..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsanlarýn bazen neye güldüklerini anlamak güçtür." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Gülmek Ýçin Krala Aðlamak Ýçin Filozofa Gitmek
Yûþa Irmak
Deneme > Toplum

Bakmayýn yaþadýðýma, yaþasam da bir kadavradan farksýzým bugünlerde. Evet, içim kan aðlýyor. Týpký büyük arabeskçimiz Müslüm Gürses’in bir þarkýsýnda: “Bütün duygularým aðýr yaralý” dediði yerdeyim… Çoktandýr gülmüyorum. Kahkaha da atmýyorum. Hatta bir þeylere sevinemiyorum. Aslýnda manen mutluyum ama gülemiyorum. Ýçimdeki aðrýnýn bitmesi için her yolu denedim. Çok kere el uzattým ancak nafile! O sustu. Ben de sustum. Konuþmadý. Konuþmadým. “Ýn

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
581 
 Gerilim 3  (Bayram Kaya)

Filiz üst üste durumlarla var olmasa nasýl teyze olacak, nasýl doktor olacak, nasýl eþ, dost, düþman, kötü kiþi vs. olacak. Anlaþýlýr olsun diye anneyi (özdeði-Filizi) dört süper durumla sýnýrlayalým.
582 
 Boþluk Enerjisi 12  (Bayram Kaya)

Sosyal saðlatma süreçleriyle yalýtan kabuðu aþmak, olanaklý deðildi. Kabuðu açan süreç ancak üreten iliþkilerle ve üreten iliþkinin dýþa açýlmasýyla olasýydý.
583 
 Butlan 7  (Bayram Kaya)

5 farklý eylem de 5.2 =10 saat ile kiþi üzerinde kalkacak olduðundan kiþi, 10 saatlik kolektif boþalmalý bir boþluk alan kazanýr.
584 
 Süreçlere Bir de Böyle Bakýn 1  (Bayram Kaya)

Evrensel oluþmanýn dinamizmi ve yasalarý þu veya bu durumla þu veya bu görünümle her þeyin temelindeydiler. Ve her þey her bir farklý tekrarlarýyla enerjinin akýþ yönünde gerçekleþiyordu.
585 
 Algýsal yaþýyoruz...  (Halil Demirbilek)

Neyi düþünüyoruz ?
586 
 Düþün  (olcay tokmak)

Düþünüyorum, o halde varým...
587 
 Nasýl Yaþar ve Neden Ölürüz 20  (Bayram Kaya)

Varlýk yoklukla olasýdýr. Düzen düzensizlikle olasýdýr. Tümlük eksikle olasýdýr. Gel olan git olanla olasýdýr. Yokluðun yerine ölümü koyun. Düzensizliðin yerine ölümü koyun.
588 
 Kolektif Alan 05  (Bayram Kaya)

Para adamlýðýyla birlikte sisteme sahiplik baðlamýnda yeni bir mana modülasyonu yüklenmiþti. Bu anlayýþ "para sahibi Mamon" söylemli olan bir maneviyat anlayýþýdýr. Köleci mülkün sahibi El' e karþý, burjuva atýflý para sahibi Mamon'du.
589 
 Haflerin Alemeti  (taci)

sözcüklerdeki manalarýn anlamý
590 
 Ortak Akýl ve Ön Koþul 8  (Bayram Kaya)

El kendi üzerindeki tekil durumuyla kolektif olamamanýn meþruiyet siz ligi, inþaca olmaz lýðý, üretmez ligi, iradesiz oluþu vs. hep vaatçe olan bir enfeksiyonla ve kura çekimiyle (keyfi rýzk daðýtýmýyla) kiþileri bencillikleri etrafýna kendisine çekip, kiþileri vaat ile tehdit ile kendisine inanýr ve mürit yapacaktý.
591 
 Anlamak Gerek 8  (Bayram Kaya)

Bu tür koordinasyon (eþgüdüm) ortaya koyucu oluþ eðilimleri çekim alanýnýn özeðini (ekseninin) oluþur. Doða (bütünlük) güdümü içindeki kiþiler, bu eþgüdümle doðaya doðru yönelim birliði içinde olurlar. Bu tür zorlu durum içindeki kiþiler senkronu tutturmanýn git gel sürecini yaþarlar. Yani senkron ortaya koyan ve senkron olmayan git gel oluþlar, kolektif öznenin seçme ayýklamasýyla süreç tekrarlarý deneyimleri yaþanýr. Adeta zaman hayatýn düþe kalka olma deneyimleri için vardýr. Burada bilen özneler anlaðý deneysel zamaný azaltýr ve hýzlandýrýr.
592 
 Hafýza Mantýk 4  (Bayram Kaya)

Sistem içinde olup ta sistem dýþýnda olmayan þeyler de var mýydý?
593 
 Ýnsan Karakterinin Oluþumu - 1 -  (Cemal Zöngür)

Özellikle bugüne kadar Beyin Uzmanlarýnýn yapmýþ olduklarý araþtýrmalardan, yaklaþýk olarak beyindeki hücrelerin (Nöron) sayýsýný 86 ila 14 milyar arasýnda olduðu tahmin edilmektedir. Ve bunlarýn nasýl bir sistemle çalýþtýðýyla ilgili net bilgiler henüz bulunmamaktadýr.
594 
 Ýnþacý Olan Ben (Ruh - Bilinç - Öznellik) 1  (Bayram Kaya)

Yalýn bencilik kendine göre olaný bilendir. Kendisine dýþtan saðlama yapmak için her þeyi emreder. Þimdiki anlayýþýmýza göre salt saðlama yapmak için bencillik eylemlerinize kötülükleri de emreder. Bencillik tutumu; som ben ile dýþ dünya arasýnda olan “ en az dýþ dünyanýn içeri alýnma” baðýntýsýnýn anlayýþýdýr
595 
 Mantýðýný Oluþma 7  (Bayram Kaya)

Bizim yasalara göre olmayan tekillik (belki de tekil entegrasyon) parçalanýr. Parçalanmayla tekillik evrenimizdir kuantum tanecikli dalga giriþimidir. Belirme eþikleri ile var oluþ baþlar. Patlamayla tekil bütünsellikteki konum, tanecik dalga baðýntýsýna parçalanmakla evrenimiz öncesi kuantumla, olur.
596 
 Tarihi Olan Ýlahi Adalet 7  (Bayram Kaya)

Ýþte Mustafa Kemal Atatürk, inþada âtýl kalan enerjiyi kendi alaný içinde dönüt yapacaðý bir alanlarla sýnýrladý. Yalýtýma etti. Fetih üzerine, ganimet üzerine, kapitülasyonlar üzerine olmayan; köleliði yücelten söylemle deðil, emeði efendi yapan üreten bir bilimsel iliþkili enerji dönüþümlü enerji üreten enerji santrallerini (kurumlarý) geri beslenim ile inþa ve organize etmiþtir.
597 
 Mamon'u Anlama 2  (Bayram Kaya)

Neydi Mamon’un ruhu? Herkesin olaný, bir kýsým seçilmiþ kullarýn özel malý mülkü yapý vermenin meþruiyet ligine çevirmekti. Güncel deyiþle; herkesin payý olmakla üretim iliþkileri olan toplum sal gücün eseri olan ürünleri ve müþtereken kullanýlan doðal kaynaklarý; kapitalizm adýna paraya, ranta, çevirmektir.
598 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 6  (Bayram Kaya)

Birileri çýkýyor sizi tarihsel akýþlý kolektif bilince; kurucu inþaya; inþanýn temeli üzerinde kaostan kaçýnýcý sistem doðrultmasýyla düzensiz enerjiyi düzenli enerji akýþýna çevirmeðe çaðýrýyordu. Köleci tevekküle biate çaðýranlara karþý birileri sizi: sömürü gibi soygun gibi cinayet, darp, hýrsýzlýk, gasp gibi kaos durumlardan kaçýnmaða çaðýrmakla; þeytan oluyordu!
599 
 Nasýl Yaþar Nasýl Ölürüz 6  (Bayram Kaya)

Bir hücre en az dýþ dünya ilkesi ile sýnýrlý sonlu yeterli iken, en az dýþ dünya ilkesini birleþen hücre sentezleri içinde özelleþen hücrelerle biraz daha çok dýþ dünya ilkesi biçiminde yapýlarla canlýlýðý hayat denen inþa içinde düzenli hale getiriyorlard
600 
 Kaosun Yöntemi ve Tek Mutlak Yol  (Alparslan Koca)

Ýnsan dediðimiz zaman üç þey vardýr ortada, bunlar ;

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.