..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Materyalist bir dünyada yaþýyoruz, ve ben de materyalist bir kýzým -Madonna
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yüzleþme
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, sarsýn tenimi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme
241 
 Popüler Optimist  (Faik Murat Müftüler)

En kötü karar kararsýzlýktan da kötüdür .
242 
 8 Saniye Yansýmalarým A  (Didem Duruöz)

Can dostum 8 saniyeye gidelim dediði zaman hakkýnda hiçbir fikrim yoktu. Anlatmaya baþladý. Bir cümlesini bile dinlemedim. Bu filmi hakkýnda hiçbir þey bilmeden izlemek istiyorum dedim. Hayatý önyargýsýz ve beklentisiz yaþama,duyumsama isteðimi bu film izlemek için de tercih ettim. Ve film öyle bir çarptý ki beni, can dostumun göðsünde aðladým. Öyle bir katalizör oldu ki bana, yapmak istediklerimi sorguladým. Yeni hayaller kattý yaþamýma. Bu hayallerimi hedef haline getirme isteðini aþýladý bana. Hayallerini zihninde görsel olarak oluþturmayý baþaramayan ben kendi eserlerimden oluþacak bir sergiyi bile filmin ýþýltýsýyla sarmalandýðýmda ruhumda hissedebildim. Yeteneklerimi anýmsadým onlarý hangi kaynaklarla hangi fýrsatlarla geliþtirip, onlarý var oluþuma katmaktan haz duyacaðýmý sorguladým. Ve adým adým ilerlemeye baþladým.
243 
 Kabuðu Kýrýlan Sedef  (Sedef Pýnar)

Kabuðu kýrýlan her sedefin içinde inci yoktur...
244 
 Kütüphane Günlerim...  (Ahmet B.çulhacý)

Okuduðum romanlarda, hikayelerde en beðendiðim cümleleri, paragraflarý çizgili bir deftere yazdým…
245 
 Sofia'ya Mektuplar 127  (çiðdem taþ )

Ahmet, aþkýn hala var olduðunun en büyük kanýtý varlýðýn. yoktan aþk yapan kadýn diyorlar bana. o anlardan birinde kendimi dünyanýn en utanmaz kadýný ilan ettim. baþka bir kadýna ait adama aþýðým. ve sanýrým bu benim kaderim Ahmet.
246 
 Yeni Kadýným Yalnýzlýðým  (reyan yüksel)

Bunca çabuk yitirmeseydik yaþadýklarýmýzý, çekip gitmeseydi bunca ya da git o halde demeseydim ben, durur muydu acaba? Paylaþýr mýydý yaþamýmý eskisi gibi yine? Ne zaman baþladý bu duygu ya da hep buradaydý da O gidince mi vardým farkýna yeni kadýným yalnýzlýðýmýn?
247 
 Yaþam Öyküsü  (ESRA BAYKAL)

Günah çýkarmak için geç kalmayýn...
248 
 Birini Anlamak Ýçin Onun Ayakkabýsýyla Yürümek  (Meryem Rabia Taþbilek)

Parçalanmýþ bir bedenden geriye saðlam bir çift papuç kalmasý pek mümkün olmasa da; belki mayýn toplayan masum çocuklarýn lastik papuçlarýndan biri olabilir... Yada bir gelinin veya damadýn daha nikah masasýnda baþlatýlan anlamsýz üstün gelme didiþmelerinin izi vardýr üzerinde. Belki de gitmemesi gereken bir yere doðru ayaklarý sürüklenirken kendi ayaðýna basýp kendine engel olmaya çalýþan birinindir bunlar. Yada bir Züleyha'nýn Yusuf'u kovalarken veya bir Sindirella'nýn kaçarken düþürdüðü ayakkabýlardýr. Kaçarken vurulan birinin, belki sekerken burkulan bir bileðin de olabilir... Yada eylem yaparken yerde sürüklenen bir öðrencinin ayaðýndan düþmüþtür. Veyahut ayaðý kesilen bir çocuðun annesinin içini daðlýyorlardý da gözü görmesin diye eskiciye vermiþtir. Biri çocuðuna birþeyler almak için satmýþ da olabilir basbayaðý. Karpuz kabuðundan gemiler yapan çocuklar mühimmatlarýný kaçýrýrken annesi arkalarýndan söylenerek fýrlatmýþ da olabilir, kaplumbaðalarýn da uçtuðu bir beldede, kayalýktan atlayan Halepçeli kýzýn kesik kollu aðbisinin aðzýnda taþýdýðý son yadigar da...
249 
 Günlüðümün Önsözü...  (Umut Salih Tiryakioðlu)

Ýþte bu yüzden günlük bana hep, en büyük düþmanýmýn -kendimin- karþýsýna dikilmek için yanýp tutuþtuðum velakin realist bir korkaklýkla sürekli ertelediðim biraz gizemli ama cesurca bir uðraþ olarak gözükmüþtür. Onu bu denli esrarengiz ve ürkütücü kýlansa "kendime karþý dürüst davranmak" zorunluluðudur.
250 
 Ölüm  (Bahadýr ÖZBÜTÜN)

Ben ölürüm zaman zaman, her zaman...
251 
 Ýcimde Ölen Birsey  (sirin aydin)

Belki biraz kendini tekrardir bu yazi....
252 
 Bir Baþka Yalnýzlýðýn Ruh'u  (eylül)

Bir ölümsüz çeliþki Hayat; varlýðýný küçük þeytanlara satmak...
253 
 Yaþam Oyunu  (lal-i handan)

Deðil mi ki Tanrý “Dünya oyun, oyalanma yeridir” buyurmuþ. En iyi oyuncudur insan. Umut yanýyla cenneti selamlayýp, zulüm yanýyla cehenneme göz kýrpan...
254 
 "Nas"  (Beste Sultan K.)

Küçük Tanrýlar'a...
255 
 Hataya ve Hayata Dair  (Didem)

Ünlü yazar Virginia Woolf un tavsiyesine uyarak, her gün içimden geldiði gibi kurallarý, gidiþatý düþünmeden, sadece akýþý hissederek yazý yazacaðým. Antremana bu gün baþladým, ilk yazýmý aþaðýda görebilirsiniz, okuyan herkese, vakit ayýrdýðý için teþekkür ederim. Bu da birþey; en azýndan, dürüstlüðü, arýyorsun, canýn yandýðýnda geri kaçýyorsun. Acýnýn içindeki güzelliði hissetmelisin, hasret sonunda biten özlem gibi, onun da mükafatý büyük. Haydi ne duruyorsun, bu gün bayram geç kalýyorsun! Barýþ artýk kendinle ve hayatýn kendisiyle, bebekliði geride býrak. Sevimlilik yeterli deðil, bazen itici de olabilir üstelik.
256 
 Hayalden Hilale  (Adsýz)

Bitmek bilmeyen buhranlý gecelerde yapraða tutunan çið tanesi gibiyim. Umutlarým gökyüzünde bir meleðin kanadýnda asýlý. Semada gezinen bakýþlarým bile ümitsiz.
257 
 Sürgünlerim Oldu  (Hilâl Erboyacý)

Martýlar gezerken içimde bir yerlerde, küheylanlarýn ayaklarý yerde. Ýnsan önce kendi savaþýný kazanmalý derinliklerinde. Göreceli doðrularla yola çýktýnýz mý yolun sonu gelmez…Dolaþýr durursunuz bir labirentte. ‘Ah!’ larýmýz yol arkadaþýmýz olsa da doðrular adýna olmalý savaþýmýz.
258 
 Ben, Leyla!  (Leyla ÜNAL)

Kendimi iki hayvan kimliðiyle özdeþleþtirdim bugüne deðin. Biri Kedi, diðeri kelebek.
259 
 Kendini Ýyileþtiren Bir Yara Gibi  (Meryem Rabia Taþbilek)

"Bundan önceki hayatýmýn içinden geçiyorum önceki hayatýmdaki çölden geçiyorum þimdi iki yanýnda yükselen uzun binalara aldýrmadan burasý çöldü biliyorum o zaman da çöldü bu zamanda binalarýn örtemediði çölü görüyorum eski bedenimde aldýðým öldürücü yaralar yalnýzca birer leke þimdiki bedenimde yataðan, saldýrma, ok mýzrak fal gibi sakli duruyor derinimde kutsal kitaplara dilini veren þiir birer leke dilimde bir zamanlar gördüðüm bir rüya bu þimdi içinden geçiyorum görmüþtüm görmüþtüm görüyorum" Yanýmdan tekerleklerine boncuklar dizildiði için ilginç ritimlerde sesler çýkartan bisikletiyle minik bir çocuk geçiyor. Tekerlek döndükçe kum saati ters düz oluyor. Tekerlek zamaný öðütüyor. Kendimi ritme kaptýrýp arkasýndan baðlanmýþ bir teneke gibi sürükleniyorum. Bilinç altýmýn akýntýlarýndan birine, bir kanala giriyorum. Ve orada içime dolan çim kokusunu, hatýra kumbaramýn gýcýrtýlý sesi eþliðinde yüzüme çarpan vernik kokusuna baðlýyorum.
260 
 Filistin 'Kanayan Yara'  (Ahmet Melih Karauðuz)

Bir davaydý Filistin! Uzak diyarlarda unuttuðumuz.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Acý Tatlý
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Ruhumun Ýçi
Aysel AKSÜMER
Deneme > Yüzleþme
Çatýlar
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Portakal
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Ahu Gözlü
Alp Þahin
Deneme > Yüzleþme
Anneyiz Biz
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Hey Kadýnlar
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Münazara
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Hayat/zaman
eylül
Deneme > Yüzleþme
Selam Efendim
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Eksik Olan
eylül
Deneme > Yüzleþme
Eksik Olan
eylül
Deneme > Yüzleþme
Sonra?
Alp Þahin
Deneme > Yüzleþme
Yol Bitene Kadar
eylül
Deneme > Yüzleþme
Sayfa Boþ
eylül
Deneme > Yüzleþme
Bakla
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Yaz Akþamlarý
Kübra Yerlikaya
Deneme > Yüzleþme
Kendini Sev
Aysel AKSÜMER
Deneme > Yüzleþme
Bir Masal Sözüm Var
eylül
Deneme > Yüzleþme
Prologue
eylül
Deneme > Yüzleþme

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.