..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanık insanları işe aldığın zaman, senin onlardan daha uyanık olduğunu kanıtlamış oluyorsun. -R. H. Grant
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yaşam
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Belki de Bir Kuşluk Vakti Allah'a Yalvarmaktır Hayat
Rukiye Çelik
Şiir > Bireysel

Hayat dediğin ne ki, be dostum Kendini büyüttükçe senden gün çalan Uzayıp kısalan zamanların toplamındaki gün sayısı Değişen mevsimlerin, yağan karın, yağmurun Dalında çiçek açan ağacın gizemli sesi Dikenine küsüp solan gülün ta kendisi Değil midir ki hayat, gecenin yıldızlarının terbiyecisi Ufuktan sabahı selamlayan güneşin asil duruşu... Hayat dediğin ne ki, be dostum Babamın çatık kaşlarındaki evlat sevgisi Annemin şişlerinde u

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Deneme > Yaşam
2521 
 Denge  (eylül)

Kimileri konuşur, kimileri dinler. Kimileri susar, kimileri duyar... Hayat bu; dengelerle var.
2522 
 Yaşam Matematik'tir "Ümit"  ()

Rakamlara bakma sen.Onlar bir sistemi kavramak ya da bir yeni sistemi üretmenin aracıdırlar. Matematik,yaşamı ve evreni kavramanın rakamsal çabasıdır...
2523 
 İnkarın Karanlığı mı İmanın Nuru Mu?  (Fuat Türker)

Kendilerine verilen süreyi gereği gibi kullanmayan ve ölüm geldiği an hissettikleri endişe, pişmanlık ve korku nedeniyle tevbe eden kimselerin, bu istekleri kabul edilmeyecektir. Bu yüzden her insan geri dönüşü olmayan o anı yaşamadan önce Rabb’ine yönelip dönmelidir.
2524 
 Pir’ imin gölgesinde; KONYA  (nurtaç yılmaz)

Göğe bakan avuçlarda yaşlar birikmekte; tuzlu, sıcak, azar azar. Yüreğimde ötelerden gelen Pir’ imin sesi, şefkatli: Amin... Sığındım Yaradana, küçük yüreğim ve avuçlarımdaki yaşlarla, derya misali...
2525 
 Yeni Yıl  (eylül)

Kader; seçimlerimiz...
2526 
 Arkası Yarın... 1  (masalcıdede)

Çocukluğumdan kalma güzel bir anıdır; radyoda dinlediğim “Arkası Yarın” lar... Bakalım aynı tadı buralarda da yakalayabilecek miyim? (daha once “Masalı” dinlemiş olanlar susun lütfen. Aksi takdirde çok sinirlenebilirim ki sinirli h
2527 
 Uykunun Kapısı  (Esen )

Uyandım. Dışarıdan kuşların sabah oldu şakımaları doluyor odaya… Yıllardır aynı saatte uyanıyoruz onlarla, yaz kış. Çoğu insan kuşların kışın ötüşüne tanık olmaz. Ben bilirim; onlar yaz-kış beraber uyanır, birbirlerini selamlarlar… Gece nereye giderler bilir misiniz? Ben de bilmiyorum. Ama sabahları hiç aksatmadan bir araya toplandıklarını, dünyanın en sade müziğiyle içimi aydınlattıklarını biliyorum. Bazen, ben, onlar uyandığında daha uyumamış olurum. Onlar bana bitkin bir gecenin bittiğini haber verir, bezginliğimden uzaklaştırırlar beni.
2528 
 Hazır Bulduğumuz Güzellikler  (Fuat Türker)

Detaylarda Allah’ın müthiş yaratma sanatını görmek mümkündür. Yakından bakılan her şey, detaylardaki güzellikler Allah’a ‘yakin’ liğimizi sağlar... Allah en çok sevdiklerine en çok detay gösterir. Çünkü en çok onun Kendisini sevmesini ve kendisinden korkmasını ister. İnsanda her hücre sevgiye göre programlanmıştır.
2529 
 Ne Dilersen Gerçek Olur  (eylül)

Hayat kör eder gönlünü, kalbine kibrin zırhını giydirir, farkına bile varmazsın kendine ettiğin ihanetin... Hayat lal eder gönlünü, olamadıkların, alamadıklarında kaybolursun...
2530 
 Gri  (osman demircan)

Hayatıma gri renk hakim. Böyle ortada kalmışlık hiç hoşuma gitmemekte. Ya kapkara olacağım ya bembeyaz. Ortası olmayacak bu duruşun. Ha böyle de yaşayabilirim gri ve hep gri. Ama grilik yine bakış açımı kapatacak. Pencerelerime gri yağmurlar yağdıracak. Dünyayı ışıl ışıl, pırıl pırıl göremeyeceğim. İçimi ve dışımı temizlemeden, yüreğimi parlatmadan dünyayı net göremeyeceğim bilmekteyim artık. Bu yüzden grilikten kurtulmam lazım.
2531 
 Hepsi Bu  (Evin )

"Mutluluk çok ötelerde şimdi, nedensiz isteksizliği ile vermekten çekindiği bizlere" demişti Arkadaş
2532 
 Kınıyorum! (Devamın Devamı)  (Gülgün Karaoğlu)

Maia ille de oyun oynamak istemişti ve saygı konusunda kalakalmıştım. İzninizle biraz daha bu konuya değinmek istiyorum. Kişiliklere gösterilen saygı eksikliğinin kişilerde oluşturduğu hayal kırıklıklarından söz etmek istiyorum biraz da…
2533 
 Bir elektrik kazası  (Birkan ASKAN)

Kaldı ki, bu mesele radyonun pille çalıştırıldığı gerçeğini öğretene kadar..Bir anlamda susamışlık olsa gerek.. /Beklentinin boşa çıkmışlığındaki ince hüzün tabakası..
2534 
 Allah'ın Dini mi Toplumun Dini mi?  (Fuat Türker)

Akıl ve vicdan, insanı din ahlakını yaşamaya yöneltir; gerçek şan, şeref ve sonsuz mutluluk hak dindedir. Bunu yaşayabilenler ise kopması olmayan, sapasağlam bir kulba yapışmışlardır.
2535 
 İnsan Halleri  (eylül)

illa ki herkesçe yaşanılacaklar da var...
2536 
 Omega  (Nükhet Everi)

Dünya bizden intikam alıyor... Tüm bu olanlara bakarsanız gün gibi aşikâr bu. Gerçi bugüne kadar insanoğlunun yaptıklarına karşılık intikamı bu ise dünyanın, az bile belki. Ama bir de düşünürsek, dünya bir ana; evlatlarının ona verdiği zararı veremez ki o
2537 
 Olmak  (eylül)

Gün be gün yaşlandığınızı değil, her an yeniden doğduğunuzu hissedin.
2538 
 Sonsuz Güzellikleri Sanatının İçinde Yaratan  (Fuat Türker)

Yürürken bir duvarda boyalarla oluşturulmuş harika desenler görsek, bu desenler bir yelpaze görünümünde olsa ve aralarında göz desenleri bulunsa; bunların rastlantısal olarak ortaya çıktığını düşünür müyüz? Sanat değeri olan ve insana haz veren bu desenlerin bir sanatçı tarafından bilinçli bir şekilde oraya resmedildiği açıktır. Peki, ya tüy desenlerinde çok özel ayarlanmış bir tasarım bulunan tavus kuşundaki sanat?..Her resim ve desenin sanatçısının varlığını gösterdiği gibi, tavus kuşundaki desen de Yaratıcı’nın varlığını kanıtlar.
2539 
 Çaydan Sızan Işık  (İbrahim Kilik)

Çayın suyla buluşması nice güzelliklere vesile olur. Çay adı verilen has bitkinin özündeki renk ve ıtırın suya çözüldüğü andan itibaren bir seremoni başlar. Suyun azizliği daha belirginleşir adeta ben burdayım der. Işıl ışıl, pırıl pırıl tebessüm bereketlenir. Zamanın mekanın güzelliğinin ayrımına daha iyi varırız.
2540 
 Bir Şehrin Kar Yağışında  (osman demircan)

Bir şehrin kar yağışında, dondurucu gökyüzünün altında paltoma sımsıkı sarılırken, bedenim evsizlerin barınağı gibi havaya sadece nefesin dumanını yayıyordu. Adımlarım mahşer yerinin koşturmalarındaydı.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 
62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 
93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 
124 125 126 127 128 129 130 131  Sonraki Sayfa

son eklenenler
Araf’ta
eylül
Deneme > Yaşam
Mutluluk
Hilal Polat
Deneme > Yaşam
Haklısın
Alp Şahin
Deneme > Yaşam
Asla Unutmam
İsa Kantarcı
Deneme > Yaşam
Gece Gündüz
Alp Şahin
Deneme > Yaşam

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.