• İzEdebiyat > Deneme > Yaşam |
2361
|
|
|
|
Galiba ben şu an düşünüyor, meyve yiyor ve yaşıyorum… |
|
2362
|
|
|
|
O koyu mavi renk bırakınca yerini kuzguniye anlarsın gelmiştir yatma vakti.
Deniz kokan sokaklardan ayrılır balkon kapısını kapayınca İzmirli. |
|
2363
|
|
|
|
Arayan, sevgiyi bir zamanlar bulmuştu aslında... |
|
2364
|
|
|
|
kuşlar özgürlüğe sevdalıdır! |
|
2365
|
|
|
|
Yer kabuğu... Ağaç kabuğu...Elma kabuğu... Ceviz kabuğu... Kaplumbağa kabuğu... Tüm acılar kabuk bağlamış. Yine de kaplumbağa kabuğuyla yürür. Ağaç kabuğuyla büyür. Elma kabuğuyla şekillenir, ceviz kabuğundan çıkıp filizlenir. Sen de kır kabuğunu ya da durma yerinde. Ya çık göklere ya yürü ümitlere. Hangi acı aynı dozda kalır, hangi acı mutluluğu kapatır? Aç pencereleri, kapıları, bacaları. Duman gibi dol gökyüzüne, ışık gibi dol yeryüzüne. Acılara yol ver. Hangi yolcu ebediyen kalır istasyonda? Herkes biletine göre alır yol. |
|
2366
|
|
|
|
...Bu gün yaşama konuğum ben. Penceremden kışa inat sızan mahçup gün ışığı yorgun ruhumu okşuyor. Omuzlarım düşmüş, başım eğik, gözlerim isteksizce dalıp gidiyor.Sağdan soldan, dört bir tarafımdan bilinmezlik sızıyor, kan gibi, karanlık gibi, nem gibi hüc |
|
2367
|
|
|
|
Çevremde farkına varır, gözlerim ışıltılıdır, hayat doluyumdur bazen…
Kimi zaman yaşayan bir ölüyümdür, etrafını görmeyen ve sadece ayakları üstünde gezen…
|
|
2368
|
|
|
|
Hesapsız bir zerrenin olmadığı hakikatini,
Haykıran akidenin mensupları,
Hareket ve kuvvetin kime ait olduğunu,
Elbette bilmek durumundadır. |
|
2369
|
|
|
|
Ama bazıları vardır ki, onlar hukuku oluşturmakla sorumludurlar. |
|
2370
|
|
2371
|
|
|
|
Ne olurdu sanki, her mahallenin bir delisi olacağına, bir Metin Abisi olsaydı...
|
|
2372
|
|
|
|
Derin bir nefes alıp topladım tüm cesaretimi…
Hadi gel…
Karış kanıma…
|
|
2373
|
|
|
|
Eski özdeyişleri şöyle bir irdeleyelim..bakalım ne çıkacak taşın altından..sıcak yaz günlerine nazire yaparcasına !!! |
|
2374
|
|
|
|
Bir Denemedir bu, hayat gibi, insanlar gibi. |
|
2375
|
|
|
|
Artık çoğumuz cep telefonlarımızı almadan yatağa bile giremiyoruz. Mektup yazmakla uğraşmak yerine yolladığımız, ya da aldığımız mesajlar bizi ne kadar mutlu ediyor değil mi? Bazen hiç tanımadığımız insanlardan mesajlar alabiliyor, yanlışlıkla başkaların |
|
2376
|
|
|
|
Ama bil ki; her yaptığınla ben daha da güçleneceğim,
ve benim yerine
sen bir gün kendin, kendini yok edeceksin....
|
|
2377
|
|
|
|
korkularımı cıkarmam gerek ıcımden ne o kadar buyuk yer kaplıyorlar ki içimde... |
|
2378
|
|
|
|
Her an cevabını belkide hiç veremeyeceğim bir soruya rastlayabilirim. Ya o soruya rastlarsam ?İşte o zaman Boom... |
|
2379
|
|
|
|
Bir düşünmenizi sağlamak amacım.. |
|
2380
|
|
|
|
Mutluluk ve dram, insanlık tarihi ile var olan, birbirine zıt iki eylemdir.
İnsanlık var oldukça da bu ikili, insanlığın hayatında var olmaya devam edecektir. Çünkü âdemoğlu bu iki karakteri de yaşayabilecek bir surette yaratılmıştır.
|
|