..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam baþlangýcý olmayan bir yolculuktur. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Ömer Faruk Hüsmüllü
Ömer Faruk Hüsmüllü - Oruç Baba'nýn Karalamalarý
Site Ýçi Arama:


Roman
  Demokratik Deliler Devleti - 12 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Mart 2015 1. Bölüm 

-Felsefe öldü! Felsefe öldü! Cahil cühela takýmý gözünüz aydýn, Felsefe öldü! Diye baðýrýyor az ötede Kýzýl Filozof.

  Demokratik Deliler Devleti (3d) +18) - 2 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 29 Haziran 2014 1. Bölüm 

Haklý filan deðilsiniz! Sadece insanlara kolayca bir yafta yapýþtýrýyorsunuz! Düþene gülüyorsunuz; yapmanýz gereken gülmek mi o insaný yerden kaldýrmak mý? Delilerle alay etmekten hoþlanýyorsunuz; bazen de acýyormuþ numarasý yapýyorsunuz! Röntgenciliðe bayýlýyorsunuz! Türk televizyonlarýnda yýllarca rayting rekorlarý kýran “Biri Bizi Gözetliyor” programý deðil miydi? Daha sayabilirim. Yani açtýrmayýn kutuyu söyletmeyin kötüyü…

  Memleketimin Delileri - 1 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 1 Þubat 2010 1. Bölüm 

Mizah sevenlere tavsiye edilebilir...Fazla uzatmadan sadece 2 bölüm halinde yayýmlanacaktýr.

  Memleketimin Delileri - 2 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 2 Þubat 2010 1. Bölüm 

Mizahtan hoþlananlarýn bir solukta okuyacaklarý romanýn 2. ve son bölümü

  Nifak - 1. Bölüm (Ömer Faruk Hüsmüllü) 12 Mart 2010 Politik Roman 

*Bu dönemdeki solcu gençlerin yaþadýklarý acýlarý yansýtan çok sayýda roman sonradan yazýlmýþtýr. *Ancak Ülkücü gençlerle ilgili romanlarýn sayýsý bir elin parmaklarý kadar bile deðildir. *O nedenle bu roman sözünü ettiðimiz alanda yazýlmýþ eserlerin ilklerinden birisi belki de ilkidir. *1980 öncesi gençlik üzerinde oynanan oyunlarýn günümüzde de sahnelenmek istendiðini görerek onlarý bu romanla uyarmak istiyorum. *Çünkü ister saðcý,ister solcu:ister ülkücü,isterse devrimci olsun,onlarýn hepsi bizim çocuklarýmýzdýr.

  Nifak - 2. Bölüm (Ömer Faruk Hüsmüllü) 15 Mart 2010 Politik Roman 

*Bu roman 1979 yýlýnda yazýlmýþtýr. *Birçok yayýnevine gönderilmiþ olmasýna raðmen “basýlabilir” oluru alamamýþtýr. *O nedenle 8-9 senedir internet ortamýnda yayýmlanmýþtýr. *Yaklaþýk 100.000’in üzerinde týklanmýþtýr. *Kaç kiþi tarafýndan okunduðunu ise bilmek takdir edersiniz ki mümkün deðildir.Týklamalarýn kaçý okumaya dönüþtü bilinemez. *Çok sayýda övgü almýþ,ama yergi almamýþtýr. *1980 öncesi Türk Gençliðinin yaþadýðý dramý bir Ülkücü gencin yaþantýsýndan hareketle anlatmaktadýr.

  Nifak - 3. ve Son Bölüm (Ömer Faruk Hüsmüllü) 16 Mart 2010 Politik Roman 

*1980 öncesi gençlik üzerinde oynanan oyunlarýn günümüzde de sahnelenmek istendiðini görerek onlarý bu romanla uyarmak istiyorum. *Çünkü ister saðcý,ister solcu:ister ülkücü,isterse devrimci olsun,onlarýn hepsi bizim çocuklarýmýzdýr.

  Maðaranýn Kamburu (Ömer Faruk Hüsmüllü) 27 Temmuz 2010 Fantastik Roman 

-Bu çalýþma birkaç bölümlük öykü olarak tasarlanmýþ, ancak konunun uygun olmasý nedeniyle okuyuculardan da gelen istek ve teþviklerle bir romana dönüþtürülmüþtür. -Bu sitede öykü olarak 20 bölüm halinde yayýnlanmýþtýr. -Öykü iken takip eden okurlarýn bu romaný tekrar okumalarýna gerek yoktur. Çünkü herhangi bir deðiþiklik yapýlmamýþ, sadece gözden geçirilip birkaç düzeltme yapýlmýþtýr. -Öykü olarak bu sitede ve baþka sitelerde yayýnlandýðýnda yaklaþýk 5-6 bin kere týklandýðý saptanmýþtýr. -Okuma süresi ortalama hýza sahip bir okur için tahmini 3.5-4 saat arasýdýr. -Tavsiye ve eleþtirilerinize açýktýr. -Umarým hoþunuza giden bir çalýþma olmuþtur. -Saygýlarýmla.

  Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri (Ömer Faruk Hüsmüllü) 17 Nisan 2011 Fantastik Roman 

Bu açýklamayý vermemin nedeni, kitap yazýp da bastýramayan arkadaþlara bir mesaj iletmektir. Býkmadan, usanmadan çabalamalarý gerekiyor. Bir gün, bir yerden, bir þeyler olabileceðine dair umutlarýný yitirmesinler. Yazmaya,yayýmlamaya çalýþmaya devam etsinler…

  Bu Kitaptan da 100 Tanesi Ücretsiz! (Ömer Faruk Hüsmüllü) 23 Nisan 2011 Parça 

Þimdi ise ikinci kitabým NÝFAK…’tan 100 tanesini ücretsiz göndereceðim. PTT ücreti de bana ait olacak. O nedenle 100 kitap tükenene kadar lütfen, kitap ücreti ya da posta ücreti ödeme teklifinde bulunmayýnýz.

  Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 2 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Nisan 2011 Fantastik Roman 

Üstüne maðara, bilge ve felsefenin uçsuz bucaksýz deryasý da eklenince kitabýnýz damaðýmda doyumsuz bir tad býraktý. Hele de son sayfalarda bilgenin tevazu anlayýþýný kavrayýnca hayranlýðým katbekat arttý. Bütün bu fikri ve görsel altyapýyý salt diyalogla inþa etmiþ olmanýz da çok etkileyiciydi.

  Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 3 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 27 Nisan 2011 Fantastik Roman 

"Hocam, kitabinizi saat 22.00 da okumaya basladim ve az once de bitti.Elime bir kalem almistim,huyumdur bir kitap okurken begendigim sozlerin altini cizmek ama baktim ki yasli bilgenin her sozunu ciziyorum kitaba kiyamadim."

  Bir Edebiyatçý Gözüyle Maðaranýn Kamburu - Yorum: 4 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Nisan 2011 Fantastik Roman 

Roman kurgu bakýmýndan olaydan çok düþünceye vurgu yapar. Ayrýntýlarla ilgilenmez. Pek çok kiþiye aðýr gelebilecek konu ve düþünce örgüsü böylece daha anlaþýlýr hale getirilir. Sadece felsefeyle ilgilenenler için deðil, her insan için okunma kolaylýðý saðlar.

  Bir Felsefeci’nin Kaleminden Maðaranýn Kamburu – Yorum: 6 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 6 Mayýs 2011 Fantastik Roman 

Romanýnýzý sýnýrsýz sevdim. Roman eleþtirmeni olsaydým, “sýnýrsýz sevdim” gibi dümdüz bazý lâflar edeceðime, bu sevgimi yetesiye dýþlaþtýrabilecek cümleler kurmaya çalýþýrdým. Roman kültürümün enezliðinden ötürü, beni baðýþlayýn lütfen!

  Ücretsiz Kitap Daðýtabileceðim Ýstanbul’da Bir Mekan Arýyorum (Ömer Faruk Hüsmüllü) 26 Haziran 2011 Görüþ ve Eleþtiriler 

O nedenle benim amacým, okunmanýn ötesinde kitap olarak okurun kütüphanesine girmektir. Çünkü gün gelir internetteki yazýlar kaybolabilir, ama kitap uzun süre varlýðýný koruyabilir.

  Bir Aný Defteri Buldum - Roman (Ömer Faruk Hüsmüllü) 1 Ekim 2011 Aþk Romaný 

Sevgili okur,*Bu çalýþma önce bir öykü olarak düþünüldü. Onlarca sitede bölümler halinde yayýmlandý.*Sonuna gelindiðinde ise küçük bir roman olduðu görüldü.*Bugüne kadar yaklaþýk 8-10 bin civarýnda týklandý.*Ortalama okuma süresi 2-3 saattir. *Çok sayýda okur tarafýndan ilgi ile takip edildi. *Üzerinde ufak tefek düzeltmeler yapýlarak, aþaðýdaki son þekli ile sizlere bir roman olarak takdim edildi.*Ýyi okumalar dileðiyle…

  Zararýna 3 Kitap (Roman) Sadece…. , (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Nisan 2012 Görüþ ve Eleþtiriler 

Kitaplar:1-Maðaranýn Kamburu (133 Sayfa-Roman) 2-Memleketimin Delileri (160 sayfa-Roman) 3-Nifak… (132 Sayfa-Roman)

  Ücretsiz 3 Kitap (Ömer Faruk Hüsmüllü) 8 Temmuz 2012 Görüþ ve Eleþtiriler 

*Evet, bu üç kitaba sadece kargo bedelini ödeyerek sahip olabilrsiniz... *Bu kampanya 31 Temmuz 2012 günü sona erecektir.

  Maðaranýn Kamburu P - Kitap Yayýnlarýndan Çýktý (Ömer Faruk Hüsmüllü) 11 Aðustos 2012 Fantastik Roman 

*Ýlk baskýsý geçen sene yapýlan Maðaranýn Kamburu’nun 2. Baskýsý P-Kitap tarafýndan yayýmlandý. *Çok sayýda olumlu eleþtiri alan eser, yeni bir kapak ve dizgi ile okurlarýn karþýsýna çýkýyor. *Eserde felsefî ögeler aðýr basarken, heyecan verici sahneler de yer almaktadýr.

  Usta Bir Kalemden Maðaranýn Kamburu Eleþtirisi (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Ekim 2012 Fantastik Roman 

Romaný okuyup bitirdikten sonra þöyle bir düþündüm. Eserdeki maðara bir bakýma dünya, bir bakýma da insanýn kendisidir. Kat kat aþaðýlara inerek kötülüklere gark olmasý, Kur’aný Kerim’in ifadesiyle “esfeli safilin” olmasý kiþinin kendi elindedir. Yazarýn, büyücünün aðzýndan söylettiði gibi; “Karanlýk da ýþýk da insanýn ruhundadýr” (s. 13); “Akýl hep iyi, güzel, doðru ve yararlý olaný bulmaz; bunlarýn tersi de aklýn ürünüdür” (s. 48)...

  Usta Bir Kalemden Nifak Romaný Eleþtirisi (Ömer Faruk Hüsmüllü) 29 Ekim 2012 Politik Roman 

Ýþte bu durumu gören ve insanýmýzý “emperyalist tuzaklara karþý uyarmak, ikaz etmek” isteyen aydýnlarýmýzdan ÖMER FARUK HÜSMÜLLÜ, ülkenin kan gölüne döndüðü o yýllarda, 1979 yýlýnda NÝFAK adlý romanýný yazdý. Baþvurduðu yayýnevleri, eserinin basýmýný kabul etmediler. Ömer Faruk Bey de son yýllarda yaygýnlaþan Ýnternetten faydalandý, romaný Ýnternet ortamýnda yayýmladý. 2011 yýlýnda da kendi imkânýyla kitaplaþtýrdý. Burada þunu ifade edeyim; çoluk çocuðunun rýzkýndan keserek kitap bastýrmak, bugünün þartlarýnda büyük fedakârlýktýr.

  Usta Bir Kalemden Memleketimin Delileri Romaný Eleþtirisi (Ömer Faruk Hüsmüllü) 27 Kasým 2012 Karakterler Üzerine 

Büyük çoðunluðun, nemelazýmcý bir anlayýþla görmezden ve duymazdan geldiði günümüzde, memleketin meselelerini dert edinerek, onlara iþaret ederek ve “iyi insanlarýn, iþinin ehli kiþilerin görev baþýna getirilmeleri gerekir” diyerek çözüm yolunu da göstermesi, bu amaçla edebi eserler üretmesi sebebiyle Ömer Faruk HÜSMÜLLÜ Bey’i tebrik ediyorum. O yazdý, üretti; tanýtmak, okumak ve okutmak görevleri de bizlere düþüyor.

  Gençler Kadýköy Belediyesi 6. Kadýköy Kitap Günleri'ne Davetlisiniz (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Aralýk 2012 Görüþ ve Eleþtiriler 

Bu etkinlikte gençlerimize/öðrencilerimize bana ait olan 4 kitaptan 1 tanesini ücretsiz olarak hediye etmek istiyorum. Ücretsiz kitap alabilmenin hiçbir þartý yoktur. Öðrenci arkadaþlarýmýzýn sözlü beyanlarý yeterlidir.

  Yanýk Dere Erzurum Romanýnýn Tanýtýmý (Ömer Faruk Hüsmüllü) 17 Aralýk 2012 Tarihsel Roman 

Bugün hangi Erzurumlu’ya dokunsanýz size onlarca iþgal günleri veya Yanýk Dere anýsý anlatýr. Ne yazýk ki bu anýlar kayda geçmemiþtir. Yazýlmayan binlerce aný hafýzalarda kalmýþtýr. Onlar da günün birinde uçup gidecektir. Bütün bunlarýn yanýnda yazýlýp da okunmayan yüzlerce belge de var.

  Kitap Tanýtýmý: O Ruhu Kurtarmak (Ömer Faruk Hüsmüllü) 13 Ocak 2013 Tarihsel Roman 

Bu kitabý bir macera romaný okur gibi okumaya kalkarsanýz bir þey anlayamazsýnýz. Dikkatinizi eser üzerine yoðunlaþtýrmalýsýnýz. Tabii bu yoðunlaþma, ister istemez okuma hýzýnýzý azaltýyor. Ancak merak etmeyiniz, bu geçici bir yavaþlama. Esere kendinizi kaptýrdýðýnýzda eski hýzýnýza ulaþtýðýnýzý fark ediyorsunuz. Yani eser; okuyucuya, okuma tekniðine göre kendiliðinden bir hýz belirlemesi yapma özelliðine de sahip.

  Sokrat Kapýnýzý Çalarsa (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Kasým 2013 Görüþ ve Eleþtiriler 

Emekli Felsefe Öðretmeni Ömer Faruk Hüsmüllü’nün yazdýðý Sokrat Ýle Meraklý Eþek Arýsý kitabý, P-Kitap Yayýnevi tarafýndan yayýmlandý. Tüyap Kitap Fuarýnda okura sunuldu. (Ömer Faruk Hüsmüllü’nün 9 Kasým 2013 günü Kitap Fuarýnda P-Kitap standýnda imza günü var.) Ayrýca kitap, internet satýþ noktalarýndan da temin edilebiliyor. “Ben kitabý ücretsiz okumak istiyorum.” diyen okurlar olursa, onlar da bu isteklerine internet üzerinden ulaþabilirler. Çünkü çeþitli sitelerde bu eser bölümler halinde yayýmlandý.

  Acýlar Mutluluða Dönüþür Mü? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 8 Kasým 2013 Aþk Romaný 

Roman kahramanýmýz Sibel, içimizden biri. Bir kenar mahallede dünyaya gelmiþ, yoksul bir ailenin kýzý. 1970’li yýllarda birçok genç kýzýn yaptýðý gibi onun da kendince önemli gördüðü olaylarý yazdýðý bir aný defteri var.

  Beytullah Özilhan'dan Dört Kitap (Ömer Faruk Hüsmüllü) 16 Ocak 2014 Yazarlar Üzerine 

Kendi Kaleminden Beytullah Özilhan:Beytullah Özilhan, 1947 Erzincan ili Tercan kazasýna baðlý Osmanlýnýn Hoðik Cumhuriyetinin Gökce köyünde doðdum. Doðum tarihim anamýn yaptýðý parmak hesabýna göre kaydedilmiþtir. Yedi çocuklu ailenin iki numarasýyým. Harf denen eðri büðrü çizgilerle ilk tanýþmam köyümün toprak damlý mektebinde oldu.

  Demokratik Deliler Devleti (3d) - 1 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 11 Haziran 2014 1. Bölüm 

-Delilerle ilgili masallarý ancak ve ancak bir deli anlatýrsa inanýn.-Sanki, masal anlatayým diye de insanlar deli oluyordu!

  Demokratik Deliler Devleti (3d) +18) - 3 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Temmuz 2014 1. Bölüm 

“Ýki Yahudi bir araya gelse þirket, iki Türk bir araya gelse devlet kurar.” Sözü boþuna söylenmemiþtir. Yani biraz daha sabretmelisiniz; delilerin devletinin kurulmasýna az kaldý!

  Demokratik Deliler Devleti (3d) +18) - 5 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 31 Temmuz 2014 1. Bölüm 

Iþýklý panoda numarasý yanan hasta doktor odasýna giriyor, birkaç dakika durup çýkýyordu. Öyle ki bazýlarýnýn içeride kalma süresi sadece iki dakikaydý. Oturma yerleri o nedenle boþalýyordu. Yan yana dizili dört koltuktan en baþtaki boþalmýþtý. Ýki yaþlý bayanýn ortasýnda genç bir bayan oturuyordu. Eli yüzü düzgün, oldukça güzel bir kadýndý. Durmadan konuþuyordu ve söylediklerini ben de çok iyi duyuyordum.

  Demokratik Deliler Devleti (3d) +18) - 4 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 26 Temmuz 2014 1. Bölüm 

Bozuk paralarý çýkardý, öttü. Görevli belindeki kemeri de çýkarmasýný isteyince adam öfkeyle “Soyunayým bari!” diye baðýrýnca ve bir yandan da pantolonunun düðmelerini çözmeye baþlayýnca “Geç, hadi geç!” demek zorunda kaldýlar.

  Demokratik Deliler Devleti (3d) +18) - 6 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 2 Aralýk 2014 1. Bölüm 

O önde ben arkada ilerlemeye baþladýk. Birkaç adým atmýþtým ki yolun kenarýnda bir aðaca yaslanmýþ olan iri yarý bir adamýn bana bakmakta olduðunu fark ettim. Gözlerimiz karþýlaþýnca çivilenmiþ gibi olduðum yerde kaldým. Adamýn gözlerinde sanki þimþekler çakýyordu. Suratýnýn aldýðý þekilden beni iðrenç bir varlýk olarak gördüðünü anlamýþtým.

  Demokratik Deliler Devleti (3d) +18) - 7 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 5 Aralýk 2014 1. Bölüm 

Merak ettim. Yoksa saçma sapan þeylere mi gülüyorlardý? Evet, öyleymiþ. Çünkü biri “Köfte!” diye baðýrýnca hep birlikte basýyorlardý kahkahayý. Diðeri “Tren kaçtý!” deyince yine kahkaha… Çok yaklaþmýþ olmalýyým ki orta boylu, kumral saçlý olanýn dikkatini çektim.

  Demokratik Deliler Devleti (3d) +18) - 8 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 16 Aralýk 2014 1. Bölüm 

Evet, gördüm: Ýþte oradalar. Çok seviyorum bu hayvanlarý. Siz de sever misiniz? Yoksa evinizin balkonuna, hatta mutfaðýnýza davetsiz olarak girdikleri için sinirlenir misiniz? Ayaðýnýzý, elinizi ýsýrdýklarýnda onlarý kýzýp, öldürür müsünüz? N’olur sizi ýsýrsalar da onlarý öldürmeyin!

  Demokratik Deliler Devleti - 11 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Ocak 2015 1. Bölüm 

-Nasýl ki doðuma hayret etmiyor ya da üzülmüyorsak, ölüme karþý da ayný tepkiyi vermeliyiz.

  Demokratik Deliler Devleti (3d) +18) - 9 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Aralýk 2014 1. Bölüm 

-Dahiler, deli midir? Evet! -Dahilere çocuk gözüyle bakarsanýz, onlarýn çok þey bilen deliler olduklarýný anlarsýnýz.

  Demokratik Deliler Devleti - 10 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 26 Aralýk 2014 1. Bölüm 

-Ülkeleri deliler idare etmeli!-Zaten öyle deðil mi?

  Demokratik Deliler Devleti - 13 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 19 Mart 2015 1. Bölüm 

Daha sonra hastanenin kapýsýnýn dýþýna dev bir pankart asýldý. Pankarttaki yazý þöyleydi: “HASTANEMÝZDE KARANTÝNA UYGULANDIÐINDAN HASTA VE ZÝYARETÇÝ KABUL EDÝLMEMEKTEDÝR. MÜDÜRÝYET”

  Demokratik Deliler Devleti - 14 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 22 Mart 2015 1. Bölüm 

Biz cennete gitmek için yola çýkmýþtýk. Bu yolculuðun sonunda, uzaktan çok güzel görünen bir yere geldik. Önceleri anlamadýk ama meðerse bu görüntü bir serapmýþ. Çünkü daha sonra bir de baktýk ki cehennem ateþinin içinde yanýyoruz. Burada pis pis sýrýtan zebaniler vardý ve bunlar bize, buranýn cennet olduðu yalanýný söylüyorlardý.

  Sokrat Ýle Meraklý Eþek Arýsý’ndan Seçmeler (Ömer Faruk Hüsmüllü) 2 Nisan 2015 Görüþ ve Eleþtiriler 

Evine ekmek götüremeyen bir insandan dürüst olmasýný, ahlâklý bir kiþi olmasýný istemesine istersiniz de, o sizi ne kadar dinler, orasý tartýþma götürür doðrusu.

  Demokratik Deliler Devleti - 15 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Nisan 2015 1. Bölüm 

Münakaþa eden iki kiþinin baðýrýþlarýný duyunca ayaða kalktým. Az ötemdeydiler. Birbirlerini iteleyip çekiþtirmeye baþladýlar. Aralarýna girip kavgaya engel olmak istedim. Ýçlerinden biri bu hareketime kýzmýþtý, karnýma inen yumruðu bunun kanýtýydý. Acýdan iki büklüm oldum. Sonra doðruldum, bütün gücümü sað yumruðumda toplayýp gözüne bir tane çaktým.

  Bir Aný Defteri Buldum’dan Seçmeler… (Ömer Faruk Hüsmüllü) 3 Nisan 2015 Görüþ ve Eleþtiriler 

2011 yýlýnýn Nisan ayýnýn ortalarýnda bir gün, internetten gelen bir mesaj beni, çok etkiledi. Çünkü mesaj, bu öykü ile ilgiliydi. Gerçi bugüne kadar ayný konuda onlarca mesaj almýþtým, ama sanýrým bu farklý. Evet, “Bir Aný Defteri Buldum” baþlýklý öyküm çok sayýda okuru çeþitli açýlardan etkilemiþ ve bazýlarý da duygularýný mesaj yazarak anlatmak istemiþlerdi:

  Demokratik Deliler Devleti - 16 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Nisan 2015 1. Bölüm 

Mucit, bugüne kadar gözle görülür, elle tutulur bir icatta bulunmamýþ olmasýna raðmen, gelmiþ geçmiþ en büyük icatlarý yaptýðý iddiasýndadýr. Neredeyse tekerleði bile kendisinin bulduðunu sanmaktadýr.

  Demokratik Deliler Devleti - 17 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 9 Nisan 2015 1. Bölüm 

Giderdim de. Oradaki rengarenk çiçeklerle dolu çiçek bahçelerini, özgürce çaðýldayan þelaleleri, bir masal ülkesinden gelmiþ olan ilginç görünümlü hayvanlarý, kökleri havada olan aðaçlarý, birbirini kovalayan el büyüklüðündeki uður böceklerini, rastgele serpiþtirilmiþ yanan ama yakmayan ateþleri seyrederdim.

  Demokratik Deliler Devleti - 22 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Temmuz 2015 1. Bölüm 

Birkaç dakika sonra silah sesleri kesildi. Çünkü ayakta kalan tek bir yurttaþ bile yoktu, kaçamayanlarýn hepsi yerdeydi ve ölmeyenler acý içinde kývranýyordu.

  Demokratik Deliler Devleti - 20 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 30 Haziran 2015 1. Bölüm 

Yeraltýnda bulunan ateþ yeryüzüne fýþkýrýnca aðaçlarý, hayvanlarý, insanlarý, binalarý cayýr cayýr yakacak; hatta demiri bile eritecek. Akarsular, göller, denizler sýcaklýðýn etkisiyle fokur dokur kaynayacak. Çýkan buhar, yanan maddelerin dumaný ile birleþerek dünyanýn etrafýný siyah bir örtü gibi saracak. Ay, yýldýzlar, hatta güneþ görünmez olacak. Bu simsiyah bulut tabakasý asýrlar sonra aþaðýya çökecek ve dünya simsiyah bir balçýk tarlasýna dönüþecek. Tabii bu þartlar altýnda insan dahil dünyada hiçbir canlý kalmayacak.

  Demokratik Deliler Devleti - 21 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 5 Temmuz 2015 1. Bölüm 

Mahperi adý gibi ay kadar parlak; bir peri gibi alýmlý ve çok güzel bir kýzmýþ. Teni beyaz, saçlarý aksine simsiyahmýþ. Normalden biraz büyük mavi gözleri varmýþ. Öyle ki bu gözler güldüðü zaman etrafa adeta enerji saçarmýþ. Utangaçmýþ, konuþurken yüzü sýk sýk kýzarýrmýþ. Böyle olmasýna yani utangaçlýðýna raðmen Âþýk ona deðil, tam tersine o Âþýk'a arkadaþlýk teklif etmiþ.

  Demokratik Deliler Devleti - 18 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 27 Mayýs 2015 1. Bölüm 

Bir türlü uyku tutmuyordu. Uyumak için öyle acayip þeyler düþünüyordum ki... Çocukken nasýl uyuduðumu hayal ettim. En tatlý çocukluk uykum hangisiydi? Annemin dizine baþýmý koyduðumda hemen uykuya dalýyordum. Gene bu yolu deneyecektim: Ýþte, annemin dizinde yatýyordum. Olmadý. Annemin dizi de fayda etmedi.

  Demokratik Deliler Devleti - 19 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Haziran 2015 1. Bölüm 

Bu olayýn þoku devam ederken bir þok daha yaþandý: Ýmparator'un bir yakýn adamý da odasýndaki karyolanýn demirlerine kendini asarak intihar etmiþ. Herkes þaþkýndý, abuk subuk tahminlerde bulunanlar vardý; ama çoðunluk suskundu.

  Demokratik Deliler Devleti - 23 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 16 Temmuz 2015 1. Bölüm 

“Seni aradým umutsuzca kapalý gözlerimin arkasýnda. Bu tabii senin kendin deðil hayalin olacaktý, ama benim için fark eden bir þey yoktu. Baþýmý önce omzuna yaslamak, sonra dizlerinin üzerine koymak istiyorum. Bu arada parmaklarýn saçlarýmýn arasýnda dolaþýrsa heyecandan kalbim hýzlý hýzlý atmaya baþlar. Ya nefesini ensemde, kokunu burnumda hissedersem ne olur biliyor musun? Ýstersen ne olacaðýný hiç denemeyelim, böyle kalalým; bu kadarý yeter bana!”

  Demokratik Deliler Devleti - 25 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 17 Aðustos 2015 1. Bölüm 

“Hani seninle sözleþmiþtik; birimiz darda kalýnca diðerimiz bunu hissedip derhal yardýma koþacaktý! Ben sana gidemedim, sen de bana gelemedin. Her anýmda ettiðimiz yemini, verdiðimiz sözü hatýrlýyorum ve bekliyorum çaresizce. Desem ki sana, yeter artýk! Ya sen gel bana, ya da yerini bildir...”

  Demokratik Deliler Devleti - 24 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 17 Aðustos 2015 1. Bölüm 

Baktý, baktý... Ölü kedinin bedenini kokladý, kafasýna yüzünü defalarca sürttü. Sanki bu cansýz varlýða can vermek istiyormuþ gibi bir çýrpýnýþý vardý. Gözlerim yaþ doldu. Aðlamak istemesem de gözyaþlarýmýn akmasýna engel olamadým... Küsmüþ bir ifade vardý yüzünde, bir kere daha þansýný denedikten sonra gidip gitmemek arasýnda bir tereddüt yaþadý. En sonunda ayrýlmaya karar vermiþ olmalý ki hýzla oradan uzaklaþtý. Çýlgýnlar gibiydi, son hýzla koþuyordu.

  Demokratik Deliler Devleti - 26 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 18 Aðustos 2015 1. Bölüm 

Aslýnda kiþi zorlu geçen bir süreçten sonra bu “ben”i bulur. Çok kiþi bulduðunu fark etmez. Bazýlarý da bulduðu “ben”in mi yoksa önceki “ben”in mi gerçek kiþiliði olduðunu sorar kendine. Hatta tekrar bir baþka kiþilik, bir baþka “ben” aramaya baþlar. Ýnsanýn ruhsal yaþamý oldukça karmaþýktýr, fizik olaylarda olduðu gibi her zaman ayný nedenler ruhsal yaþamda ayný sonuçlarý meydana getirmeyebilir. Bazen bir insaný severiz, bazen ayný insandan nefret ederiz, bir bakarsýn gün gelir ayný insaný tekrar sevmeye baþlayabiliriz. Bütün bu tepkiler ayný kiþiye ait deðil mi? Pekiyi öyleyse bunlarýn hangisi gerçek? Belki de hepsi...

  Demokratik Deliler Devleti - 28 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 23 Aðustos 2015 1. Bölüm 

Konuþ bakalým Dedikoducu! Bu adam kim ve serveti nerede saklýyor?” dedi. “-Þey efendim þey... Servet yok, ben sizinle konuþmak için bu yalaný uydurdum. Aslýnda þey, þey...” dedim. Birden kükredi, üzerime yürüdü. “-Sen benimle alay mý ediyorsun? Bu ne cür'et! Ben seni gebertmez miyim?” dedi. Kendimi topladým ve son bir hamle ile “-Efendim, asýl meseleyi söyleseydim herkes duyardý ve iþ bozulurdu. Ýþin aslý þu: Tek Kulak size karþý bir darbe hazýrlýðý içinde...” deyip bütün bildiklerimi bir solukta anlattým. Beni dinledi. Konuþmam bitince birkaç dakika hiç konuþmadý. Acaba inanmamýþ mýydý?

  Demokratik Deliler Devleti - 27 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 22 Aðustos 2015 1. Bölüm 

Ay, yattýðým yerden görünüyordu. Hem aya bakýyor hem de sayýyordum. Bir ara aya gitmeyi düþündüm. Aslýnda nasýl bir yer olduðunu bilmiyordum, ama dünyaya benzer sanýyordum. Oradaki denizleri, gölleri, akarsularý, ormanlarý hayal ettim. Acaba bizim gibi insanlar da var mýydý? Ya hayvanlar? Neden olmasýn? Sonra, lisede öðrendiðim bilgiler aklýma geldi, ayda hayat yoktu. Keþke olsaydý!

  Demokratik Deliler Devleti - 29 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Aðustos 2015 1. Bölüm 

Sarayýn kapýsý önünde etraflarý güvenlik elemanlarý tarafýndan çevrilerek bir müddet bekletildiler. Çünkü o sýrada Savunma Bakaný, darbecilerin teslim olduklarýný ve dýþarýya nasýl býrakýlmalarý gerektiðini sormak için oradan ayrýlmýþ Ýmparator'un yanýna gelmiþti. Baþkan “-Ne býrakmasý? Hepsini öldürün!” dedi. Bakan “-Ama Baþkaným söz vermiþtik...” deyince Ýmparator, “-Haine verilen sözü tutmaya gerek yoktur! Derhal infaz edin!” diye sert bir þekilde emri tekrarladý.

  Demokratik Deliler Devleti - 33 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Ekim 2015 1. Bölüm 

Sonunda Ýmparator bunun çaresini buldu: Polislere kuþatmayý kaldýrmalarý için yarýn öðlene kadar kadar süre tanýnacak, eðer kuþatma kaldýrýlmazsa her gün bir köle herkesin gözü önünde öldürülüp cesedi kuleden aþaðý atýlacaktý. Ýlk sýrada öldürülecek olan köle de Baþhekimdi.

  Demokratik Deliler Devleti - 37 (Son Bölüm) (Ömer Faruk Hüsmüllü) 29 Ekim 2015 1. Bölüm 

Savaþýn ertesi günü.O günkü gazete manþetleri: Delice savaþtýlar ama zafer bizim oldu. Delilerin devleti yerle bir edildi. Deli hükümranlýðý buraya kadar. Savaþ bitti ama çok sayýda can kaybý ve yaralý var. Güvenlik güçleri baþarýlý bir operasyonla delilere “Dur!” dedi. Deliliðin sonu budur.

  Demokratik Deliler Devleti - 34 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Ekim 2015 1. Bölüm 

-Delilerden kaçan kiþi, aynada daima kendini görür.-Dünya kurulduðundan beri hep, deliler öðretmen, akýllýlar da öðrenci olarak kalmýþlardýr.

  Demokratik Deliler Devleti - 31 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 21 Ekim 2015 1. Bölüm 

-Haklýsýn, buradaki hayat monoton, kýsýr bir döngü. Ama buna raðmen bir þeyler yapýlabilir. Mesela etrafýmýzdaki insanlara yardým edebiliriz. Onlara yardým edebilmek için illaki maddi bir þeyler vermek gerekmiyor. Ýnsanlara sevgimizi verebiliriz, onlarýn sorunlarýný dinleyebiliriz, bildiðimiz çözümler varsa bunlarý önerebiliriz.

  Demokratik Deliler Devleti - 30 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 17 Ekim 2015 1. Bölüm 

Güneþin rengi sapsarý. Isýtýyor fakat yakmýyor. Göz alabildiðine mavi bir gökyüzü var. Hiç bulut yok. Tertemiz bir gök kubbe altýndayým. Hafif bir rüzgâr aðaçlarýn yapraklarýný hýþýrdatýyor. Onlarý incitmeden esiyor, öyle ki kurumuþ yapraklar bile aðacýn dallarýna tutanabiliyor. Güvendeler, düþme kaygýlarý yok.

  Demokratik Deliler Devleti - 36 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 27 Ekim 2015 1. Bölüm 

Gözlerimi kapattým, birden Ýmparator'un gövdesi üzerime devrildi. Kendimi geri atarak kurtulmaya çalýþtýysam da kocaman gövdesi omuzuma çarpýp yere düþtü. Þaþkýn þaþkýn yerdeki adama bakmaktan baþka bir þey yapamýyordum. Tetiði ne zaman çektiðimi, nasýl çektiðimi hiç hatýrlamýyorum.

  Demokratik Deliler Devleti - 35 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 26 Ekim 2015 1. Bölüm 

Kahvaltý bitince bir görevli geldi boþlarý aldý. Ayný görevli az sonra elindeki tepsiyle kahve ve su getirdi. Ýmparator bir sigara yaktý. Suyu içti. Sonra bir yudum kahvesinden alýp bir nefes de sigarasýndan çekti. Ýmparator'un bu durumunu ben açýklayamýyordum. Dýþarýda kýyamet koparken adamýn kýlý bile kýpýrdamýyor... Yoksa bu adam sinirlerini mi aldýrmýþtý da, tepki vermiyor, bu olaylardan etkilenmiyordu? Silah ve bomba sesleri, camýn kýrýlmasý adamda en ufak bir heyecan belirtisi ortaya çýkarmamýþtý. Ruhsuz, duygusuz, sinirsiz bir adam olabilir miydi?

  Demokratik Deliler Devleti - 32 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 23 Ekim 2015 1. Bölüm 

Sýra gelmiþ altýnlarý tartmaya. Kuyumcu, polislerin geciktiðini düþünmüþ ama tam o sýrada dükkanýn önüne iki tane polis arabasý yanaþmýþ. Polisler içeri girmiþler, koltuklara iyice yayýlmýþ olan adamlarý hiçbir direniþle karþýlaþmadan yakalayýp karakola götürmüþler.

  Göçe Göçe - 1 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 19 Aðustos 2016 1. Bölüm 

Göç hayat verir, göç bilgi kazandýrýr, göç tanýtýr, göç hem sevincin hem de hüznün kaynaðýdýr, göç hayvanlarýmýzýn verimini artýrýr, göç fazlalýklardan kurtulmaktýr, göç ruhu dinlendirir; göç yeniliktir ve göç biraz da zora katlanmaktýr.

  Göçe Göçe - 4 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 22 Aðustos 2016 1. Bölüm 

Þaman çok da aðýr bir konuþma yaptý. “Türkün topraklarýný terk etme hakký bulunmadýðýný, her ne pahasýna olursa olsun yurdunu savunmasý gerektiðini, ölümden kaçýþ olmadýðýný; o yüzden de bu kutsal topraklarda ölmenýn bir þeref sayýlacaðýný, ölülerimizin bu topraklara sahip çýkacaðýný ve bir gün mutlaka gene Türkün bayraðýnýn bu topraklarda dalganacaðýný, böyle bir kaçýþý Gök'ün yüce ruhu olan Tengri'nin de istemediðini” söyledi.

  Göçe Göçe - 7 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Aðustos 2016 1. Bölüm 

Defin iþlemi bittikten sonra, baþýmý kaldýrýp ufka baktým. Ay yavaþ yavaþ çýkmaya baþlamýþtý, ucunu gördüm. Hipnotize olmuþ gibi ayý seyrediyordum. Giderek büyüdü, büyüdü ve sonunda yuvarlak gümüþ bir tabak gibi ýþýðýný dünyamýza yaymaya baþladý. Þimdi gökyüzünde bir Dolunay vardý. Yani bir Dolunayýmýzý topraðýn altýna saklamýþtýk, ama Tanrý bize þimdi gökyüzünde bir baþka Dolunay vermiþti. Belki de toprak altýndaki Dolunayýmýzdý gökyüzüne çýkan!

  Göçe Göçe - 2 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 20 Aðustos 2016 1. Bölüm 

Biz Karamanoðullarý ölümden korkmayýz. Savaþçý bir milletiz. Çünkü biz Çiçi Yabgu'nun, Tannrýkut Mete'nin, Atila'nýn, Kür Þad'ýn, Kül Tegin'in, Çaðrý Beð'in, Oruç Reis'in askerleriyiz, torunlarýyýz. Baþka bir milletin egemenliði altýnda yaþayamayýz. Böyle bir hayat, bizim aðrýmýza gider.

  Göçe Göçe - 3 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 21 Aðustos 2016 1. Bölüm 

Biz güçlüyken gayrimüslimlere ne kadar iyi davrandýysak, onlar güçlü olduðunda tam aksine bize o kadar zulmettiler. Belki de bu davranýþlarýnýn gerisinde, azýnlýklarýn yüz yýllardýr bize karþý duyduklarý ezikliðin yarattýðý, bir intikam duygusu yatýyordu. Sebep ne olursa olsun Bulgarlar'ýn Balkanlar'da Türkler'e yaptýklarý mazur görülemez.

  Göçe Göçe - 6 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Aðustos 2016 1. Bölüm 

Fýrtýnanýn topraktan köküyle söktüðü bir aðaç gibiyiz. Havada savrulup duruyoruz. Fýrtýna bu aðacý býrakacak mý, býrakýrsa nerede býrakacak? Diyelim ki fýrtýna dindi ve bir yere býraktý; acaba o aðaç oraya dikilecek mi? Dikilse bile, tekrar topraða kök salýp tutanabilecek mi? Bu göç iþte böyle bir þey!

  Göçe Göçe - 5 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Aðustos 2016 1. Bölüm 

Þaziye ablalardan üç ev ötede de, Kýrþehirli siyaset adamý Osman Bölükbaþý'nýn babasýnýn evi vardý. Galiba Bölükbaþý'nýn annesi üveymiþ, öyle duymuþtum. Yaz tatillerinde birkaç kere Bölükbaþý'nýn oðlu Deniz'in dedesini ziyarete geldiðini görmüþtüm. Deniz, bizim akranýmýz olmasýna raðmen bizimle konuþmazdý, mahalleden arkadaþý da yoktu. Bazen caddeye çýkýp tek baþýna oyalanýr ya da oynardý. Biz uzaktan bakardýk ona; yanýna gidip de arkadaþlýk teklif etmekten çekinirdik.

  Göçe Göçe - 10 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Aðustos 2016 1. Bölüm 

Topraða kök salmamýþ bir aðacý sökmek çok kolaydýr, köklenmiþ aðacý sökmek ise oldukça zordur. Milletler de böyledir. Eðer bir millet vatan bellediði topraklara kök saldýysa, onu oradan kolay kolay hiçbir güç söküp atamaz. Çünkü o milletin topraðýný kazarsanýz ya atalarýnýn kemiklerini ya da tarihi eserlerinin kalýntýlarýný bulursunuz. Ýþte bir milletin kök salmasý budur. Biz acaba bu topraklarda, Balkanlar'da kök salamadýk mý da bu felaketler baþýmýza geldi? Galiba öyle!

  Göçe Göçe - Balkanlara Býrakýlan Alaz Bebek - 15 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 1 Eylül 2016 1. Bölüm 

Ölenler zaten korkaktýlar ve gittiler; ya bu kalanlara ne demeli? Bunlarýn da hemen hemen tamamý hayatýndan bezmiþ, direncini kaybetmiþ, diri ile ölü arasý bir varlýk oluvermiþler. Silkinmeleri, üzerlerindeki ölüm bulutunun içinden çýkmalarý; hayat güneþinin ýþýðýna doðru koþmalarý gerekiyor.

  Göçe Göçe - 11 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 29 Aðustos 2016 1. Bölüm 

Her ev bir fýrýn ekmek ve bir tencere çorba piþirdi. Sýcacýk ekmeklerimizi elimize aldýðýmýzda, mutluluktan uçuyorduk. Mis gibi kokuyordu o güzelim ekmekler. Ya çorba? Bu kadar nefis bir çorba hayatýmda içmemiþtim. Yüzümüze kan geldi, bedenimize can... Dört saat sonra tekrar yola çýkmak için hazýrdýk.

  Göçe Göçe - 12 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 30 Aðustos 2016 1. Bölüm 

Meðerse bu küçük yýlan, yýlanlar kraliçesi Þahmeran'ýn en küçük yavrusuymuþ. Ýyi yürekli bu güzel kraliçe, bütün yavrularýný çok severmiþ, ama bu küçüðün yeri bir baþkaymýþ. O gün kafasýný delikten çýkarýp havanýn iyi olduðunu gören yavru, dýþarý çýkmak için annesinden izin istemiþ. Annesi önce “Hayýr!” dediyse de sonra ýsrarlarýna dayanamayýp, yuvadan fazla uzaklaþmamak þartýyla razý olmuþ. Yavru gittikten biraz sonra da, Þahmeran ne yaptýðýný izlemek için yavrusuna bakmaya dýþarý çýkmýþ. Bir de ne görsün! Yavrusu bir leyleðin gagasýnda. Yýkýlmýþ, periþan olmuþ. Bu birkaç saniye sürmüþ, ama Þahmeran'ýn vücuduna adeta felç gelmiþ.

  Göçe Göçe - 9 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 27 Aðustos 2016 1. Bölüm 

Silah sesleri kesildikten sonra korucular, olay mahalline gidip bilgi edinmeye çalýþtýlar. Ruslar katliam ve soygunlarýný yapýp oradan ayrýlmýþlar. Çok sayýda ölü ve yaralý varmýþ. O konvoydakilerin arabalarý devrilmiþ, eþyalarý talan edilmiþ, hatta hayvanlarý öldürülmüþ.

  Göçe Göçe - 8 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 26 Aðustos 2016 1. Bölüm 

bu kale binlerce yýl önce bir bey tarafýndan yýðma toprakla yapýlmýþ. Burasý ilk zamanlar bataklýkmýþ ve o beyin oðlu bu bataklýkta boðularak ölmüþ. Bey de baþkalarý da ayný acýyý yaþamasýn diye, bu bataklýðý toprakla doldurmaya karar vermiþ. Her köylüye eþit sayýda kaðný dolusu toprak getirmeyi mecbur etmiþ. Binlerce araba toprak buraya yýðýlmýþ ve bataklýk kuruduðu gibi, bir de kale kazanýlmýþ.

  Göçe Göçe - Balkanlarda Sel Felaketi - 17 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 3 Eylül 2016 1. Bölüm 

Top patlamasý desem deðil, yýldýrým düþtü desem deðil... Sanki yan tarafýmýzdaki daðlar patladý, ya da bir volkan fýþkýrdý... Patlamanýn hemen arkasýndan üç-dört metre yüksekliðinde sudan oluþmuþ bir duvar gördüm. Bu çýlgýn su, dere içindeki iki arabayý önüne kattý götürüyor. Bizim taraftan ve karþýdan bu olayý gören insanlarýn çýðlýklarý, selin sesine karýþýyor. Arabalar birkaç saniye içinde gözden kayboldu, çok az sonra sadece gene bir-iki saniyeliðine iki öküz baþý gördüm. Hepsi bu kadar...

  Göçe Göçe - Balkanlardan Bir Aþk Hikayesi - 14 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 31 Aðustos 2016 1. Bölüm 

Bu iki yaþlý insanýn, ayný gün ölmelerinden daha enterasan olan, onlarýn yaþadýklarý gerçek aþk hikâyesiydi. O kadar aþk hikâyesi duydum, dinledim, okudum ama böylesine hiç rastlamadým. Hatta bazen düþününce abartýlý bulduðum da olurdu bu hikâyeyi.

  Göçe Göçe - Asker Göçmenlere Ateþ Açtýý - 26 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 12 Eylül 2016 1. Bölüm 

Askerin kalabalýðý uyaran sesini duydum. Sonra da, oradakilerden üç-beþ kiþinin “Allah, Allah” diye baðýrarak askere saldýrdýðýný gördüm. Diðer isyancýlar da saldýrýda gecikmedi. Tabii asker de bütün bu olanlar karþýsýnda boþ durmadý ve silahlar patladý birbiri ardýnca... Ýsyancýlar yaba, diren, orak ve sopayla savaþýyorlardý.

  Göçe Göçe - 13 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 30 Aðustos 2016 1. Bölüm 

Ýki bebek öldü. Bunlardan biri Alaz bebek. Tabii diðerine de üzüldük, ama Alaz bebeðe daha fazla... Anasýnýn yanýna gitti. Çok kýsa sürdü bu dünyadaki yaþamý Alaz bebeðin. Belki de anasý, onun hasretine dayanamayýp yanýna istedi ve Tanrý da bu dileðini kabul etti.

  Göçe Göçe - Balkanlarda Rus Tehlikesi - 16 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 2 Eylül 2016 1. Bölüm 

Öðlen oldu, biz bir daðýn etrafýný dolanýyoruz. Burasý kayalýk bir yer. Etrafta irili ufaklý taþlar var. Aðaç tek tük... Oysa ileriki tepenin aðaçla dolu olduðu görülüyor. Aniden durmamýz için iþaretler verilmeye baþlandý. Durduk. Öncüler, birkaç kilometre ötede büyük bir Rus askeri birliði tespit etmiþler.

  Göçe Göçe - Türbedere mi Çerkezköy Mü - 29 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 15 Eylül 2016 1. Bölüm 

Yýldýrým Bayezid, ilim ve askerlik bakýmýndan çok iyi yetiþtirilmiþ bir Osmanlý padiþahýymýþ. Þehzadeliði zamanýnda bile birçok savaþa katýlmýþ, bu savaþlarda büyük kahramanlýklar göstermiþ. Ama ne yazýk ki padiþah olduktan on dört-on beþ yýl sonra Moðol Ýmparator'u Timur ile giriþtiði Ankara Muharebesinde, yenilip esir düþmüþ. Aslýnda bu muharebeyi kazanabilecek güce sahipken, kaybetmesinin arkasýnda onun yanýnda olan bazý beylerin karþý tarafa geçip ihanet etmesi, hatta kendi çocuklarýndan bazýlarýnýn savaþ yerinden kaçmasý yatar. Yýldýrým Bayezid esaret hayatýný fazla dayanamayýp ölünce, þehzadeleri arasýnda taht kavgasý baþlamýþ.

  Göçe Göçe - Bulaþýcý Bir Hastalýk Hýzla Yayýlýyor - 19 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 6 Eylül 2016 1. Bölüm 

Savaþanlar hep yoksullar nedense! Yoksullar birbirleriyle kendi istekleri ile savaþmazlar, zenginler tarafýndan savaþtýrýlýrlar.Savaþ çýðýrtkanlarýnýn kârý, savaþta hayatýný kaybeden insan sayýsý ile doðru orantýlýdýr.Savaþan taraflarýn savaþ sonunda kazanacaklarý hiçbir þey yoktur; savaþýn bütün ganimeti savaþtýrana gider.

  Göçe Göçe - Balkan Yollarýndaki Türk Cesetleri - 18 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Eylül 2016 1. Bölüm 

Yol kenarýnda insan cesetleri görünce önce þaþýrdýk, sonra sýk sýk cesetlerle karþýlaþýnca buna da alýþtýk. Demek ki göçen bu insanlarýn o kadar acelesi vardý ki, ölülerini gömmeye bile zaman ayýramamýþlardý. Ölülerin bazýlarý çürümüþ olduðundan, yanlarýndan geçerken burnumuzu kapatmak zorunda kalýyorduk.

  Göçe Göçe - Mutsuz Göçmen Çocuklarý - 25 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 11 Eylül 2016 1. Bölüm 

Çocuklara bakýyorum. Çocuk olur da oynamaz mý, baðýrmaz mý, gülmez mi? Buradaki çocuklar oynamýyor, baðýrmýyor, gülmüyor. Ayaklarý bedenlerini tutmakta zorlanan birer korkuluk gibi hepsi... Bir de derler ki “Çocuk, her yerde her zaman çocuktur.” Bu söz, göçün çocuklarý için geçerli deðil...

  Göçe Göçe - Göçmenler Birbirine Düþtü - 20 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 6 Eylül 2016 1. Bölüm 

Gene geçtiðimiz yerler insan cesedi dolu. At, eþek, manda ve öküz leþlerine de rastlýyoruz. Köpekleri görüyorum, kâh insan cesetlerini yerken kâh hayvan leþlerini. Köpeklerin hepsi de birbirinden semiz. Nasýl olmasýnlar; onlar için her taraf yiyecek dolu. Bu yüzden birbirlerine, ne saldýrýyorlar ne de hýrlýyorlar. Bazýlarý da bir aðaç altýnda ya da yol üzerinde yatmýþ dinleniyor. Onlardan mutlusu yok!

  Göçe Göçe - Balkanlar Türk Kanýyla Sulanýyor - 21 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Eylül 2016 1. Bölüm 

Osmanlý “Vergi” dedi verdik, “Asker” dedi hemen gönderdik. Paramýzý da gençlerimizi de boþu boþuna olur olmaz yerlerde harcadý. Bir de þimdi bize hangi yüzle “Geri dönün topraklarýnýzý, vatanýnýzý savunun!” diyecek. Vatanýmýzý çapayla, orakla, ufacýk kýzanlarla mý savunacaðýz en geliþmiþ silahlarla donatýlmýþ düþmana karþý? Bize dönün demek, açýkçasý bizi ölüme göndermek deðil midir?

  Göçe Göçe - Göçmenler Edirne'ye Yaklaþtýlar - 22 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 8 Eylül 2016 1. Bölüm 

Cisr-i Mustafa Paþa Kazâsý'na geldik. Burada Meriç nehri üzerindeki Sadrazam Çoban Mustafa Paþa'nýn, Mimar Sinan'a yaptýrdýðý yirmi gözlü uzun bir köprüden geçerek, biraz sonra Yunan topraðýna girdik.Yunanlýlarýn nasýl davranacaklarýný bilmediðimizden biraz gergindik.

  Göçe Göçe - Osman Dedem Galiçya'ya Gidiyor - 31 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 17 Eylül 2016 1. Bölüm 

Oysa oraya öldürmek ya da ölmek için gidilirmiþ. Kimi öldürecektim? Cevap basitmiþ: Düþmaný... Bu düþman nasýl bir þey, neye benziyor ve ben onu neden öldürecektim? Düþman namussuzun, ýrz düþmanýnýn, alçaðýn biriymiþ. Tamam öyleyse; ben o namussuz, ýrz düþmaný ve alçak düþmaný öldüreceðim. Vatan, kahramanlýk, gazilik, þehitlik kavramlarýndan bahsediliyordu savaþla ilgili konular konuþulurken. Ýtiraf etmeliyim ki, bunlarla ilgili anlatýlanlarý da tam olarak anlamýyordum. Bunlar kutsalmýþ, övünç doluymuþ, namusmuþ, herkesin ulaþmak isteyeceði þerefli deðerlermiþ, mertebelermiþ!

  Göçe Göçe - Göçmenler Tifüsten Kýrýlýyor - 24 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 10 Eylül 2016 1. Bölüm 

Burada her gün yüzlerce insan ölüyor. Bulaþýcý bir hastalýk varmýþ: Tifüs. Bitler vasýtasýyla bulaþýyormuþ; tehlikeli, öldürücü bir hastalýkmýþ. Bizim kafileden de beþ gün içinde bu hastalýktan on üç kiþi öldü. Karýmýn da bu hastalýða yakalanmýþ olmasýndan endiþe ediyorum.

  Göçe Göçe - Göçmenlerin Kýzýlpýnar'daki Mücadelesi - 30 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 16 Eylül 2016 1. Bölüm 

Yörük Dede'nin son günlerinde sýk sýk söylediði þu söz, her aklýma geliþte “Acaba neden böyle dedi, ne anlatmak istiyordu?” diye hep sordum kendime: “Sadece günahlarýmdan deðil; varsa sevaplarýmdan da kurtulmak istiyorum; çünkü artýk onlar da bana bir yük...”

  Göçe Göçe - Kýzýlpýnar'da Domuz Avý - 36 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 23 Eylül 2016 1. Bölüm 

-Ne madalyam ne de maaþým var. Biz madalya veya maaþ için savaþmadýk. Hem bunlarý hak edecek ne yaptým ki? Gözümün önünde þehit düþen, bir uzvunu savaþta kaybeden arkadaþlarýmýn yaptýklarýnýn yanýnda...

  Göçe Göçe - Göçmenler Edirne'den Ayrýlýyor - 28 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 14 Eylül 2016 1. Bölüm 

Tifüs hastalýðý, Edirne'de kafilemizin en az üçte birini yok etmiþ. Dedemin günlüðünün bir yerinde kalan aile sayýsý altmýþ bir olarak ifade ediliyordu. Bana anlatýlanlara göre, Edirne'den çýkarken aile sayýsý elli üçmüþ. Edirne'den Havsa'ya kadar, hiç mola vermeden ilerlemiþler.

  Göçe Göçe - Karýsýný Kaybeden Bir Adamýn Ýsyaný - 27 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 13 Eylül 2016 1. Bölüm 

Karamsarlýðým had safhada. Beni ilgilendirecek, yeniden hayata baðlayacak bir þey olduðunu sanmýyorum. Ýsteksizim, umursamazým, ruhen halsiz/mecalsizim; hiçliðin sessizliði içinde yalnýz bir hiçim artýk ben...

  Göçe Göçe - Ýnekleri Güderken - 45 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 2 Ekim 2016 1. Bölüm 

Ýnekler arabanýn sesini duyunca mý yolun kenarýna kaçtýlar, yoksa bir þeyler yemek için mi, bilmiyorum. Ama o sýrada ikisi de yolda deðildi. Arabanýn içinde oturan feracesi sýrtýnda bir kadýn vardý. Bu kadýn, araba saða sola savrularak giderken aþaðýya düþmemek için arabanýn kenarlarýndaki kanatlarýndan birine sýký sýkýya tutunmuþtu.

  Göçe Göçe - Kýzýlpýnar'da Ýçi Altýn Dolu Sandýk Bulundu - 33 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 19 Eylül 2016 1. Bölüm 

Ninemin evindeki eþyalarýn hepsi bu kadardý. Ev kapýsýnýn ne içinde ne de dýþýnda kilit vardý. Gündüzleri bir yere giderken çoðunlukla kapý açýk kalýrdý. Gece yatarken bazen ninemin kapýnýn arkasýna komislayý dayadýðýný görmüþtüm.

  Göçe Göçe - Göçmenler Kýzýlpýnar'da da Adetlerini Sürdürüyorlar - 34 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 20 Eylül 2016 1. Bölüm 

Sedankada bir evde toplanýlýr, kadýn kadýna sohbet edilir, eðlenilirmiþ. Kadýnlar yanlarýnda getirdikleri el iþlerini yaparlar, birbirlerinden iþ örneði alýp verirlermiþ. Sedanka, gecenin geç saatine kadar devam ediyormuþ.O nedenle, yazýn deðil de daha çok kýþýn yapýlýrmýþ. Çünkü yaz mevsiminde gündüz tarlada, harmanda yapýlacak iþ çoktur.

  Göçe Göçe - Dedem Karabekir Paþa'nýn Askeri - 35 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 21 Eylül 2016 1. Bölüm 

Köyden Ermenileri püskürttük, ama korktuðumuz baþýmýza gelmiþti. Çünkü býrak insaný, köyde canlý hayvan bile kalmamýþtý.Yanmýþ insan kokusu, bütün köyü kaplamýþtý. Ýnsanlarý samanlýklara, camiiye toplayýp ateþe vermiþlerdi. Köyün her tarafýndan gökyüzüne kara dumanlar yükseliyordu. Parça parça edilmiþ, ufacýk kýzan cesetleriyle doluydu köy sokaklarý. Sað kalan birkaç kiþiyi de biz saldýrdýktan sonra kaçarken öldürmüþlerdi.

  Göçe Göçe - Kýzýlpýnar'da Yunan Zulmü - 32 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 18 Eylül 2016 1. Bölüm 

Kadýnýn erkeði boþamasý sana biraz tuhaf gelebilir, ama bu bir yörük kadýnýysa boþar. Çünkü bizde kadýn, erkeðin yaptýðý her iþi yapabilir; erkekten aþaðý kalýr bir tarafý yoktur ve onunla eþit haklara sahiptir. Tarihte kocasýný boþayan Türk kadýný örneklerine çokca rastlayabilirsin. Hele ninen gibi bir kadýn, kocasýný haydi haydi boþar! Kafasýna koyduðu þeyi yapardý, kimseden korkusu yoktu. Bir ara, köye bir sapýðýn musallat olduðu haberi çýkmýþtý.

  Göçe Göçe - Göçmenlerin Kadýn Kahramaný Aþþe Ana - 37 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Eylül 2016 1. Bölüm 

Aþþe Ana esmer, uzun boylu, korku nedir bilmeyen bir kadýn. Ölümüne az bir zaman kalýncaya kadar hep at sýrtýnda gördüm onu. Zaten bizim burada ata binen tek kadýn oydu.

  Göçe Göçe - Ninem Kurþun Döküyor - 43 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 30 Eylül 2016 1. Bölüm 

Ninem, ocaktaki külleri eþeledi, sönmüþ gibi duran üç kömürü yanyana getirdi; dýþarýdan kuru ot, kuru yaprak, çalý çýrpý ve biraz odun aldý, geldi. Ocaðýn baþýna çömeldi; kömürlerin üzerine önce kuru ot ve yapraklarý, onlarýn da üzerine çalý çýrpýyý koyup baþladý üflemeye. Üfledi, üfledi... Kömürlerin birinde kýrmýzýlýk belirdi. Ninem avurtlarýný þiþirerek üflemesine devam etti. Kömürün kýzarýklýðý arttý ve üzerindeki ot ve yapraklarý tutuþturur gibi oldu; çünkü küçük bir alev gördüm.

  Göçe Göçe - Kýzýlpýnar'da Çocuk Oyunlarý - 40 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 26 Eylül 2016 1. Bölüm 

Durumu anlayan ninem, hemen beni bir kolunun altýna sýkýþtýrýp, ineklerin yanýndaki nispeten temiz bir yere býraktý. Sonra iki metre ileride, kotara adýný verdiði etrafý tahtalarla çevrili eðreti bir yerin kapýsýný açtý. Oradan kara ineðin yavrusu, bir ok gibi fýrladý, benim ayaklarýmýn dibinden hýzla geçip annesinin memelerine sarýldý. Kýtlýktan çýkmýþ gibi, emiyordu memeleri. Ufacýk, çok sevimli bir hayvandý. Temizdi, çünkü annesi o emerken her tarafýný yalýyordu. Ýncecik beyaz-siyah karþýmý tüylerine dokunmak istediysem de kara inekten korktum. Belli mi olur, bana bir boynuz atabilirdi.

  Göçe Göçe - Ninem Ekmek Yapýyor - 44 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 2 Ekim 2016 1. Bölüm 

O gece yataklar, yorganlar sap tepesinin yanýna getirildi, yatmadan önce etrafý seyrettim. Fazla bir þey görülmüyordu. Sadece aðaçlarýn ve evlerin silüetleri... Ortalýk sessiz sayýlýrdý, cýrcýr böceklerinin ve kurbaðalarýn sesleri de olmasaydý.

  Göçe Göçe - Göçmenler Kýzýlpýnar'da Harman Dövüyor - 38 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Eylül 2016 1. Bölüm 

Geceleri karanlýkta kenefe gidip ihtiyaç görebilmek için yanýna mutlaka bir lamba ya da fener almak gerekiyor. Çocuklar üþendikleri ve karanlýktan korktuklarý için, onlara bu konuda hoþgörü gösterilebiliyor. Onlar geceleri ihtiyaçlarýný evin arkasýnda giderebilirler.

  Göçe Göçe - Aðaca Yýldýrým Düþüyor - 46 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 3 Ekim 2016 1. Bölüm 

Kadýnlar ve kýzlar yemeðe baþlamadan önce baþlarýný ve yüzlerini örten tülbentlerini çýkardýlar. Kýzlar güzeldi, biri hariç. Çünkü o çirkin kýzýn arý sokmuþ da þiþmiþ gibi yanaklarý, pörtlemiþ gözleri, gülerken gördüðüm çarpýk diþleri hiç hoþuma gitmemiþti. Ondan biraz da korkmuþ olabilirim.

  Göçe Göçe - Dedemi Bir Daha Görmedim - 47 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Ekim 2016 1. Bölüm 

Bunlar da yerleþince, yukarýdaki genç, eþyalarýn üzerine bir branda çekip, baðladý ve arkadaki merdivenden aþaðý inip, þoför mahallinden “Z” þeklinde bir demir alýp arabanýn önüne taktý. Kolu birkaç kere çevirdi. Motor, gürültülü bir þekilde çalýþtý.

  Göçe Göçe - Kýzýlpýnarlýlar Dobromirka'yý Unutuyor - 39 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Eylül 2016 1. Bölüm 

Ekmek karneye baðlandý ve biz ekmek alabilmek için karnemizle birlikte yýllarca Çerkezköy'e gidip geldik. Bizim burada pazýya benzeyen, ama tadý acýmtrak lopuþka dediðimiz bir bitki vardýr. Bazen günlerce bu bitkiden aþ yapýp yemek zorunda kaldýk.

  Göçe Göçe - Göçerken Düðün Yapmýþlar - 42 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 30 Eylül 2016 1. Bölüm 

Atalarýmýn öve öve bitiremedikleri o memleketi görmek, bana nasip olmadý. Ancak, anlatýlanlardan oraya gitmiþ ve görmüþ gibi oldum sayýlýr. Birçok yönden bizim buraya benziyor. Çünkü Kýzýlpýnar da balkanlarýn dibinde. Dobramirka'daki yerleþme þekli, evler, sayalar, kullanýlan ev eþyalarý ve tarým araçlarý sanýrým buradaki gibi. Adetler, giyim-kuþam, þive, hatta yiyecekler bile ayný...

  Göçe Göçe - Bekarlarýn Buluþma Yeri Köy Çeþmesi - 41 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 27 Eylül 2016 1. Bölüm 

Çeþmenin baþý kýz doluydu. On metre ileride ise delikanlýlar sýralanmýþlardý. Kýzlar, baþlarýnda ferace olmasýna raðmen hiçbirinin kapaðý kapalý deðildi. Hani yabancý erkeklerden kaçmak adetti? Burada, aksine kendilerini göstermeye çalýþýyorlardý.

  Göçe Göçe - Köyümüz Yok Olmuþ - 48 (Son Bölüm) (Ömer Faruk Hüsmüllü) 5 Ekim 2016 1. Bölüm 

Köyüme yapýlanlar öfkemi kabartýyor, “Alýn apartmanlarýnýzý, fabrikalarýnýzý, otomobillerinizi, yollarýnýzý; verin Kýzýlpýnarýmý!” Diye baðýrmak istiyorum!

  Bir Romanýn Anatomisi: Maðaranýn Kamburu (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Kasým 2016 Özet 

Romanýn benzerlerinden en büyük farký karþýlýklý diyalog þeklinde olay akýþýnýn verilmesidir. Birçok okuyucu daha önce bu yöntemle yazýlmýþ bir roman okumadýðýný belirtmiþ, bunu ilginç bulmuþ ve beðenmiþtir. Yetmiþli yaþlarýn üzerindeki bazý okurlar aradan biraz zaman geçtikten sonra romaný üçüncü hatta dördüncü defa okuduklarýný da söylemiþlerdir.

  Köpeðin Adý Badi - 4 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 3 Eylül 2017 1. Bölüm 

Hava rüzgârlý ve yerler yaþtý; gece yaðan yaðmur henüz kurumamýþtý. Ýleride üç çocuk havasý inmiþ bir plastik topla oynuyorlardý.

  Köpeðin Adý Badi - 2 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 30 Aðustos 2017 1. Bölüm 

Aslancýk’la olan beraberliðimiz böyle baþladý. Artýk bir oyun arkadaþým vardý ve üstelik bu arkadaþ beni tehlikelere karþý da koruyordu.

  Köpeðin Adý Badi - 1 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 29 Aðustos 2017 1. Bölüm 

Bu adý bana Kenan Baba koydu. Benim ilk adým -belki de gerçek olan odur- Kalo idi. Kalo çingenece bir kelime; siyah, kara demek.

  Köpeðin Adý Badi - 22 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 3 Ekim 2017 1. Bölüm 

Okullarýn açýldýðý ilk gün, bu ilkokulun bahçesine girdim. Burada öðrenciler kantinden aldýklarý yiyeceklerin bir kýsmýný ya doyduklarýndan ya da zil çaldýðý için yemeye vakitleri kalmadýðýndan saða sola atýyorlardý. Ben de herkes derse girince bunlarla karnýmý doyuruyordum.

  Köpeðin Adý Badi - 3 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 2 Eylül 2017 1. Bölüm 

Sonunda annemin kanlar içindeki cesedini buldu. O bembeyaz tüylerinin yarýdan fazlasý kýrmýzýya boyanmýþtý. Vücudunda çok sayýda yara izi ve kafasýnda bir kurþun deliði vardý. Anneciðimize önce iþkence yapmýþlar, sonra da tabancayla öldürmüþlerdi.

  Köpeðin Adý Badi - 5 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Eylül 2017 1. Bölüm 

Týkýrtýlar duydum, gözlerimi araladým. Üç serçe su kabýnýn üzerine konmuþ; hem ürkek ürkek saða sola ve arkalarýna bakýyorlar hem de su kabýna kafalarýný daldýrýp su içiyorlar.

  Köpeðin Adý Badi - 10 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 13 Eylül 2017 1. Bölüm 

Poþetin içinden ekmek, bira, þarap ve biraz da tavuk göðsü çýktý. Ýçerdeki tezgahýn üzerine bunlarýn hepsini koydu. Ocaðý yaktý, tavanýn içine azýcýk yað döküp kýzdýrdý. Tavuk etini bu kýzgýn yaðlý tavada kýzarttý, ocaðý söndürdü.

  Köpeðin Adý Badi - 18 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 29 Eylül 2017 1. Bölüm 

Bunlarý yapanlarýn hepsi insan; o nedenle insanlarýn hepsinin kötü olduðunu söylersem haksýzlýk yapmýþ olurum. Mesela Cafer Aga'ya ben nasýl kötüdür derim. Bana arada sýrada baðýrsa da kötü deðildir. Bana hiç vurmadý.

  Köpeðin Adý Badi - 14 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 19 Eylül 2017 1. Bölüm 

Bu insanlar bizi ne kadar deðersiz, küçük, adi görüyorlar. Kendilerini ne sanýyorlar acaba? Köpeklerin onlardan daha üstün taraflarý olamaz mý? Köpekler hakkýnda ne biliyorlar?

  Köpeðin Adý Badi - 20 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 1 Ekim 2017 1. Bölüm 

Böyle diyorum da aslýnda Köpüþ için ölüyorum, bitiyorum. Onu her gördüðümde mest oluyorum. Bütün vücudumu tatlý bir uyuþukluk sarýyor. Ýnsanlarýn aþk dedikleri duygu bu mu acaba? Olamaz, ben insan deðilim ki... Deðilim, tamam da neden her geçen gün biraz daha insanlara benziyorum? Bu iyi bir þey mi?

  Köpeðin Adý Badi - 30 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 12 Ekim 2017 1. Bölüm 

Ama bu seferki farklý. Köpek deðil, bir insanla beraberken yakaladým. Orta yaþlarda bir adam. Simit satýyor. Ayný sokakta Cafer Aga'nýn evinden çok aþaðýda bahçeli bir evde oturuyor. Dul, çünkü karýsý ölmüþ.

  Köpeðin Adý Badi - 15 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 20 Eylül 2017 1. Bölüm 

Etimi yiyecek tenha bir yer buldum. O sýrada fark etmemiþtim, etten az bir parça kaldýðýnda gözüme iliþti. Az ileride Kuyruksuz Bacý yattýðý yerden yalvaran gözlerle bana bakýyordu. Acýdým. O istemedi ama ben götürüp bu son lokmayý ona verdim. Bir kerede yuttu.

  Köpeðin Adý Badi - 16 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 21 Eylül 2017 1. Bölüm 

“Gökyüzünde geceleri Kangalyang Uydusunun yalnýz kaldýðýný gören Yapýcý, bir avuç ateþ daha almýþ. Bu seferkini gökyüzüne çok hýzlý savurmuþ. Ateþ gitmiþ, gitmiþ, gitmiþ... Ve bir yerde durmuþ. Sonra da ne olmuþ biliyor musunuz? Patlamýþ, etrafa ateþ parçalarý saçýlmýþ. Ýþte bunlar da yýldýzlarmýþ.

  Köpeðin Adý Badi - 17 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 29 Eylül 2017 1. Bölüm 

Öyle bir gün gelmiþ ki, köpekler ya insanlarýn olmadýðý yerlerde yaþamak ya da insanlara köle olmak zorunda kalmýþlar. Köleliliði kabul ekmek istemeyenler daðlara, ormanlara kaçýp tilki, çakal, kurda dönüþmüþler; tabii az da olsa vahþi birer köpek olarak varlýklarýný sürdürenler de varmýþ. “

  Köpeðin Adý Badi - 29 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 11 Ekim 2017 1. Bölüm 

Etlerin olduðu yere geldiðimizde iki köpeðin de aðýzlarýný þapýrdattýklarýný görünce anladýk ki onlar etleri midelerine indirmiþlerdi bile... Geç kaldýðýmýz için moralimiz bozuldu, canýmýz sýkýldý.

  Köpeðin Adý Badi - 27 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 9 Ekim 2017 1. Bölüm 

Þarap bitti. Cafer Aga burnunu çekti, olmadý,bir kere daha çekti, gene olmadý. Ayaða kalktý pantolunun cebine elini soktu, pis bir mendil çýkardý. Ýçine sümkürdü, mendili cebine koyup oturdu.

  Köpeðin Adý Badi - 8 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 9 Eylül 2017 1. Bölüm 

Serpil ile olan evliliði Cafer Aga'nýn dört yýl sürmüþ. Bir gün Menekþe bacý kýzýný getirdiði gibi çekip almýþ Cafer Aga'nýn elinden ve götürmüþ. Tekrar satmýþ baþkasýna. Kime mi? Serpil'in eski kocasýna.

  Köpeðin Adý Badi - 26 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 8 Ekim 2017 1. Bölüm 

Onlarýn da üstlerine sürüyor arabayý; yavru köpek kurtuluyor ama sarý kedi korkunç bir çýðlýk atýyor. Ve param parça... Hiç sevmediðim, ne zaman görsem bana kafa tutan bir kediydi. Buna raðmen keþke ölmeseydi...

  Köpeðin Adý Badi - 33 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 15 Ekim 2017 1. Bölüm 

Bir ara geri dönmeyi düþündüm, ortalýðý dikkatlice kokladým; burnuma yanýk ve inek dýþkýsý kokusu gelince vazgeçtim. Nitekim az sonra birkaç evlik bir orman köyüne ulaþtým. Belki on tane ya da biraz daha fazla ev vardý.

  Köpeðin Adý Badi - 19 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 30 Eylül 2017 1. Bölüm 

Ben bunlarý düþünürken Aslancýk geldi yanýma. Heyecanlýydý, hatta yüzü gülüyordu. Bana müjdeli bir haber getirmiþ olmalýydý. Öyleymiþ. Kafama sopayla vuran çocuk iki sokak ötede tek baþýna oynuyormuþ; bunu haber vermeye gelmiþ.

  Köpeðin Adý Badi - 23 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Ekim 2017 1. Bölüm 

Yaðmurlar baþlayýnca bahçede yapýlan dersler sona erdi. Ben gene okul bahçesindeydim, binalarýn saçaklarý altýnda yaðmurdan korunuyordum. Buþra yaðmurda ýslanmayý göze alarak ara sýra bana yiyecek getiriyordu.

  Köpeðin Adý Badi - 12 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 15 Eylül 2017 1. Bölüm 

Havlama sesi duyuyorum. Ben bu sesi tanýyorum. Aslancýk, sütkardeþim... Sesini duyuncaya kadar hiç aklýma gelmemiþti. Ýþte kafama yediðim darbenin yol açtýðý bir unutkanlýk daha.

  Köpeðin Adý Badi - 7 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 6 Eylül 2017 1. Bölüm 

Birkaç yýl para biriktiren Cafer Aga, evlenmeye karar verir. Ýsteðini bu iþleri çekip çeviren Menekþe bacýya açar. O da yüz milyon lira karþýlýðýnda ona kendi kýzýný verebileceðini söyler.

  Köpeðin Adý Badi - 24 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 5 Ekim 2017 1. Bölüm 

Ya çürümek ya da küle dönüþmek ne fark eder? Bu þartlarda düþmek için istekli olunabilir mi?

  Köpeðin Adý Badi - 9 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 10 Eylül 2017 1. Bölüm 

Buhaberden sonra Cafer Aga adeta yýkýldý. Kendini içkiye verdi.Varýný yoðunu içkiye yatýrdý. Davetlere düðünlere gitmemeyebaþladý. Ancak içki parasý biterse gidiyordu, o zaman da adetyerini bulsun diye zoraki çalýyordu.

  Köpeðin Adý Badi - 6 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 5 Eylül 2017 1. Bölüm 

Cafer Aga, gençliðinde çok iyi klarnet ve darbuka çalan bir sanatçýymýþ. Düðünden düðüne, davetten davete dolaþýrmýþ. Tabii tek baþýna deðil; diðer müzik ekibi arkadaþlarýyla.

  Köpeðin Adý Badi - 25 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Ekim 2017 1. Bölüm 

Nurcan'ýn elinden çubuk krakeri hiç eksik olmaz. Biri ýsmarlarsa krakerini oraletle yemeyi çok sever. Kraker istersen katiyen vermez. “Aga, aga..” der. Yani abim kýzar demek istiyor. Cebinde küçük bir oyuncak arabasý çoðu zaman vardýr.

  Köpeðin Adý Badi - 13 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 18 Eylül 2017 1. Bölüm 

Kalo, bak bugün anca yirmi bir lira topladým. Senin anlayacaðýn kenefe sabahýn köründen bu saate kadar sadece yirmi bir kiþi girmiþ. Oysa camii her namaz vakti cemaatle doluyor. Bu adamlar hiç mi iþeyip, sýçmazlar? Yoksa bir lira vermesinler diye altlarýna mý yaparlar? Yirmi bir liranýn hepici erkeklerden, gacý kenefine giren hiç olmuyor ki.

  Köpeðin Adý Badi - 11 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 14 Eylül 2017 1. Bölüm 

Cafer Aga çok öksürüyor. Birkaç dakika ara ile. Ýçerisi sigara dumaný dolu, kapý açýk olsa da duman çýkmýyor, aksine çöreklenip odanýn içine çöküyor.

  Köpeðin Adý Badi - 21 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 2 Ekim 2017 1. Bölüm 

Cafer Aga, gerçekten de miskin, tembel bir adam. Bütün gün mevsim kýþsa tuvaletin içindeki odada, havalar iyi ise dýþarýdaki bankýn üzerinde hiçbir iþ yapmadan oturup duruyordu.

  Köpeðin Adý Badi - 28 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 10 Ekim 2017 1. Bölüm 

O gece geç yattý. Tabii sabahleyin de geç kalktý. Ýþe giderken öðlen çoktan geçmiþti. Sadece o gün deðil ondan sonraki günlerde de, iþini kaybettiðinde sabahleyin erkenden camii avlusunda soluðu alan Cafer Aga öðlen olmadan iþe gitmedi.

  Köpeðin Adý Badi - 51 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Kasým 2017 1. Bölüm 

Bence, denizlerinde martýlarýn uçmadýðý, çöplüklerinde tavuklarýn eþelenmediði, kýrlarýnda eþeklerin debelenmediði, göllerinde mandalarýn yüzmediði bir dünya yerin dibine(!) batsýn. Ben böyle bir dünyada yaþamak istemiyorum.

  Köpeðin Adý Badi - 31 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 13 Ekim 2017 1. Bölüm 

Belki de Cafer Aga ile bir daha hiç görüþemeyecektik! Onun için bir þeyler söyle bana be Cafer Aga! Benim konuþmamý sen anlamasan da senin dediklerini ben anlarým. Güzel bir söz söyle, bir defa daha “Kalo olum” sözcüklerini senden duyayým. Bana “Güle güle Kalo olum!” de.

  Köpeðin Adý Badi - 34 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 16 Ekim 2017 1. Bölüm 

Birkaç tavþan yakalamamýzýn dýþýnda sözü edilebilecek bir avýmýz olmadý. Sayýmýz beþe indi, çünkü bir arkadaþýmýz açlýða ve soðuða dayanamayýp öldü. Bazýlarýna garip ya da iðrenç gelebilir ama biz o ölen arkadaþýmýzý yedik. Sonra da, sýrada kim var, diye birbirimizin gözünün içine bakar olduk.

  Köpeðin Adý Badi - 35 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 17 Ekim 2017 1. Bölüm 

Ýkisi birden, içimizde en fazla kilolu olan, sabahleyin bana korkunç bakýþlar gönderen sokak köpeðine saldýrdýlar. Onu yere yýkýp hemen boðazýný sýktýlar, ölünce de parçalayýp yemeye baþladýlar. Aðýzlarý, burunlarý kýpkýrmýzýydý.

  Köpeðin Adý Badi - 32 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 15 Ekim 2017 1. Bölüm 

Kaç gün kaldýk bilmiyorum, bana çok uzun geldi. Onca köpeðin arasýnda hýrlaþarak vakit geçirmek kolay deðil, zaman da uzun geliyor bu þartlarda. Görevliler lakayt, merhametsiz, tembel. Ellerinden sopa hiç eksik olmuyor, canlarý istediðinde de vuruyorlar.

  Köpeðin Adý Badi - 52 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 5 Kasým 2017 1. Bölüm 

Doðan her canlýya, bu dünyada bir bilet kesilir. Her biletteki varýlacak istasyon aynýdýr; sadece bu istasyona varmak için katedilecek mesafe farklýdýr. Hayvanlar, istasyona neden geç ya da erken vardým diye hayýflanmazlar.

  Köpeðin Adý Badi - 80 (Son Bölüm) (Ömer Faruk Hüsmüllü) 5 Aralýk 2017 1. Bölüm 

Bu eser yayýmlanýrsa, elde edilecek telif ücretinin tamamý “Sokak Hayvanlarýný Koruma Derneklerine” baðýýþlanacaktýr. ÖFH

  Köpeðin Adý Badi - 47 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 31 Ekim 2017 1. Bölüm 

“Kendini sessizliðin, bu engin denizin içine býrak. Korkma, bu ölüm gibi bir þeydir ama ayný zamanda tadýna doyulamayacak bir mutluluktur.”

  Köpeðin Adý Badi - 36 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 18 Ekim 2017 1. Bölüm 

Korktuðum oldu galiba, yolu þaþýrdým, yanlýþ bir yola saptým. Hatta yol bitti. Geriye dönemem bir hayli zaman geçti çünkü. Daðlýk, tepelik bir yer ve etraf gene aðaç dolu. Yüzlerce metre aþaðýlarý görebiliyorum, gördüðüm gene üzeri karlý aðaçlar; ev ya da insan tarafýndan yapýlmýþ bir þey yok.

  Köpeðin Adý Badi - 45 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Ekim 2017 1. Bölüm 

Bu adamýn duygusallýðý, sevgisi, insanlýðý karþýsýnda çok utandým. Hani derler ya bazý insanlar “keþke yer yarýlsa da içine girseydim”, aynen öyle...

  Köpeðin Adý Badi - 42 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Ekim 2017 1. Bölüm 

Ben sahipsiz özgür bir köpekliði, sahipli esir bir köpek olmaya tercih ederim. Bunu ona nasýl anlatabilirim?

  Köpeðin Adý Badi - 78 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 3 Aralýk 2017 1. Bölüm 

Adý: Cihan. Çok baþarýlý bir cerrahmýþ. Hatasýz çok sayýda ameliyat yapmýþ. Baþarýlarý özel sektörün dikkatini çekmiþ ve bir özel hastaneye çok yüksek ücretle transfer edilmiþ. Mutlu bir aile hayatý varmýþ, karýsýný taparcasýna seviyormuþ.

  Köpeðin Adý Badi - 60 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 14 Kasým 2017 1. Bölüm 

Bir kadýn çýðlýðý ortalýðý ayaða kaldýrýyor, etler aðýza götürülemeden öylece kalýyor, gözler faltaþý gibi açýlýyor, saçlar dikleþiyor, kulaklar hareketleniyor...

  Köpeðin Adý Badi - 57 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 10 Kasým 2017 1. Bölüm 

Ýnsan aklýný her zaman yararlý iþlerde kullanmýyor. Ýþte bunun gibi birçok kötü olayýn gerisinde maalesef insan aklýnýn, zekasýnýn rolü var. Biz asýrlardýr hep insaný öne çýkardýk, insanlýðý ise unuttuk. O yüzden ne acý ki insan ararken, insanlýðý kaybettik.

  Köpeðin Adý Badi - 40 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 22 Ekim 2017 1. Bölüm 

Çukur bitti. Ve kendimi okyanusun derin sularýnda buldum. Dev gibi dalgalar beni oradan oraya savurdu. Bir geminin bana doðru yaklaþtýðýný görünce kurtulacaðým umuduyla sevindiysem de gemi durup beni almadý. Görmemiþ de olabilirler. K

  Köpeðin Adý Badi - 37 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 19 Ekim 2017 1. Bölüm 

Her tarafým kar içindeydi, birkaç defa silkelenip kardan kurtulmaya çalýþtýysam da az sonra üzerim gene karla doluyordu. Rüzgar ve kar hýz kesmiyordu, göz gözü görmüyordu

  Köpeðin Adý Badi - 39 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 21 Ekim 2017 1. Bölüm 

Hava sýcak. Aðaçlarýn yola düþen kýsa gölgelerinden pek faydalanamadýðým için kanter içinde kaldým. Yýlan-çýyan çýkacak diye endiþeleniyorum; vahþi yýrtýcý hayvan çýkma ihtimalini ise aklýma bile getirmemeye çalýþýyorum.

  Köpeðin Adý Badi - 48 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 1 Kasým 2017 1. Bölüm 

Keþke okumasaydým. Çünkü þimdi bir türlü “Acaba Kenan Baba öleceðini anladý da mý böyle yazýyor?” sorusunu aklýmdan atamýyorum.O ölürse ben ne yaparým? Halim nice olur!

  Köpeðin Adý Badi - 46 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 30 Ekim 2017 1. Bölüm 

Polisin yanýndaki komþularýndan bazýlarý gördükleri karþýsýnda yüzlerini kapattýlar, bazýlarý da çýðlýk attýlar: Süheyla haným yataðýnda yatýyordu, üstü ve yataktaki örtü ile yorgan kan içindeydi; yüzü sarý beyaz karýþýmý bir renkteydi, gözleri kapalýydý.

  Köpeðin Adý Badi - 38 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 20 Ekim 2017 1. Bölüm 

Ahýrý iyice incelemeden önce kapýdan girince sol duvarýn yanýndaki saman balyalarýnýn arkasýna saklandým. Saman balyalarý ile duvar arasýnda býrakýlan boþluk tam benim girebileceðim kadardý. Çok keskin bir gözün bile burada saklanan canlýyý görmesi zordu.

  Köpeðin Adý Badi - 75 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 30 Kasým 2017 1. Bölüm 

Þerife teyzenin yaþý seksen civarýnda. Kocasý Asým amca on beþ sene önce ölmüþ. Ayný yastýða tam kýrk sene baþ koyduktan sonra kocasýný kaybetmek Þerife teyzeyi çok üzmüþ. Etrafýnda onu teselli edecek çocuklarý da yokmuþ.

  Köpeðin Adý Badi - 41 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Ekim 2017 1. Bölüm 

Ne olduðumu ben nasýl bileceðim? Psikolog filan da deðilim. Sahi, acaba köpek psikologu var mý? Varsa ona bir görüneyim. Yoksa da olmalý. Ruhsal sorunlar sadece insanlara özgü deðil ki, biz de hissediyoruz, biz de düþünüyoruz, biz de seviyoruz, biz de nefret ediyoruz; bizim de iyimiz kötümüz var, uysalýmýz var hýrçýnýmýz var, masumumuz var katilimiz var...

  Köpeðin Adý Badi - 43 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 26 Ekim 2017 1. Bölüm 

Tanrýnýn gölgesi bir bakmýþ ki bu yaratýklar sadece þekil olarak kendisine benziyor. ”Olmadý!” demiþ. Bunlarýn ne bir þikâyetleri, ne de birbirleriyle mücadeleleri bulunmadýðýný, görünce kötülük dolu deðneðini bu dünyaya doðru savurup gitmiþ.

  Köpeðin Adý Badi - 44 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 27 Ekim 2017 1. Bölüm 

Karným doyunca, demir kapýnýn altýndan süzülerek dýþarý çýkýyorum. Son çýkýþýmda biraz zorlandýðým için tombullaþtýðýmý söyledim. Kapýnýn altýndan çýkmam Kenan Baba'nýn da iþini kolaylaþtýrýyor

  Köpeðin Adý Badi - 53 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 6 Kasým 2017 1. Bölüm 

Birkaç saat sonra beni yuvadan çýkardýlar, serbet býrakacaklar sanýp sevindim. Boþunaymýþ. Ayaklarýmý baðlayýp kulaklarýmýn ucunu kestiler. Çok acý verdi, böylesi bir acýyý daha önce tattýðýmý hatýrlamýyorum. Ciyak ciyak baðýrdým, adamlar ise ben baðýrdýkça gülüyorlardý.

  Köpeðin Adý Badi - 49 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 2 Kasým 2017 1. Bölüm 

Küçük kýz Cahide üzerinde geceliði, yalýnayak yavaþ adýmlarla ana caddeye doðru ilerliyordu. Cahide on yaþýný bitireli bir ay olmuþtu. Bu küçük kýz uyurgezerdi. Çok sýk olmasa da uyurken bazen yataðýndan kalkar odasýnýn içinde dolaþýr, sonra yatardý.

  Köpeðin Adý Badi - 55 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 8 Kasým 2017 1. Bölüm 

Ýki gün gergin bir bekleyiþ içinde geçmiþ, üçüncü gün þehir gazetesine ilan vermek aklýna gelmiþ. Tüccarla buluþup onun telefonundaki benim resmimi de gazetede çýkan ilana koydurmuþ. Hatta ilanda beni bulana para ödülü de vaad edilmiþ.

  Köpeðin Adý Badi - 62 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 16 Kasým 2017 1. Bölüm 

Cesedin baþýnda durup ne yapacaðýma karar vermeliydim. Tabii cesedi yemek düþüncesi hiç aklýmdan geçmedi, ama bu baþka köpeklerin de aklýndan geçmeyecek demek deðildi. Onun için orada bekleyip cesedin yenmesini engellemem gerekiyordu.

  Köpeðin Adý Badi - 58 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 12 Kasým 2017 1. Bölüm 

Ormandan çýkýp sahile doðru yürüdüm. Az ilerimde iki köpek vardý: biri erkek biri diþi. Diþi olaný tanýdým, beni köpek dövüþçülerine satan namert, soysuz, rezil kancýk! Ýntikamýmý alacaktým, aniden ataða geçtim, hata ettim; çünkü hemen fark etti.

  Köpeðin Adý Badi - 66 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 20 Kasým 2017 1. Bölüm 

Tam petrol istasyonuna yaklaþmýþtým ki arkamda bir arabanýn motor sesini duydum, çok hýzlý olduðunu tahmin ettim, döndüm baktým, yol boþ olduðu halde üzerime doðru geliyordu, yani sað þeritten sola geçmiþti. Kaçmaya çalýþtým, bana yetiþti, arkama tamponu dokundu. Ani bir hareketle kendimi attým -ya da çarptý- da ileriye doðru alçaktan birkaç metre uçtum.

  Köpeðin Adý Badi - 59 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 13 Kasým 2017 1. Bölüm 

Körlerin ülkesinde, tek gözlü insan kral olur. Ýtiraf edin ki, güzel, hoþ olarak yaptýðýnýz ne varsa, hepsini bu deliliðe borçlusunuz.Ben bir dünya vatandaþýyým, herkese ama herkese bir yabancý olarak bilinirim.

  Köpeðin Adý Badi - 50 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 3 Kasým 2017 1. Bölüm 

Ben bahçede bazen dolaþýyor bazen oturuyor bazen de yatýyordum. Terastan gelen gülüþleri ve konuþmalarý duysam da ne olduðunu tam olarak anlamýyordum. Az sonra terastan çýkan dumaný gördüm, daha sonra da burnuma kýzarmýþ et kokularý geldi.

  Köpeðin Adý Badi - 56 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 9 Kasým 2017 1. Bölüm 

Köyün neredeyse tamamý cesedin bulunduðu yere gitmiþ, ama güvenlik güçleri cesedin olduðu yerin etrafýný “olay yeri inceleme bandý” ile çevirerek kimseyi oraya yaklaþtýrmamýþ.

  Köpeðin Adý Badi - 67 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 21 Kasým 2017 1. Bölüm 

Kenan Baba, gidecek ve beni burada býrakacaktý, halbuki ben hiç de kalmak niyetinde deðildim. Ne mi yapacaktým? Ben de onunla beraber hastaneye gidecektim.

  Köpeðin Adý Badi - 61 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 15 Kasým 2017 1. Bölüm 

Tam o sýrada arka arkaya üç patlama sesi duyuldu. Sanki patlamanýn açýklamasý orada yazýyormuþ gibi herkes gözlerini açarak birbirinin yüzüne baktý. Bomba mý atýldý yoksa tabanca ile ateþ mi edildi? Bu da seri katilin iþi olabilir mi?.

  Köpeðin Adý Badi - 79 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Aralýk 2017 1. Bölüm 

Ben eve geldiðimde rüzgârýn hýzý artmýþtý. Sýcak gecelerde Kenan Baba, kapýyý ve pencereleri açýk býrakarak yatardý. Gene öyle yapmýþtý ve o yüzden kapý ile pencereler çarpýp duruyordu.

  Ücretsiz Okuyabileceðiniz 11 Kitap (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Ocak 2018 Aþk Romaný 

Bu eserlerin hiçbirinin mevcudu piyasada kalmadý, sadece internet üzerinden okunabiliyor. (ÖFH)

  Köpeðin Adý Badi - 74 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 29 Kasým 2017 1. Bölüm 

Dinozor Badi, önce canýný acýtanlardan hesap soracak! Ýlk gittiði yer Doktor'un evi. Bir kafa darbesiyle bahçe duvarýný yýkýyor, evi zangýr zangýr sallýyor. Sallamanýn þiddetine dayanamayan ev yýkýlýyor

  Köpeðin Adý Badi - 63 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 17 Kasým 2017 1. Bölüm 

Evlerin pencerelerine demir korkuluklar takýldý. Bir de bizim açýmýzdan güzel bir olay yaþandý: Evlere girmek isteyen yabancýlarý engellemek amacýyla kullanýlmak üzere, sokak köpekleri sahiplenildi. Þimdilerde sokakta tek baþýna dolaþan bir köpek bile görmek imkansýz.

  Köpeðin Adý Badi - 54 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Kasým 2017 1. Bölüm 

On birinci gün hava kararmak üzere, beni dövmek için dýþarý çýkarmak istediler, yere yatýp direndim. Kayýþý çektiler, çektiler... Neredeyse boynum kýrýlacaktý. Dýþarý zorla da olsa çýkardýlar.

  Köpeðin Adý Badi - 65 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 19 Kasým 2017 1. Bölüm 

Bahçe kapýsýnýn çýkardýðý sesi duyunca oraya doðru yöneldim. Bir de ne göreyim; kocaman siyah bir ayý demir kapýyý sallýyor. Daha önce oralarda bir ayýnýn dolaþtýðýný sütçü de temizliðe gelen kadýn da söylemiþlerdi, Kenan Baba da önemsiz bir haber dinliyormuþ gibi hiç bir tepki göstermemiþti.

  Köpeðin Adý Badi - 64 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 18 Kasým 2017 1. Bölüm 

Ben bunlarý düþünürken o, yerinden kalktý; bana zarar verir korkusuyla duvar kenarýna çekildim. Belki yanýlmýþýmdýr, adam etrafý seyretmek ya da aþaðýya inmek için ayaða kalkmýþtýr. Hayýr yanýlmamýþým. Ýþte üzerime doðru geliyor ve iyice yaklaþýnca da sol ayaðýný kaldýrýýp kafama vuruyor.

  Köpeðin Adý Badi - 71 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Kasým 2017 1. Bölüm 

Hapiste iken mi o kadar insaný öldürdü? Gerçek adý da T.K deðil; M.S. Çünkü çaldýðý arabanýn torpido gözünde bulduðu kimliðin fotoðrafýný deðiþtirip kullanýyor. O kimlik muhtemelen araba sahibinin.

  Köpeðin Adý Badi - 72 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 26 Kasým 2017 1. Bölüm 

Yakýn tarihimiz de soykýrýmlarla dolu deðil mi?Avustralya kýtasýnýn yerli halký Aborjinler'i; Ýngilizler göçe zorlama, katliam yapma ve hastalýk bulaþtýrmak suretiyle soykýrýma uðratmadýlar mý? Amerika kýtasýnýn keþfiyle birlikte baþlayan soykýrýmda da milyonlarca yerli katledilmedi mi?

  Köpeðin Adý Badi - 69 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 23 Kasým 2017 1. Bölüm 

Kenan Baba'nýn hastaneye yatýþýnýn on ikinci günü. Yaðmur atýþtýrýyor, ýslanmamak için merdiven altýna girdim. Bir-iki metre ötemden küçücük bir derecik akýyor, yaðmur þiddetini artýrýnca derecik geniþliyor. Benim olduðum yere kadar su çýkar mý diye endiþeleniyorum.

  Köpeðin Adý Badi - 73 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Kasým 2017 1. Bölüm 

Televizyonda savaþ filmi izliyoruz. Tüfekler ateþleniyor, toplar atýlýyor, bombalar patlatýlýyor, yerden havaya toprak fýþkýrýyor, askerler savruluyor, düþüyor ve ölüyor. Parçalanmýþ insan vücutlarý, tahrip edilmiþ askeri araçlar, yerle bir edilmiþ binalar, devrilmiþ ve yanmýþ aðaçlar... Ý

  Köpeðin Adý Badi - 76 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 1 Aralýk 2017 1. Bölüm 

Bahçenin her tarafýný dolaþtým, dikkate deðer bir þey göremedim. Verandayý inceledim, içinde çiçek olmayan boþ bir saksýnýn dibinde kanlý bir mendil dikkatimi çekti.

  Köpeðin Adý Badi - 68 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 22 Kasým 2017 1. Bölüm 

Heyecan içindeydim, ya yakalanýrsam, diye. Ýþte yakalandým bile! Karþýmda genç bir doktor, dikkatlice beni inceliyor. Temiz yüzlü, sýrtýnda doktor önlüðü olmasa bir üniversite öðrencisi izlenimi veren bu genç adam, gülerek:

  Köpeðin Adý Badi - 70 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Kasým 2017 1. Bölüm 

Gazetede ayrýca T.K adlý caninin birkaç fotoðrafý da yer almýþ. Adamýn suratýna bakýldýðýnda bende; gaddar, manyak bir insan izlenimi uyandýrýyor. Ancak insanlarýn suratlarýna bakarak onlarýn bir suçlu hele bir katil olduðuna karar vermek doðru mudur?

  Köpeðin Adý Badi - 77 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 2 Aralýk 2017 1. Bölüm 

Ýçerideki manzara herkesi þaþýrttý. Doktor yataðýnda sýrt üstü cansýz yatýyordu. Ayaðýnda eþofman altý vardý, üstü çýplaktý ve kalbinin olduðu yerde kesici bir aletle yapýlmýþ iþaret dikkat çekiyordu.

  Ömer Seyfettin Eserlerini Nasýl Yazardý? (Ömer Faruk Hüsmüllü) 10 Þubat 2018 Yazarlar Üzerine 

Ömer Seyfettin, hikâyelerini Genç Kalemler ve Türk Yurdu dergilerinde yayýmlamýþtýr. 140 kadar hikâyesi vardýr.

  Ankara Yalnýzlýðý Romanýnýn Anatomisi (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Mart 2018 Özet 

Ankara Yalnýzlýðý, akýcý diliyle rahat okunabilecek, okuru sýkmayan bir roman. Eser, her tahsil ve statü düzeyindeki insanlarýn anlayabileceði bir dille, konuþulan Türkçe ile yazýlmýþtýr.

  Çapulcu Manyak - 5 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 20 Mayýs 2018 1. Bölüm 

Aðaç dallarý yere doðru eðildi, bakalým bu kadar kar yükünü çekebilecekler mi? Kýrýlmasýnlar? Yok caným, ta o kadar fazla deðildir üzerlerine konan kar.

  Çapulcu Manyak - 3 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 18 Mayýs 2018 1. Bölüm 

Bu yaþadýklarým ayný günün olaylarý mýydý yoksa farklý günlere mi aitti? Birkaç saatlik zaman diliminde defalarca gece ve defalarca gündüz olabilir miydi?

  Çapulcu Manyak - 1 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 16 Mayýs 2018 1. Bölüm 

Az önce uyumak için ýþýðý kapatýp yataða uzandým. Saða döndüm, sola döndüm... Uyumak ne mümkün! Debelenip durdum, baþka ne yapabilirdim ki! Mýþýl mýþýl uyumaya hasretim. Gözlerimi kapar kapamaz içim geçse, derin bir uykuya dalsam... Uyusam, uyusam... Hatta hiç uyanmasam! Bu da kabulüm.

  Çapulcu Manyak - 4 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 19 Mayýs 2018 1. Bölüm 

Benimkiyle bu dünya birbirinden çok farklý. Þu dünya iyi ya da bu dünya kötü, demiyorum. Ýkisi de iyi veya ikisi de kötü olabilir. Kavramlara anlam yüklemiyorum, algýlarýn farklýlýðý bu kabule zorluyor beni.

  Çapulcu Manyak - 2 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 17 Mayýs 2018 1. Bölüm 

Perdeyi kapattým, duvarlarý sayýyorum: Ýlki üç, sonraki beþ, tekrar üç, sonraki dört... Masamýn üzerindeki kalem kutusunu karýþtýrýyorum, keçe uçlu bir kalem arýyorum.

  Çapulcu Manyak - 6 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 21 Mayýs 2018 1. Bölüm 

Duruyorum. Önümde büyük bir çukur var. Ýçi kesilmiþ koyun, keçi, inek, at, eþek, deve kafasý dolu. Belki baþka hayvan kafalarý da vardýr. Bunlar ilk bakýþta dikkatimi çekenler.

  Çapulcu Manyak - 7 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 22 Mayýs 2018 1. Bölüm 

Hayata baðlý deðilim, ölümden korkmuyorum; gideceðim yerin buradan daha kötü olmadýðýndan eminim. Cennete cehenneme inanmýyorum, ama gideceðim yerde sonsuz bir sükunete kavuþacaðýmý biliyorum.

  Çapulcu Manyak - 8 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 23 Mayýs 2018 1. Bölüm 

Mutfaða doðru koþturuyorum. Ocaðý yanýk unuttum sanýyorum. Bakýyorum, düðme kapalý konumda, çaydanlýðýn altýnda ateþ yok; yani söndürmüþüm. Her ihtimale karþý çaydanlýðý ocaðýn üzerinde alýp tezgahýn üzerine koyuyorum.

  Çapulcu Manyak - 10 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Mayýs 2018 1. Bölüm 

Bu dünyada her þey boþ ve geçici, hatta önemsiz, gereksiz; bunu biliyorum. Bildiðim halde olaylardan neden etkilendiðimi bir türlü anlamýyorum.

  Çapulcu Manyak - 9 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Mayýs 2018 1. Bölüm 

Acýlarýmý, çektiklerimi bir baþkasýna nasýl anlatacaðým? Anlatabilsem, o beni anlayabilecek mi? Anlasa ne olur, ne deðiþir. Bir iki “ah, vah” çeker; onun da samimi olup olmadýðý þüpheli.

  Çapulcu Manyak - 11 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Mayýs 2018 1. Bölüm 

Ve... Kuþ kayboluyor. Elime bakýyorum, kâðýdý parmaklarýmýn sýmsýký tuttuðunu görüyorum. Bu kuþ gerçek miydi, hayal miydi? Kuþ hayal ise bu kâðýt neyin nesi o zaman? Acayip bir ürperti geldi; bütün vücudum titriyordu.

  Çapulcu Manyak - 15 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 1 Haziran 2018 1. Bölüm 

Yerden bir metre kadar kafasý yükselince de adamlardan biri býçaðýný kýlýfýndan çýkarýp, diðerleriyle þakalaþp gülüþerek hayvanýn boðazýný kesti.

  Çapulcu Manyak - 12 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 29 Mayýs 2018 1. Bölüm 

Ve... Gözleri kör edebilecek þiddette bir ýþýk ile kulaklarý saðýr edebilecek bir gök gürültüsü... Kendimi yere attým. Üzerime yýldýrým düþtüðünden eminim, yer sarsýldý, ama ne bende ne de yerde ateþin en ufak bir izi bile yok.

  Çapulcu Manyak - 17 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 3 Haziran 2018 1. Bölüm 

Kadýn telaþa kapýldý, ne yapacaðýný bilemiyordu. Evde aspirin vardý ama bu ilacý vermek doðru olur muydu?

  Çapulcu Manyak - 13 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 30 Mayýs 2018 1. Bölüm 

Uykum geldi. Hayret! Gözkapaklarýmýn üzerine bir aðýrlýk çöktü; sanki kilolarca yük binmiþ gibi. Kapattým gözlerimi, açmak istiyorum açamýyorum. Beynim faaliyette, gözlerim uykuda.

  Çapulcu Manyak - 14 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 31 Mayýs 2018 1. Bölüm 

-Bak, hatýrladýn mý bu bebek sensin. Annen seni ve kendini soðuktan korumak için yorgana sarmýþ. Kasabaya doktora gidiyorsunuz. Arabayý kullanan da baban. Sen bir aylýk oldun. Çok zayýfsýn ve hep hastasýn.

  Çapulcu Manyak - 16 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 2 Haziran 2018 1. Bölüm 

Yaþadýlar, yaþadýlar, yaþadýlar... Ya sonra? Tamam, bu kadar yaþamak yeter diyebilecekler mi samimi olarak? Doymuþ bir hayvanýn gösterdiði gözü tokluðu gösterebilecekler mi?

  Çapulcu Manyak - 18 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Haziran 2018 1. Bölüm 

Koðuþta bir gün kadýnlarýn hepsi hüngür hüngür aðladý. Ben þaþýrmýþ bakýyordum etrafa. Annem de aðlayanlara katýlýnca iyice merak etmiþtim. Meðerse o gün koðuþta benim yaþlarda Hasan adýnda bir çocuk ölmüþ.

  Çapulcu Manyak - 25 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 14 Aðustos 2018 1. Bölüm 

Bana mutluluk veren, rahatlatan bir karanlýk, koyu karanlýk. Çok hoþuma gitti. Eðer körlerin içinde bulunduðu karanlýk da böyleyse, onlar gerçekten çok þanslý insanlarmýþ.

  Çapulcu Manyak - 21 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 8 Aðustos 2018 1. Bölüm 

Bu üç gençten Bekir uyuþturucu müptelasý, Haydar tinerci ve Sami de þarapçýymýþ. Gençler birbiriyle konuþmaz, hatta birbirlerini tanýmazlarmýþ. Hava kararýnca herkes odaya gelir, bir köþedeki yataðýnýn içine girer uyur, sabahleyin de kalkar gidermiþ.

  Çapulcu Manyak - 26 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 16 Aðustos 2018 1. Bölüm 

Günahtan kaçýyorsunuz, günahtan korkuyorsunuz ama günah iþlemekten de kendinizi alýkoyamýyorsunuz. Günahlarý attýnýz ve kaçtýnýz; kurtuldunuz mu? Bence kaçmayý býrakýn, alýn karþýnýza günahlarýnýzý ve konuþun; mutlaka bir uzlaþý yolu bulacaksýnýz.

  Çapulcu Manyak - 23 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 10 Aðustos 2018 1. Bölüm 

Büyücünün elindeki teleði çekip aldým, önce sol gözüne sonra saðdakine sapladým. Baðýrmadý. Ýteleyip sedirin üzerine düþürdüm. En sonunda da boðazýný bütün gücümle sýktým

  Çapulcu Manyak - 19 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 6 Aðustos 2018 1. Bölüm 

Önümdeki duvarýn içinden ses geliyor. Biri baðýrýyor. Þimdi yumruklamaya baþladý duvarý. Ve duvarlar eski yerlerini alýrken tavan da yükseldi. Meðerse odam ne kadar geniþmiþ.

  Çapulcu Manyak - 20 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Aðustos 2018 1. Bölüm 

Mukavva kutular, tenekeler, pamuk, kusmuk, solmuþ çiçekler, kedi leþi, yýrtýlmýþ kitap ve gazete sayfalarý, boþ poþetler, bulaþýk süngerleri, fýrçalar, kakalý çocuk bezleri, disket, kemikler, et, sucuk, peynir, çivi, iðne, küpe, 25 kuruþ, kumaþ parçalarý, ayakkabý, þapka, çekomastik tüpleri, keser, sakýz, parfüm þiþeleri

  Çapulcu Manyak - 24 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 13 Aðustos 2018 1. Bölüm 

Bir gün, gene kýrlarda dolaþýyoruz. Biraz yüksekçe bir yerden ben önde o arkada iniyoruz. Ben düzlüðe çýkýnca arkama dönüp baktým, o daha tümseðin yarýsýndaydý ve adeta çakýlý kalmýþ gibi duruyordu.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 15 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Kasým 2018 1. Bölüm 

Yerimden fýrlayýp ayaða kalktým. Elindeki sahana vurdum, sahan yere düþtü, üzerime içindeki maddeden bulaþtý. Büyücünün elindeki teleði çekip aldým,

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 14 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 27 Kasým 2018 1. Bölüm 

Ben tam bir hayalciyim. Bu yüzden sýk sýk hallüsinasyon görüyorum. Üstelik hallüsinasyonlarým yalnýz görme ile deðil, diðer duyu organlarýmla da ilgili. Ses, tat, koku ve dokunma gibi.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 5 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 18 Kasým 2018 1. Bölüm 

Doðruydu bir zamanlar benim de dilencilik yaptýðým. Fark þurada: Ben para deðil, sevgi dilenmiþtim.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 13 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 26 Kasým 2018 1. Bölüm 

Yüzlerce çeþit çiçeðin oluþturduðu bir tablo. Yeþil, sarý, mor, kýrmýzý, kahverengi... kýsacasý her renkten çiçek. Renkler birbirine karýþmýþ, öylesine ilginç bir renk cümbüþü oluþmuþ ki...

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 12 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Kasým 2018 1. Bölüm 

Mirasçýlarý aralarýnda anlaþamadýklarý için kaderine terk edilmiþ olan bahçe içindeki eski ve birçok yeri yýkýk bir evin içinde, saðlam kalan bir odada üç genç yaþýyormuþ.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 3 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 16 Kasým 2018 1. Bölüm 

Kýz afallýyor, acý tiksinti karýþýmý bir bakýþ atýyor bana, hiç konuþmadan para üstünü sert bir el hareketiyle tezgaha býrakýyor; aslýnda çarpýyor

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 8 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 21 Kasým 2018 1. Bölüm 

Tabii ufacýk bir bebek bu anlarý nasýl hatýrlasýn? Annen seni ve kendini soðuktan korumak için yorgana sarmýþ. Kasabaya doktora gidiyorsunuz

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 6 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 19 Kasým 2018 1. Bölüm 

Evet, bu bir güvercin. Besili. Tüyleri bembeyaz. Ayaklarý ve gagasý açýk penbe, týrnaklarý kirli beyaz. Gagasýyla katlanmýþ bir kâðýt parçasý tutuyor;

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 7 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 20 Kasým 2018 1. Bölüm 

Ýþte! Halýnýn ortasýna kurulmuþ, kývrýk bir yýlan yatýyor. Siyah zemin üzerinde beyaz bir çizgi baþýndan kuyruðuna kadar uzanýyor. Çizginin her iki yanýnda gri sarý karýþýmý kilimlerdeki baklava desenine benzeyen motifler var.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 10 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Kasým 2018 1. Bölüm 

Üzümler olduðunda sýrtlarýnda küfeler olan eþeklerin arkasýndan giden köylü kadýnlarý, biz çocuklara birer salkým üzüm verirlerdi.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 4 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 17 Kasým 2018 1. Bölüm 

Birkaç yüz metrelik yeri düþe kalka bir saatte katettiler. Baban birkaç kere de ebeyi sýrtýna almak zorunda kaldý.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 2 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 15 Kasým 2018 1. Bölüm 

Benimkiyle bu dünya birbirinden çok farklý. Þu dünya iyi ya da bu dünya kötü, demiyorum. Ýkisi de iyi veya ikisi de kötü olabilir.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 11 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Kasým 2018 1. Bölüm 

Havadaki sýcaklýk giderek artýyordu, belli ki yangýn etrafý ýsýtmýþtý. Alevler kývrýla kývrýla gökyüzüne çýkýyordu

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 1 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 14 Kasým 2018 1. Bölüm 

Bozuk. Dönemiyor. Dönemeyen dönme dolabýn en son gideceði yer de hurdacý mezarlýðýdýr

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 9 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 22 Kasým 2018 1. Bölüm 

Izgara et kokusu geliyor burnuma. Az ileride salaþ bir kebapçý gördüm. Küçük bir baraka, iki masasý var dýþarýda. Birinde iki kiþi karnýný doyuruyor,

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 16 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 2 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Sorunlarla baþ edemiyorum. O nedenle de bir sorunla karþýlaþýnca kaçýyorum; ama kaçýþlarým hiçbir sorunumu çözümlemiyor, aksine artýrýyor. Hem de ne artýrma!

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 24 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 11 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Mahkûm merdivenleri kendinden emin adýmlarla çýkýyor, giyotinin önünde duruyor ve usta bir basketçi gibi elindeki kafayý sepetin içine atýyor. Ve giyotinin keskin býçaðý da gürültü çýkararak aþaðýya iniyor, ama kestiði bir þey yok ki...

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 18 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 4 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Eve geldim, odamdayým, sessizliðime kavuþtum, sandalyemi camýn kenarýna çekip, pencereyi açtým. Bu dinginliðin sonsuza kadar sürmesini istiyorum, mümkün mü? Iþýklarý yakmadým. Karanlýðýn içinden dýþarýyý gözleyecektim.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 26 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 13 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Oradan ayrýldýktan sonra ne yapacaktým? Bu konuda herhangi bir planým yoktu. Yürürken bir karara vardým: Ýþte, artýk evsiz yurtsuz tam bir serseriydim; öyleyse orada burada sürterek hayatýma devam edecektim. Her yer benim evimdi, her yer benim yurdumdu.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 17 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 3 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Küfür etmek, haksýzlýk yapmak, insanlara eziyet etmek, sözünde durmamak, içki içmek, zina yapmak, yetim hakký yemek, haram yemek, anaya babaya asi olmak, onlarý dövmek, emanete hýyanet etmek, ölçü ve tartýda hile yapmak, mirasçýlardan mal kaçýrmak, cimrilik..

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 31 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 25 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Tam o sýrada, yan odanýn kapýsý açýldý, üflesen yýkýlacak, çöp gibi, her tarafý buruþmuþ, yürümeye hali olmayan, iyi giyimli bir adam çýktý. Ýþte bana hakaret eden bu! Hemen üzerine atladým, boðazýna sarýldým, bütün gücümle sýktým sýktým sýktým..

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 29 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 21 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Beklersen tost gelince sana da veririm, dedim. Anlamýþ gibi oturdu. Tost gelince de ayaða kalkýp “Sözünü tut!” dercesine miyavlamaya baþladý. Bir lokma bana bir küçük parça ona, yedik.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 19 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 5 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Yýrtýk pýrtýk düþünceler kafamýn içinde cirit atýyor. Giden gelen, mantýklý mantýksýz, olumlu olumsuz düþünceler. Tabii sürekli böyle deðil. Kimi zaman aklýmda hiç düþünce kalmýyor. Zihnim bomboþ.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 34 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 28 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Çok nazik bir bayandý bu hemþire. Yavaþ sesle konuþuyor, vücudumun herhangi bir yerine deðerse ya da bir alet baðlarsa deðerli bir þeyi koruma titizliðini gösteriyordu. Yüzü hep gülüyordu, iþin tuhafý ben bu hemþirenin yüzünü bir yerlerden hatýrlýyordum. Ama nereden?

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 27 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 14 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Kendi kendime ustura muhabbeti yaparken beni þaþýrtan bir olay oldu. Neredeyse çýðlýk atacaktým, kendimi zor tuttum. Çünkü usta traþ ettiði adamýn sað kulaðýný usturayla kesti, kulak kepçesini sanki çöpmüþ gibi duvarýn yanýndaki orta büyüklükte bir sepetin içine attý.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 23 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 10 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Toprak anadýr, çünkü doðurur. Üstelik her sene ve istersen her defasýnda farklý bir þey doðurur. Ona hoyrat davranýrsan üzülür, bazen de direnir. Küserse doðurganlýðý da sona erer. Ona su ver, gübre ver; verdiklerinin bir damlasýný, bir gramýný ziyan etmez.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 21 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 7 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Yüzlerce insan yürüyordu ama hangarýn içinde çýt çýkmýyordu. Son iki kiþi çýkarken kamçýlý adam uyandý. Durumu görünce ayaða fýrladý, kamçýsýný alýp kapýya doðru koþtu, ama o son iki kiþi de çoktan dýþarý çýkmýþtý.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 25 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 12 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Dev iþ makinesi, kýpýrdamadan, gürültü çýkarmadan duruyor, kendinden çok emin bir görüntü sergiliyor. Ayný zamanda kibirli, kendini beðenmiþ ve biraz da ukela...

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 22 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 8 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Bir þekilde o gezegene gitmeye çalýþýyorum: Uzay aracýyla, uçakla, balonla ya da uçarak. Bu mümkün mü? Belki de böyle bir gezegen bize milyarlarca ýþýk yýlý uzaklýkta. Mevcut teknik bilgimizle oraya ulaþmamýz imkansýz.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 33 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 27 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Geçmiþ, bugün ve gelecek birbirine karýþtý. Hangi zaman diliminde yaþadýðýmý bilmiyorum. Bilmemem önemli deðil de acaba sorsalar hangi zaman diliminde yaþamak istediðimi, ne söylerdim? Belki de sorana hakaret ederdim.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 32 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 26 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Daha sonra, ölü bir mahalleden geçtim biraz da korkarak. Tektük insan var. Kimse konuþmuyor, sokaklarda hiç çocuk yok. Bir tane motorlu vasýtaya bile rastlamadým, hayvanlarýn çektiði araçlara da. Kedi, köpek ya da baþka bir hayvan yok, yok... Bu ölü mahalleyi kanter içinde kalarak terk ettim. Kýrlara çýktý yolum.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 30 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 24 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Bu satýrlarý yazmama sebep de Jean Baudrillard'ý þu sözüydü: “Görünüþün tersine, doða önce ölümsüz varlýklarý yarattý ve ölümü bilek gücüyle kazandýðýmýz içindir ki bugünkü canlý varlýklar halini aldýk."

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 28 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 20 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Bertrand Russell da “mutlu yaþamýn büyük ölçüde iyi ve dürüst yaþam demek olduðunu; duygusal yorgunluðun, çekememezliðin, mükemmeliyetçiliðin mutsuzluða yol açacaðý” düþüncesinde.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 20 (Ömer Faruk Hüsmüllü) 6 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Rasgele yürüyorum. Amacým, hedefim yok. Ayaklarým beni nereye götürürse oraya. Bir ara kayboluyorum, aslýnda bu kaybolma sayýlmaz; çünkü nereye gideceðini bilmeyen bir insan kaybolamaz ki. . Olsun. Gene de bildik bir yer aranýyorum, sanki gitmek istediðim bir yer varmýþ gibi.

  Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 35 Son Bölüm (Ömer Faruk Hüsmüllü) 31 Aralýk 2018 1. Bölüm 

Etrafýndaki beyaz su kabarcýklarý sevdiklerine veda edemeden yola koyulanlarýn gözyaþlarý olabilir mi? Vapur aðýr aðýr açýldý iskeleden, ama uzun uzun birkaç kere daha öttürüyor düdüðünü. Baþka türlü nasýl “hoçça kal” diyebilirdi ki?

 

 



Sorgulamayan insan cahildir;sorgulatmayan ise zalim!



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 19:10:00