..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgür insan, denizi daima seveceksin. -Baudelaire
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Alp Þahin
Alp Þahin - Bilgiler
Site Ýçi Arama:


Eleþtiri
  12 Buçuk Saatlik Konuþma (Alp Þahin) 6 Mart 2012 Türkiye 

Ben artýk halký kötülemiyorum...Gerçekten. Yok cahilmiþ te yok okumamýþ ta. Neymiþ efendim üç kuruþ yüzünden oy vermiþ hatta o daðdaki çobanmýþ,o siyaseti bilmezmiþ....

  Affet Bizi Atam (Alp Þahin) 6 Ekim 2013 Türkiye 

Türk milleti zekidir,çalýþkandýr demiþtin ya... Yalan çýktý maalesef o Atam. Hala senin gibisi gelmedi, hala sana muhtaç duyuyoruz

  Eee Çözüm? (Alp Þahin) 7 Kasým 2013 Türkiye 

Usandýðým için yazýyorum. Bir yerlere gönderme yapma veya birilerinden bir þey bekleme gibi bir durum söz konusu deðil. Finalimi þimdiden belirtiyorum sonra olay çýkmasýn.

  10 Kasým ve Biraz Fazlasý (Alp Þahin) 11 Kasým 2013 Toplum ve Birey 

Uzun ve sitem dolu bir yazý olacak bu. Birazcýk alkol ve müzik eþliðinde okunmasý tercihimdir. Böyle yaparsanýz yazýdan daha çok keyif alýr ve sýkýlmazsýnýz, ben þimdiden söyleyeyim.

  Hepimiz Salaðýz (Alp Þahin) 29 Kasým 2013 Toplum ve Birey 

Çok fazla inandýk. Çok fazla güvendik. Çok fazla kaybettik. Suçlusu aslýnda biziz ama baþkalarýný suçlamayý seviyoruz.

  Dublajlar ve Montajlar (Alp Þahin) 7 Mart 2014 Toplum ve Birey 

Bir ses kaydi cikiyor... Derken iki, uc, dort... Devami gelir mi veya nasil dinlenmis bilmiyorum ama olmus bir sekilde. Bulut sistemi gibi fazla kurcalamiyorum...

  Fakir Yine Fakir (Alp Þahin) 10 Mart 2014 Toplum ve Birey 

Ne demek herkesin esit olmasi? Ben suyum, ben buyum, o ise su. Kaldi ki bunlarin sectikleri o koltukta oturdular da ne yaptilar?

  Soma'daki Gercek Facia (Alp Þahin) 18 Mayýs 2014 Toplum ve Birey 

"Soma'daki madende yuzlerce isci yer altinda kaldi."

  Polis Te Iscidir (Alp Þahin) 1 Mayýs 2014 Toplum ve Birey 

Polis - isci - halk kavramlari birbiriyle ic icedir. Sadece siyasi basta olmak uzere bazi oncelikler yuzunden taraf secmek zorunda kaliriz. Hepsi bu.

  Bedelli Askerlik Hakkinda Aforizmalar (Alp Þahin) 3 Aralýk 2014 Popüler Kültür 

Vay efendim zenginin cocugu niye para verip askerlik yapmiyor da fakir parasi yok diye askerlik yapmak zorunda kaliyor? Memleket olarak bedelli askerlige bakis acimiz bu kadar net.

  Yazma Iste Sus! (Alp Þahin) 17 Þubat 2016 Toplum ve Birey 

Insanoglu bolunmeyi seviyor ne yazik ki. Yaratilisi bu. Kimi aslandir gucu kendine ister, kimi cakaldir baskalarinin ayagini kaydirir, kimi kurttur otoriteye kafa tutar, kimi de karincadir. Garibim sormaz sorgulamaz onunden yer hatta ogluna da buyuk kiyafet alir ki seneye de giyebilsin.

  Hayir (Alp Þahin) 13 Þubat 2017 Politik Olaylar ve Görüþler 

Duvarlar git gide kuculuyor, oksijen git gide azaliyor ve sana sirin gorunmek icin sans veriyor. Buna ragmen sen de diyorsun ki isigi da kapat... Hayirlisi.

  Manuel Portakal (Alp Þahin) 13 Mart 2017 Politik Olaylar ve Görüþler 

Kalkmis diyor ki buraya laleleri, muzeleri gormeye gelebilirsin ama propaganda yapma diyor. Sana ne! Sana ne ya! Sen kimsin ki?

  Emrah Serbes'e... (Alp Þahin) 30 Eylül 2017 Türkiye 

Emrah Serbes ve benzeri gibi ozgur, istedigi gibi yasayan insanlar kotu diye adlandiriliyor; medyada karizmatik, lider ve inancli pozu verenler iyi diye adlandiriliyorsa unutmamali, iyiler kotulerden daha sabikali!

  Kaybedilen Umutlar, Kazanilan Muharrem Ince (Alp Þahin) 4 Þubat 2018 Toplum ve Birey 

Her devrim, baskaldiri, cesaret orneginin sonu mutlu bitmeyebilir ama her seye ragmen tarafini ve kimligini belli ederek sevgi ve saygimizi kazandin. Bizim umutlarimiz bitti ama senin bitmesin lutfen…

  Cumhurbaskanligi Secimi, Bira ve Felsefe (Alp Þahin) 10 Mayýs 2018 Türkiye 

Demokrasi cogunlugun istedigi sey degil, cogunlugun mantikli degerler hakkinda hemfikir olup buna gore karar vermesidir.

  Gercek Muslumanlar (Alp Þahin) 24 Temmuz 2018 Toplum ve Birey 

Ne mutlu ki her seyi bilen bir millete sahibiz. Berberinden bakkalina, manavindan taksicisine kadar hemen hemen hepimiz her sey hakkinda bilgi sahibiyiz. Kendimizce yorumlar, elestirir ve bir sonuca baglariz. Okumayiz bile… Gerek yoktur cunku.

  Kahramanlar ve Figüranlar (Alp Þahin) 1 Aðustos 2018 Toplum ve Birey 

Kahraman olun demiyorum, figüran kalýn yine ama kahramanlarý yok etmeyin. Çünkü ne kadar eleþtirirsen de eleþtir, kahramanlarýn tarafý gün sonunda hak, hukuk ve adalettir.

  Baron Kýlýklý Bey (Alp Þahin) 4 Eylül 2018 Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý 

Bazý marjinal iþyerlerinde genel müdür yardýmcýsý pozisyonlarýnda baron kýlýklý bir bey vardýr. Hem orta seviyedeki çalýþanlarla arasý iyidir, hem de müdür ya da patronun en sevdiði adamlardan biridir. Hep ilginç ama abartýlý anýlarý vardýr ve her kendince komik bir þey anlattýðýnda çalýþanlar ‘’Hahaha ay Baron kýlýklý Bey çok komiksiniz’’ der. Tanýdýn mý o tipi?

  Cumhuriyetcilik, Huzun Biraz da Lidersizlik (Alp Þahin) 12 Eylül 2018 Türkiye 

Ataturkcu yetistirilen ve bununla da sonuna kadar gurur duyan bir birey olarak, partisinin basinda cumhuriyet adi tasiyan ana muhalefet partisi kanimca kopruden son cikisi kacirmis, siyaset yapmaktan bezmis, iktidar inancini da yitirmis bir sekilde “en azindan hayattayiz, bu da bir sey be abi” hesabi yoluna devam etmektedir.

  Liyakat (Alp Þahin) 6 Ekim 2018 Toplum ve Birey 

Kafa yapimiz degismedigi surece ister yonetim bicimimizi, ister iktidarimizi, isterse dinimizi degistirelim hicbir sey olmayacaktir. Kendi kendine hesap veremeyen bir sistemin parcasi olmus, sorgulamaya da korkar olmusuz. Oto sansuru bir kenara biraktigimizda istedigimizin ne oldugunu goremiyoruz. Simdiden yazayim ben. LIYAKAT!

  Her Sey Cevre Icin (Alp Þahin) 3 Aralýk 2018 Türkiye 

Sosyal mesajlarla poncik cevrecilik ayagi gun sonunda giren girdi ey ahali… Haydi gecmis olsun.

  Devrimim Benim (Alp Þahin) 19 Aralýk 2018 Politik Olaylar ve Görüþler 

Universite yillarimdi… Bir seylerin yanlis oldugunu fark edip, birkac tane capulcu diye tabir edilen gruba sempati duydugum zamanlardi… Anayasanin sartlarini ihlal eden ulkenin yoneticisi sevmese de aslinda harbi cocuklardi.

  Gökkuþaðý Altýndaki Kara Þemsiye (Alp Þahin) 28 Eylül 2022 Toplum ve Birey 

Çukura atýlan fareler gibiyiz. Sadece birbirimizi yemekle meþgulüz... Bir ümmet-i Muhammed çýkýp da demiyor ki be inananlar biz buraya nasýl geldik?

  Aptal Insan Toplulugu (Alp Þahin) 24 Þubat 2019 Türkiye 

Ne yazik ki birbirmize karsi olan nefretimizi, kinimizi ve de kaprislerimizi bir kenara koyup birlikte esas hayatimizi yok edenlere karsi savasamiyoruz… Bu yuzden hepimiz aptal insan topluluguyuz. Ayrintilari marifet saniyor fakat buyuk resmi gormekten kaciniyoruz.

  31 Mart Secimleri (Alp Þahin) 6 Mart 2019 Türkiye 

Onumuzde 31 Mart yerel secimleri var. Kisaca; memleketin tablosuna bir bakalim. Ulkede milli fabrikalarin cogu satilmis. Borc ve kredisiz don almak zor. Halk; domates, salata kuyruguna giriyor. Belediye secimleri gercekten bu kadar onemli mi?

  23 Haziran Secimleri (Alp Þahin) 7 Mayýs 2019 Ýstanbul 

Yilmaz Ozdil’in bir yazisinda gorup sevdigim sozdur. Chp kurtarilmadan Turkiye kurtarilmaz demisti. Devamini da ben eklemek isterim. Kendimiz degismeden, Turkiye ilerleyemez. Yoksa bir sehrin bir belediyesinin kazanilmasi bir seyleri degistirmeyecek.

  Firavuna Tapanlara Mektup (Alp Þahin) 12 Haziran 2019 Özgürlük ve Eþitlik 

Belki tarih boyunca bilinmeyeceksiniz ama týpký umut gibi iyilik de çoðalýr. Sizin iyiliðiniz, baþkalarýna ýþýk olur ve böylelikle de kötülükler ve karanlýklar devrilir. Her þeyin ve de kendinizin güzel olmasý dileðiyle…

  Cumhurbaþkaný (Alp Þahin) 8 Eylül 2019 Türkiye 

Dilerim Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalýr.

  I Speech Kürsü (Alp Þahin) 25 Eylül 2019 Türkiye 

I speech kürsü, düþünmekten korktuðun, yazmaktan çekindiðin, oto sansür uyguladýðýn, korktuðun için aslýnda kendine zarar verdiðin bir eylemdir… I speech kürsü, Türkiye’nin ta kendisidir arkadaþlar…

  Þehit Kaný (Alp Þahin) 29 Þubat 2020 Türkiye 

Zorladýkça olmayacak. Zorladýkça kaybedecek. Zorladýkça karanlýða sürüklenecek. Ne yazýk ki zorladýkça hep ama hep kan akacak… O kan da kendi kaný deðil þehit kaný olacak ama ne uðruna?

  Corona Ýnsanlarý (Alp Þahin) 3 Nisan 2020 21. YÜZYIL 

Ellerini yýka. Efendim? Ellerini yýka ellerini...

  Neden Muharrem Ýnce? (Alp Þahin) 14 Aðustos 2020 Türkiye 

Herkesin hatasý olur. Ýktidar ve liderinin tonlarca hatasý var fakat hala arkasýnda takipçileri var… Bu yüzden bile bile 10 seneden beri baþa gelemeyen birini sýrf daha fazla oy aldýðý için desteklemektense, bir hata yapmýþ ama doðru iþler yapacaðýna inandýðým birini þahsen desteklemeyi yeðlerim.

  Öyle mi Alay Komutaný? (Alp Þahin) 20 Ekim 2020 Toplum ve Birey 

Böyle bir hikaye deðil belki onunki… Belki kayýplarýndan dolayý arkasýndakiler de baðýrýp, çaðýrmak istemiyor ama o efsane konuþmasýyla umutsuzca yaþayan binlerce kiþinin içindeki adalet özlemini körüklemeyi baþardý Kamil Kartal.

  Cumhuriyet Kadýndýr (Alp Þahin) 28 Ekim 2020 Türkiye 

Yarýn 29 Ekim... Atatürk ve Türk bayraðý fotoðraflarý eþliðinde ''Cumhuriyeti yarýn ilan edeceðiz'' gibi sözler þimdiden sosyal medyaya koyulmaya baþlandý bile... Koyulsun tabi, kutlansýn Cumhuriyet!

  Aþaðý Yukarý Deðil Ýleri Bak! (Alp Þahin) 1 Þubat 2021 Toplum ve Birey 

Hangimizin hayata hangi pencereden baktýðýnýn, algýladýðýnýn ya da yargýladýðýnýn pek bir önemi yok. Yeter ki ileriye doðru adýmlarla ilerlemeyi isteyin. Yeter ki içinde adalet, eþitlik, hak ve anlayýþ olsun.

  Hollywood Þeytaný (Alp Þahin) 29 Mayýs 2021 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Öncelikli olarak yazacaklarým inceden Lucifer dizisi spoilerý içerecek, o yüzden 5. Sezonun yeni bölümlerini bitirmeyenler izlemesin. Dýrdýr etmeyeceklerse pekala okuyabilirler.

  Ahmet Necdet Sezer (Alp Þahin) 27 Temmuz 2021 Türkiye 

Bir teyze sen görevini býrakýp arabaya binerken ”seni çok arayacaðýz” demiþti, haklýymýþ.

  Covid 19 Hakkýnda (Alp Þahin) 15 Eylül 2021 21. YÜZYIL 

Sene 2020… Aylardan Ocak… Yalan söylemeyeyim ama 14 Ocak falan. Muazzam bir grip yaþýyorum. Arka arkaya öksürüyorum, burnum olmuþ ayrýlýk çeþmesi, kafa ise KKTC’ye selamlar olsun, tam bir zirvana…

  Neden Rusya? Neden Rusya Deðil? (Alp Þahin) 1 Mart 2022 21. YÜZYIL 

Rusya – Ukrayna gerginliðinde gördüðüm þeyler genelde hep benzer… Profil fotoðraflarýna Ukrayna bayraðýnýn eklenmesi, barýþýn önemini belirten özlü sözler ve sivil halkýn yaþadýðý zorluklarýn paylaþýlmasý… Þahsen yapýlanlarýn hiçbirine karþý deðilim fakat biraz da Rusya açýsýndan bakalým mý?

  Neden Karma Ekonomi? (Alp Þahin) 8 Mart 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

ABD - Rusya pardon Ukrayna - Rusya çekiþmesini görünce bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk'ün önemini anladým. ABD nasýl da Dünya'nýn hakimi olmuþ fark ettiniz mi? Her alanda ama her alanda ABD hükümetinin dediði oluyor.

  Düþünün Bunlarý (Alp Þahin) 26 Nisan 2022 Toplum ve Birey 

Evvelden mesela vakti zamanýnda, kimi kimi bazý güç sahipleri dýþarý çýkma yasaðý koyduðunda kimi kimi bazý insanlar dýþarý çýkýyor, eleþtiriliyor, hatta ve hatta asalaklýkla suçlanýyordu… Deðiþen ne peki?

  1 Mayýs, Uçan At ve Birtakým Deðerler (Alp Þahin) 1 Mayýs 2022 21. YÜZYIL 

1 Mayýs’ýn hikaye ve tweetlerde bu kadar güzel kutlanýlmasý gerçekten gözlerimi yaþatýyor… Hemen hemen herkes emekçinin yanýnda ha, öyle mi?

  Yeniden Memlekete Zafer (Alp Þahin) 3 Mayýs 2022 Tarihsel Olaylar 

Hazýr deðilsiniz biliyorum... Onlar da hazýr deðil yine biliyorum... Devletçilik öyle olmaz böyle olur diyen Zafer Partisi... Atatürkçülük öyle olmaz böyle olur diyen Memleket Partisi... Sizin o maske ve deneysel sývýlarýnýzý yeriz biz diyen Yeniden Refah Partisi.

  Dostlar Bayram Kutluyoruz Sansýn (Alp Þahin) 19 Mayýs 2022 21. YÜZYIL 

Ne Türklüðümüz kaldý, ne müslümanlýðýmýz, ne neþemiz, ne özel günlerde yürüyüþümüz, ne adaletimiz, ne de özgür düþüncemiz..

  Yanýldýn Be Nostradamus (Alp Þahin) 4 Haziran 2022 Toplum ve Birey 

Aslýnda her þey pekala bitebilir… Gelmesi gereken zamanýndan geç de gelmeyecek… Yanýldýn be Nostradamus

  10 Maddede Chp’ye Oy Veren Vatandaþ Profili (Alp Þahin) 28 Haziran 2022 Toplum ve Birey 

Aydýn geçinen seçmen profili hakkýnda kah öznel ama çokça nesnel 10 madde.

  Naifizm (Alp Þahin) 30 Haziran 2022 Toplum ve Birey 

Günümüzde yaþasaydý ne derdi Yunus Emre? Girdim ilim meclisine eyledim kýldým talep, dediler ilimciler artýk her yerde, illa beyin illa beyin…

  Mesela (Alp Þahin) 5 Aðustos 2022 Türkiye 

Bu kadar güçsüz ve etkisiz muhalif geçinen varken… Mesela…

  Kýlýçdaroðlu Y (I/a) Laný (Alp Þahin) 16 Aðustos 2022 21. YÜZYIL 

Din gibi temiz bir duygu, politika gibi kirli oyunlara alet edilemez. Din, ait olduðu yerde, temiz vicdan sahnesinde yaþanmalýdýr diyor Atatürk.

  Farz-ý Misal (Alp Þahin) 22 Aðustos 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Farz-ý Misal… Yaþadýklarý ya yanlýþ ya da doðru deðilse? O zaman önce inceden olan bitene ses çýkarmalý… Sonrasýnda da kalplere ümit olmalý…

  Koz Savaþlarý (Alp Þahin) 24 Aðustos 2022 Toplum ve Birey 

Oldu ya… Zor ama… Kazansýnlar diyelim… Kalýcý olmayacak… Niye? Çare beklediklerinde liyakat ve adalet yok da ondan…

  Zaman (Alp Þahin) 28 Aðustos 2022 Türkiye 

Zaman kýsýtlý... Ölüm ani... Ölüm hepimize... O yüzden gözden geçirmeli bazý þeyleri... En de, daha da olsan sen de zamana yenileceksin... Farkýn? Mevkin mi yoksa sahip olduðun týrý výrý mý?

  Oðuzhan Uður (Alp Þahin) 2 Eylül 2022 Tarihsel Olaylar 

Oðuzhan Uður; böylesine zor bir zamanda siyasilerin teke tek kendilerini rahatça açýklamalarýna izin veren bir ortam yaratýyor. Beraberinde de; bu siyasilerden kah þüphe duyanlara, kah nefret edenlere de istedikleri gibi mantýk çerçevesinde insanca soru sorma hakký tanýyor… Ki daha ne yapsýn? Cumhuriyet bu deðil de nedir?

  Yazýk (Alp Þahin) 9 Eylül 2022 Türkiye 

Yazýk… Kardeþim iyi güzel haklýsýn ama… Bilmediðin birtakým þeyler var muhabbeti de dönecekse... Ki dönüyor... Ki bazen parmaklar klavyeye gidemiyor... He iþte... O zaman daha da yazýk.

  Hem Laik Hem Müslüman Olunur (Alp Þahin) 17 Eylül 2022 Tarihsel Olaylar 

Ýslam ve Atatürkçülük zeka, yanlýþa yanlýþ deme, adaletsizliðe baþkaldýrma gibi deðerleri içeriyor... Bu yüzden benzerler… Hem laik hem müslüman olunur...

  Sevgi Ýle Git (Alp Þahin) 21 Eylül 2022 Toplum ve Birey 

Ýþte gidilmesi istenen süreç bu… Tabularý yýkma… Ýnsanýn hayvan gibi olmasý… Yaratan’ýn yapma dediðini inatla yapma… Sýkýntýnýn ta kendisi

  Þýkýdým (Alp Þahin) 28 Eylül 2022 Toplum ve Birey 

Baþkasý olma, kendin ol... Böyle çok daha güzelsin... Ya gel bana sahici sahici... Ya da anca gidersin.

  Alp Þahin (Alp Þahin) 30 Eylül 2022 Toplum ve Birey 

Her gördüðünüzü, duyduðunuzu yorumlayýp, bilip bilmeden yorum yapmazsýnýz bu bir seçenek... Ya da ben, yansýmalarým ve daha iyilerimden kat kat bazý þeyleri yaparsýnýz bu da bir seçenek

  Iv. Murad (Alp Þahin) 30 Ekim 2022 Tarihsel Olaylar 

IV. Murad; Allah, peygamber korkusu bilmez alçaklar! Unutmayýn ki, intikam gecikir ama asla yaþlanmaz! diye bir söz söylemiþ. Hani geçmiþte de demek ki… Neyse.

  Geçersiz Oy (Alp Þahin) 5 Kasým 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Hala bir Mustafa Kemal Atatürk çýkaramadýk ya içimizden... Yanarým, yanarým da buna yanarým... Bu kadar aciziz demek ki... Geçmiþ olsun.

  Yok Mu Sizde Çocuk Ya? (Alp Þahin) 5 Kasým 2022 Toplum ve Birey 

Çevremdeki çocuklu ailelere bakýyorum… Sosyal medyada paylaþtýklarý tek þey hep çocuklarý… Hep ama…

  Rapsodi Taksim (Alp Þahin) 13 Kasým 2022 Tarihsel Olaylar 

Üzülmemek için kendimi, elimi ve kalemimi bir türlü durduramýyorum. Benim þu fani dünyadaki kaným, caným ve ýrkým bu olanlarý yaþamamalýydý…

  Gece Ýki (Alp Þahin) 17 Kasým 2022 Ýstanbul 

Gece ikide ansýzýn sarsýldýðýný düþün… Arka arkaya gelsin sarsýlmalar… Sen ne oluyor diye kendine gelene kadar, çatý; hem senden, hem de görevinden vazgeçsin; kolonlar ise birer birer sahte emlakçý yalanlarý tatsýzlýðýnda yýkýlsýn.

  Bir Gece Ansýzýn (Alp Þahin) 20 Kasým 2022 Toplum ve Birey 

Sene 1993… Askeri lojmanlarda kalýyoruz o zaman... Salonun penceresi bakýyor Sümbül daðýna... Görüyor, anlýyor ve biliyorum silah ateþlenmesini... Uzaktalar ama seslerden ötürü de bir o kadar yakýnlar

  Oylarý Bölmeyin (Alp Þahin) 22 Kasým 2022 Türkiye 

Bu iþin çözümü ya Zafer ya Memleket... Bir kere de benim gibileri dinleyin be... Ne kaybedeceksiniz? Zaten dedeniz ve saz arkadaþlarý yine kaybedecek... Kazansalar dahi...

  Feminizm (Alp Þahin) 24 Kasým 2022 21. YÜZYIL 

Kuzu aslana þunu dememeli, diyemez de… Beni avlamamayý öðreneceksin… Mümkün deðil, genetiði o… Aslan da tilkiye beni kandýrmamayý öðrenmelisin diyemez. Tilki bu…

  Yarasa – Kasým 2022 (Alp Þahin) 24 Kasým 2022 Tarihsel Olaylar 

Mesafe ve hijyen bana uyar, maske de sizlerde kalabilir.

  Saat 1 (Alp Þahin) 26 Kasým 2022 Toplum ve Birey 

Saat olmuþ 1... Demlenmene bak, boþver diyorum ama dayanamýyorum... Hala ama hala sahtekar paylaþýmlarýnýzý görüyorum... O kadar inanmýyorum ki duyarlý olduðunuza...

  Miyav (Alp Þahin) 28 Kasým 2022 Türkiye 

Herhangi bir Tanrýkulu hak verecektir dediklerime...

  Dede Çýplak (Alp Þahin) 3 Aralýk 2022 21. YÜZYIL 

Hiç kuþkunuz olmasýn. Endiþelerinizi anlýyorum ve takipçisi olacaðým.

  Olmadý Be Ümit Özdað (Alp Þahin) 14 Aralýk 2022 Türkiye 

Ümit Özdað; Reis ile Akp’den baþvurusu reddedilen ve Chp’den aday olup belediye baþkanlýðý kazanan Ýmamoðlu’nu bir tutmuþ… Olmadý be…

  Öyle Ýþte (Alp Þahin) 16 Aralýk 2022 Günlük Olaylar 

On emir’e saygý duyun… Yaralarý iyileþtirmeye çalýþýn… Gün sonunda okuyun… Okuyun ki anlayýn… Okuyun ki düþünün… Okuyun ki baþkaldýrýn

  Akp Kurtarýlmadan Türkiye Kurtarýlmaz (Alp Þahin) 20 Aralýk 2022 Türkiye 

21 Aralýk tadýnda... En uzun gece malum...

  Taþ Kafa (Alp Þahin) 23 Aralýk 2022 Türkiye 

Bugün Kemal Kýlýçdaroðlu baktýðýn zaman bir þanstýr, bir çaredir, bir sonraki nesiller için ümidini kaybetmemedir… Tabi,tabi...

  Naçizane (Alp Þahin) 23 Aralýk 2022 Toplum ve Birey 

Söylesen olmuyor… Yazsan olmuyor… Baðýrýp çaðýrýp yürüyüþ yapmaya yeltensen, yine olmaz.

  Yeni Yýl (Alp Þahin) 30 Aralýk 2022 Günlük Olaylar 

Ailenle, sevdiðinle, eþinle, çoluðunla çocuðunla belki de sýrf kendi tercihinden dolayý kendinle güzel ve anlamlý yeni bir yýlýn olsun.

  Tokyo (Alp Þahin) 3 Ocak 2023 Tarihsel Olaylar 

Vatan aþkýyla doðan Tokyo’da dahi doðsa daha ümitli, daha gerçekçi ve daha bilgiliyse kimdir daha çok vatansever? Bu yüzden Ne Mutlu Türküm Diyene, Diyebilene…

  Ýsyan (Alp Þahin) 7 Ocak 2023 Unutulamayan Dönemler 

Bazý dostlarýn bazý þeyleri, bazý þeylerle baðdaþtýrma yeteneði ve algýlama seviyesi olmadýðý için; ben onlarýn gözlerindeki perdeyi kaldýracaðým… Ýnat ettim… Tabiatým böyle.

  Gerçek Chp’li (Alp Þahin) 8 Ocak 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bana bugün 7 aylýðýna geçici süre Chp'nin genel baþkanlýðýný versinler... Bu seçimi ilk seferde kazanmazsam çeksinler vursunlar... Bunu baþka gerçek Atatürkçüler de rahatça diyebilir, diyebilmeli.

  Ýnsan Çöplüðü (Alp Þahin) 10 Ocak 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Özür dilerim ama haddim de olmayarak bana göre nerede olursa olsun herkes oy vermemeli… Amma velakin… Yine de herkes eþit haklara sahip olmalý…

  Maral (Alp Þahin) 13 Ocak 2023 Günlük Olaylar 

Kimileri der ki bol bol dinlen geçer... Kimileri der ki ilacý bu... Böyle devam et ve iyileþ.

  Yeniçeri (Alp Þahin) 15 Ocak 2023 Toplum ve Birey 

Atatürk'e saygý duyan, üniter yapýyý savunan, iyi derecede Ýngilizce bilen, az biraz Kuran, az biraz Ýncil, az biraz Tevrat okumuþ, Muaviye ve Ali karþýsýnda, Ali'yi destekleyen birini mi yoksa Kýlýçdaroðlu'nu mu desteklersiniz?

  Yugoslavya (Alp Þahin) 17 Ocak 2023 Tarihsel Olaylar 

Tertemiz deniz var… Yüzmeyi bilen yok… Pis bir deniz var, yüzmeyi bilen çok fakat yüzme cesareti yok… Hepsi bu.

  Billy Butcher (Alp Þahin) 19 Ocak 2023 Güven ve Güvensizlik 

Bu ateþ, ateþle karþýlýk verildiðinde sönecektir.

  Otuzdört (34) (Alp Þahin) 21 Ocak 2023 21. YÜZYIL 

Yarýn ilk ve ikinci derece kan baðým olanlar için kutlu, diðerleri için ise pekala sýradan ve kutsuz doðumumun 34. Yýldönümü.

  Neden Cumhur Kazanacak? (Alp Þahin) 25 Ocak 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Tamamen þahsi gözlemlemelerime dayalý, sade bir dille 10 maddede Cumhur Ýttifaký'nýn hangi nedenlerle kazanacaklarýný içeren yazý

  Feniks (Alp Þahin) 29 Ocak 2023 21. YÜZYIL 

Doðrudur, yanlýþtýr… Yine de böyle düþündüðüm için ben ve benzerlerim çokça eleþtiriliyor, ya da susturuluyor. Emin olun… Takipçisi de olunmuyor… Zaman kötü, zaman artýk çok daha zor.

  Tuvalet Kaðýdýdaroðlu (Alp Þahin) 22 Mart 2023 21. YÜZYIL 

Ya savaþtýðýn kiþi ya da deðerlere liyakatla cevap verirsin... Ya da onun gibi olursun.

  Neden Kýlýçdaroðlu’nu Sevmiyorum? (Alp Þahin) 25 Mart 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Kýlýçdaroðlu’nu sevmemek ya da desteklememek sadece siyasetlik ya da bireysel bir durum deðil… Bu kafadaki adamlar da dik duruþ olmaz. Ýlke olmaz… Ýdeoloji olmaz… Salt menfaat olur. O yüzden bu kafa kaybetmediði ve desteklenmediði sürece bir þeyler düzelmez. Her alanda.

  Sümüklü Böcek (Alp Þahin) 16 Nisan 2023 Günlük Olaylar 

Sen istemezsen, aslan savaþmaz, kurt da sümüklü böceðe boyun eðmeyi yediremez, tilki de sümüklü böceðe gün sonunda yenilmez. Hepsi bu.

  Kimsesiz Parti (Alp Þahin) 9 Mayýs 2023 Tarihsel Olaylar 

Niye bu parti kaç senedir kimsesiz? Niye bu partiye doðru bir lider gelmiyor, gelemiyor? Tercih etmek zorunda kaldýklarýmýzý da görüyoruz…

  Omega (Alp Þahin) 13 Mayýs 2023 Günlük Olaylar 

Omega; ne en güçlü bi alfaya boyun eðer, ne de en güçsüz alfacýða katýlýp kendini güvende hissetmeyi tercih eder.

  O Parti (Alp Þahin) 17 Mayýs 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Takip edilmesi ve desteklenmesi gereken þey fikirlerdir... Eðer ki inatla fikirleri býrakanýn sadece miraslarý takip ediliyorsa bu yolun sonu hep hüsrandýr.

  Güzel Dostlar (Alp Þahin) 22 Mayýs 2023 21. YÜZYIL 

Siyaset kendi gibi düþünmeyeni eleþtirme ve çamur atma sanatý deðil, aksine suçu biraz da kendi desteklediklerinde arama sanatýdýr.

  Ya da (Alp Þahin) 10 Haziran 2023 Tarihsel Olaylar 

Koyun gibi ya bu salaklarý tekrar tekrar destekler, bir þeylerin deðiþeceðine inanýrsýnýz bu bir seçenek… Ya da...

  Deneysel Yaþam (Alp Þahin) 12 Haziran 2023 21. YÜZYIL 

Hiçbir þey asla ama asla bedava deðildir… Hiçbir þey ama… Hatta ve hatta… Hem bedava hem de zorlanýyorsa… Burada sýkýntý var demektir.

  Daðlar Kadar Ümit (Alp Þahin) 15 Haziran 2023 Günlük Olaylar 

Bu karamsarlýða ve olacaklara karþý önce Ümit lazým… Sonra beraberinde planlama, vizyon ve kurallar…

  Saat Olmuþ Dört (Alp Þahin) 17 Haziran 2023 21. YÜZYIL 

Her gösterilen, her duyulan, her umut edilen gerçek deðilmiþ… Biri bir partiye mensupsa o, onu o düþünceden yapmaz

  Çok Büyük Problemler (Alp Þahin) 22 Haziran 2023 21. YÜZYIL 

Çok büyük problemler var önümüzde… Kanla, imanla ve zeka ile kazandýðýmýz bu topraklarý; savaþmadan sadece nüfus çoðunluðu ile kaybediyor ve kaybedeceðiz de…

  Özkan Uður (Alp Þahin) 9 Temmuz 2023 Tarihsel Olaylar 

Ama kopuktu kopuktu zincir, olduramadým... Ne yaptým ne ettimse olduramadým...

  Bezgin Kahraman (Alp Þahin) 30 Temmuz 2023 Tarihsel Olaylar 

Siz böyleyken… Daha siz kendi yaþamlarýnýzda olan bitene eyvallah çekmiþken… Tekrar bir kurtarýcý ve tayfasý gelip niye çarký alt üst etsin ki?

  Al-ilah (Alp Þahin) 5 Aðustos 2023 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Fikirler Ölmez!

  Yedi Düvel (Alp Þahin) 8 Aðustos 2023 21. YÜZYIL 

Siz hayatlarýnýzdaki firavunlara biat etmeyi olaðan ve normal sanýyorsunuz… Benim gibi iç sesiniz olan Musa’larý yok etmeyi de çoðunluk olaðan karþýladý diye olaðan sayýyorsunuz…

  Bir Baþka Reis (Alp Þahin) 10 Aðustos 2023 Türkiye 

Ýki senaryo var… Ya gerçek Atatürkçüsün… Kimin ne olduðunu bizlere gösterdin bu bir seçenek… Ya da hakikaten muazzam bir siyasetçisin… Rakibinin kozlarýný dahi ele geçirip, rakiplerin adýna mücadele veriyormuþ gibi görünebiliyorsun bu da bir seçenek.

  Komplo Teorileri No: 828 (Alp Þahin) 13 Aðustos 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Büyük Marmara Depremi’nin bu gece olduðunu düþün… Sallanalým da sallanalým… O anda çaresizce dualar edelim de edelim… Peki ya sonra?

  Ehl-i Beyt Tadýnda (Alp Þahin) 18 Aðustos 2023 21. YÜZYIL 

Evvelden kolaydý… Elalem bana türlü türlü sebeplerle düþman olurdu… Artýk ben de birilerine düþmanlýk duymalýymýþým… Bazý ehli beyt tadýnda olanlarýn gibi…

  Buruk 30 Aðustos (Alp Þahin) 30 Aðustos 2023 21. YÜZYIL 

Fazla söze gerek yok… 30 Aðustos kutlu olsun… Sen ve silah arkadaþlarýndan Allah razý olsun, mekanýnýz ise cennet olsun… Bizim de Ruhumuza Fatiha…

  Vargas ve Fazlasý (Alp Þahin) 4 Eylül 2023 Toplum ve Birey 

Ne Mutlu Türküm Diyenebilsin… Sonrasý zaten geliyor… Teþekkürler Vargas… Ýyi ki senin gibi güçlü bir Türk kadýnýmýz var… Önce senin, sonrasýnda diðer Türk kadýnlarýmýz sayesinde bayraðýmýzýn dalgalandýðýný cümle alem gördü…

  Sensizlik (Alp Þahin) 7 Eylül 2023 Siyah - Beyaz (En Uçlar) 

Her sensizliðin ve de sessizliðin; gerçek felaket olduðunu bize bu açýdan gösteriyorsun… Teþekkürler.

  31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý (Alp Þahin) 22 Eylül 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ne yazýk ki demeyecek, yine içinde bir umutla yaþayacak, ayný partileri destekleyip, yeni idealarý ve partileri reddedeceksin… Bu yüzden de kararýnda baþarýlar diliyorum muhalif seçmen...

  Liderlik (Alp Þahin) 30 Eylül 2023 Türkiye 

Gerçek lider; nerede olursa olsun, gücü bölüþür ve gerekirse adam gibi yargýlanmaya davet çýkarýr... Bile bile koz verip içmesi, hatalar yapýp karþýsýna çýkmasýný beklemesi de cabasý.

  Kötüler ve Ýyiler (Alp Þahin) 2 Ekim 2023 Tarihsel Olaylar 

Kötülerin Fatiha’sý olmaz, okunsa dahi kabul olmaz… Ben mezar taþýný kýramasam da illa biri kýrar…

  Ýþine Gelirse (Alp Þahin) 6 Ekim 2023 21. YÜZYIL 

Saat olmuþ 3… Bombayý atalým gitsin… Baktýðýnda ben yaþama karþý öyle þahsi düþünceler ya da keyfi arzularla ilerleyen biri deðilim. Yine de...

  Ýsrail ve Hamas (Alp Þahin) 8 Ekim 2023 21. YÜZYIL 

Kafasý çalýþan bir düþman; savaþý kazanmanýn farklý yollarý olduðunu bilir. Nitekim bakýyoruz… Hamas; tüm Ýsrail’i Netanyahu çatýsý altýnda birleþtirmeyi baþardý.

  Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý (Alp Þahin) 15 Kasým 2023 21. YÜZYIL 

Günümüzdeki insanýmsý yaþam formlarý; Ýslam öncesindeki cahil cühela Arap toplumu gibi putlaþtýrýlmýþ bazý deðerlere ve kültlere inanýyor, mevcut konforunun dýþýna çýkmaya korkuyor, çýkýp bir þeyler baþaraný çekemiyor; ne dini, ne vataný, ne de çevresi için iyi bir birey oluyor.

 

 





 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 20:41:52