• İzEdebiyat > Deneme > Yaşam |
2201
|
|
2202
|
|
|
|
Kimi zaman umarsız çığlıklar doluşur yüreğime. Kanatırcasına çıkmaya çalışırlar. Susarlar; haykırırlar; bir kasırga misali sarıp yağmalarlar... |
|
2203
|
|
|
|
İnsanız ya, zamana ve yaşamın ritmine egemen olamıyoruz her zaman. Gün, nasıl isterse öyle yönlendiriyor bizi. Ne kadar dirensek de günün getirdiği iklime göre şekilleniyor yüreğimiz. |
|
2204
|
|
|
|
Bir yuvarlağın çok köşesi olduğunu duymadım.Bunu araştırırsam bana araştırmacı derler.
Bir yuvarlağın çok köşesi olduğunu bildim.Bu bilgi üstünde durursam bana mutsuz derler. |
|
2205
|
|
|
|
Pencerenin önünde oturuyorum… Sandalye de pek rahat değil ama olsun. Evde herkes uyuyor… Sessizlik… Elimde bir fincan sıcacık kahve düşünüyorum…
|
|
2206
|
|
|
|
kendi başına dünyanın pusularına direnen sporcu o. o bir savaşçı. dövüşmek hayatla tek konuşması. sözleri yumruk gibi, tekme gibi. beden dilini konuşturan bir sporcu o. elleri ve ayakları yürek çarpması gibi. vurdukça elleri ve ayakları hayatın pusularına sisler dağılmakta. |
|
2207
|
|
|
|
Kim derdi bana, bir gün şu karşımda kafasını kaşıyıp duran Ataş’ la sohbet edeceksin. Kesin inanmazdım doğrusu... Hayat ne sürprizlere gebe! |
|
2208
|
|
2209
|
|
|
|
. İşte o zaman tatlı olur acılar, işte o zaman kollarına alır hayat bizi... Yaşamı sevmek insanı gençleştirir, güzelleştirir. Gelin biz biz olalım; yüzümüzden gülümsemeyi hiç eksik etmeyelim. Üstesinden gelebilmek için her zorluğun, yaşamı sevelim sevdire |
|
2210
|
|
|
|
Zaman...
Sahi, nedir Zaman?
Gelenle gelecek olanın hadısatı
Anların Zamanı yoktur; anıların vardır...
yani başa gelenin.
Zamanlar geçmişe verilen isimlerdir. Ve zamana mekanlar da gizlidir.
Geleceğe de verirler ism..
Anların, yoktur zamanı...
Zamansız yaşanır ömür;
zamansız, anında geliverir ölüm.
Ve zamana saklıdır herşey...
Güzel, çirkin, yeni eski ve de değerlerimizin tümü.
>Zaman,
bir değer olabilir,
bir zamana dönüşebilir değerler...< |
|
2211
|
|
|
|
2012’de hepimiz öleceğiz ama bunu kimseye söyleyemiyorum. |
|
2212
|
|
|
|
Başarısız... Beceriksiz... Yetersiz insanlar...
Başarılı... Becerikli... Yeterli kişileri eleştiriyorlar hep!
Neden mi yapıyorlar?
Hasetlerinden? Evet...
Saplantılı egolarından? Evet...
Ama... Ama en çok neden? Biliyor musunuz?
Dertleri merak uyandırmak!..
Öne çıkmak!
Önemsenmek, belki de en çok!... |
|
2213
|
|
|
|
Neden beni en acılı duygularda arıyorsun. Neden beni bulutun en koyusunda, yağmurun en yoğununda arıyorsun. O kadar uzaklaşma benden. Bak gözlerimde sana ait gözyaşı var. Ağlamak istiyorum ağrıyan yüreğimle sana. Neden ellerimi bırakıyorsun sonsuz bir terk ediş gibi. |
|
2214
|
|
|
|
Yitirilen insanlığımız ve tüm değerlerimiz için el-fatihaaa… |
|
2215
|
|
|
|
bir dost bulmanın aslında sanıldığından daha kolay olduğunu biliyor muydunuz? biraz cesaret birazda samimiyet yeterli... |
|
2216
|
|
|
|
Değil mi ki, sıradan yaşanılan bütün hayatlar, sonunda tümüyle anlamsız, önemsiz ve yokluğa mahkum. O halde ben hayatta ne yaptım? Diye kendime soruyorum. |
|
2217
|
|
|
|
O, yalnızları çok iyi tanır, ne zaman geleceğini de, onun kötü yanı dilsiz olmasıdır. Siz konuşursunuz o dinler. iyi bir dinleyicidir. Haksız olsanız da sizi onaylar, destekler, gün ışırken hoşçakalın der ve gider
|
|
2218
|
|
|
|
Hayat dediğimiz ve gözümüzde büyüttüğümüz unsur sadece bir tramvay yolculuğu... |
|
2219
|
|
2220
|
|
|
|
Bir meyveyi dalından koparıp yemeyeli, bahçeli müstakil bir evde sabahın mis gibi toprak kokusunu duyup gülümseyerek uyanmayalı ne çok olmuş.Oysa benim yaşamak istediğim hayat , şehrin kalabalıkları içinde asılan suratları gülümsemeye sevk etmek için çaba |
|