir kopukluk yok. Bu kopukluðun oluþmamasý kavmin deðiþmediðine iþaret ediyor" dedi.

  Facebook'ta Okuduklarým - 1 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 14 Ekim 2010 Ýnternet 

Sevgili Dostlar, Facebook'ta çok güzel paylaþýmlar çýkýyor insanýn karþýsýna; ancak bunlar adeta akýp gidiyor geride herhangi bir iz býrakmadan. O nedenle son bir hafta okuduklarýmdan bazýlarýný sizlerle de paylaþmak istedim. Zamanýnýz varsa okumanýzý tavsiye ederim. Bazen bir yazý, bazen bir cümle, hatta bazen de bir tek kelime insana yeni bir pencere, yeni bir kapý belki de yeni bir dünya açar. Saygýlarýmla.

  Facebook'ta Okuduklarým - 2 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 21 Ekim 2010 Ýnternet 

Facebook'ta bu hafta en çok beðendiklerimden bazýlarýný gene sizlerle paylaþmak istedim. Bazý yazýlar çeþitli nedenlerle gözden kaçabiliyor, oysa o yazýlarda çok deðerli, hatta hayati öneme haiz bazý bilgiler bulunabiliyor. Zamanýnýz varsa lütfen bakýn! Saygýlarýmla. Ö.F.H

  Facebook'ta Okuduklarým - 3 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Ekim 2010 Ýnternet 

Seçmede gerçekten zorlandým, ama bir karar da vermek zorundaydým. Bu hafta için de aþaðýdakileri seçtim. Ýyi okumalar dilerim. Bu yazýlarda þu veye bu þekilde emeði geçenlere çok teþekkür ediyorum. Saygýlarýmla.

  Facebook'ta Okuduklarým - 4 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 27 Ekim 2010 Ýnternet 

Profesör tebessümle: ‘Hayatýmýz ne Kadar dolu olursa olsun, her zaman dostlarýmýz ve sevdiklerimizle bir fincan Kahve içecek kadar yer vardýr!!!’

  Facebook'ta Okuduklarým - 6 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 6 Kasým 2010 Ýnternet 

Özür dilemek, izin almaktan daha kolaydýr. Uyuyan bir bebek, anne babasý uykuya dalýnca uyanýr. ( Ana baba sesi çocuk için güvencedir.) Bir þey tamir ederken elin tamamen yaðlandýðýnda burnun kaþýnýr.

  Düþünen Kafalardan Düþünce Kýrýntýlarý (Ömer Faruk Hüsmüllü) 8 Kasým 2010 Ýnternet 

Buradaki örnekler birer “düþünce kýrýntýsý, ama etkileri oldukça fazla. Çünkü alýnacak o kadar çok ders var ki!.. Sizden ricam buradaki örneklere benzer bildikleriniz varsa lütfen ekleyiniz/paylaþýnýz. Dilerseniz “yorum” kýsmýna yazarak bunu yapabilirsiniz ya da dilerseniz buradakilerle sizdekileri birleþtirerek ayrý bir yazý olarak yayýmlayabilirsiniz.

  Kapitalizmin Tanrýsý Buyurdular Ki… (Ömer Faruk Hüsmüllü) 14 Kasým 2010 Politika 

Yakýnda “þimdi al, öldükten sonra öde!” kampanyasý baþlatýrlarsa þaþýrmayýn. Bu kadarý da olmaz mý diyorsunuz? Olur, olur bal gibi olur. Siz dedelerinizin borcunu ödemediniz, ama bu sistem sizin borcunuzu torunlarýnýza ödettirecekdir.“Borç yiðidin kamçýsýdýr” yutturmacasý toplumdaki itibarlý kiþilere söylettirilerek yeni yeni tuzaklar hazýrlanýyor. Halbuki “borç kapitalizmin kölelerine vurduðu bir pranga”dýr.

  Facebook'ta Okuduklarým - 7 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 16 Kasým 2010 Ýnternet 

"Hayal gücü her þeydir. Sizi bekleyen güzelliklerin önizlemesi gibidir. Hayal gücü bilgiden daha önemlidir." Hayal gücünüz geleceðinizi belirler. Einstein þöyle der: ‘Zekanýn gerçek göstergesi hayal gücüdür, bilgi deðil’. Bu yüzden hayal gücünüzün hantallaþmasýna izin vermeyin.

  Facebook'ta Okuduklarým - 8 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Kasým 2010 Ýnternet 

Ömer Hayyam Ezeli sýrlarý ne sen bilirsin ne de ben Bu muammayý ne sen okuyabilirsin ne de ben Perde ardýnda sen ben dedikodusu var amma... Perde kalktý mý ne sen kalýrsýn ne de ben...

  Düþünen Kafalardan Düþünce Kýrýntýlarý - 2 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 27 Kasým 2010 Ýnternet 

Sizden ricam buradaki örneklere benzer bildikleriniz varsa lütfen ekleyiniz/paylaþýnýz. Dilerseniz “yorum” kýsmýna yazarak bunu yapabilirsiniz ya da dilerseniz buradakilerle sizdekileri birleþtirerek ayrý bir yazý olarak yayýmlayabilirsiniz.

  Facebook'ta Okuduklarým - 9 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 29 Kasým 2010 Ýnternet 

Sensiz gecelerde sana söyleyemediklerimi, yýldýzlara, aya anlatmak. Okuduðum kitabýn sayfalarýnda; dinlediðim þarkýlarýn, türkülerin, þiirlerin her mýsrasýnda seni bulmak.

  Facebook'ta Okuduklarým - 12 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 23 Aralýk 2010 Ýnternet 

Bir kadýna ne verirseniz verin, onu daha da büyük hale getirir..Ona bir ev verirsiniz, size bir yuva verir.. Ona sebze verirsiniz, size yemek verir..Ona bir gülücük verirsiniz, size kalbini verir..

  Türk Lehçeleriyle Yeni Yýl Mesajý - Tüm Türk Dünyasýnýn Yeni Yýlý Kutlu Olsun (Ömer Faruk Hüsmüllü) 31 Aralýk 2010 Türkiye 

Karaçay-Malkar Türkçesi: Cangý cýlýðýzný alðýþlayma! Karakalpak Türkçesi: Canga cýlýngýz kuttý bolsýn! Karay/Karaim Türkçesi: Sizni yanhý yýl býla kutleymýn! Kazak Türkçesi: Janga jýlýngýz kuttý bolsýn! veya Janga jýlýngýz ben!

  Düþünen Kafalardan Düþünce Kýrýntýlarý - 3 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 10 Ocak 2011 Ýnternet 

Ayak izi deðildir baþ izidir bu izler-Ardarda dizilsek de, kuyruk olmayýz bizler

  Facebook'ta Okuduklarým - 13 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 11 Ocak 2011 Ýnternet 

Bilgiyi ya arar bulursun, ya da baþkalarýnýn bulduklarýný kullanýrsýn. Birinci yol uzun, ikinci yol ise daha kýsadýr. Biz bu paylaþýmda ikinci yolu seçtik. O nedenle “bilgi paylaþtýkça çoðalýr” anlayýþý ile bize bu bilgileri iletenlere, ekleyenlere, paylaþanlara, kýsacasý emeði geçen herkese teþekkürler. (ÖFH)

  Facebook'ta Okuduklarým - 14 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 19 Ocak 2011 Ýnternet 

“Ey Ogul! Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallik sana... Güceniklik bize; gönül almak sana.. Suclamak bize; katlanmak sana.. Acizlik bize, yanilgi bize; hoþ görmek sana.. Gecimsizlikler, catiþmalar, uyumsuzluklar, anlaþmazliklar bize; adalet sana.. Kötü göz, þom agiz, haksiz yorum bize; bagiþlama sana... Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana.. üþengeclik bize; uyarmak, gayretlendirmek, þekillendirmek sana.. “Þeyh Edebali’den ’’

  Facebook'ta Okuduklarým - 15 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 22 Ocak 2011 Ýnternet 

Ateþ bir gün suyu görmüþ yüce daðlarýn ardýnda sevdalanmýþ onun deli dalgalarýna... Hýrçýn hýrçýn kayalara vuruþuna, yüreðindeki duruluða Demiþ ki suya: Gel sevdalým ol, hayatýma anlam veren mucizem ol...

  Facebook'ta Okuduklarým - 16 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Ocak 2011 Ýnternet 

Günlerden birgün þeytanýn yolu bir köye düþmüþ. Keyfi yerinde olan þeytan sýrtýný bir aðaca dayamýþ ve buzaðýsý kazýða baðlý olan ineðini saðan genç bir kadýný uzaktan izlemiþ.

  Ýzedebiyat Sitesindeki Bir Yýlým (Ömer Faruk Hüsmüllü) 29 Ocak 2011 Ýnternet 

Bu siteye ilk yazýmý 29 Ocak 2010 tarihinde eklemiþim. Yani, aradan tam bir sene geçmiþ.

  Biberiye Bitkisinin Faydalarý (Ömer Faruk Hüsmüllü) 31 Ocak 2011 Saðlýk 

Bu sene Çanakkale’deki þehitlikleri gezerken bolca biberiye bitkisine rastladým. Hazine bulmuþ gibi sevindim ve biraz topladým. Tabii bunu yaparken kopardýðým biberiyeler için üzüldüðümü de söylemeliyim. Canlarýný acýtýyormuþum gibi geldi bana.

  Kuzenim Mustafa Çetinkaya’nýn Ardýndan (Ömer Faruk Hüsmüllü) 11 Þubat 2011 Söyleþi 

O yýllar televizyonlarda yayýnlanan ve Mehmet Ali Erbil’in de rol aldýðý bir komedi dizisi vardý. Ýþte biz bu diziden esinlenerek birbirimize “kuzen” demeye baþlamýþtýk. Uður Dershanesi’de uzun yýllar birlikte ayný odayý paylaþtýk.

  Facebook'ta Okuduklarým - 17 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 19 Þubat 2011 Ýnternet 

Memleket isterim-Yaþamak, sevmek gibi gönülden olsun,-Olursa bir þikâyet, ölümden olsun.

  Facebook'ta Okuduklarým - 18 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 1 Mart 2011 Ýnternet 

Öðretilmiþ çaresizlik kültüründe, bireylere neleri yapmamalarý gerektiði o kadar güçlü bir þekilde öðretilir ki, o kiþi o alanda yeni bir denemede bulunmayý aklýndan bile geçirmez. Kiþi deneyip yanýlmadan doðuþtan kaybetmeyi kabul eder! Batýlýlar de neyip yanýlýp çaresizliði öðrenir, bizim toplumumuz çaresizliði doðar doðmaz bize öðretir ki, deneyip yanýlmayalým! Bu kadar iyi kalpli olduðumuz halde, bu kadar çaresizlikler içinde yaþamamýzýn temel nedeni budur!”

  Facebook'ta Okuduklarým - 19 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Mart 2011 Ýnternet 

Eðer sevgi bir çiçekse, saygý onu koruyan saksýdýr. Çiçek solmaya baþlamýþsa dikkat edin saksý mutlaka çatlamýþtýr. Erich Fromm

  Facebook'ta Okuduklarým - 20 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 15 Mart 2011 Ýnternet 

"Evin varsa bir sýfýr koymalýsýn varlýklar hanene, Ýþin varsa bir sýfýr daha koymalýsýn, Ýþ seninse ...üç sýfýr daha koymalýsýn, Ýþin iyi gidiyorsa üç sýfýr daha, Araban varsa bir sýfýr, Yazlýðýn varsa bir sýfýr daha, Daha sýralanabilir sýfýrlar hanesi... Ancak, Saðlýðýn varsa bir koyarsýn baþýna, o zaman bütün sýfýrlar anlamlý bir deðere ulaþýr. Yoksa sonuç sýfýrdýr, hiç uðraþmayasýn boþ yere..."

  Facebook'ta Okuduklarým - 21 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 20 Mart 2011 Ýnternet 

Aç gözlü ile dost olma: Ýkram bilmez, kural bilmez, doymak bilmez; üzülürsün.Görgüsüzle dost olma: Yol bilmez, yordam bilmez, kural bilmez; üzülürsün.

  Facebook'ta Okuduklarým - 22 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Mart 2011 Ýnternet 

Cahil okur amma alim olamaz Kâmillik ilmini herkes bilemez Veysel bu sözlerin halka yaramaz Sonra sana derler deli yalandýr...

  Facebook'ta Okuduklarým - 23 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Mart 2011 Ýnternet 

Þimdi sen ölüyorsun Libyalý çoçuk Senden on sene önce öldü Iraklý çoçuk Senden kýrk sene önce vietnamda nepalmle yandý bir çoçuk

  Bedava Kitap Ýster Misiniz? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Mart 2011 Kültür Çatýþmalarý 

Kitabý isteyen arkadaþlarýn ofh1952@gmail.com adresime ad-soyad ve adreslerini göndermelerini rica ederim.

  Askýda Kitap Uygulamasý Ýçin Gönüllüler Aranýyor (Ömer Faruk Hüsmüllü) 8 Nisan 2011 Eðitim 

Bazý kentlerdeki fýrýnlarda “askýda ekmek” uygulamasýna rastlamýþ olabilirsiniz: Ekmek alanlar, dilerlerse bir ya da daha fazla ekmek parasýný bu uygulama için býrakýyor. Fýrýn da o gün býrakýlan para kadar ekmeði ihtiyacý olanlara ücretsiz olarak veriyor.Ayný uygulamayý neden “kitap” için de yapmayalým?

  Yazar Gabriel Garcia Marquez'in Veda Mektubu (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Haziran 2011 Yazarlar ve Yapýtlar 

Ey insanlar sizlerden ne kadar da çok þey öðrenmiþim. Tüm insanlarýn, mutluluðun gerçekleri görmekte saklý olduðunu bilmeden, daðlarýn zirvesinde yaþamak istediðini öðrendim.

  Kadýköy Belediyesi'ne Teþekkür (Ömer Faruk Hüsmüllü) 21 Aralýk 2012 Kültür Çatýþmalarý 

Bu etkinliðe davet edilen sadece ben deðildim, benden baþka bireysel standta eserlerini tanýtmaya çalýþan onlarca kitap yazarý vardý.Etkinlikle bana ait olan dört kitaptan 200 tanesini çoðunluðu öðrenci olmak üzere okurlara ücretsiz olarak verdim.Çok sayýda gazeteci, yazar, þair ve okurla tanýþtým.

  Türkler Nasýl ve Niçin Müslüman Oldu? Oðuz Çetinoðlu (Ömer Faruk Hüsmüllü) 17 Nisan 2013 Toplumsal Olaylar 

Eserde; Türklerin nasýl ve niçin Müslüman olduðu inandýrýcý bir þekilde açýklanýrken, okuyucu, Türklerin ve Araplarýn erken dönemleri hakkýnda bilgilendiriliyor. Eserde, henüz Müslüman olmamýþ Türklerin inanç kültürleri ile Ýslam’ýn temel prensipleri arasýndaki þaþýrtýcý benzerlikler ve hatta denilebilir ki bire bir örtüþmeler mükemmel bir þekilde ortaya konulup ispat ediliyor. Anlý þanlý Proflarýn, sosyologlarýn ve diðer kalem erbabýnýn bu gerçekleri nasýl olup da göremedikleri, akýl almaz bir muamma gibi soru iþâreti oluþturuyor.

  Malatya Belediyesine Teþekkür (Ömer Faruk Hüsmüllü) 12 Mayýs 2015 Kültür Çatýþmalarý 

-Bu yýlki 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarý'na Malatya Belediyesinin davetlisi olarak katýldým.-Malatya Belediyesi bizi uçakla getirip götürdü.-Malatya'ya uçak indiðinde adýmýmý atar atmaz (sabah çok erken bir saat olmasýna raðmen) bir görevli tarafýndan karþýlandým. O nedenle ilk izlenimim çok olumlu oldu.

  Ömer Rasih Öztürkmen (Ömer Faruk Hüsmüllü) 19 Kasým 2016 Yazarlar ve Yapýtlar 

Muhtelif gazete ve dergide yazýlarý çýkmakla beraber, Yeni Ýstanbul ve Tercüman gazetelerinde yazý iþleri müdürlüðü yaptý. Orta Doðu gazetesinin kurucularýndandýr. Anadolu Ajansý'nýn Beyrut muhabirliðini yaptýðý sýralarda, 1965 yýlýnda seçimlere katýlarak Adalet Partisi’nden Bursa milletvekili seçildi.Daha lise öðrencisi iken þiir ve yazý yazmaya baþladý. Ýlk þiirlerini, 1950 yýlýnda “KERKÜK” adlý kitabýnda neþretti. Þiirlerinde Kerkük sevgisi burcu burcu tütmekteydi.

  Atatürk ve Sözleri Ýle Ýlgili Faydalanýlabilecek "Kaynaklar" (Ömer Faruk Hüsmüllü) 20 Kasým 2016 Tarihe Yön Verenler 

Atatürk'ün bazý sözleri söyleyip söylemediði tartýþma konusudur. Kimileri bunlarýn Atatürk tarafýndan söylenmediðini ve sonradan eklendiðini iddia etmektedir. Tabii bu arada Atatürk'e ait olma ihtimali hiç bulunmayan saçma sapan birtakým sözler de bilhassa internet ortamýnda dolaþmaktadýr. Bu dolaþmanýn gerisinde kasýt vardýr; bazý mihraklar tarafýndan Atatürk'ün düþünce ve görüþlerini sulandýrmak amacýyla yapýlmaktadýr. Atatürk'ün sözlerini araþtýran yazar, araþtýrmacý ve okurlarýn aþaðýdaki güvenilir kaynaklarý incelemeleri yararlý olacaktýr:

  Türk Dünyasýna Adanmýþ Bir Ömür Turan Yazgan (Ömer Faruk Hüsmüllü) 22 Kasým 2016 Yazarlar ve Yapýtlar 

uran Yazgan Diyor ki: "Türklerin genleri içinde “ýrkçýlýk” geninin bulunmadýðýna bütün dünya þahittir. Asýrlarca bayraðýmýz altýnda yaþayan ve bizden olmayan hangi halk, dilini, dinini terk etmeye zorlanmýþtýr. Eðer böyle bir zorlama olsaydý, Balkanlarda bugün tam aksi bir yapý, yani tamamýyla Türkçe konuþan insanlardan mürekkep bir nüfus yapýsý oluþurdu. Kendi arzu ve istekleri ile Türklüðü ve Müslümanlýðý kabul edenler, elbette vardýr. Ve bunlar az da deðildir. Ama Türklerin tarihte din savaþý yaptýklarý, mezhep savaþý yaptýklarý iddialarý tamamen yanlýþtýr."

  Baþöðretmen Atatürk Öðretmenler Hakkýnda Ne Söyledi? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 23 Kasým 2016 Tarihe Yön Verenler 

Öðretmenler her fýrsattan istifade ederek halka koþmalý, halk ile beraber olmalý ve halk, öðretmenin çocuða yalnýz alfabe okutur bir varlýktan ibaret olmayacaðýný anlamalýdýr. 07.071927, Dolmabahçe Sarayý, Ýstanbul Öðretmenler Heyetine Demeç.

  Dünya Atatürk'ü Konuþuyor (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Kasým 2016 Tarihe Yön Verenler 

O genç ve dahi Türk Þefi'nin o esnada Çanakkale'de bulunmasý, müttefikler bakýmýndan talihin en acý darbelerinden biridir. Herbert Sideabotham(yazar), Ýngiltere

  Bir Barýþ Manço Vardý (Ömer Faruk Hüsmüllü) 1 Þubat 2018 Pop Kültür 

Barýþ Manço, 1 Þubat 1999 tarihinde Moda’da vefat etti.

  Tolstoy ve Eserleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Þubat 2018 Yazarlar ve Yapýtlar 

7 Kasým 1910’da ailesini terk etmeye karar vererek yanýna en küçük kýzý ve doktoruyla yola çýktý. Ancak birkaç gün sonra Astapovo tren istasyonunda zatürreden ölmüþ olarak bulundu.

  Yusuf Ziya Ortaç ve Kaybolan Kelime (Ömer Faruk Hüsmüllü) 8 Þubat 2018 Yazarlar ve Yapýtlar 

Þair/yazar aþaðýdaki yazýda hasretini duyduðu bu kelimeyi þöyle anlatýyor: KAYBOLAN KELÝME Bu bayram, dilimizin bir kelime kaybettiðini iyice inandým. ”Tandýr” gibi “kaðný”gibi artýk yaþanan hayatta, yeri kalmamýþ, þöyle böyle kelime deðil; zarif, ince, medeni bir kelime.

  Sýk Sýk Bahane Bulur Musunuz? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 12 Þubat 2018 Ruhbilim 

Bu savunma mekanizmasýnýn Psikoloji’deki adý:Mantýða bürünme(Akla uygun hale getirme veya bahane bulma)dýr.

  Nuray Hafiftaþ'ý Kaybettik (Ömer Faruk Hüsmüllü) 14 Þubat 2018 Sanat ve Sanatçýlar 

Ve onu 14.02. 2018 günü KAYBETTÝK...

  Atatürk’ün Özgürlük ve Baðýmsýzlýk Konularýndaki Sözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 16 Þubat 2018 Tarihe Yön Verenler 

• Özgürlük ve baðýmsýzlýk benim karakterimdir. (1921, Ankara) (Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Atatürk Araþtýrma Merkezi, C. III, Ankara, 1997, s. 31)

  Hz. Mevlana'nýn Hayatý ve Deyiþlerinden Örnekler (Ömer Faruk Hüsmüllü) 16 Þubat 2018 Tasavvuf 

Gel, gel... Yine gel. Kafir, mecusi, putperest olsan da yine gel... Bizim dergahýmýz umutsuzluk dergahý deðildir. Yüz kere tövbeni bozmuþ olsan da yine gel...

  Atatürk’ün Çalýþmak ve Türk Çocuðu Hakkýndaki Sözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 20 Þubat 2018 Tarihe Yön Verenler 

• Kendiniz için deðil ulus için elbirliðiyle çalýþýnýz. Çalýþmalarýn en yükseði budur.(1935)

  Atatürk’ün Demokrasi - Devlet ve Basýn Ýle Ýlgili Sözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 19 Þubat 2018 Tarihe Yön Verenler 

• Artýk bugün, demokrasi düþüncesi, daima yükselen bir denizi andýrmaktadýr. 20. yüzyýl, birçok baskýcý hükümetlerin, bu denizde boðulduðunu görmüþtür. (1930)

  Atatürk’ün Tarih ve Uluslararasý Ýliþkiler Konularýndaki Sözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 21 Þubat 2018 Tarihe Yön Verenler 

Dýþ politika bir toplumun içyapýsý ile sýký sýkýya ilgilidir. Çünkü iç yapýsýna dayanmayan dýþ siyasetler daima mahkûm kalýrlar. Afyon, 23. 03. 1923

  Oktay Sinanoðlu'nun Gençlere Vasiyeti (Ömer Faruk Hüsmüllü) 23 Þubat 2018 Yazarlar ve Yapýtlar 

Atatürk'ün dediklerini bol bol okuyun, onlarý iþte bu günler için demiþ, yazmýþ. Türkiye'nin þerefli, refahlý, itibarlý ve baðýmsýz geleceði için Atatürk yolumuzu çizmiþtir.

  Atatürk’ün Aydýn - Sanat ve Kültür Konularýndaki Sözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Þubat 2018 Tarihe Yön Verenler 

Milli kültürün her çýðýrda açýlarak yükselmesini Türk Cumhuriyeti’nin temel dileði olarak temin edeceðiz. 1.11.1932, TBMM.

  Atatürk’ün Ýnkýlâp Ýle Ýlgili Sözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Þubat 2018 Tarihe Yön Verenler 

• Arkadaþlar; inkýlâbýmýz Türkiye’nin asýrlar için saadetini garanti etmiþtir. Bize düþen onu idrak ve takdir ederek çalýþmaktýr.11.09.1924, Bursalýlarla Konuþma.

  Depreme Evde Yakalanýrsanýz Nereye Saklanmalý? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Þubat 2018 Türkiye 

Kolon, kiriþ, kapý altý ya da yakýnýna saklanýlmamalý.

  Hasan Ali Yücel'i 57 Sene Önce Kaybettik (Ömer Faruk Hüsmüllü) 26 Þubat 2018 Tarihe Yön Verenler 

Þair Can Yücel’in babasý, ayrýca Japonya kýyýlarýnda batan Ertuðrul Fýrkateyni'nin kaptaný Ali Beyin torunudur.

  Hacý Bektaþ Veli Ölünce Bedenini Kim Yýkadý? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 27 Þubat 2018 Tasavvuf 

Er odur ki, ölmeden önce ölür ve kendi bedenini yýkar.

  Atatürk’ün Kadýn Ýle Ýlgili Sözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Þubat 2018 Tarihe Yön Verenler 

Kadýnlarýmýz hatta erkeklerden daha çok aydýn, daha çok feyizli ve daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar. (1923)

  Âlimin Atýnýn Ayaðýndan Sýçrayan Çamur Bizim Ýçin Þereftir (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Þubat 2018 Tarihe Yön Verenler 

Öldüðüm zaman bu kaftaný böylece sandukanýn üstüne koysunlar!

  Arnold Palmer'in Baþarý Hakkýndaki Sözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Þubat 2018 Sanat ve Sanatçýlar 

Cesur olmadýðýnýzý düþünüyorsanýz, korkaksýnýzdýr.

  Sultan Selim Soruyor: "Ýslam Askerini Ýsyana Teþvik Etmenin Cezasý Nedir?" (Ömer Faruk Hüsmüllü) 1 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Yeniçeriler, suçlarýný anlayýp, "hepimiz günahkarýz" diyerek, padiþahtan af istediler

  Atatürk’ün Uygarlýk Hakkýndaki Sözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 2 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

• Uygar olmayan insanlar, uygar olanlarýn ayaklarý altýnda kalmaya maruzdurlar. 10.10.1925, Akhisar.

  Fatih Türk Donanmasýný Karadan Nasýl Yürüttü (Ömer Faruk Hüsmüllü) 3 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

22 Nisan sabahý birden bire karþýlarýnda 72 parça gemi görünce Bizanslýlar büyük bir paniðe kapýldý.

  Atatürk’ün Türk Ulusu - Türk Yurdu ve Yurt Sevgisi Hakkýndaki Sözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 3 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

• Barýþtan sonraki çalýþmada baþarýlý olabilmek milletin istiklalinin korunmuþ olmasýna baðlýdýr. • Ulusal Yeminin hedefi, onu temindir. Ocak 1922, Vakit Baþyazarý Ahmet Emin’e Verdiði Mülâkat.

  Cemaate Hutbe Okuyan Ýlk ve Tek Cumhurbaþkaný Kimdir (Ömer Faruk Hüsmüllü) 5 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Arkadaþlar! Cenab-ý Peygamber çalýþmalarýnda iki yere, iki eve sahipti. Biri kendi evi, diðeri Allah'ýn evi idi. Millet iþlerini Allah'ýn evinde yapardý.

  Atatürk’ün Öðretmenler Ýle Ýlgili Sözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Uluslarý kurtaranlar yalnýz ve ancak öðretmenlerdir. Öðretmenden, eðiticiden mahrum bir Öðrenci her ne yaþta ve sýnýfta olursa olsun, onlara geleceðin büyükleri gözüyle bakacak ve öyle davranacaksýn. (1930)

  Kesilmiþ Kol Yerine Gelmez Kesilmiþ Sakal Daha Gür Çýkar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

25 bin askerden 20 bini þehit edilmiþti. Bu þühedanýn içerisinde Kaptanýderya Müezzinzade Ali Paþa dahi vardý. Bundan baþka 3 bin esir ve 230 kadar geminin 190'ý da kaybedilmiþti.

  Bu Devlet-i Âliyye Ýsterse Bütün Donanmanýn Yelkenlerini Atlastan Yapar (Ömer Faruk Hüsmüllü) 5 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

“Paþa hazretleri! Sen henüz bu Devlet-i Âliyye’yi bilmemiþsin; bevallah böyle bilmiþ ol ki, bu devlet ol devlettir ki; isterse bütün donanmanýn lengerlerini(gemi direði) gümüþten, iplerini ibriþimden(ipek), yelkenlerini atlastan etmekte zorluk çekmez

  Mehmet Emin Resulzade'yi 63 Sene Önce Kaybettik (Ömer Faruk Hüsmüllü) 6 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

1905'te siyâsete atýldý. Çarlýk yönetimine karþý gizli bir dernek kurdu. Takibata uðrayýnca Türkiye'ye kaçtý. 1913'te Çarlýk yönetimi af çýkarýnca Bakü'ye döndü.

  Atatürk’ün Din ve Laiklik Hakkýnda Söyledikleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 10 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Laiklik, yalnýz din ve dünya iþlerinin ayrýlmasý demek deðildir. Bütün yurttaþlarýn vicdan, tapýnma ve din özgürlüðü de demektir. (1930)

  Atatürk’ün Eðitim ve Kültürle Ýlgili Sözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

• Biz kültürsüz dediðimiz zaman, mutlaka okulda okumamýþ olanlarý kastetmiyoruz. Kastettiðim bilim, gerçeði bilmektir. Yoksa okumuþ olanlardan en büyük kültürsüzler çýktýðý gibi, hiç okuma bilmeyenlerden de gerçeði gören gerçek bilginler çýkar. 18. 03. 1923, Tarsus’ta Çiftçilerle.

  Sultan I. Murad’ýn Kabul Edilen Duasý (Ömer Faruk Hüsmüllü) 6 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Ya Rab! Beni bu Müslümanlara kurban eyle. Tek bu müminleri Küffar diyarýnda maðlup ve helâk eyleme. Beni bunca insanýn ölümüne sebep eyleme. Bunlarý üstün ve muzaffer et. Onlar için ben canýmý kurban ederim.

  Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'da Ne Dedi? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Ayaða kalkýnýz. Ben Sultan Mehmed, hepinize söylüyorum ki,

  Osmanlý Ýmparatorluðu'nun Kurucusu Osman Gâzi’nin Vasiyeti (Ömer Faruk Hüsmüllü) 8 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

1299 yýlýnda uç beyi olmaktan çýkýp Söðüt ve Domaniç'te Osmanlý Beyliðini kurmuþtur. Sonrasýnda baðýmsýzlýðýný ilan etmiþtir.

  Padiþah Ben Ýsem Sana Emrediyorum (Ömer Faruk Hüsmüllü) 9 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

“Eðer padiþah sen isen, devletimizi müdafaa etmek için gelin ve eðer padiþah ben isem, sana emrediyorum, derhal ordumuzun baþýna geçin ve emrime itaat edin.”

  Herkes Yediðinden Ýkram Eder (Ömer Faruk Hüsmüllü) 10 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Sonra, mesele anlaþýlýr. Sandýðýn dibine insan dýþkýsý doldurulmuþ. Yani, Þah Ýsmail, aklý sýra, cihan padiþahýna hakaret ediyor!

  Türkçülüðün Öncülerinden Yusuf Akçurayý 85 Sene Önce Kaybettik (Ömer Faruk Hüsmüllü) 11 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Ýlk mecliste milletvekili, kurtuluþtan sonra Türk Tarih Kurumu Azasý oldu. Akçura, Osmanlý Türkleri ile Osmanlý Devleti dýþýndaki Türklerin yalnýz dil ve tarih alanýndaki ortak geçmiþlerine dayanarak bir birlik yaratamayacaklarýný savundu.

  Atatürk’ün Bilim ve Fen Hakkýndaki Söyledikleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 13 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandýðýmýz askeri baþarýlardan sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarýnda da baþarýlar kazanmaya devam edeceðiz.

  Ýkinci Selim'in Rüyasý ve Selimiye Camii (Ömer Faruk Hüsmüllü) 13 Mart 2018 Sanat ve Sanatçýlar 

“Ey Selim, sözüne sadýk ol, vaat ettiðin camiyi buraya yaptýracaksýn”

  Atatürk’ün Asker - Askerlik ve Türk Ordusu Ýle Ýlgili Sözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 14 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

• Ordumuz, Türk birliðinin, Türk kudret ve yeteneðinin, Türk vatanseverliðinin çelikleþmiþ bir ifadesidir.

  Fatih'in Ölümüne Kimler Sevindi? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 18 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Fatih’in ölüm haberi Roma’ya ulaþýnca, Ýtalya’da toplar atýlýp, günlerce þenlikler yapýlmýþtýr. Papa, bütün Avrupa kiliselerinde üç gün çanlar çaldýrýp, þükür ayini yapýlmasýný emretmiþtir.

  Birlik Olmazsak Tek Ok Gibi Kolayca Yeniliriz (Ömer Faruk Hüsmüllü) 14 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Selçuklu ailesinin birleþik oklar gibi birlik içinde kalmalarý halinde hiç kimse bizi yenemeyecektir.

  Atatürk’ün Ana - Ata - Aile Konularýndaki Söyledikleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 16 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

• Efendiler, sosyal yaþamýn kökeni, aile yaþamýdýr. Aile, açýklamaya gerek yoktur ki, kadýn ve erkekten oluþur. (28. 08. 1925, Ýnebolu)

  Bir Çanakkale Þehidinin Son Mektubu (Ömer Faruk Hüsmüllü) 17 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Mektubu yazan ihtiyat zabit (yedek subay) namzedi Edhem, Ýstanbul Hukuk Fakültesi son sýnýfýna devam ederken, ayný zamanda Beyazýt Numune Mektebinde öðretmenmiþ (1912). Gönüllü olarak katýldýðý Çanakkale Savaþýnda bu mektubu yazdýktan sonra þehitlik mertebesine yükselmiþ.

  Atatürk’ün Ekonomik Konulardaki Sözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 17 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

• Siyasi, askeri zaferlerle ne kadar büyük olursa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandýrýlmazsa kazanýlan zaferler kalýcý olmaz, az zamanda kaybedilir.

  Bu Dünyadan Bir Sadri Alýþýk Geçti (Ömer Faruk Hüsmüllü) 18 Mart 2018 Sanat ve Sanatçýlar 

Sadri Alýþýk, hatýralarýyla yaþayan adamdýr. Geçmiþine baðlýdýr, dostlarýna düþkündür. 'Eski þarap, eski dost' diyen bir felsefe benimsemiþtir. Sadri Alýþýk genellikle, deðiþen toplumsal deðerler içinde güzelliðe tutkun, umutlu, yaþama sevinciyle dolu, dürüstlüðü ve doðruluðu özleyen insan tipini oynadý.

  Kanuni Almanya Seferini Tamamlasaydý Ne Olurdu? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 19 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Sultan Süleyman Han’ýn, Almanya Seferi nedeniyle Orta Avrupa’da bulunmasýndan korkup, savaþtan kaçan Þarlkent, anlaþma istedi.

  Atatürk'ün Türk Dili ve Türk Milleti Hakkýndaki Sözleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 19 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Türk’ün onuru, gururu ve yeteneði çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaþamaktansa yok olsun daha iyidir. O halde; Ya baðýmsýzlýk, ya ölüm!

  Mustafa Kemal'e Göre Mustafa Kemal Kimdir? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 20 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

• Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek deðildir. Benim fikirlerimi, benim duygularýmý anlýyorsanýz ve hissediyorsanýz bu yeterlidir. Mareþal Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

  Kavimler Göçü ve Sonuçlarý (Ömer Faruk Hüsmüllü) 22 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Kavimler Göçü, günümüz Avrupa devletlerinin temellerini atan çok önemli bir olaydýr.

  Kadýn ve Erkek Üzerine Ne Demiþler? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 23 Mart 2018 Sanat ve Sanatçýlar 

Alýntýdýr. Sözlerin gerçek sahipleri yan tarafta yazýlý olan isimler olmayabilir. O nedenle kullanýrken dikkatli davranmalý-

  Cumhuriyet Tarihimizin Kadýn Öncüleri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Mart 2018 Tarihe Yön Verenler 

Ulu önderimizin bu konuþmasýndan birkaç yýl sonra da 5 Aralýk 1934’te Kadýnlarýmýza Seçme ve Seçilme Hakký verilmiþtir. Bu tarihte þimdi kendini medeni diye tanýmlayan birçok ülkede kadýnlarýn böyle bir hakký yoktu.

  Kalbin Mucizesi : Semizotu (Ömer Faruk Hüsmüllü) 26 Mart 2018 Saðlýk 

Kalp Hastalýðý riski taþýyan ve kalp hastalarý için yararlý olan semiz otu Nisan, Mayýs, Haziran aylarýnda haftada 3-4 kez tüketilmelidir.

  Kaliteli Yaþam Sýrlarý (Ömer Faruk Hüsmüllü) 30 Mart 2018 Saðlýk 

25. Ailenizi sýk arayýn. 26. Her gün diðerlerine iyi bir þey verin. 27. Herkesi herþey için affedin.

  Atatürk’ün Kronolojik Hayatý (Ömer Faruk Hüsmüllü) 1 Nisan 2018 Tarihe Yön Verenler 

Doðumundan vefatýna kadar....

  Yabancý Gözüyle Türk Milleti Kimdir? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 1 Nisan 2018 Tarihe Yön Verenler 

"Bütün milletler arasýnda en namuslu ve dostluk kurmada tereddüt edilmeyecek olan yalnýzca Türklerdir." William Martin

  Ýki Þifa Kaynaðý: Maydanoz ve Dereotu (Ömer Faruk Hüsmüllü) 5 Nisan 2018 Saðlýk 

Ýkisi de çok faydalý.

  Sakýp Sabancý'yý On Dört Sene Önce Kaybettik (Ömer Faruk Hüsmüllü) 10 Nisan 2018 Tarihe Yön Verenler 

Bazý insanlarýn patronlara karþý antipatisi vardýr. Biri hariç: Sakýp Sabancý. Yediden yetmiþ yediye herkes tarafýndan sevilen bir insandý. Onu bir "10 Nisan" günü kaybettik...

  Beyin Ýçin Faydalý ve Zararlý Besinler (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Nisan 2018 Saðlýk 

Bazý besinler beyne fayda saðlarken bazýlarý da zarar veriyor. Ýþte beyne faydalý ve zararlý besinler listesi:

  Kara Gün: 10 Nisan 1919 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 9 Nisan 2018 Tarihe Yön Verenler 

Benim sevgili kardeþlerim, asîl Türk milletine çocuklarýmý emanet ediyorum. Bu kahraman millet, elbette onlara bakacaktýr. Allah vatan ve milletimize zeval vermesin, Amin!

  Tarihçi Araþtýrmacý Yazar Necat Çetin'i Kaybettik (Ömer Faruk Hüsmüllü) 12 Nisan 2018 Yazarlar ve Yapýtlar 

Tüm yaþamýný yörük kültürüne dair araþtýrmalara ve derlemelere adamýþ bir tarihçiydi. Yörük tarihinin araþtýrýlmasýnda büyük emekleri geçmiþtir.

  Kemal Tahir'i Kýrk Beþ Sene Önce Kaybettik (Ömer Faruk Hüsmüllü) 21 Nisan 2018 Sanat ve Sanatçýlar 

Kemal Tahir'in adý Türk Sosyologlarý listesine yazýlmalýdýr.

  Kitapla Ýlgili Üzücü Bir Aným (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Aðustos 2018 Kültür Çatýþmalarý 

Üzücü olduðu kadar düþündürücü bir aný...

  Boðaziçi Üniversitesinden Görme Engelliler Ýçin E - Kütüphane Hizmeti (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Aðustos 2018 Eðitim 

Amaç, görme engelli insanlarýmýzýn bilgi kaynaklarýna daha kolay ulaþmalarýný saðlamak. Bu çalýþmada görev alan çok sayýda "gönüllü" yurttaþýmýz da bulunmaktadýr.

  Salvador Dali Ya Zýrdeli Ya da Bir Dahi! (Ömer Faruk Hüsmüllü) 30 Haziran 2018 Entelektüel 

Salvador her ne kadar kapitalistlere sövse de onlar gibi yaþar, adýyla çýkan kozmetiklerden isim hakký alýr, su gibi dolar harcar.

 

 



Sorgulamayan insan cahildir;sorgulatmayan ise zalim!



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 20:44:55