• İzEdebiyat > Deneme > Yaşam |
2121
|
|
2122
|
|
|
|
Sorgulamak adına, yapabileceğiniz her şey, aslında, ütopyanızı gerçekleştirebilmeniz için, bir basamaktır. Yaşamak, öylesine geçiştirilemeyecek kadar, ince bir sanattır.
|
|
2123
|
|
|
|
....Bunu ben yaptım. Her başlangıcın sonunda, her sonun başlangıcında olduğu gibi. Sessizliğime sessizlik kattım…!
|
|
2124
|
|
|
|
Geceler, insanlar açısından genellikle bir hüzün kaynağı olmuşlardır.
Ritmik akışkanlığını icra ederken, yaratılanlardan asla bir himmet beklemez. |
|
2125
|
|
|
|
yanlızca yazmak istiyorum.anlatabildiğim anlatamadığım herşeyi.. |
|
2126
|
|
|
|
Nerde olduğumun ne önemi var, kendim bulunduğum yer de değilsem... |
|
2127
|
|
|
|
Eylülü tarif et denilse, öyle mevsimlere değgin cilt cilt ansiklopedi devirmem. Eylül, yaz ile kış arasındaki hüzün renkli geçiş köprüsünün ete kemiğe bürünmüş hali./ Takvim yapraklarına yazılan misalidir. Cümlelerini kurarım. Devamında ağaçların ağır ağır suskunluğa bürünmesi, buruk bir merhabanın ardınca gelen elveda eylül…
|
|
2128
|
|
|
|
Siyah boyam nerdesin? Hadi gel boyayalım şu ayakkabıyı; yürünecek yola kara çarşaflar serecektik ne çabuk unuttun. Paltom, atkım, tespih ve berem valiziiiim nerdesiniz?.. Boşaltın doldurulduğunuz her şeyi… Bu seyahat sadece sizinle bizim aramızda kalsın. 3. şahıslara mektup yollarız olmaz mı? Olmaz mı haa! |
|
2129
|
|
|
|
Son yaz günleri... Burcum özlem... Ve yağmurlu bir eda hayatta... Sokaklarda ıslak bir sevda... Aklımdan hayaller geçiyor. Üzerimde sabahın karanlık, sisli yaşanırlığı... |
|
2130
|
|
|
|
Kuşlar, hilkatin incileri. Onlar, gökyüzünde süzülürken de dallarda cıvıl cıvıl öterken de. Sükut ederken de güzel. Her kuş, bir kavrama remiz olsa da biz Süleyman değiliz ne fayda. Ancak; onların adları etrafında efsaneler düzer, türküler yakar; anlatır, söyler , dinleriz. Onlar da dile gelir sevinçlerimiz, enînlerimiz.
|
|
2131
|
|
|
|
İnsana tevdi edilen emanet ve sahavetin iyi anlaşılmaması sebebiyle, sahip olunan kişilik ve kültürün tezahürü genel olarak belirginleşir lakin kayıplar ve kazançların, anlam itibari ile farklı olacağı muhakkaktır. |
|
2132
|
|
|
|
Fert yaşadığı müddetçe,
Gelişim ve terakkiyi beceremiyorsa,
Durağanlaşmaya ve patinaj,
Yapmaya başlamış demektir.
|
|
2133
|
|
2134
|
|
|
|
Yaşanmışlık iz bırakır!
Şey olan her ne var ise zamana muhtaç... Ve zamandır aslında bütün "şey"lere bir hal eki takan. |
|
2135
|
|
|
|
Ağrılarına bir ağıt yak ve bak geceye... |
|
2136
|
|
|
|
Hayatın Verdigi Zorluklar |
|
2137
|
|
|
|
Aşkın sol yanımdaki yeri.. |
|
2138
|
|
|
|
En âlâ öğretmendir hayat.
Yanı başında da hep zaman vardır.
Ne zamanki acısıyla kavrulursun, ne zamanki tadına varırsın, işte o zaman tanışırsın hayatla. Hesaba katmadığın yüzleşmedir bu. Sahi, pembe gördüklerin rengini mi değiştirdi, yoksa önceden be |
|
2139
|
|
|
|
24 saatlik bir ömrü olan o güzelim bahar kelebeklerinin, biz insanlara Yüce Rabbim'in CEMİL ismini anlatmak gibi bir görevi varsa ve bunu gerçekleştirebiliyorlarsa, şu insanoğlunun 60 yıllık ömründe ne çeşit görevleri olabileceğini siz düşünün artık... Ki |
|
2140
|
|
|
|
Kendinden bir kaçıştır Hayat, acımasız, amansız bir yarış.
Gerçeği görmezden gelmektir, ölümsüzlüğe yakarış...
El çabukluğu, kazanma hırsı ile kul-kölelik etmektir...
Unutmaktır Hayat, içindeki saflığı, mucizeyi...
|
|