..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Güzellik her yerde karşılaşılan bir konuktur. -Goethe
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yaşam
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Dünya İyilik Günü
Aysel AKSÜMER
İnceleme > Dünya

Merhametin yürek dolusu doldurulduğu büyük bir istasyon olsaydı keşke. Yetkili ruh, usulca yanaşan yüreğe "Az sağa yanaş! Sana merhametin hasını doldurayım. Üstelik birinci kalite! Ömrün boyunca yol alırsın. Kimseyi de yarı yolda bırakmazsın! Hayat yolculuğun iyiliğe ve güzelliğe doğru su gibi akar! Gözün arkada kalmaz" diyebilseydi. Merhametsizliğin yuva yaptığı ruhlara belediye ekiplerince umumi bir temizlik yapılsaydı! Baca bakımı gibi m

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Deneme > Yaşam
2321 
 Geçmişten Geleceğe Trabzonspor  (M.NİHAT MALKOÇ)

Spor toplumun sosyal ihtiyaçlarından biridir.Ülkemizde spor yapmak,maalesef,bir ihtiyaç olarak görülmemektedir.Türk insanı spor yapmıyor,spor yapanları seyrediyor.
2322 
 İstanbul'a Atsizliğim  (Sıdıka Eren)

Sevdiğim İstanbul ve ben ondan kaybolmuşum.
2323 
 Doner Babalık Sendromu ve Sosyoekültürel Arka Planı  (Aydın akdeniz)

Hangi coğrafyadaki basına bakarsanız bakın tüm haber içeriğinin oldukça önemli bir kısmı şu kıta ötesi devletin tasallutu altında. Kamuoyunun bunca ilgisini üzerinde toplamak adına ne yapılmış? Ensemize tokat ha indi ha inecek kaygısı mıdır kitleleri yönlendiren şey?.Öyle ise durum vahim be kardeşim! Sakın bu bir algılama problemi olmasın? Yerel duruş ve ihtiyaçlara cevap vermeyen ve önceliği itibariyle bunlara bir o kadar uzak olan bu değerler hiç eksik kalmaksızın yer alsa basında, günlük yaşam bu durumdan sanki ne kadar etkilenecek! Sen ve ben bizi var eden sosyo kültürel nedenlerimizden soyutlanacak mıyız ? sanmıyorum. Siz bu topraklar üzerinde gidebildiğiniz kadar geri gidin karşınıza yine bu toprakların ürettiği gerçeklik çıkacaktır. Davit Popenoe göre 2000 yılı verileri itibarıyla Amerika’daki toplam doğumun % 40’ı evlilik dışı doğumlarmış.Annelerin çocuklarını babalarından ayırdıkları,babaların bir kısmının da ortada hiçbir neden yokken eş ve çocuklarını terk ettikleri bildiriliyor aynı araştırmacı tarafından.
2324 
 Bahara Ayıp, Nisana Yazık  (seyfullah ÇALIŞKAN)

Çok sevimsiz bile olsa, onlarca kez yenilmek, sıkıntılara katlanmak, acılarımız azalsın diye zamanın belleğimizdeki anıları soldurmasını beklemek gerçeğin kendisidir. Ben, çok sevdiği annesini, babasını, kardeşini, eşini, arkadaşını, sevgilisini, işini ve
2325 
 Yalnız Kalabalıklar  (Ali Zarin)

Çok olduğumuz için mi bu tekliğimiz? Çok olduğumuz için mi bu yalnızlık? Dört kişi bir adada kalakalsaydık üç arkadaşımız olurdu. Ama dört milyonluk bir şehirde neden üç arkadaş bulamıyoruz? Bu kalabalık şehirde dost bulamayıp da köpek gezdiren insan sayısı o kadar çok ki...
2326 
 Gör(ebil)mek  (Özgür Hatem)

Gittiğin yerde gördüklerin, gördüklerinden yanıldıkların var... Görmek, bir garip eylem! Kimi, bakar bakar göremez; kimi, bakar bakmaz algılar. Aslında, her gözün bakmakta ki, meramı aynı olsa da, meramından anladığı aynı olmasa gerek...
2327 
 Sokaklarda Yağmur Var  (seyfullah ÇALIŞKAN)

Sokakta hala yağmur yağıyordu. Ilık bir Nisan gecesi, kuşlar saçak altlarında uyurken gökyüzü sokaklara çok güzel bir şarkıyı fısıldıyordu.
2328 
 Yarına Ne Kaldı...  (Talar)

Bugünü yaşarken hep yarın yokmuş gibi, sanki hiç yaşanmayacakmış gibi yaşarız.
2329 
 Bir Zamanlar  (Ahmet Arslan)

Bir zamanların zamanına yenildim.
2330 
 Ruhsal Metaformoz  (mehmet aralık)

ruhsal gelişimimizi kontrol etmek konusunda ufak bi giriş...
2331 
 Mutluluğu Yakalamak Kolay Değil  (BELGİN ERYAVUZ)

Mutluluk fark etmektir, etraftaki güzellikleri görebilmek ve hemen her şeyin tadını çıkarabilmektir.
2332 
 Ben Senin...  (Ali Refik)

Ben senin, dolu yağarken sığınabilecek bir saçak altı bulma yeteneğini sevdim. Ayazda ısınmak için, dağ başında rastladığın küçük tahta kulübenin kapısını çalma cesaretini. Ateşler içinde yanarken, içindeki alevsiz yangını göz yaşlarınla söndürmeni.
2333 
 Uyuyan Canavarlar...  (Edibe Toğaç)

Tüm sevgim sanaydı,tüm aşkımda sana beni idare et öyleyse yaşayacağım yarınlarda...
2334 
 Kelimeler: Beceri  (Mustafa Acungil)

Ne yaman bir çelişki bu! Artık yapabildiğinizden emin olduğunuz bir şeyi yapmak daha az mı ilginizi çekmeye başlıyor?
2335 
 Henüz Çıkmadığım Yol  (Ümit Turpcu)

Bu yol sizin yolunuz, sizde kalanlarla, birlikte yürüyeceğiniz kıpkırmızı, sapsarı yanıyor. Ve o sizin henüz gitmediğiniz yol... Yürüyün cesaretle, o sizin ve sizi bekliyor...
2336 
 Sahte Mutluluklar  (Özgür Hatem)

Mutlulukla donatılmış, evlerden bahsetmek, lüks mü, bizim için? Her metrekaresi, sonuna kadar kullanılan; emekle ve inançla döşenmiş; varlığını, eşyanın hegemonyasına kaptırmamış, evlerden... Kullanıcılarının kimliklerinden kaynak bulmuş bir ruhu ve renkl
2337 
 Vazgeçmenin Dayanılmaz Ağırlığı  (Can Kara)

Çok kısa, kısacık... kıza ve keskin bir neşter gibi...
2338 
 Herşey!  (adem güneş)

Bu kadar acgözlü olmak tam benim harcım
2339 
 Onmayan Yaralar, Dolmayacak Boşluklar  (Nesrin Gocmen)

Alçak gönüllü özür sözcükleriyle kendine bağlamayı düşünme beni.. Eğer bu olsaydı aşkın bedeli, aşk, hiç bir zaman yaşanamazdı özgürce..
2340 
 Yaşamak Nedir  (osman demircan)

Gül kokulu topraklardan, badem ağaçlarından, yamaçlardaki mor renkli patikalardan, çorak bayırlardan ve bol yıldızlı gecelerden başka nedir ki hayat.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 
62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 
93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 
124 125 126 127 128 129 130 131  Sonraki Sayfa

son eklenenler
Araf’ta
eylül
Deneme > Yaşam
Mutluluk
Hilal Polat
Deneme > Yaşam
Haklısın
Alp Şahin
Deneme > Yaşam
Asla Unutmam
İsa Kantarcı
Deneme > Yaşam
Gece Gündüz
Alp Şahin
Deneme > Yaşam

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.